kowal20k
10-08-2006, 10:21
Szukam dobrego mechanika w krakowie.... Prosze o pomoc
Zobacz pełną wersję : Kto poleci dobrego mechanika z Krakowa?????? kowal20k 10-08-2006, 10:21 Szukam dobrego mechanika w krakowie.... Prosze o pomoc Struna 10-08-2006, 13:30 na ulicy przewóz ( na samym końcu koło hurtowni Akkop ) są kolesie dobrzy od fordów. goral 10-08-2006, 18:46 Fortax chyba tez jest niezly ... http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=11502 krism 15-10-2006, 23:04 witam ja dzialam prywatnie z fordami a zawodowo tez z fordami (w aso), jak jest ktos zainteresowany to prosze o kontakt na meila P.S. nie wystawiam faktur ale mam ceny konkurencyjne rafii0305 18-10-2006, 13:13 sprawdź fortax, http://www.fortax.pl, robili mi kilka rzeczy i nie narzekam, było też o nich na forum. Brook 21-12-2006, 21:53 na stoczniowcow w bramie NAMAROLU sa zajebisci ;-) (bez skojarzen) lukasz1912 04-04-2007, 22:43 ABC FOCUS w krakowie ul. al, 11 listopada polecam Probus 18-04-2007, 10:17 Ja również polecam ABC Focus Jarodt 15-11-2007, 12:53 Mechanik na ul.Fatimskiej(był na Dobrego Pasterza). Gość jest rewelka - przechodząc koło mojego problemowego poldka(byłego) słysząc pracę silnika pokierował ucznia co i gdzie skręcić, o ile obrotów,co wymienić. Po regulacji u niego auto jeździło bez problemowo do października(od stycznia). A wcześniej u innych,to już był 2x wymieniany gaźnik,1x aparat zapłonowy i nic nie pomagało. Gość nie specjalizuje się w konkretnej marce,ale : 1. Często "złotówy" u niego robią swoje autka (czyli nie ma stratosferycznych cen). 2. Terminy ma miesięczne(ostatnio takie były - czyli dużo klientów). Mając przedtem nasze wspaniałe produkty fabryk (125p x2 i Polonez) z przyczyn oczywistych musiałem w miarę często odwiedzać warsztaty i zapoznawać się z naszą wspaniałą kadrą "mechaników". Zmieniałem ich co 3 naprawę (zazwyczaj 3 następowała tuż po wyjeździe z warsztatu po usunięciu 2). Tego przy fiacie, a potem poldku trzymam się od 6 lat . :fcp2 Struna 15-11-2007, 16:57 Kolega Fructon z FST na ulicy pylnej ( wola justowska ) fachurka jakich mało. Pinki 15-11-2007, 20:43 Struna, a ceny też ja na Woli Justowskiej ? Struna 16-11-2007, 11:10 Struna, a ceny też ja na Woli Justowskiej ? nie, ceny jak nalezy. mieczyko 05-12-2007, 11:23 krism, Witam, mam pytanie czy nadalaktualna jest "oferta" z forum dotyczaca fachowej obslugi forda. Posiadam mondka z 2002 i mam problem z prawdopodobnie z pompa wtyskowa, same wtryski juz wymienilem komplet, ale nadal jest problem z ukladem zasilania. Postawiona diagnoza to wymiana pompy, mimo wszystko chcialem zeby ktos to potwierdzil majacy wiedze i mozliwosci pelnej diagnozy. pozdrawiam i zniecierpliwiony czekam na odpowiedź Krzysztof nr tel 501737381 mieczyko@interia.pl Andrzej_G 21-08-2008, 17:22 Mechanik na ul.Fatimskiej(był na Dobrego Pasterza). Gość jest rewelka - przechodząc koło mojego problemowego poldka(byłego) słysząc pracę silnika pokierował ucznia co i gdzie skręcić, o ile obrotów,co wymienić. Po regulacji u niego auto jeździło bez problemowo do października(od stycznia). A wcześniej u innych,to już był 2x wymieniany gaźnik,1x aparat zapłonowy i nic nie pomagało. Gość nie specjalizuje się w konkretnej marce,ale : 1. Często "złotówy" u niego robią swoje autka (czyli nie ma stratosferycznych cen). 2. Terminy ma miesięczne(ostatnio takie były - czyli dużo klientów). :fcp2 Dawno nikt nie pisal w tym temacie ale czytajac ten post postanowilem napisac od siebie co nieco: Ostatnio padlo mi kolo pasowe walu korbowego w mojej foczce - w ABC Focus nie rozeznali co sie tłucze - zasugerowali inna usterke gdzie koszt samej czesci to 780 PLN :(. Gość na Fatimskiej posłuchał stuków dochodzących od silnika i od razu powiedział że to koło pasowe - po zaglądnięciu pod samochód stwierdził na 100 % że to ta usterka. Termin naprawy faktycznie odległy - ok 2 tygodnie - cóż fakt ma dużo klientów. Cena tejże wymiany w ASO to "tylko" 380 zł. Całość naprawy w serwisie na Fatimskiej - z zegarkiem w ręku - wymiana koła pasowego oraz przy okazji (jak samochód był na podnośniku) przegląd i sprawdzenie zawieszenia - tył i przód - trwało 38 minut :) - koszt: i tu rozczarowanie - CAŁE 60,00 PLN. Osobiście polecam ten serwis. Danielka 14-10-2008, 20:14 Ja polecam prywatną firme Crash Tuning i mysle że dali by rade coś podziałać :) Dabla 31-10-2008, 10:53 hej, mam pytanie ile może kosztować wymiana rozrządu w Escorcie? i gdzie to najlepiej zrobić w Kraku? Struna 31-10-2008, 11:03 możesz u kolegi Fructona z ford Scorpio Team - ma dobre ceny i dobrze robi robotę. Dabla 31-10-2008, 13:32 dzieki Struna. Struna 31-10-2008, 16:36 nie ma sprawy. Ja u niego robiłem swap silnika ( co w cosworth-cie nie jest sprawą prostą ). robótka profi zrobiona, jeżdżę do dzisiaj zadowolony. Baldrick2 31-10-2008, 18:43 Polecam ABC FOCUS,warsztat dobry i z przyzwoitymi cenami, jeszcze ani raz sie na nich nie zawiodłem :fcp26 michaelk 22-11-2008, 15:48 chciałbym odradzić serwis przy ul.Piastowskiej w Krakowie przede wszystkim dlatego, że mechanicy są bardzo antypatyczni, nieuprzejmi, nie do dogadania, zdzierają kasę bez mrugnięcia okiem, nie pozwalają patrzeć na auto w czasie usługi już tam nigdy nie pojadę!! za to godny polecenia jest serwis ABC Focus przy al.29 listopada przynajmniej można się dogadać, zawsze coś doradzą i nie są bardzo drodzy! Struna 24-11-2008, 10:43 z piastowską to popieram - owszem wymienić olej czy klocki to można u nich bo tego się chyba nie da spieprzyć. Ale nic poza tym. bidżej 03-12-2008, 14:13 A ja ABC Focus odradzam - byłem tam żeby wymienili przedni uszczelniacz wału - mieli zrobić szybko i na miejscu. Wjechałem na windę i zjechałem po paru minutach, bo "tej śruby nie idzie odkręcić" :fcp15 Rok temu uszczelniacz robiony był w Radomiu - co prawda wymianę chyba spieprzyli, ale ze śrubą się męczyli póki puściła - zeszło z godzinę. Aha, ktoś kto tam wcześniej napisał że mają przyzwoite ceny to chyba z konia spadł. 80 (osiemdzesiąt) pln za wymianę tego uszczelniacza + cena części, albo ponad 30 pln za uszczelkę dwururki to lekka przesada. Pinki 10-12-2008, 23:02 ostatni moje doświadczenia z ABC: Holuje kolegę wieczorem (koło godzi 20) mechanicy pracują jakieś myki w silnikach robią i tu uwaga w starych bmkach pukasz przez szybę machasz, żeby podeszli i kluczyki wzięli to goście się śmieją i zaczynają palcami Cię pokazywać i coś do siebie beszczele jedne gadają. oczywiście żaden się nie ruszył żeby wsiąść kluczyki wiec klucze zostały u portiera. wielki -. Natomiast co do sklepu i obsługi tam to całkiem jestem zadowolony i cen w sumie też, bo w porównaniu z B&S to poziom obsługi sklepu znacznie wyższy a ceny niższe. Ale i tak najtaniej i najprzyjemniej jest u naszego Admina Jacka :) (jest również możliwy odbiór w Krakowie) EDIT: o ten post mi chodzi 2 posty niżej Struna 10-12-2008, 23:21 jest również możliwy odbiór w Krakowie potwierdzam, korzystam systematycznie :) |