Zobacz pełną wersję : Kupno Mondeo MK3 1.8 benzyna-prośba o ocene.
darek1965-65 15-02-2012, 13:32 Dzień dobry-mam do Was prośbe o ocenę tego samochodu.
http://otomoto.pl/ford-mondeo-benzyna-1-wszy-wlasciciel-C22488793.html
Samochód od pierwszego właściciela ,ma przejechane 274kkm
nr.VIN WFO5XXGBB53T56495
Samochód bez kół letnich-to też koszt jakieś 1000-1500zł
Dziękuje za jakiekolwiek sugestie.
Brak komputera(brak manetki info)
Szyby tylne na korby
Kratke napewno już zauważyłes
Sprzedawca pisze:
BOGATE WYPOSAŻENIE
A to tylko Seria 20 czyli podstawowa ;)
A to tylko Seria 20 czyli podstawowa
Wydaje mi sie ze ''X100'' bylo lepiej wyposażone(chyba że sie myle)
Seria 20 to nic innego jak golas wiadomo zamawiając taka wersje można było parę modyfikacji zrobić lub zamówić wersje tak jak piszesz X 100 która parę drobiazgów miała więcej w standarcie niż totalna golizna, ale to nadal Seria 20 :)
Tez powiedzmy sobie szczerze, że seria 20 na Polskę to nie to samo, co np. w Niemczech gdzie słowo w standardzie miało zupełnie inne znaczenie. ;)
Tak jak myslałem
Dużo ludzi łapie się na nakłejkę X100(taką jak na zdjeciu)
Słyszalem legendy na temat tej wersji ponoc ''lepiej'' wyposażonej niż GHIA
Mondeo 2001-2007, 1.8L Duratec HE SFI (125PS), Deep Navy Numer VIN: WF05XXGBB53T56495 Główne funkcje Data produkcji: 27.08.2003 Model pojazdu: Mondeo 2001-2007 Typ nadwozia: 5-Drzwiowy Sedan Wersja: Seria 20 Silnik: 1.8L Duratec HE SFI (125PS) Przekładnia: 5-biegowa ręczna - MTX75 Napęd: LHD FWD Przełożenie przekładni głównej: 4.06 Norma emisji spalin: 2000 EEC (EEC 7) Klimatyzacja: Automatyczna Regulacja Temperatury Obszar: (+)"PL" Lakier: Deep Navy Materiał we wnętrzu: Majestic
Za 13900 jak w dobrym stanie bym go oglądał.... co niektórzy będą chcieli kupować promy kosmiczne w cenie sejczento :))
darek1965-65 15-02-2012, 17:19 Dzięki za szybkie odpowiedzi.
Mam jeszcze pytanie -od jakiego roku czy wersji wyposażenia jest komputer,bo ten samochód jest już po lifcie.No można zbić jeszcze cene na opony.
Za 13900 jak w dobrym stanie bym go oglądał.... co niektórzy będą chcieli kupować promy kosmiczne w cenie sejczento ) Komputer możesz dołożyc sam pisano o tym na forum
Nie chodziło o prom kosmiczny tylko o powiedzmy małe niescisłosci w opisie auta
darek1965-65 15-02-2012, 19:25 A co sądzicie o tym samochodzie?
http://allegro.pl/show_item.php?item=2123993051
Jesli godzisz sie na braki w wyposażeniu(tylny narożnik)
Masz kogos kto wymieni blotnik po stronie pasożyta
i wieżysz w garbate aniolki które mają 112000 przebiegu,oraz w to że ktoś sprzedaje auto warte 20-24 tys za połowe ceny to polecam
Maniack___1211 15-02-2012, 19:39 Kilka tyśi trzeba w niego wsadzić, o ile te uszkodzenia i wymieniana klapa i zderzak nie sa przykrywką od zderzenia tego samochodu z nadjeżdzającym z tyłu pociągiem lub tirem. Mozesz go wziasc, a;e ja bym w cuda niewieżył. i sobie odpuscił takie okazje, bo za naprawę tych cześci zapłacisz 2-3 tyś. a może autko ma ciekawą przeszłość i te uszkodzenia to tylko taka zmyłka aby kupujący myślał ze są takie uszkodzenia to i cena nizsza, jakby sprzedający wsadził w to autko 2-3 tys., polakierował to by wystawiłł za 20 tyś. coś musi być w nim nie bangla.
Dzień dobry-mam do Was prośbe o ocenę tego samochodu.
http://otomoto.pl/ford-mondeo-benzyna-1-wszy-wlasciciel-C22488793.html
Samochód od pierwszego właściciela ,ma przejechane 274kkm
nr.VIN WFO5XXGBB53T56495
Samochód bez kół letnich-to też koszt jakieś 1000-1500zł
Dziękuje za jakiekolwiek sugestie.
Wszyscy podpowiadacze w tym wątku wymienili właściwie pierd..ły takie jak korbki, manetkę od kompa itp., itd.
Kwestie zasadnicze to takie przy tym przebiegu:
- stan klapek kolektora dolotowego (możesz sprawdzić zdejmując rurkę podciśnienia);
- stan sprzęgła/dmuwasy, czy sprzęgło się ślizga
- ogólny stan zawieszenia, luzy na silentblockach;
- czy miał regulację zaworów (serwis zaleca przy przebiegu ok. 230 tys. km).
to tak na szybko
W diesla w tej cenie się nie pchaj chyba, że lubisz wydawać kasę.
Te ''pierdoły'' pokazują że gość nawet nie wie co sprzedaje a ty piszesz;
czy miał regulację zaworów
Te ''pierdoły'' pokazują że gość nawet nie wie co sprzedaje a ty piszesz;
Wiesz ja przynajmniej podaję konkrety, które warto sprawdzić/wypytać, żeby nie robić po kupnie wielkich oczu, ponieważ przez korbki w tylnych drzwiach jeszcze nikt nie naraził się na koszty.
Ja nie jestem wyznawcą nakładek na progi i przełączników od kompa, ale wiadomo każdy skupia się na tym na czym się zna...
karloss, Kolega tomek22 miał na myśli, że jeśli gość nie wie co sprzedaje, to można zapomnieć o regulacji zaworów...
Tylko, że jeśli faktycznie był firmowy i serwisowany, to ASO powinno wiedzieć co zrobić przy jakim przebiegu.
Można sprawdzić w serwisie...
Do karloss
Ale kogo ty chcesz pytac o konkrety ? Handlaża i wodoleja ktory wciska kity już w samym ogłoszeniu
Te ''konkrety'' o których piszesz są do weryfikacji tylko podczas oględzin auta na miejscu u handlaża a nie podczas oglądania zdjęc w necie i rozmowy telefonicznej
No chyba że jesteś wróżką i doskonalym '''znawcą'''
Chodzilo o ocenę na podstawie zdjęc i opisu a nie organoleptycznie
Dalsza dyskusja z tobą tylko zasmieca ten wątek
darek1965-65 16-02-2012, 14:51 Mam jeszcze jeden ciekawy samochód (chociaż nie chciałbym pakować się w diesla ,nigdy nie miałem i troche sie boje a poza tym krótkie trasy)
http://allegro.pl/show_item.php?item=2148024325#tabsAnchor
proszę o podpowiedzi.
Czy to auto ma filtr cząstek stałych?
Propozycja godna obejżenia
Całkiem ładne wyposażenie
Skoro to normalny człowiek a nie handlaż ja bym oglądał
Jeśli gość ma auto od 2007 roku powinien odpowiedziec na każde twoje pytanie
Faktem jest że na krutkie trasy bęzynka byłaby lepsza
Poproś o vin wtedy dowiesz sie czy auto ma filtr
Propozycja godna obejżenia
Całkiem ładne wyposażenie
Skoro to normalny człowiek a nie handlaż ja bym oglądał
Jeśli gość ma auto od 2007 roku powinien odpowiedziec na każde twoje pytanie
Faktem jest że na krutkie trasy bęzynka byłaby lepsza
Poproś o vin wtedy dowiesz sie czy auto ma filtr
Nie chcę być złośliwy, ale jak już uważasz, że zaśmiecam wątek to chociaż sam nie rób tylu błędów ortograficznych (4 w jednej wypowiedzi!). Chłopie wstyd!
karloss
Proszę skończ bo sie ośmieszasz czepiasz się pierdół(typowy pieniacz)
|