Zobacz pełną wersję : Zestaw głośnomówiący Nokia CK-1W

PITA
12-08-2006, 19:37
Witam,

Mam w samochodzie zestaw Noki CK-1W bez łapy i uchwytu na telefon. Dokupiłem właśnie do niego nokie 6230 i przy łączeniu się za pomocą bluetooth`a (chyba tak się to pisze) podczas wyszukiwania akcesoriów audio znajduje zestaw w zasięgu. Do tego momentu wszystko pieknie ładnie.
Do pełni szczęścia brakuje mi tylko kodu dostępu. Niestety autko zostało sprowadzone z niemiec i nie mam kontaktu z osobą która używała tego zestawu więc nie wiem jak to uruchomić.
Standardowe kody 0000, 1111 nie działają czyli pewnie poprzedni właściciel je pozmieniał i teraz nie mogę tego odpalić.
Mogę liczyć na waszą pomoc? :fcp8

maciek911
12-08-2006, 19:59
Witam!!

A probowałes "9999" U mnie własnie tak zadzialalo wiec sprobuj, moze sie uda.

Pozdrawiam m911 :fcp2

karex
13-08-2006, 12:19
PITA, jak rozumiem chodzi Ci o kod do CK-1W ?
Dziwne to gdyż akcesoria nie pozwalają na zmianę kodu do bluetooth'a :/ .

No to spróbuj zresetować ten zestaw.
Tutaj masz polską instrukcję, strona 14:
http://nds1.nokia.com/phones/files/guid ... _UG_pl.pdf (http://nds1.nokia.com/phones/files/guides/Nokia_Wireless_Car_Kit_CK_1W_UG_pl.pdf)

PITA
13-08-2006, 20:19
karex dzięki za instrukcję ale stosując się do zaleceń zresetowania zestawu nic z tego nie wychodzi. Nie pomaga dłuższe przytrzymanie przycisku zdalnego sterowania (bo chyba chodzi o ten cycek z pokrętłem i diodą).

Wprowadziłem już masę różnych kodów i nadal nie chce współpracować. Podobny problem miałem z laptopem, również nie chciał się połączyć, pomogło dopiero równoczesne wpisanie tego samego kodu w telefonie i laptopie. Ale jak zrobić to z zestawem to nie wiem.

Musze chyba zlokalizować centralkę i odłączyć ją całkowicie. Może taki reset coś da.

karex
13-08-2006, 20:28
Podobny problem miałem z laptopem, również nie chciał się połączyć, pomogło dopiero równoczesne wpisanie tego samego kodu w telefonie i laptopie.
No bo tak powinna wyglądać autoryzacja połączenia Bluetooth kompa i telefonu :) .
A czy próbowałeś wpisywać kod 5 cyfrowy jak próbujesz połączyć ten zestaw (CK-1W) z telefonem? Pozwoli wogóle? Może standard Nokii: 12345

PITA
13-08-2006, 20:40
Za każdym razem fonik odnajduje zestaw bez problemu i wpisanie bądź jakiego kodu nie działa. Kombinacji jest masa, nie ma szans wszystkich sprawdzić (można wpisać 17 cyfr) a 12345 też sprawdzałem i lipa.

[ Dodano: 2006-08-14, 16:28 ]
Poddałem się.......chwilowo mam nadzieję :) Dobrałem się do centralki zestawu licząc że znajde jakiś ukryty przycisk restartu całego zestawu. Niestety takiego nie ma. Wypiąłem wszystkie kable, podłączyłem ponownie i dalej nic. Za każdym razem woła o kod.

Przypomniałem sobie że restartowanie zestawu przy pomocy przycisku zdalnego sterowania ma odbyć się na wyłączonym zestawie. I faktycznie po przytrzymaniu przycisku 10 sekund dioda zamrugała siedem razy piknęło dwa razy i już myślałem że dobrałem się do dziada.....i kolejny zawód.

Nie mam pojęcia co teraz zrobić, liczę że przeczyta i pomoże mi osoba która miała podobny problem.

drodman
23-08-2006, 00:00
Witam. Ja mam zestaw ck 7w i "standartowym" kodem jest "1234" a nie "12345". Ale to tez pewnie probowales.

Pozdr.

adask0
20-06-2007, 22:18
Kochani w przypadku niedoskonałego CK-1W kodem są 4 ostatnie czy 4 pierwsze /nie pamiętam liczby nr'u seryjnego centralki /czy innego nr'u z tabliczki znamionowej/ powodzenia u mnie zadziałało miełem ten sam problemPITA,