Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] po co i jak sie pozbyc tego dzwieku
wojta2010 13-01-2012, 20:51 Do rzeczy wsiadam do samochodu , ma system bezkluczykowy z guzikiem do odpalania power ale drzwi musze otwierac pilotem , wsiadam naciskam guzik power bez wciskania sprzegla zapala sie convers i po okolo 3do 5 sek takie wnerwiajace ititititiitititiprzez ok 1 moze 1.5 sekundy . Wczesniej tego nie bylo tz przed naprawa auta aku bylo rozlaczone ok 2 tyg , probowalem grzebac w conversie w radiu i za cholere nie potrafie dojsc do tego co to prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu bo szalu dostaje mam wrazenie ze mam budzik w aucie tititittitititii
Czy to aby napewno dźwięk z elektroniki pokładowej a nie jakiegoś akcesoruim? np. zestawu bluetooth, alarmu, etc.
wojta2010 14-01-2012, 00:17 alarm orginal a B/T niby nie mam tz w conversie nie widnieje ale w podsufitce jest mikrofon radio na 6 plyt z guzikami do phona , moze sie rozlaczy i znikna z conversa a ja mam srube z dzwiekiem ?
nikt nie potrafi mi pomuc ? mam zegarek ze sklepu za 4 zl i nie chce mi sie wsiadac do auta tp przynajmiej dajcie inf jak radio wyciagnac
alarm orginal a B/T niby nie mam tz w conversie nie widnieje ale w podsufitce jest mikrofon radio na 6 plyt z guzikami do phona , moze sie rozlaczy i znikna z conversa a ja mam srube z dzwiekiem ?
a może wyłaczysz w conversie dziwieki ostrzegawcze ?
a te ti ti co Ci idzie to tez moze być od czujnika parkowania z przodu lub z tyłu .. jakaś sekwencja dzwieku oznacza awarie jednego z czujników
wojta2010 14-01-2012, 20:15 probowalem w conversie wylaczyc wszystki i dalej to samo jesli chodzi o czujniki to domyslam sie o czym piszesz ale wtedy czujniki nie dzialaja a ja mam tylko tyl i sa ok . mam nadzieje ze ktos mial podobny problem i poradzi co zrobic
tylko tylne masz ? jaka wersje masz ? Ja mam Titanium .
wojta2010 14-01-2012, 22:30 tytanium x 2008 rok 2.2 jak tylko tyle co bys chcial wiecej ?
nie no bez kitu musisz mieć czujniki parkowania przód
wojta2010 14-01-2012, 22:50 no ale nie mam
Też mi się nie chce wierzyć że taki model i bez przodu.....katalog mondeo nawet nie przewiduje opcji ,,tylko tył,, .....
Co kraj to obyczaj, a zwłaszcza że auto z innego rynku(UK) i to klient decyduje co chce mieć, wiem że w wersji titanium x w UK mozna było zrezygnować z systemu bezkluczykowego, tak samo nie każdy titanium x ma nawigację, czy komplet czujników (przód i tył), równierz rodzaj felg i tu ciekawostka dla titanium były inne niż dla ghia albo zetec,czy edge(wersje uk), a osobiście widzałem na wersji edge(najuboższa ze stalowymi felgami w standardzie) felgi od titanium od nowości plus nawigacja(duża) bo klient zrobił upgrade jak kupował.
wojta2010 15-01-2012, 22:45 coz nie mam i osobiscie nie preferuje za duzo pikania w aucie mam radio sony na 6 cd i zestaw glosno mowiacy chyba nie ale ..... mam mikrofon kolo lusterka wiec cos nie tak
gandolfinek 16-01-2012, 07:47 Do rzeczy wsiadam do samochodu , ma system bezkluczykowy z guzikiem do odpalania power ale drzwi musze otwierac pilotem , wsiadam naciskam guzik power bez wciskania sprzegla zapala sie convers i po okolo 3do 5 sek takie wnerwiajace ititititiitititiprzez ok 1 moze 1.5 sekundy . Wczesniej tego nie bylo tz przed naprawa auta aku bylo rozlaczone ok 2 tyg , probowalem grzebac w conversie w radiu i za cholere nie potrafie dojsc do tego co to prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu bo szalu dostaje mam wrazenie ze mam budzik w aucie tititittitititii
Pewnie nie do końca mamy ten sam problem, ale podzielę się moim który mi się zdażył i męczyłem się jak niemowlę a okazał się banalny.
Jak wsiadałem do mojego MK4 i przekręciłem stacyjkę to coś robiło "titititti"(bez żadnego oczywiście komunikatu na wyświetlaczu ani mrugania jakiejkolwiek ikonki). Jak gasiłem to samo. Parę dni mi zajęło w czym rzecz, a sprawa okazała się banalna, mam zaprogramowaną Nokię N8 jako zestaw bluetouth i za każdym razem jak się łączył czy rozłączał to mi pikał (a miałem cały czas właczony bluetoth w telefonie). I to najciekawsze że miałem telefon tak głośno ustawiony i nosiłem go w kieszeni że wydawało mi się że to pikało w samochodzie. Ale się uśmiałem bo już chciałem to ASO jechać że niby coś się stało bo tita i tita coś w samochodzie.
Ale pewnie u Ciebie to coś innego.
wojta2010 16-01-2012, 23:55 moze to dziala w dwie strony bo jeszcze po naprawie auta nie probowalem polaczyc sie z blutothem moze bestia sie zresetowala bo aku 2 tyg nie bylo pdlaczone rano sprobuje moze to to , bo orginalnie go nie mam a mikrofon przy lusterku tak wiec cos nie halo jest dzieki
chetnie przyznalbym punkcika wyszlo szydlo ktos dolozyl zestaw glosno mowiacy parot :0 dziekuje teraz tylko dowiedziec sie jak powrocic do poczatku z szybami tz opuszczaja sie do konca same ale zeby zamknac musze trzymac guzik no i chcialbym by mi sie same po zamknieciu lusterka skladaly pozdrawiam
teraz tylko dowiedziec sie jak powrocic do poczatku z szybami tz opuszczaja sie do konca same ale zeby zamknac musze trzymac guzik no i chcialbym by mi sie same po zamknieciu lusterka skladaly pozdrawiam
Na reszte Twoich pytań odpowiedzi znajdziesz na forum.
I na przyszłość - stawiaj czasem przecinki i kropki w swoich wypowiedziach.
Regulamin Forum
§7
> Pisz czytelnie. Używaj przecinków i kropek.
:0 dziekuje teraz tylko dowiedziec sie jak powrocic do poczatku z szybami tz opuszczaja sie do konca same ale zeby zamknac musze trzymac guzik no i chcialbym by mi sie same po zamknieciu lusterka skladaly pozdrawiam
Opuść szybę i zamknij do końca bez puszczania przycisku ,zrób to samo z każdą szybą .Powinno być OK. możesz też korzystać z pilota otwierając zamek centralny przytrzymaj dłużej i otworzą się wszystkie szyby .Zamykając przyciśnij guzik pilota aż się uruchomią szyby .
|