wilczek1954
12-02-2012, 22:06
Witam wszystkich , mam pewne pytanko . Jak można wyregulować tylne siedzenia w C-MAX MK1 ? Jest w tym modelu taka możliwość ? Chodzi mi o pochylenie , przesunięcie ich do przodu itp .
Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2003-2007] Regulacja tylnich siedzień wilczek1954 12-02-2012, 22:06 Witam wszystkich , mam pewne pytanko . Jak można wyregulować tylne siedzenia w C-MAX MK1 ? Jest w tym modelu taka możliwość ? Chodzi mi o pochylenie , przesunięcie ich do przodu itp . c-matix 12-02-2012, 22:54 Pochylenie sam nie wiem, ale przód tył tak i po wyjęciu środkowego możesz przesunąć do środka i zarazem w tył co daje większą ilość miejsca ale siadają wtedy 4 osoby, sam teraz tak jeżdże bo dwa foteliki, a ja nie jestem mały i dzieciom było za mną ciasno konrad_b 13-02-2012, 07:32 dodam tylko że wszystkie maksie mają ten gadżet chyba najtańsza wersja nie miała ? mój się akurat załapał, więc regulacji nie ma żadnej tedii 13-02-2012, 18:57 Z tego co wiem to mają wszystkie, trzeba najpierw złożyć środkowy fotel w ten sposób że podnosząc w górę część do siedzenia,fotel chowa się do bagażnika, wtedy fotele skrajne można przesunąć do tyłu, a zarazem lekko w bok (do środka ). Wtedy mamy auto czteroosobowe ale więcej miejsca z tyłu konrad_b 14-02-2012, 06:52 Z tego co wiem to mają wszystkie, hmm wiesz lepiej co stoi u mnie w garażu ? :027: jeszcze raz napiszę, mój nie ma i chyba wszystkie ambiente nie miały nie wiem czy występowało jako opcja i jak było w późniejszych modelach możemy się założyć o 0,7 ? ... jak poskładasz to ja stawiam, a jak nie to Ty 8) mct 14-02-2012, 09:50 Te które miały taka możliwość posiadają na skrajnych tylnych fotelach na siedzisku czarną dźwignię, a środkowy fotel posiada z przodu od spodu również dodatkową dźwignię, łatwo wyczuwalną jak włoży się rękę pod spód siedziska. Pociągasz ją podnosi się poduszka siedziska a całe oparcie chowa się do kufra. Następnie możesz prawy/lewy tylny fotel przesunąć delikatnie do tyłu po skosie jak pociągniesz czarną dźwignię na zewnętrznej części siedziska. Robi się więcej miejsca kosztem wielkości bagażnika. Nie ma możliwości pochylania oparć tylnej kanapy. tedii 14-02-2012, 16:51 hmm wiesz lepiej co stoi u mnie w garażu ? :027: jeszcze raz napiszę, mój nie ma i chyba wszystkie ambiente nie miały nie wiem czy występowało jako opcja i jak było w późniejszych modelach możemy się założyć o 0,7 ? ... jak poskładasz to ja stawiam, a jak nie to Ty 8) Ciekawe. gdy się interesowałem kupnem maxsa to wiele o nim czytałem i zawsze w artykułach pisali że to plus tego auta, a nigdy nie trafiłem że rozkładane tylne fotele są opcjonalnie, wiele aut także oglądałem i zawsze był ten bajer. Napiszcie kto nie ma przesuwanych tylnych foteli. pozdrawiam. sseba79 14-02-2012, 18:06 Ja nie mam takiego czegoś.Ale u mojego ojca w SUZUKI GRAND VITARA jest taka opcja. konrad_b 15-02-2012, 08:46 Ciekawe. gdy się interesowałem kupnem maxsa to wiele o nim czytałem i zawsze w artykułach pisali że to plus tego auta, a nigdy nie trafiłem że rozkładane tylne fotele są opcjonalnie, wiele aut także oglądałem i zawsze był ten bajer. Napiszcie kto nie ma przesuwanych tylnych foteli. pozdrawiam. ale czemu by mieli nie pisać? skorą są to pisali, do testów zawsze mają full wypas auta :roll: w załączniku jest scan z katalogu 2004r., dwie ostatnie pozycje dotyczą foteli jak widzisz w najtańszej wersji nie było nawet w opcji foteli przesuwanych być może auta z EU mają inne konfiguracje, mój jest PL o stolikach też pewnie pisali, a u mnie nie ma :roll: mct 20-02-2012, 11:31 w załączniku jest scan z katalogu 2004r., dwie ostatnie pozycje dotyczą foteli jak widzisz w najtańszej wersji nie było nawet w opcji foteli przesuwanych być może auta z EU mają inne konfiguracje, mój jest PL o stolikach też pewnie pisali, a u mnie nie ma :roll: Posiadam C-Maxa sprowadzanego bodajże z Danii, ma podgrzewane fotele, tempomat, ale tylna kanapa stała :) Taki urok tańszych wersji i specyfiki rynku. akogo 22-02-2012, 16:46 MCT może kupowałeś go na oruni? Mój jeździł w Dani na firmę i myślę że twój także, po dłuższym szukaniu doszedłem czemu nie miałem tylnej półki, stolików oraz korb do okien w drzwiach. Tylne fotele też mam dołożone - bo szukając zatrzasków do pasa środkowego koleś mi powiedział że: "sprzedają całe fotele do Duńczyków". Ja mam dziwny zestaw foteli, bo z jednej strony jest system przesuwania do środka a z drugiej nie mam. konrad_b 22-02-2012, 19:56 MCT może kupowałeś go na oruni? Mój jeździł w Dani na firmę i myślę że twój także, po dłuższym szukaniu doszedłem czemu nie miałem tylnej półki, stolików oraz korb do okien w drzwiach. Tylne fotele też mam dołożone - bo szukając zatrzasków do pasa środkowego koleś mi powiedział że: "sprzedają całe fotele do Duńczyków". Ja mam dziwny zestaw foteli, bo z jednej strony jest system przesuwania do środka a z drugiej nie mam. auta z dani bywają 2os, całkiem możliwe że ktoś włożył fotele i sprzedał jak osobowy Artursqr 16-05-2016, 16:20 Pochylenie sam nie wiem, ale przód tył tak i po wyjęciu środkowego możesz przesunąć do środka i zarazem w tył co daje większą ilość miejsca ale siadają wtedy 4 osoby, sam teraz tak jeżdże bo dwa foteliki, a ja nie jestem mały i dzieciom było za mną ciasno Odgrzewam temat. O ile można przesunąć tylną kanapę do przodu. Chodzi mi bardziej o to, ile zyskam na bagażniku, bo tylko to wzbudza moje wątpliwości przed kupnem c-maxa po lifcie. Nigdzie nie mogę znaleźć w internecie takiej informacji... Przemo17101970 16-05-2016, 18:58 Moim zdaniem tylnej kanapy nie da sie przesunąć do przodu.Można jedynie dwa skrajne fotele przesunąć do przodu.Ewentualnie całość składasz do przodu i robisz bagażowy Bump: Tu jest filmik co można zrobić https://www.youtube.com/watch?v=H5OPyteI3Xw Bump: https://www.youtube.com/watch?v=HBAPoXljt2c Artursqr 17-05-2016, 07:51 Kurde szkoda, bo 460l (mój fusion ma 337l) w tej klasie to raczej nie dużo. O ile można przesunąć te dwa skrajne do przodu? trzeba wyjmować środkowe(akurat tej opcji na filmach nie widać). PS. dzięki za odpowiedź. adamon 17-05-2016, 08:16 Mam wersję prze liftem ale z tego co widzę na pierwszym filmie jest tak samo. Kiedy można przesunąć tylny rząd siedzeń - tylko przy zmianie konfiguracji z 5 osobowego na 4 osobowego (wygodnego) C-maxa. :) Robi się to w ten sposób, że podnosisz środkowy fotel - który chowa się do bagażnika - i dwa skrajne możesz przesunąć po skosie w tył auta, co daje nam auto 4 osobowe, z dużą ilością miejsca na tylnej kanapie. Ale trzeba pamiętać, że wtedy mamy środkowy fotel w bagażniku (i o tyle mamy mniejszy bagażnik) i fotele są cofnięte w tył (czyli o tyle mamy mniejszy bagażnik). Do pełni szczęścia potrzebny nam jeszcze podłokietnik (tunel środkowy tylnej kanapy) Bardzo rzadko spotykany gadżet :D - sam szukam Ale nie ma mowy o żadnym przesuwaniu w przód foteli tylnych aby powiększyć bagażnik, można je wyjąć całkowicie (przewoziłem tak szafę w paczkach z yjska) ale nie przesunąć Artursqr 17-05-2016, 12:20 No nic dzięki. Pooglądam na żywo może liczby to tylko liczby. Wbl 11-10-2016, 19:43 Do pełni szczęścia potrzebny nam jeszcze podłokietnik (tunel środkowy tylnej kanapy) Bardzo rzadko spotykany gadżet :D - sam szukam Właśnie też marzy mi się taki podłokietnik/konsola (jak mówi oficjalnie o tym instrukcja) dla mojej córki, ale prawie zero informacji o tym. Znalazłem jeszcze jeden dawny temat, że ktoś kupił to w ASO w Gdyni, ale pytałem, nie jest już dostępny. Znalazłem takie coś w ASO w Szczecinie, ale w zależności od koloru proponują w cenie ok. 1 tys. zł ... jakiś żart :) Ktoś może chciałby swój sprzedać? :027: |