Zobacz pełną wersję : Alufelgi Alucenter?? Co to za firma?? Czy warto ??
Miałem jedne fajne felgi na oku,ale w listopadzie, stwierdziłem że mi nie potrzebne no i teraz ta osoba ich nie ma na stanie i nie wiadomo kiedy będą (były to MOMO felgi) i zacząłem patrzeć na allegro i stwierdziłem że jak za używki FORD mam dać ciut mniej niż za te to może warto?
Co powiecie o tej firmie? W necie, niektórzy od razu krzyczą że to chińczyki i bubel i nie do wyważenia i w ogóle chłam, a niektórzy mówię że wszystko pięknie 3 sezon jeżdżą i są nie pogięte nic się z nimi nie dzieje, wszystko ładnie i pięknie :one:
http://allegro.pl/nowe-felgi-16-5x108-ford-focus-mondeo-s-max-i2008912630.html np takie :)
a to ich oficjalna strona http://www.alucenter.eu/
adam1985 02-01-2012, 20:36 ja kupilem felgi tej firmy, sa to chinskie felgi ale ja mimo wielu negatywnych opinii je zakupilem i nie zaluje, moje sa w czarnym macie i troche mi uszkodzili ten lakier przy wywazaniu ale poza tym jest oki poki co.
To te moje http://moto.allegro.pl/nowe-felgi-16-5x108-ford-focus-mondeo-volvo-s40-i2025006494.html
to że Chińskie to jeszcze nic nie znaczy :d niektóre chinole są lepiej zrobione/poskładane itd niż nasze rodzime/europejskie wyroby, mój kolega kiedyś kupił fele do Renault oryginały i nie szło ich wyważyć :D
PS: Fele Świetne :D
adam1985 02-01-2012, 20:42 tez tak mysle, bo do mk kupilem sobie felgi alutec tornado i byly swietne. Te chinskie to pierwszy taki zakup w zyciu , narazie sie sprawuja
astrula4 03-01-2012, 08:32 Witam,i ja mam felgi tej firmy są to felgi z rantem poszerzanym więcej niż długosc zapałki,firmy BASIS 15' przejezdziłem cały sezon i powiem rewelacja podczas wyważania nie było żadnych kłopotów obsługa bardzo miła mówię o oddziale Wrocław.Wszystkie moje wątpliwosci rozwiano podczas rozmowy telefonicznej doradzono mi jakie mam dokupic pierscienie centrujące,nakrętki zabezpieczające przed kradzieżą i fajowskie nakrętki niklowane. Jak chcesz je zobaczyc to popatrz na mój album.Acha po całym sezonie są jak nowe przy oponach 195/50R15 82v Yokochama Parada Spec 2.Ponad 200km/godz nawet niema drgań na kierownicy. POLECAM.
No to chyba się skuszę ,jak takie opinie :one:
adam1985 03-01-2012, 09:54 ja np mialem drgania na kierownicy podczas hamowania, na zimowkach tego nie mam wiec tez kwestia tego jest jak ci w zakladzie wulkanizacynjym wywaza kola
radekk77 22-04-2013, 22:02 Co do felg, temat jest dość stary, jednak jeżeli ktoś będzie szukał informacji w internecie może natrafi na ten post. Po przejeżdzeniu jednego sezonu, przy zmianie opon na letnie zauwazylem na feldze, na lakierze dziwne zmiany. Wyglada tak, jakby farba zeszla do podkladu. Niestety na lakier jest gwarancja tylko rok i poprzez dluga zime, gwarancja sie skonczyla, tak moze zauwazylbym wczesniej. Załączam zdjęcia.
http://oi36.tinypic.com/m7tci0.jpg
http://oi36.tinypic.com/10cjh2o.jpg
Witam
Przedstawię swoją historię jak zostałem potraktowany przez firmę.
Zakupiłem felgi przez internet za pobraniem ,zapłaciłem 2050zł.
Pojechałem je założyć do serwisu Latex w Siemianowicach i okazało się że są krzywe .
Zadzwoniłem do firmy gdzie je kupiłem sprzedawca poprosił abym dał mu do telefonu pracownika serwisu ,pogadali chwile i pracownik poprosił kierownika serwisu .Kierownik przyszedł założył następną felgę na maszynę i następną i potwierdził to co pracownik,że wszystkie cztery alufelgi są krzywe.W serwisie stwierdzili ,że mogą je założyć ale na moja odpowiedzialność pokazali mi i faktycznie każda miała bicie.
Postanowiłem zwrócić felgi. Sprzedawca poinformował mnie że mogę je odwieść do autoryzowanego punktu sprzedaży w Żorach tak wiec zrobiłem, tam odebrała je pani która , stwierdziła że są nie używane i dostałem potwierdzenie odbioru.
I od tego momentu zaczęły się kłopoty.
Na drugi dzień otrzymałem telefon że nie mogę dokonać zwrotu ponieważ przesyłka nie zawierała paragonu zakupu , którego przy odbiorze felg nie otrzymałem.
Na dzień dzisiejszy wygląda to tak
-felgi ma firma Alu center
-moje pieniądze ma firma Alu Center .
A ja czekam już trzeci tydzień aż ktoś z tej firmy odpowie mi na moje zgłoszenie odstąpienia od umowy.
Na dzień dzisiejszy tak wygląda firma i felgi.
napisze jak zakończy się cała historia.
Nie Polecam
olczus9012 06-05-2013, 20:51 I właśnie różni to bywa...umówmy się że zakup felg to nie jest byle co...nie kosztuje to 20zł...ja jak w tamtym roku szukałem felg do swojego Mondeo słyszałem różne opinie i różnych felg szukałem...nie ukrywam że cena gra dużą role i przez chwile bylem sklonny kupic wlasnie felgi alu center b cena byla kuszaca...i fakt zaoszczedzenia ok 500zł był dla mnie istotny...:) Jednam poszukałem na różnych forach opinii nie tylko o tej firmie ale ogólnie o firmach mało renomowanych...i stwierdziłem że na takim towarze nie będę oszczędzał...i zakupiłem O.Z....uważam że warto dopłacić kilka groszy i mieć z głowy tego typu problemy jak chociażbny opisujący je wyżej Kolega:) dzięki temu do tej pory mam spokój z felgami:) A dodatkowo przy zakupie dostałem jeszcze zniżke bo okazało się przy wysyłce że felgi i oponki są z innego rocznika niż mi podawali i spuścili z ceny 200zł:) Więc Koledzy...nie wiem jak Wy ale ja uważam że na tkich rzeczach nie można oszczędzać:) chociaż felgi ładne mają:)
A Kolego powyżej..mam nadzieję że da się jakoś to wyprostować...ale co z paragonem? Nie dostałeś go?
Witajc
paragonu nie było w przesyłce .
a bez paragonu nie ma możliwości odstąpienia od umowy tak twierdzi firma.
Co jest nie prawdą.
Dam znać jak się to wszystko zakończy .Czekam na informację od ich prawnika .
Witam . Posiadam te felgi w rozmiarze 17 do tego mam opony 235/45 zestaw sprawuje się oki. Pewnie ostateczna ocenę będzie można wystawić na koniec sezonu letniego na chwile obecna jestem zadowolony.
|
|