Zobacz pełną wersję : [Focus 1998-2004] jak sprawdzić czy podgrzewana przednia szyba jest sprawna.

kylo207
11-02-2012, 08:20
Witam,
mam pytanie jak sprawdzić czy przednia podgrzewana szyba jest sprawna? I nie chodzi mi o mierzenie miernikami i podstawianie parujących czajników (tylko takie rozwiązania znalazłem na forum). Chodzi o to że jak idę np. do komisu i oglądam samochód który chcę kupić to jak sprawdzić czy szyba jest sprawna. żeby było trudniej to załóżmy że jest piękne lato:) PZDR!

jrc_69
11-02-2012, 08:34
U mnie jak włączę przednią szybę to od razu czuć to po obrotach silnika bo jednak jest to dość spore obciążenie. Teraz jest zima więc widać że działa. Inaczej to chyba tylko jakimś miernikiem ale może inni się wypowiedzą?

eclipse
11-02-2012, 09:49
Najlepiej widać to na zaparowanej szybie.
Jeśli jest przełącznik nawiewu wewnętrznego to można się pokusić ale musi być więcej osób - najlepiej by można sprawdzić w czasie deszczu wsiadając przemoczonym z mokrą głową szybko parują szyby jeśli jest zamknięty obieg bez nawiewu . a dalej to uruchomić tylko grzanie szyb . Bo samo sprawdzenie miernikiem nie pokaże czy w całości grzałki działają czy tylko niektóre druciki .

R_u_f_u_s
11-02-2012, 17:03
Witam,
mam pytanie jak sprawdzić czy przednia podgrzewana szyba jest sprawna? I nie chodzi mi o mierzenie miernikami i podstawianie parujących czajników (tylko takie rozwiązania znalazłem na forum). Chodzi o to że jak idę np. do komisu i oglądam samochód który chcę kupić to jak sprawdzić czy szyba jest sprawna. żeby było trudniej to załóżmy że jest piękne lato:) PZDR!

A nie możesz użyć szukajki? W prawie każdym temacie dot. ogrzewania przedniej szyby jest też podany sposób jak to sprawdzić i jak podgrzewanie działa... np. http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=84397

eclipse
12-02-2012, 19:57
W prawie każdym temacie dot. ogrzewania przedniej szyby jest też podany sposób jak to sprawdzić i jak podgrzewanie działa... np. http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=84397
nie zrozumiałeś pytania .Chodzi o coś co jest nigdzie nie napisane .

szurek0815
22-02-2012, 11:52
jrc69 ma rację, siada na obrotach, a przy małym mrozie szybko rozmraża. Nie trzeba skrobać