Zapaliła się kontrolka ÖLSTAND PRÜFEN po kilku sekundach od uruchomienia silnika
Otwarcie klapy silnika nic nie dało
Po podłączeniu do kompa brak błędów w silniku i liczniku
Po dolaniu oleju nadal się zapala
Macie jakieś pomysły
inteli pisz po naszemu że chodzi o napis: Kontrola oleju :027:
Przepraszam, zgadzam się z tobą chodzi o kontrolkę oleju w kolorze pomarańczowym
A co do pomysłów to mam dwa czujnik ciśnienia oleju lub czujnik poziomu oleju ;)
taxidriver
19-04-2012, 21:40
Mycie czujnika poziomu pomaga( info od znajomego, docelowo wymiana), lub na szybko odpięcie akumulatora też nie wiem czy nie wraca u mnie na razie się nie zaświeciło od ostatniego razu i za razem pierwszego w styczniu.
pawcio71
20-04-2012, 00:08
Prosze sprawdzić stan oleju! czujnik nie pada ot tak sobie...!-mozliwe zwarcie do masy w obwodzie el.czujnika./
Ja też miałem stan oleju ok, a nie gasła kontrolka - okazało się, że właśnie czujnik maski "padł".. Na krótko wkrętakiem i kontrolka zgasła - sprawdź czujnik może..
Odłącz akumulator na około 10 minut, powinno pomóc
Odłączenie akumulatora pomogło i kontrolka się nie zapala, muszę sprawdzić czujnik otwarcia maski powinien skasować kontrolkę, niedawno go wymieniałem
Dziękuję za podpowiedzi
Pozdrawiam
A można wyłączyć ten komunikat w Vag-u? Włącza się jak poziom spadnie poniżej połowy. Denerwują mnie te komunikaty.
Jak usunąć kontrolkę oleju w S-Maxie? Witam;wymieniłam olej a kontrolka wymiany oleju nadal się świeci,mechanikowi nie udało się wyłączyć,czy ktoś mi może podpowiedzieć jak to zrobić,będę próbować sama,bo ponoć są jakieś sposoby.Dziękuję
Bump: Jak usunąć kontrolkę oleju w S-Maxie? Witam;wymieniłam olej a kontrolka wymiany oleju nadal się świeci,mechanikowi nie udało się wyłączyć,czy ktoś mi może podpowiedzieć jak to zrobić,będę próbować sama,bo ponoć są jakieś sposoby.Dziękuję