Panowie, bo juz sie pogubilem- w polsce jest L czy RHD?
to dotyczy strony ruchu po drodze czy strony gdzie jest kierownica?
znalazlem np cos takiego: "LHD - kierownica z lewej strony pojazdu (układ kierowniczy przystosowany do ruchu lewostronnego) " czyli nie wiadomo.
musze cos kupic na ebayu i juz nie wiem czy mam wziac LHD czy RHD .
sam jezdze w ruchu lewostronnym.
dzieki
Witaj TOMLIM LHD jest u nas z RHD na pewno nie podejdzie kolumna kierownicy lampy lusterka drzwi oprócz tylnych silnik skrzynia ta sama tylko w skrzyni łapę sprzęgła trzeba przełożyć na drugą stronę... Może co ci potrzeba będzie łatwiej podpowiedzieć.
PS teraz dobrze ciagnie ci fordzik pod te górki??:D
ha - stary teraz pod moja testowa gorke leci spokojnie 65 i to bez dociskania do podlogi( na poczatku bylo w granicach 25-35) czyli roznica jest widoczna, wyczuwalna i satysfakcjonujaca. tera musze zmienic wszystkie zamki i mam dylemat- czy mam kupic na ebayu zestaw LHD czy RHD bo do odsuwanych drzwi ma to znaczenie. a ja jezdze po angielsku.
Masz kierownicę po prawej??g:D Logicznie to boczne owszem musi być u ciebie ale nie sądze by reszta się różniła ale poczekaj na inne opinie choc do wymiany wszystki to jak masz z prawej kierownicę to kup RHD i bez ryzyka że coś będzie nie pasowało.:wink:
ziemek56
29-02-2012, 01:18
R - right - prawa strona
L - left - lewa strona
Kierownicy i całego stanowiska kierowania pojazdem.
No, chyba, że bolid - ten ma center !!! :p Ale o tą wersję pytaj Kubicę na innym forum.
R - right - prawa strona
L - left - lewa strona
Kierownicy i całego stanowiska kierowania pojazdem.
o to mi wlasnie chodzilo - czy to jest strona auta czy strona ruchu na ulicy.