Zobacz pełną wersję : Fortax - gdzie teraz jest??

dproject
04-01-2012, 10:25
Witam, chciałem ostatnio zaglądnąć do serwisu ale chyba zmienił lokalizację. Czy zna ktoś może nowy adres?? Z góry dziękuję za pomoc.

globens
04-01-2012, 21:15
Fortax jest na łowińskiego 18 ostatnio byla tam moja siostra swoim autkiem, a puzniej razem odbieralismy

dproject
04-01-2012, 21:48
To ja już sam nie wiem. Dzwoniłem miesiąc temu jak wymieniałem hamulce - odebrał chyba ten starszy i powiedział że się przeniósł gdzieś w okolice Bibic (droga na Warszawę).

globens
05-01-2012, 20:55
no a ja bylem 2 tygodnie temu i fortax byl na swoim miejscu a na jaki nr dzowniles bo jeden byl nieczynny i do tej pory chyba jest , ostatnio dzwonilem na drugi nr 510-857-850

dikileiden
06-01-2012, 14:34
No właśnie , bo krąży po Krakowie plotka że Fortax się gdzieś przeniósł , najlepiej jak by ktoś to sprostował tu na forum.

daros33
07-01-2012, 10:11
Fortax jest dalej na Łowińskiego 18 (za stacją benzynową) nr tel. 518-409-339,
ta druga firma to Martinez ul. Zimorowicza 39 (niedaleko ul. Pachońskiego) nr. tel. 602-721-022, też specjalizują się w Fordzie.

W necie podany jest błędny nr tel, dzwoniąc do Fortaxu dodzwaniamy się do firmy Martinez, dlatego umawiając się na wizyte lepiej upewnić się gdzie się dodzwoniliśmy. Prawdopodobnie gość z Martinezu wcześniej pracował w Fortaxie stąd takie zamieszanie.

Powyższe nr tel są sprawdzone i aktualne.

pmis
17-01-2012, 14:40
Jak kupowałem Foczkę na przełomie października/listopada to dzwoniłem pod numer 500292867 (znaleziony w sieci w jakiejś Panoramie Firm czy inszym pod nazwą Fortax Marek Gierczak).
Warsztat własnie przenosił się do Bibic (droga na Kielce) - jadąc w strone Kielc jest około 100-200metrów za światłami w Węgrzcach. Przy wjeździe była żółta tablica i opona od ciągnika. Raczej był to pan Marek bo w czasie rozmowy opowiadał jak pracował u Goduli.

globens
29-01-2012, 10:43
ten nr jest nie aktualny , mozna sprawdzic 500-292-867

aktualny 510-857-850

pmis
08-02-2012, 22:23
Dzisiaj byłem u pana Marka.
Numer 500... faktycznie nieaktualny. Mi udało się dodzwonić na 797-185-734

Obecnie serwis znajduje się na ulicy Głowackiego 56 (obok CBC - serwis samochodów Citroen, Peugeot, Renault).

xseeker
09-02-2012, 07:36
to jest jednoosobowy serwis czy ma jakis innych mechaników oprócz siebie?

gervee
11-04-2012, 20:46
Panowie to gdzie jest wreszcie ten serwis :)?

jabkowy
12-04-2012, 14:52
Łowińskiego 18, byłem dzisiaj (zaraz przy stacji JGR).

pmis
12-04-2012, 20:13
Podejrzewam, że dawno temu w Fortax pracowało dwóch mechaników i w którymś momencie ich drogi się rozeszły. Stąd teraz pewnie to zamieszanie :)
Jeden został na Łowińskiego (Google twierdzi, że pan Zbigniw Broś), a pan Marek Gierczak(tak mi się przynajmniej przedstawiał do tej pory... tutaj zdjęcie z jakiegoś serwisu moto http://admoto.pl/artpics/GS/1211//WL1257Pd.jpg) się przeniósł.
Najpierw do Bibic, a na przełomie stycznia/lutego miał już warsztat spowrotem w Krakowie (byłem na drobnej naprawie) na ul. Głowackiego.

gervee
12-04-2012, 23:06
:) no to mam dwie odpowiedzi ;). Nieźle.

Na Głowackiego jest to jakoś oznaczone? Łatwo trafić?

xseeker
13-04-2012, 08:13
rozumiem że wszystkie pochwały które padły na forum na rzecz Fortaxa idą na konto pana Gierczaka, tak? U pana Brosia ktoś naprawiał :)?

pmis
13-04-2012, 08:44
Ja mam Forda dopiero pół roku i trafiłem od razu do Bibic, więc znam tylko pana Marka. Ale pana Zbigniewa też widzę ludzie chwalą :)

Na Głowackiego trafić łatwo nie było. Ja podjechałem pod CBC i dzwoniłem z pytaniem jak mam dalej jechać.

Poniżej mapka z google maps.
Google (http://maps.google.pl/maps?saddr=Bartosza+G%C5%82owackiego&daddr=50.080257,19.907366&hl=pl&ie=UTF8&ll=50.080181,19.90831&spn=0.005942,0.009645&sll=50.080209,19.908181&sspn=0.005942,0.009645&geocode=FYQq_AIdOMcvAQ%3B&t=h&mra=me&mrsp=1&sz=17&z=17).

Telefon już kiedyś podawałem. 797-185-734

PS. Ale najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć co i jak. Nie zdziwiłbym się jakby znowu pan Marek się przeniósł :)

jezikk
17-04-2012, 09:09
Dziś dzwoniłem na numer 797-185-734 i dostałem odpowiedz ze nie ma takiego numeru :( Numery 510 i 518 nikt nie odbierał :/

dikileiden
20-04-2012, 23:41
Panowie Fortax to przede wszystkim był Pan Marek http://admoto.pl/artpics/GS/1211//WL1257Pd.jpg ,tylko co jakiś czas zmieniał sie u niego młody pracownik , a kto teraz pracuje pod tą nazwą to nie wiem . Interesuje mnie gdzie teraz pracuje Pan Marek Gierczak.

jezikk
26-04-2012, 10:58
Szukałem dzis Fortraxu na Glowackiego ale nic tam takiego chyba juz nie ma :(
Numer 797-185-734 jest nieaktualny a numery 510 i 518 kieruja na mechanika pana Zbigniewa przy ul. Łowińskiego 18.

mjgajewski
10-05-2012, 16:39
Szukałem dzis Fortraxu na Glowackiego ale nic tam takiego chyba juz nie ma :(

Na Głowackiego nie ma Fortaxu, jest Auto Serwis Edward Gruca. Pracuje tam pan Marek Gierczak (ten ze zdjęcia). Znaleźć ciężko, na samym końcu placu po lewej (plac za małą stacją paliw).

Do pana Marka nie mam zastrzeżeń, robiłem już wiele u niego od kilku lat i nigdy nie miałem problemu. Miesiąc temu wymieniałem na Głowackiego sprzęgło, ale wymieniał je pan Marek i wszystko OK.

Jednak ostatnio wymieniałem tam tarcze i klocki i samochód odbierałem od jakiegoś młodego mechanika. Po kilku dniach okazało się, że z turbiny leje olejem. Podjechałem zapytać, czy wszystko OK, może jakiś wężyk lub opaska. Młody mechanik wyskakuje z warsztatu na mój widok i na dzień dobry mówi, że wie że z turbiny leje i oferuje regenerację. Trochę dziwne, że od razu przy wymianie tarcz nic nie powiedział, a na dodatek jeszcze nie pamiętał co było robione kilka dni temu w moim samochodzie, ale wie że z turbiny leje. Wróciłem wkurzony i co teraz robić???? Moim zdaniem to wszystko cholernie śmierdzi oszustwem...

majkel29
10-05-2012, 18:44
bylem dzis w Fortaxie na łowinskiego robilem sprzegło, jestem bardzo zadowolony, zaczeli robic od 8 skonczyli o 14, a przy tym niezłą cene powiedzieli za wymiane i sa samo sprzeglo z dwumasa, wiec zaoszczedzilem troszke kaski, jestem zadowolony i polecam, jednak sa najlepsi

tel do nich 510-857-850

wrzoch
10-05-2012, 18:56
Jednak ostatnio wymieniałem tam tarcze i klocki i samochód odbierałem od jakiegoś młodego mechanika. Po kilku dniach okazało się, że z turbiny leje olejem. Podjechałem zapytać, czy wszystko OK, może jakiś wężyk lub opaska. Młody mechanik wyskakuje z warsztatu na mój widok i na dzień dobry mówi, że wie że z turbiny leje i oferuje regenerację. Trochę dziwne, że od razu przy wymianie tarcz nic nie powiedział, a na dodatek jeszcze nie pamiętał co było robione kilka dni temu w moim samochodzie, ale wie że z turbiny leje. Wróciłem wkurzony i co teraz robić???? Moim zdaniem to wszystko cholernie śmierdzi oszustwem...

Brzmi rzeczywiście podejrzanie, tym bardziej, że przy wymianie klocków i tarcz na upartego nawet nie musieli zaglądać pod maskę, bo i po co.
Ale tak w ogóle, to co podejrzewasz? Że ci turbinę podmienili "przy okazji", bo wyglądała ładnie? Olejem ulali, aby naciągnąć na regenerację u nich?

pater85
19-05-2012, 06:46
Dziękuję za informację- znalazłem wczoraj Pana Marka przy Głowackiego[za stacją benzynową tam gdzie auto myjnia- kilka bram za nią] ; pracuje u bardzo doświadczonego mechanika Pana Edwarda (no i rzeczywiście mają jeszcze Młokosa- trochę im przeszkadza); polecam ich usługi !!! W SS na Piastowskiej powiedzieli mi że do przeglądu rejestracyjnego trzeba wymienić pół podwozia i zrobią mi to za 2600 (po prośbie o zrobienie NIEZBĘDNYCH napraw zeszli do 2000); Pan Marek natomiast stwierdził że rzeczywiście trzeba wymienić wahacz przedni + klocki + płyn hamulcowy i jakąś drobnicę ale reszta jeszcze pociągnie; zapłaciłem 500 złotych i jestem po przeglądzie :-) Polecam ich usługi! Numer Pana Edwarda: 505030857

robertokrk
20-05-2012, 17:19
Bylem kiedys u pana Edwarda ale nic szczegolnego, zrazilem sie tym bałaganem jaki tam panuje , a bardzo sie wkurzylem jak ktos ciął szlifierką a iskry lecialy na moje auto(musialem zwrócic uwage) a gość mowi ze nic sie nie stanie ;( nastepnie trafilem do Fortaxa na łowinskiego i do dzis naprawiam tam auto
jestem bardzo zadowolony maja przyziemne ceny i robią dokladnie bo prawie zawsze jestem przy naprawie i jak zauwazyłem maja sporo roboty a i ceny czesci jakie załatwiaja sa atrakcyjne, wiec passatem zony tez tam jezdrze

telefon do nich 510-857-850

pozdrawiam

jrfs
29-06-2012, 12:33
Ha, no to kto w takim razie pracuje w Fortaxie i co to za firma? Cały czas myślałem, że szefem jest pan Marek G. Byłem tam na wiosnę w ub. roku i dwoma mechanikami dyrygował pan Marek. Później pojechałem na jesieni ub. roku pana Marka nie widziałem, było tylko dwóch młodych chłopaków. Poprosiłem o aktualny nr telefonu bo na stary nikt nie odpowiadał i dostałem wizytówkę z treścią: Auto Serwis Zbigniew Broś, ul. Lubocka. Czy ktoś wie o co chodzi? Mam do Fortaxu jechać na przegląd i chciałbym wiedzieć co to za mechesy?

robertokrk
29-06-2012, 21:10
szefem byl albo jest pan Marek tylko pana Marka raz widze raz nie te chlopaki co u niego robia to sa caly czas i ciupią te fordy jeden za drugim wkoncu Fortax to nie tylko Pan Marek , mechanicy chyba najwazniejsi bo to oni maja najblizszy kontakt z naszymi autkami ja wole dowiedziec sie czegos o aucie lub naprawie prosto od mechanika a nie przez kogos tak jak bylo kiedys w aso,szczerze polecam chlopaków tzn Fortaxa

dikileiden
30-06-2012, 20:03
tzn. jak się ma zaufanego mechanika kilka lat p.Marka Gierczaka ,zmieniał się u niego tylko młody mechanik , ale on zawsze stał nad nim i naprawiał razem z nimi. A teraz znika , a na miejscu jego pracują jacyś inni ludzie , to sorry ale trzeba czasu żeby nabrać do nich zaufania. Nie chcę pisać bajek ale słyszałem że p.Marek ma jakieś problemy z alkoholem i dlatego gdzieś odszedł , ale jak powtarzam to tylko ze słyszenia. Szczerze to chciałbym wiedzieć co tak naprawdę się stało że p.Marek już nie pracuje w Fortaxie bo miał naprawdę zajebistą opinię. Dobrze byłoby żeby p.Marek jeżeli ma dostęp do tego forum , sam się wypowiedział gdzie pracuje i gdzie go szukać.

mojster
08-04-2013, 11:04
na łowińskiego jest teraz Auto-Serwis Tomasz Sajak - tak przynajmniej teraz wynika z paragonu.
drugie dane z pieczatki to znowu Ato servis Zbigniew Broś ul. Lubocka
przy czym nadal jest szyld fortaxu.
wie ktoś w końcu gdzie znaleźć Pana Marka?

KOC82
15-05-2013, 20:30
up, up...
ja chętnie poznałbym namiary na porządny warsztat.
Przyciska mnie problem z grupy może EGR, może FAP, może wtryski, może przepływomierz... w innym wątku pisałem dokładniej o problemie ale porządny warsztat jest teraz potrzebny...

kratistos
16-05-2013, 21:57
Na Łowińskiego w zeszłym roku wymieniłem sprzęgło, tarcze, końcówki drążków - wymiana szybko sprawnie i dokładnie. Pojechałem tam zachęcony opiniami z forum. Niedawno w marcu byłem u nich z drobną usterką i pracują nadal ci sami Panowie. Mam rozumieć że dobre opinie na forum to nie o nich???

lgtm
16-05-2013, 22:57
Warsztat na Łowińskieg nie wygląda super profesjonalnie, ale pracujący tam ludzie wydają sie być w porządku. Robili mi już auto 3 razy (rozrząd, pompa wody, hamulce, wymiana płynów i filtrów) i jak do tej pory nie było poprawek.

dikileiden
17-05-2013, 09:46
Panowie , dobre opinie Fortax zbierał kiedy pracował tam p.Marek Gierczak , to on kierował tym warsztatem i to on wyrobił sobie ''markę'' Fortaxu . Ale jakiś czas temu p. Marek znikł i pojawili się jacyś inni mechanicy o których ja przynajmniej nic nie wiem i dlatego Fortax na dzień dzisiejszy jest niewiadomą . Dlatego trwają poszukiwania gdzie teraz pracuje p. Marek Gierczak . Jak się słuchało tego człowieka to nie było żadnych wątpliwości że się zostawi auto u niego . Ja w moim poprzednim mondeo MK3 wymieniałem u niego sprzęgło + dwumasa , remont zawieszenia , hamulce . I nawet się trafiło za gratis wymiana paska . Tak że no niestety p.Marek się gdzieś zapadł pod ziemię , a to wielka szkoda dla naszych aut.

jokerr
19-06-2013, 22:28
Nie wierze ze nikt nie wie co z nim?

lgtm
19-06-2013, 23:08
Zagadka została rozwiązana w innym temacie: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=176187&page=2

L.mArk
05-07-2013, 10:07
Pan Marek pracuje na ul. głowackiego, kolejne drzwi za myjnią :) zawsze tam daję autko do naprawy

booschmen
09-10-2014, 17:39
Witam, z przyjemnością pragnę poinformować iż wiekszości znany serwis "FORTAX" prowadzony przez P. Marka Gierczaka, który to znajdował się na ulicy Zbożowej a następnie na Łowińskiego znowu funkcjonuje na ul. Henryka Pachońskiego 9 w Krakowie jest to na stacji POLPETROL tel: 795011895, Natomiast serwis na ul. Łowińskiego od ok trzech lat bezprawnie posługuje się logiem i reputacją serwisu "FORTAX" wszystkich chętnych zapraszamy pn-pt 9:00-17:00 sob 9:00-15:00 w razie jakich kolwiek innych problemów serwis forda otwarty jest 24h i posiada własna pomoc drogową w razie jakiejś niespodziewanej awarii w takim przypadku proszę o kontakt 505322447 i w razie gdyby usterka wystąpiła po godzinach pracy serwisu również proszę o kontakt z w/w numerem a zawsze ktoś podjedzie i pomoże.
Jeśli to możliwe prosił bym o poinformowanie innych użytkowników fordów o reaktywacji serwisu.

globens
10-10-2014, 18:22
polecam chłopaków z łowińskiego 18 naprawde znają sie na tym co robią teraz już naprawiają nasze wszystkie firmowe auta nie tylko fordy i firma jest zadowolona tel 510-857-850 terminy roznie zalezy co trzeba zrobic

NikonKRK
22-11-2014, 11:23
Jak dla mnie Panowie na Łowińskiego nie zrobili dobrego wrażenia co do mojego problemu podchodzili od dupy strony może mieli gorszy dzień albo coś ale czułem sie tak jak by tylko znajomi i stali klienci sie liczyli a na resztę mieli wy****ne :-/ Tyle w temacie Fortaxu, a na Pachońskiego bez problemu podeszli i zaczęli od podstaw bez podpinki kompa i za free udzielili porady co zrobić jak opisałem im wszystko podobno to tam ten tajemniczy Pan Marek jest ale niestety jestem nowy wiec jeszcze szukam dobrego mechanika ale nie powiedziane ze nie wrócę na Pachońskiego bo sensownie podchodzą do klienta nie zeby tylko zedrzeć i powiedzieć coś na odczepne.

L.mArk
10-03-2015, 15:15
kilka postów wyżej pisałem, że polecam Pana Marka, który to teraz jak już ktoś napisał przeniósł się na ulice Pachońskiego.

A więc anuluję swój wcześniejszy post, stanowczo odradzam dawać tam samochód. Okazuje się, że Pan Marek ma kłopoty z alkoholem, mój samochód przestał u niego cały dzień od 7 do 17, nie została nawet rozpoczęta naprawa. Okazało się że Pan Marek sobie popijał cały dzień bo jak po wielu telefonach przyjechał w końcu wydać mi auto ok godz 19 to ledwo trzymał sie na nogach. Dopóki pracował u Pana Edwarda na Głowackiego to było super, ale teraz jest wielka klapa.

SERWAL
21-03-2015, 14:30
Z informacji jakie posiadam Marek Gierczak przeniósł się do Auto Serwisu Serwal na ul Pachońskiego 9 a nr do serwisu 730500599, ale jest tam dwóch mechaników i trzeba prosić do telefonu pan Gierczaka :) i nie popija :)

zbyl
28-09-2016, 13:37
Z informacji jakie posiadam Marek Gierczak przeniósł się do Auto Serwisu Serwal na ul Pachońskiego 9 a nr do serwisu 730500599, ale jest tam dwóch mechaników i trzeba prosić do telefonu pan Gierczaka :) i nie popija :)

Dzwoniłem dzisiaj pod ten numer i "mniej miła" pani mnie poinformowała, że już tam nie pracuje. Możecie podpowiedzieć gdzie go można dostać albo jakiś inny sprawdzony serwis/mechanika.

Dzięki,

kocur
28-09-2016, 21:14
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=176187

11 stron z namiarami ;)

Elminster
10-11-2016, 19:54
Czy ktoś może wie gdzie znów zniknął Marek Gierczak? Może jakiś kontakt telefoniczny?