jasiek899
12-02-2012, 21:36
Witam.Co sądzicie o tej blokadzie http://moto.allegro.pl/blokada-pedalow-bullock-exellence-fiat-panda-i2057565143.html ?
Zobacz pełną wersję : blokada bullock-co o tym sądzicie? jasiek899 12-02-2012, 21:36 Witam.Co sądzicie o tej blokadzie http://moto.allegro.pl/blokada-pedalow-bullock-exellence-fiat-panda-i2057565143.html ? wojtekjanus 13-02-2012, 08:09 Zawsze jakieś utrudnienie dla złodzieja - jeżeli dobre - to... poszuka innego samochodu. Wojtek 13-02-2012, 08:42 Zamiast wydawać kasę na urządzenie mechaniczne , zainwestuj w zabezpieczenie elektroniczne. Za tą cenę będziesz miał co najmniej 2 zabezpieczenia. Sorry , ale ja nie wierzę w żadne zabezpieczenie , które ma kluczyk. Wiele takich blokad było testowanych i praktycznie żadne nie zdało egzaminu. To co piszą na stronie o czasie potrzebnym do usunięcia tej blokady przez złodzieja to mit.... Pamiętaj , że jest to blokada zewnętrzna i jest do niej nieograniczony dostęp. Urządzenie elektroniczne jest schowane i nie wiadomo gdzie i co odcina. Można zabezpieczyć dopływ paliwa , dopływ prądu itp. Mój znajomy ma trochę dziwną blokadę. A to go uchroniło przed kradzieżą auta. Nie można włączyć świateł mijania , pozycyjnych itd. Choć na desce wszystko jest ok. W środku dnia ukradli mu auto spod firmy. Złodzieje przejechali 3 km i mieli rutynową kontrolę z powodu jazdy bez świateł... Auto wróciło do właściciela. Ja wiem , że można na krótko z akumulatora podłączyć światła. Ale to jest kolejne utrudnienie , a nie każdy złodziej ma przy sobie zapasowe kabelki... Pozdrawiam Wojtek. jasiek899 13-02-2012, 21:39 Co do mechanicznych to ostatnio pisali w gazecie motor, że złodzieje nie są przygotowani na mechaniczne, bo nikt ich już prawie nie używa.Co do elektronicznych to jedyne sensowne według mnie to blokada zapłonu (na ukryty przycisk), przecież immobilizer to żadne zabezpieczenie. Wojtek 13-02-2012, 23:30 Co do mechanicznych to ostatnio pisali w gazecie motor, że złodzieje nie są przygotowani na mechaniczne, bo nikt ich już prawie nie używa. Przyjdzie o 22 , zobaczy jak to jest zbudowane , wróci o 3 rano i odjedzie. Elektronicznej blokady nie widać. Taka różnica. jasiek899 14-02-2012, 13:45 Pisząc elektroniczna masz na myśli jaką? Zamiast wydawać kasę na urządzenie mechaniczne , zainwestuj w zabezpieczenie elektroniczne. Za tą cenę będziesz miał co najmniej 2 zabezpieczenia. Sorry , ale ja nie wierzę w żadne zabezpieczenie , które ma kluczyk. Wiele takich blokad było testowanych i praktycznie żadne nie zdało egzaminu. A są te testy w internecie(jako filmik)? Wojtek 14-02-2012, 16:00 Pewnie są jakieś filmiki na YT. Ja nie szukałem , ale były testy w telewizji. Pisząc elektroniczna masz na myśli jaką? Tu w zasadzie możliwości są nieograniczone. 1. zapłon 2. paliwo 3. migające światła mijania 4. dodatkowa syrena od alarmu w środku auta , połączona z innym urządzeniem 5. opuszczające i zamykające się szyby w czasie jazdy 5. włączony klakson w czasie jazdy 6. włączające się wycieraczki 7. itd. itp. Oczywiście do zasilania tych urządzeń można założyć mały motocyklowy akumulator , w razie jakby odciął ten właściwy. Wszystko to co może złodziejowi utrudnić uruchomić auto i wszystko to co może mu potencjalnie dokuczyć w trakcie jazdy takim już ukradzionym autem. Nie odkryję globusa i zgodzę się z tym , że jak się ktoś uprze , to i tak nam rąbnie auto. Ale roboty będzie miał więcej jak będą jakieś nietypowe zabezpieczenia. jasiek899 14-02-2012, 16:25 Ale piszesz o immo czy o blokadzie na ukryty przycisk? Wojtek 14-02-2012, 16:32 Immobiliser , to odrębne urządzenie , które i tak w większości przypadków nic nie daje. Dla złodzieja trochę kumatego , to jest około 10 sekund , aby odjechał. Inne zabezpieczenia mogą być włączane/aktywowane przez cokolwiek.- i jakkolwiek. Można na przycisk , można włączyć podwójnym przyciśnięciem przyciskiem od zamykania szyby , można przez przełącznik świateł przeciwmgielnych , przez przycisk podgrzewania tylnej szyby , przez włączenie radia , przez oświetlenia wnętrza itd. Możliwości jest setki. jasiek899 14-02-2012, 16:42 Co do włączania fabrycznymi przyciskami to czytałem, że ktoś miał takie coś i żeby odpalić to musiał jakiś przycisk nacisnąć, chyba od otwierania szyby, i napisał, że znajomemu ukradli z takim czymś, nawet nie zdążył zbiec na dół podmienili komputer i tak jak napisał "odjechali w cholerę". Wojtek 14-02-2012, 16:46 podmienili komputer Sęk w tym , aby te wszystkie zabezpieczenie były zrobione z obejściem komputera. Ale to akurat nie stanowi problemu , dla osób znających się na rzeczy. Każdy bardziej kumaty elektronik poradzi sobie z tym bez żadnych kłopotów. jasiek899 14-02-2012, 18:14 Ale z czym poradzi sobie bez problemu z podmienieniem komputera czy z obejściem blokady zapłonu ? Ps.A właściwie gdzie znajduje się komputer? |