Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2000-2007] Czarny ekran w Denso
waciak009 15-05-2012, 18:29 Mam problem z Denso, ponieważ po wsadzeniu płyty z update'm zrobił mi się czarny ekran (nic nie wyświetla, nie ma dźwięków) tak jakby był wyłączony. Usunąłem płytę z DVD i nadal nic (czarny ekran) Co zrobić?
Proszę o szybką pomoc.
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=35061&page=199
Tak a propos, po kiego grzyba chciałeś robić update softu?
waciak009 16-05-2012, 12:55 Chciałem zrobić aktualizacje tylko, a teraz jest jak jest. Możesz mi coś poradzić albo podać linka do nowego softu. Czy jak odepnę akumulator to coś to da?
Odpięcie akku nic nie da. Zadzwoń i podaj maila to Ci soft prześlę z 2004r.
waciak009 16-05-2012, 13:24 mój mail KOLOWACIAK@GMAIL.COM
waciak009 16-05-2012, 13:30 możesz jeszcze raz bo chyba nie te rozszerzenie pliku (dostałem .eml)
Masz jeszcze raz, ale to dziwne, że za pierwszym razem było źle. Tu link do screen'a pierwszego maila:
http://zapodaj.net/41d282f3bc24b.jpg.html
waciak009 16-05-2012, 14:50 Zrobiłem jak mówiłeś. A jak nacisnę dwa skrajne przyciski to włącza mi się ekran i jest cały w zielone paski.
romano69 29-07-2012, 19:50 Potrzebuję softa do DENSO mam czarny ekran po podświetleniu napis Conect system disk..
romano69 29-07-2012, 19:52 Jeśli ktoś ma softa to proszę o przesłanie na email romano69@o2.pl
romano69
Siemka!
Softa masz na mailu.
Witam,
Również poproszę jeśli można.
jack.piekarski@gmail.com
z góry dziękuję
w moim przypadku to pewnie i tak nie pomoże, wypaliłem już tuzin płyt DVD-R DVD-RW, CD-RW, zawsze najwolniej jak sie da i to na 4 róznych nagrywarkach, czyściłem nawet napęd płytą czyszczącą, i wciąż po włożeniu płyty z updatem widnieje napis cannot load system software disk type incorrect please insert correct system disk.
Update probuje robic przy włączonym silniku, płyty to zawsze Verbatim lub jakis SONY lub TDK.
Chyba, że jestem zbyt niecierpliwy, bo jesli po kilku minutach napis o złym dysku sie nie zmienia to nie czekam juz dalej, poniewaz nie widac zadnego paska postepu ani zeby cos sie dzialo.
W każdym badz razie poprosze tez update, moze ten moj jest jakis uwalony, musze sprobowac wszystkiego, tym bardziej, że pomagam koleżance z tą nawigacją i na razie nic nie wskurałem ;).
jackboa
Masz na mailu.
Najwolniej, jak się da- czyli ile?
Bo jeśli x1, to może być zbyt wolno i laser zbyt głęboko wypala/niszczy płytę. Spróbuj na starej nagrywarce, ze starego PC-ta x2, x4.
romano69
Maila odebrałeś ponieważ otrzymałem potwierdzenie przeczytania go. Jakieś przysłowiowe dziękuję, albo pocałuj mnie w dupę, by się przydało przez maila lub forum, nieprawdaż? Widocznie zbyt dużo wymagam.
tomekpast 02-08-2012, 01:04 Poproszę również soft na mail bo calkiem mi denso padło:(
tomekpast@wp.pl
Za pomoc z góry dziękuję.
tomekpast
Witam! Masz na mailu.
tomekpast 03-08-2012, 12:33 Dziękuje Ci bardzo.
Mógłbyś jeszcze poradzić jak to uruchomić w ten nawigacji?
tomekpast
Oj, za dużo pisania. Zadzwoń najlepiej- 668855686.
Witam, mam podobny problem jak przedmówcy a mianowicie czarny ekran i żadnej reakcji na przycisk włączenia. Proszę o pomoc QCC_@vp.pl
-TOMMY- soft masz na mailu. W razie potrzeby dalszych instrukcji poczytaj sobie ten temat.
12345mario dzięki za soft-a jutro wypalę na płytę.
Nasuwają mi się 2 pytania czy to musi być jakaś specjalna płyta, oraz jak długo to się ładuje zanim na wyświetlaczu coś się pojawi i zacznie reagować?
Nasuwają mi się 2 pytania
Dobrej jakości CD-RW, prędkość x2, raczej nie więcej. Niektórym czyta x4.
Około 15min, widać pasek postępu.
Wielkie dzięki !! Po 3 tygodniach szukania komputera stacjonarnego i wypaleniu kilkunastu płyt denso ożyło :)
pablo822 11-02-2014, 20:20 Witam wszystkich. U mnie update Denso zawiesił sie, ekran jest czarny, brak reakcji na przyciski, po podswietleniu na ekranie nic nie widac. Na domiar złego płyta została w napędzie dvd(w bagazniku),dvd również przestało reagowac( usunąłem płytę mechanicznie). I co teraz?? może jakieś sugestie??
pablo822, odpowiedź masz tutaj:
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2158849&postcount=3669
witam, również nadziałem się na soft z chomika, czy jest jakaś nadzieja na uratowanie denso? mój email: sezet@o2.pl
witam, również nadziałem się na soft z chomika, czy jest jakaś nadzieja na uratowanie denso? mój email: sezet@o2.pl
Jak śmierć u dupy, to do pokuty?
A gdzie wcześniej byłeś?
Teraz potrafiłeś znaleźć, że go wgrywać nie można?
Soft poszedł na maila.
przemek92922 09-03-2014, 17:23 witam podło mi denso czy otrzymałbym na mejla soft przemek929251@gmail.com
z góry dziękuje
przemek92922, soft masz na mailu.
Witam,
czy mógłbym prosić o przesłanie softu na maila: utnicki.h@gmail.com ?
Mario373 28-03-2014, 10:14 Witam
W moim przypadku Denso na początku migało
http://www.youtube.com/watch?v=bNQ2Tz1HkTM
następnie wywaliło komunikat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/205311bc31891643.html
Wyjąłem radio rozłączyłem wtyczki 2 z dołu zaczął na full działać nawiew, kolejna wtyczka brak napięcia. Te operacje nic nie pomogły, a dziś radio ma czarny ekran i napęd nie reaguje. Jest na to jakaś rada
... a dziś radio ma czarny ekran i napęd nie reaguje. Jest na to jakaś rada
Jest. Wgrać soft na nowo. Nie chce mi się wierzyć, by sam z siebie soft zniknął. :wink::wink:
Zapewne wszedłeś w menu serwisowe i nieopatrznie nacisnąłeś S/W UPDATE.
Czyż nie?
Tak poza tym sprawdź połączenie wielopinowe gniazdo/wtyczka w napędzie DVD (bagażnik).
Mario373 28-03-2014, 23:43 Zapewniam że nic nie naciskałem, dziś wypiąłem na kilka minut radyjko i o dziwo ożyło, tylko że nadal miga (jutro sprawdzę napęd)
Na forum MKP wyczytałem że za miganie odpowiada moduł bluetooth, rozbebeszyłem konsole środkową tam gdzie powinien być i zdziwko bo tylko kable z niego zostały więc w moim przypadku BT można wykluczyć z grona sprawców odpowiedzialnych za miganie
Mariusz myślisz że nowy sofcik rozwiąże sprawę i czy jest to bezpieczne bo nie chcę uwalić radia na amen ???
Coraz dziwniejsze rzeczy dowiaduję się o Denso :shock:
Z obrazka który zamieściłeś ewidentnie wynika, że brak jest w nim softu, a tu masz- radio cudem ożyło.
Cały soft zapisany jest w DVD w bagażniku i po kablach biegnie do wyświetlacza. W przypadku braku dobrego styku właśnie tam, może takie cuda się dzieją? Sprawdź dokładnie to połączenie o którym pisałem we wcześniejszym poście. Wypnij wtyczkę i wepnij ją porządnie ponownie do napędu DVD.
A odnośnie BT. Tutaj szukałeś go?
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=1824648&postcount=1
Mario373 29-03-2014, 15:52 Ten ekran z brakiem softu pojawiał się po jakimś czasie takiego migania, może jak za długo nie mógł się załączyć to wywalało taki komunikat.
Dziś dobrałem się do napędu i niestety nie da rady wyjąć płyty, coś tam mieli w takt migania ekranu i płytka się nie wysuwa.
Rozpiąłem wtyczki parę zaśniedziałych pinów radio w aucie nie odpowiada podpiąłem napęd przynajmniej można sterować klimatyzacją
Moje pytanie czy fizyczne wyjęcie płyty i włożenie płytki z softem coś da ?
I co może być odpowiedzialne za to miganie sam napęd, odbiornik czy coś jeszcze innego
Ewidentnie coś nie tak jest z mechaniką napędu DVD. Nie powinno mieć to jednak wpływu w żaden sposob na komunikację z wyświetlaczem, ponieważ nawet jak nie ma żadnej płyty w napędzie DVD kombajn ma chodzić i grać. Przyjrzał bym się dokładniej tym zaśniedziałym pinom w gnieździe, czy też wtyczce od DVD, bo tak jak pisałem wcześniej tym torem idzie soft z DVD do Denso.
Fizyczne wyjęcie płyty wg mnie nic nie da, ponieważ innej/nowej płyty nie zassie. Nie zassie, gdyż sanki od napędu pozostaną w pozycji do odczytu płyty, a nie do zabrania jej.
ASTER1906 29-03-2014, 23:02 Witam mam problem jak poprzednicy potrzebuje softa na maila. aster1906@onet.pl Z gory dziekuje
ASTER1906
Chcesz-masz na mailu.
Mario373 31-03-2014, 16:35 W następnym tygodniu idzie do elektryka, jak coś będę już wiedział to nie omieszkam opisać.
Podłączyłem go pod kompa i B1359 - Ignition Run/Acc Circuit Failure, gniazdo zapalniczki trż nie działa wyjmuję bezpiecznik dobry wkładam ten sam i już działa dziś znów nie działa.
Dostałem adres podobno dobrych elektryków niech szukają
gregus30 11-04-2014, 17:53 moglbym prosic soft na maila. tonący brzytwy się chwyta;)
gregus30@poczta.onet.pl
z góry dzięki
Mario373 11-04-2014, 20:45 W moim przypadku elektryk zdiagnozował uszkodzony napęd DVD w bagażniku, więc trzeba będzie parę stówek z kieszeni wysupłać :(
gregus30 11-04-2014, 21:02 Ja mam zdekompletowany czytnik dvd. Jest upalona sekcja zasilania na płycie głównej, ale mechanika powinna być dobra. Jak kolega chce to mogę podeslac w cenie przesylki. A nuż się coś przyd .
moglbym prosic soft na maila.
Poszedł soft na maila.
gregus30 12-04-2014, 00:06 Dziękuję! Już poszło pięć płytek do kosza. Jutro dalsze próby
Mariusz orientujesz się może, czy wgranie na nowo softu do DENSO może coś pomóc w moim przypadku opisanym tutaj (http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2193323&postcount=3785) i czy w jednostce centralnej wewnątrz jest może jakiś bezpiecznik:?:
gregus30 12-04-2014, 16:24 udało się wgrać soft ;) 6 płytek poszło do kosza - Verbatim DVD+R. Zaskoczył dopiero nagrany na Sony DVD+R za pomocą ImgBurn nagrywany z prędkością x2. Jeszcze raz dzięki za soft.
Pozdrawiam
Mariusz orientujesz się może, czy wgranie na nowo softu do DENSO może coś pomóc w moim przypadku opisanym tutaj (http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2193323&postcount=3785) i czy w jednostce centralnej wewnątrz jest może jakiś bezpiecznik:?:
Rozumiem, że odpowiedź na to pytanie jest już nieaktualna :)?
Tak jak zauważyłeś - nieaktualna, z czego się niezmiernie cieszę.:D
Mario373 16-04-2014, 15:20 Ja mam zdekompletowany czytnik dvd. Jest upalona sekcja zasilania na płycie głównej, ale mechanika powinna być dobra. Jak kolega chce to mogę podeslac w cenie przesylki. A nuż się coś przyd .
gregus30 ja jestem zainteresowany twoim napędem wysłałem Ci wiadomość odebrałeś ją ?
grzeniu10 27-05-2014, 21:26 A ja poproszę soft "na zapas". Lubię się zabezpieczać :) aparatowy@wp.pl
daniel66 08-07-2014, 11:33 Witam jeśli jest możliwość, proszę o soft - daniel1988666@yahoo.com
proszę o soft
Masz na mailu.
daniel66 08-07-2014, 11:39 Mariusz, wielkie dzięki ! Mam nadzieję, że jak dziś uporam się z DENSO ( a raczej pinami na kostce C38, bo na chwilę obecną nie startuje jakby nie miała zasilania prądu) zaktualizuje się i zacznie hulać aż miło :)
kalimbus 10-07-2014, 12:38 ja mam również prośbę o soft do denso,
(niestety byłem na tyle głupi by przycisnąć sw update, z góry dziękuję za pomoc)
kalimbus@o2.pl
ja mam również prośbę o soft do denso
Masz na mailu.
kalimbus 11-07-2014, 06:59 Mariusz, dziękuję Ci bardzo.
optibook 24-07-2014, 08:26 Witaj Mariusz
Mógłbym też prosić o soft do DENSO? atw4@wp.pl
optibook, masz soft na mailu.
optibook 24-07-2014, 10:16 optibook, masz soft na mailu.
rozumiem że po nagraniu na CD mam to wrzucić do DENSO a nie do DVD?
czy to jest najnowszy soft, w sensie ostatni dla DENSO?
Za dużo pytań z Twojej strony. Widzę, że nie znasz tematu za bardzo. Zadzwoń, 668855686.
keram_one 01-08-2014, 06:52 Witam, mam problem jak poprzednicy potrzebuje softa na maila. mareczek006@wp.pl Z góry dziękuję.
Witam, potrzebuje softa na maila.
Skoro potrzebujesz, to masz na mailu. :)
Witam.
Kupiłem żonie Mondziaka z Denso, oczywiście chciała żeby menu było po polsku :), poczytałem tu i tam, ściągnąłem softa,wypaliłem na verbatimie na nowej nagrywarce asusa z prędkością 4x (mniejszej nie było) cyk płytka w dvd rom, ku mojemu zaskoczeniu update wystartował automatycznie, pasek doleciał do końca iiii się wyłączył... włączyłem , był tylko słabo widoczny szary pasek u dołu ekranu, ponownie wyłączyłem stacyjkęi już jest czarny, płyta w napędzie i nie chce wyjść. nic nie reaguje, jak by zasilania nie dostawał, i co dziwne automatyczne zapalanie świateł ani automatyczne włączanie wycieraczek też nie działa. Proszę o pomoc.
Proszę o pomoc.
i jeszcze to:
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2066986&postcount=3419
Witam ponownie.
zdecydowanie mr. Mariusz ma rację, pliki z chomika są do bani i nie należy instalować z takich źródeł. Byłem w jakimś serwisie car audio w poznaniu, podłączyli swój napęd, i zagrało oczywiście wypisało od razu że niezgodny kod itd. zabrali czytnik do gościa który powinien dać radę wrzucić soft na mój czytnik. Jeśli ktoś by potrzebował,wiem jak wyciągnąć płytę ręcznie i z prawidłowo ustawionym wózkiem w pozycji wysuniętej. Lecz wydaje mi się że jeśli komuś padnie tak samo jak mi, to i tak albo programowanie , albo nowy czytnik. Zobaczymy czy elektronik da rade. Dam znać.
osztyn, jakby coś to znalazłem tanio (przy założeniu, że dobry):
http://olx.pl/oferta/czytnik-dvd-CID5-ID5FEcr.html
osztyn, jakby coś to znalazłem tanio (przy założeniu, że dobry):
http://olx.pl/oferta/czytnik-dvd-CID5-ID5FEcr.html
Dzięki :) zobaczę czy naprawią, a jak nie to kupie
Witam.
I się stało... parę kilometrów zrobione, czytnik kupiony i wszystko śmiga. :)
Pan od którego kupiłem posiada 2 szt. jednostek centralnych (dotykowe panele) oraz jeszcze jeden czytnik który sprawdziłem i działa nr z naklejki (3S7 10E887 AG) W razie co link podał Mariusz wpis wyżej a gdyby znikło to mam nr tel do gościa. Cena super 250 zł. A no i jeszcze mam kontakt w Gostyniu który ponoć radzi sobie z kodem vin, ponoć bo dopiero będę tam jechał w przyszły piątek.
Pozdrawiam
Wielkie dzięki dla Mariusza :)
Wielkie dzięki dla Mariusza :)
:D:one::one::one:
karpinsiu 01-09-2014, 15:33 Witam czy mógłbym prosić o soft i instrukcję wgrania go do tego radia, bo mam podobny problem ekran z nienacka zrobił się czarny nie reaguje na dotyk włączanie wyłączanie jedynie działąją nawiewy i te inne płyta jest w napędzie dvd nie można jej wyciągnąć. Proszę o instrukcję czy mam wyciągnąc tę płytę mechanicznie? i włożyć drugą z nowym softem czy co robić dalej? Mój mail danielkarpinski@vp.pl
Proszę o instrukcję czy mam wyciągnąc tę płytę mechanicznie? i włożyć drugą z nowym softem czy co robić dalej?
Wysil się i przeczytaj choć ten temat, dużo postów w nim nie ma.
Softa masz na mailu.
ZbyszekGan 25-09-2014, 14:34 I ja poproszę o soft do Denso ... tak na wszelki wypadek.
zbyszekgan43@gmail.com
sailor_p 17-10-2014, 18:20 witam
niestety po wizycie w warsztacie nie mogę włączyć mojego denso. Można prosić o soft na maila pawelpapaj5@wp.pl
z góry wielkie dzieki
witam
niestety po wizycie w warsztacie nie mogę włączyć mojego denso.
Po wizycie w warsztacie soft się niby posypał? Eeeee, nie żartuj.
Opisz co to znaczy- "nie mogę włączyć Denso".
davidsig 26-11-2014, 22:25 Witam,
mam problem jak poprzednicy potrzebuje soft na maila, spróbuje naprawić - ale czarno to widzę , czytnik już nie chce oddać płyty - oczywiście z głupoty najpierw wgrałem soft , a później przeczytałem linki z ostrzeżeniem - mail gabriela770@op.pl
Z góry dziękuję
spróbuje naprawić - ale czarno to widzę , czytnik już nie chce oddać płyty
Soft masz na mailu, ale go nie wgrasz, bo "sanki" napędu DVD nie zabiorą płyty.
STYLINSKI 02-12-2014, 06:04 Witam, mam pytanie, ale z nieco innej beczki (mk3 DENSO): kilka zimnych nocy i akumulator padł (staruch skończył 10 lat!). Oczywiście nie znalazłem kodu navi i działa tylko klima. Zanim serwis dokopie się do kodu (auto 6 lat temu przyjechało z Francji) - czy podłączenie najprostszego mp3 do gniazda w schowku wyda głos? Instrukcja mówi o przycisku AUX, ale takiego na żadnej obudowie DENSO nie ma!, a ekran tylko pyta o kod. Audio i navi nie działają. Będę "dźwięczny" za odpowiedź na forum lub reklama-stylinski@wp.pl .
... Czy podłączenie najprostszego mp3 do gniazda w schowku wyda głos? Ekran tylko pyta o kod. Audio i navi nie działają.
nie!
Instrukcja mówi o przycisku AUX, ale takiego na żadnej obudowie DENSO nie ma!
W Denso nie występuje on jako "twardy" klawisz/przycisk, a na ekranie po wejściu w MENU.
STYLINSKI 02-12-2014, 12:01 Dzięki, p. Mariuszu. Żal, że nie zadziała, bo na razie to jedyna możliwość - jak działa audio navi, to po co coś podłączać, skoro oryginał wyda lepszy dźwięk? Odpada kwestia "przycisku" (we franc. instrukcji nazywa się go 'bouton', a w pl tłumacz. napisano ...wetknij wtyk w gniazdo.... włącz urządzenie zewnętrzne przyciskiem AUX...
Czy może Pan podać najczęstsze miejsca "ukrycia" (przed właścicielem) w aucie kodu?
W mojej fr. 'guide d'utilisa...' kratki z KEYCODE są puste, ale na wcześniejszej str. pod napisem :"Copyright 2004" jest: "Code: CG(4CYFRY)fr 03/2004" , ale te 4 cyfry to pewnie nie KEYCODE......?
STYLINSKI - napisałem Ci info o kodzie na priv :-) pozdrawiam AndiK - daj znać czy pomogłem.
Witam czy mógłbym prosić o soft na yyyurek@hotmail.com
Misiek-Ginal 10-02-2015, 21:11 Głupota niestety drogo kosztuje. Wiem że problem zablokowanej nawigacji denso (czarny ekran) pojawiał się już na forum - to mi pomogło ustalić co się teraz dzieje z moją nawigacją. Ale nie wiem skąd mogę wziąć softa i w jaki sposób przywrócić funkcjonalność denso. Ogromnie proszę o pomoc
rafalzabrnie 22-02-2015, 09:29 witam także potrzebuję soft do denso rafalzabrnie@wp.pl
rafalzabrnie, Misiek-Ginal soft macie na mailu.
Witam szanownych kolegów ,zakupiłem właśnie Mondeo MK3 z navi DENSO z problemem "czarnego ekranu" ,chcę spróbować reanimować zestaw i tu szczególna prośba do kolegi Mariusza o przesłanie softu na: ydiom@op.pl
I jeszcze jedno czy może więcej coś w temacie zaciętej płyty w DVD ,tzn. czy wyciągnąć na "siłę" z DVD i wtedy jak ponownie uruchomić tackę ,aby wróciła w pozycję "0" ,czy może jest inny sposób pozbycia się jej ze szczeliny.
ydiom soft masz na mailu.
może więcej coś w temacie zaciętej płyty w DVD ,tzn. czy wyciągnąć na "siłę" z DVD i wtedy jak ponownie uruchomić tackę ,aby wróciła w pozycję "0" ,czy może jest inny sposób pozbycia się jej ze szczeliny.
sailor_p 24-03-2015, 00:19 Po wizycie w warsztacie soft się niby posypał? Eeeee, nie żartuj.
Opisz co to znaczy- "nie mogę włączyć Denso".
Witam
sorki że tak późno odpisuję ale sprawa szybko się wyjaśniła i nie zaglądałem tu później. Poszły mi końcówki mocy, prawdopodobnie mechanicy użyli spawarki nie odłączając aku.
gracz207 06-05-2015, 10:16 Witam właśnie zassałem z chomika soft ale całe szczęście nie zdążyłem i doczytałem że soft z chomika to syf który może położyć sprzęt. Więc wielka prośba o dobry soft. Pozdrawiam!
Więc wielka prośba o dobry soft.
A co się stało? Dlaczego chcesz wgrywać nowy soft?
gracz207 06-05-2015, 17:51 A co się stało? Dlaczego chcesz wgrywać nowy soft?
Znajomy kupił Mondeo mk3 2003. Czarny ekran nic się nie wyświetla, podświetlonych jest kilka przycisków od nawiewów i dolna część z otwieraniem bagażnika. Nawiewy działają ale ekran jest czarny. Po sprawdzeniu zasilania przewodów -są ok!
Wyczytałem różne wątki na ten temat i rozwiązaniem może być wgranie softu i chcę spróbować.
Pozdrawiam!
[B]Czarny ekran nic się nie wyświetla ...
Masz na mailu.
Najlepiej nagraj na CD-RW do prędkości max. x4, ostatecznie na DVD R-.
U mnie poszło dopiero za n-tym razem na płycie takiej:
http://allegro.pl/verbatim-cd-rw-700mb-4x-jewel-case-1-sztuka-box-i5026438921.html
gracz207 06-05-2015, 18:12 Masz na mailu.
Najlepiej nagraj na CD-RW do prędkości max. x4, ostatecznie na DVD R-.
U mnie poszło dopiero za n-tym razem na płycie takiej:
http://allegro.pl/verbatim-cd-rw-700mb-4x-jewel-case-1-sztuka-box-i5026438921.html
Dziękuję i dam znac co i jak. Pozdrawiam.
Boguss82 19-06-2015, 12:12 Witam wszystkich. mam podobny problem z denso c-max 2007. z nienacka miganie ekranu, włcza sie i wyłącza. jutro bede próbował sie dostać do modułu BT, ale prosiłbym o soft oraz instrukcje instalacji na mail. mariuszb1982@wp.pl .
wielkie dzięki dla wszystkich
również prosiłbym osobę posiadającą soft oraz instrukcje instalacji o wysłanie mi na mail: rolem@poczta.onet.pl
z góry dziękuję
http://www.allyoushare.ch/archive/464410+5280+iso.html
http://www.zachowajto.pl/xS9z6vNX/ford-denso-update-v-4-40-rar
Dziękuję za udostępnienie softu. Zobaczę czy pomoże.
bertrorut 01-11-2015, 19:45 Witam, kupilem forda mk3 z VISTEON CD132 NAVI. Niestety ekran czarny, ale gdy zaświecę lampką widać wyświetloną informację soft incorrect itd.. Żaden przycisk nie reaguje. Czy mógłbym prosić prawidłowy soft na maila bertrorut@hotmail.com wraz z instrukcją instalacji. Dodam że boczne przyciski nawiewu jak i temperatury działają j
Z góry bardzo dziękuję.
Czy mógłbym prosić prawidłowy soft na maila?
Masz na @.
bertrorut 01-11-2015, 21:37 Masz na @.
Dziękuję bardzo. Czyli wypalić plik .iso i włożyć do napędu DVD w bagażniku? Wybacz jestem laikiem i potrzebuję pomocy.
Tak, z prędkością do x4, nie szybciej. Najlepiej zadzwoń, to Ci resztę powiem- 668855686.
bertrorut 01-11-2015, 22:40 Tak, z prędkością do x4, nie szybciej. Najlepiej zadzwoń, to Ci resztę powiem- 668855686.
Ok. Jutro zadzwonię, bo dziś już trochę późno.
bertrorut 04-11-2015, 18:21 Ok. Jutro zadzwonię, bo dziś już trochę późno.
Poproszę o kod do radia M000989.
Dzięki
Właśnie sciągnołem soft z chomika niby Polskie menu i niestety lipa i uwalony sprzęt o ile ten soft był tym właśnie syfem jak pisał gracz207 :( czarny ekran napęd z tyłu zero reakcji nawet na przycisk eject.Czy jest jeszcze jakiś sposób żeby postawić sprzęt? kit z nawigacja ale zero muzyki w aucie to boli :/ Mam wcześniejszy update bodajże 4.40 który nie jest trefny ale co z tego skoro naped nie działa :/
vielgi wystarczyło wcześniej przeczytać ten temat od dechy do dechy, nawet w tym temacie w poście #66. A pisałem i ostrzegałem w postach:
Jedyna metoda to flash programatorem w napędzie widać że jest nawet złącze serwisowe ale nic nie znalazłem na ten temat co i jak i czym przede wszystkim.Niestety mój błąd że nie poczytałem sobie nic o tym sofcie zanim zaczełem wgrywać ale patrząc na pliki były to niemal identyczne wielkości plików oraz wersje co uśpiło moją czujność no i mam ubite radio na własne życzenie :/
W tym cały problem że potrzebuje damp czyli inaczej zrzutu pamięci flash tego denso do wersji 3S7T 10E887 AE,462100-8253.Czy ktoś wie gdzie to można go zdobyć? Cała procedura wiąże się z wylutowaniem flesza z działającego sprzętu i zrobienie takiego zrzutu.A może macie namiar na jakieś stronki z takimi plikami?Jak się dowiedziałem chomikowa wersja oprogramowania która ubiła mi sprzęt jest od innej rewizji denso ciut nowszej stąd problem inny boot loader dlatego sprzęt nie wstaje.
Pablomiks 21-02-2016, 21:59 Witam Panowie. Parę dni temu nabyłem moje kolejne mondeo tym razem z fabryczną nawigacją Denso. Niestety mój wyświetlacz jest czarny i nie reaguje a w napędzie DVD siedziała nie oryginalna płyta z mapami. Po zaświeceniu w ekran coś tam widać że nie właściwa płyta czy coś takiego. Wyczytałem że potrzebuje jakiegoś softu czy coś takiego, można was prosić o podrzuceniu ów softu z instrukcją operacji. Z góry dzięki
piotras31 21-02-2016, 22:13 Spróbuj najpierw tak zrobić-
Jeżeli ekran Ci nic nie wyświetla najpierw sprawdź podłączenie do czytnika Nawi w bagażniku.
Może Ci się zdawać, że nic nie widzisz, a po poświeceniu latarką ukaże się napis
"CAUTION
CANNOT LOAD SYSTEM SOFTWARE
DISK TYPE INCORRECT
PLEASE INSERT CORRECT SYSTEM DISK"
Pablomiks 21-02-2016, 22:39 dokładnie tak jest napisane i nie wiem jak się tego mam pozbyć
piotras31 21-02-2016, 22:42 Więc sprawdź czy w bagażniku Masz dobrze podłączony napęd (czytnik)może kabel wypadł lub nie siedzi dobrze w gnieździe.
Pablomiks 21-02-2016, 22:45 raczej jest Ok płyta wchodzi i wychodzi bez problemu tylko że jej nie czyta. Poza tym jest to nie oryginalna mapa
piotras31 21-02-2016, 23:21 http://chomikuj.pl/chief20/Mondeo+MK3
Pablomiks 21-02-2016, 23:51 Sprawdzony soft czy jakiś szajs który opisują tu chłopaki na forum??
piotras31 22-02-2016, 00:11 Poszukaj sobie najlepiej takiego którego będziesz pewien.
Pablomiks 31-03-2016, 15:52 Witam ponownie :) niestety od ponad 2 mc walczę z czarnym ekranem w swoim radiu. Mam już (chyba) prawidłowy soft, nagrywałem go już chyba na wszystkie płytki dostępne na rynku :) z różnymi prędkościami i nic. Nie które płytki dvd nawet nie zaczyna czytać a a inne czyta od razu ale po 15 sekundach przestaje i nic się już potem nie dzieje. Może wy macie jakieś pomysły lub procedury wgrania tego softu do tego radia. Z góry dzięki za rady.
Pablomiks 08-04-2016, 12:10 Panowie a takie pytanie do tych którym udało uporać się z Denso... ile powinien mieć plik z prawidłowym softem bo ja mam 3 różne pliki z czego jeden jest razem z mapami. a i tak żaden nie chce ruszyć.
Pablomiks 09-04-2016, 13:39 Ok no to mam taki sam plik tylko za cholerę nie wiem jak go nagrać żeby moje denso zaczęło to czytać. zwykle jest tak że po wsadzeniu płytki czytnik czyta ją przez 15 sekund i staje. Ekran cały czas czarny i bez zmian.
Dominick997 10-06-2016, 23:11 Temat stary ale ja też jeśli się da poproszę o soft do denso Gajowy0@wp.pl
Bump: HELP uwaliłem sobie radio tym nieszczęsnym softem z chomika ...Proszę o soft gajowy0@wp.pl
Dominick997 nowy/dobry soft nic Ci nie da. DVD nie przeczyta go, nie zaśsie wogóle płyty. Poprzez wgranie tego fejka sanki napędu nie pracują.
Dominick997 10-06-2016, 23:44 Czyli nowy czytnik ? Stary to 4M5T 10E887 AD mogę kupić ale z koncówką AG i nie wiem czy to ruszy...
Możesz kupić - ruszy. Po montażu należy jechać na kompa WDS/IDS i przypisać napędowi DVD ten sam nr VIN co nr wyświetlacza 7-io calowego.
Dominick997 11-06-2016, 11:33 Czyli reasumując czarny ekran to tak na prawdę uszkodzenie czytnika a nie całej jednostki.Wymiana DVD "ożywi" to radio ale czy samo sparowanie napędu z radiem wystarczy czy soft też trzeba będzie wgrać ?
holdenikus 11-06-2016, 12:45 Można też naprawić soft w DVD programując układy - o tyle dobre, że zostajemy ze swoją pewną jednostką. Dobre serwisy mają zestawy do odpalenia na stole i są w stanie przetestować sztukę przed i po naprawie. Oczywiście nie mówie o ASO, bo oni nie lutują płyt głównych. pozdr.
Wymiana DVD "ożywi" to radio ale czy samo sparowanie napędu z radiem wystarczy czy soft też trzeba będzie wgrać ?
Jeśli zaistnieje taka potrzeba po montażu DVD, to softa Ci prześlę. A tutaj masz napędy DVD w dobrej cenie:
https://allegro.pl/ford-mondeo-mk3-czytnik-nawigacji-navi-dvd-i6209063060.html
https://allegro.pl/czytnik-urzadzenie-dvd-ford-mondeo-mk3-denso-wwa-i6169900448.html
https://allegro.pl/czytnik-napedu-dvd-nawigaci-denzo-ford-mondeo-mk3-i6169415505.html
Jeśli będziesz przez to spokojniejszy, to dobrego softa masz na mailu.
Dominick997 11-06-2016, 20:04 Dam znać jak ruszy tak czy inaczej wielkie dzięki
Bump: A w ramach ciekawostki ..Salon Ford Kalisz wysyła radio do Wielkiej Brytanii bez gwarancji że wróci "zdrowe"
Koszt to 500 wysyłka plus sprawdzenie a jeśli naprawią to od 1200 w góre ale nie więcej niż 2000 :)
Ceny za serwis jak na zachodzie, zarobki niestety jak na wschodzie. Swoją drogą Polak potrafi, ale nie ASO.
Tapnięte z Sony Z2.
Dominick997 13-06-2016, 22:37 http://allegro.pl/czytnik-napedu-dvd-nawigaci-denzo-ford-mondeo-mk3-i6169415505.html
Czy ten ruszy ? jeśli tak to czy nie będzie potrzebny nr vin z poprzedniego auta czy wystarczy go po prostu przypisać przez kompa ?Mimo wszystko mam obawy czy aby na pewno to wystartuje czy czasem nie zostane z dwoma czytnikami i radiem...
Bump: Tzn chodzi mi o to czy nie będzie problemu że to jest z mondeo bo w mońdziaku jest inne to radio tzn nie ma 2 strefowej klimy a to trafi do C maxa
Wg mnie powinien ruszyć, bo (załącznik).
Po drugie, masz soft jakby coś.
Dominick997 15-06-2016, 10:16 RUSZYŁO !!!!Nawet wszystko śmigało puki nie przekręciłem kluczyka a potem komunikat ze urządzenie nie zgodne.Jeszcze tylko sparowanie urządzeń i powinno być ok.żeby nie było za kolorowo to w czytniku jest jakaś płyta której nie można wyciągnąć:/ mieli ale nie wyrzuca.Na szczęście mam drugi ze sprawnym mechanizmem.
Bump: I znów salon Kalisz daje popis.Zadzwoniłem czy ogarną temat a tam: " my tego nie zrobimy radio wysyłamy do GB,szukaj pan na mieście" Profesjonalizm w każdym calu.....
RUSZYŁO !!!!
Brawo.
A może by tak chociaż przysłowiowe dziękuję, lub pocałuj mnie w d...pę?
Dominick997 15-06-2016, 13:02 Brawo.
A może by tak chociaż przysłowiowe dziękuję, lub pocałuj mnie w d...pę?
Nie no oczywiście WIELKIE DZIĘKI :one: bez pieszczot :027:
Przestroga dla innych nie grzebać w DENSO,mnie kosztowała nowy czytnik i nerwy.A czytnik ogarnięty po prostu przycieła się płyta...o dziwo oryginalna forda z 2012r niby Europa ale ostatnia trasa wyskoczyła z Angli.
Bump: Jeszcze nie ogarnąłem czemu nie zaktualizowała sie data i godzina na wyświetlaczu centralnym między zegarami (po odpięciu aku nadal jestem w 2005 roku)dziś już nie mam czasu zajrzeć i poczytać co i jak bo podobno ustawia się automatycznie z radia.
oryginalna forda z 2012r niby Europa ale ostatnia trasa wyskoczyła z Angli.
Skoro Anglia wyskoczyła, to na pewno na niej nie ma Polski. Ostatnia płyta z mapą na PL+East Europe =2010r.
Przestroga dla innych nie grzebać w DENSO,
O tym pisałem już nie raz, nie dwa:
Ja się zastanawiam jak ludzie dalej się pakują w kłopoty na własną prośbę. To nie pierwszy uwalony napęd denso.
Dominick997 16-06-2016, 12:27 Ja się zastanawiam jak ludzie dalej się pakują w kłopoty na własną prośbę. To nie pierwszy uwalony napęd denso.
Dokładnie "na własną prośbę" dopiero po fakcie doczytałem o konsekwencjach ale cóż nie spróbujesz to się nie przekonasz...
Bump: Skoro Anglia wyskoczyła, to na pewno na niej nie ma Polski. Ostatnia płyta z mapą na PL+East Europe =2010r.
O tym pisałem już nie raz, nie dwa:
Zgadza się i takową posiadam z 2010 r.
andrzejob 04-09-2016, 14:52 Witam,
również pilnie potrzebny mi soft do Denso.
Mój email to oberta.andrzej@gmail.com
Z góry dzięki!:one:
andrzejob chcesz soft, dlaczego? "Uwaliłeś" Denso? Zadzwoń- 668855686.
andrzejob 04-09-2016, 22:55 No niestety ale tak. Za dużo grzebania w sofcie i jedno niefortunne naciśnięcie software update.
U mnie, w przeciwieństwie do kolegów powyżej, naciśnięcie dwóch skrajnych przycisków wywołuje komunikat o wgranie softu (po angielsku). Ponadto czytnik chętnie łyka i wypluwa płyty.
Znalazłem jakieś denso_update_4.40.nrg na chomiku ale nie chce się dać wgrać (5 płyt, 3CD, 2DVD).
Mogę jutro zatelefonować jeśli coś jest jeszcze niejasne :P
Z chomika powiadasz. To sobie przeczytaj:
Witam, czy również mógłbym poprosić softa na emaila?
]
Edit: poradzilem sobie. Nieaktualne
Oki Już nie potrzeba dzięki za chęci ;P ale mam jak coś dobry sofcik 4.40 ;)
Witam, potrzebuję soft do denso. Mój mail: mali@onet.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
STYLINSKI 12-04-2017, 15:24 mondeo mk3 z 2004r 2.0 TDCI 115km, kombi ghia - czarne denso - chyba brak zasilania. Walnięta prawa lampa przeciwmgielna, włączyłem, aby sprawdzić czy świeci - świeciła, ale po chwili zgasło denso. Wyłączyłem natychmiast przeciwmgielne, ale denso nie działa. Na 3h odłączyłem aku - nic nie pomaga. Wymieniłem bezpieczniki (69+70)- nic! (sama wymiana bezp. = koszmar - wyjęcie klapki schowka nie pomaga - mała, ciemna dziura- wymiana "na macanego"-musi być lepsza metoda!!!)
Jak sprawdzić, czy to brak zasilania denso? Dzieła dmuchawa pod szybą i po 20 min w aucie mam 30st ciepła. Nie można sterować klimą.
Pomocy!!!
pifko301 02-11-2017, 13:55 Witam serdecznie moje radio denso zostało skasowane czy podeślę mi ktoś soft albo poda link skąd ściągnąć dziękuję.
Bump: Potrzebny soft do denso proszę .
moje radio denso zostało skasowane
Skasowane=zniszczone? W takim razie soft nie pomoże.
Co tzn. skasowane, samo z siebie, czy przez nieudolne poruszanie się w menu serwisowym?
rrafalek 06-11-2017, 15:58 Witaj Mariuszu .Czy jestes w stanie wysłać mi na mailla soft .Wywalilo soft po odpieciu aku - troszke dziwna sprawa . Z gory serdecznie dziekuje. rafal.pasek@interia.eu
Witaj Mariuszu .Czy jestes w stanie wysłać mi na mailla soft .Wywalilo soft po odpieciu aku - troszke dziwna sprawa . Z gory serdecznie dziekuje. rafal.pasek@interia.euZadzwoń 668855686.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
haker151 14-11-2017, 11:30 Sytuacja podobna jak u wszystkich. Czarny ekran po upgradzie z płytki CD-RW. Po prostu na chomiku jest fake który uszkadza napęd i pozostaje albo jego naprawa albo wymiana napędu. Naprawiają http://www.nawigacjakrakow.pl/kontakt.html albo tutaj https://www.komtel-serwis.pl/kontakt/. Tylko koszt samej naprawy to ok. 400 zł. No i dojazd albo wysyłka, a przy wysyłce trzeba też radio całe posłać. Najprostszym rozwiązaniem jest zakup używanego czytnika DVD (koszt od 150 zł na allegro) a następnie zaprogramowanie VIN wyświetlacza do czytnika. Każdy magik z interfejsem IDS-WDS ogarnie to za góra 150 zł. Czekam właśnie na napęd. I dam znać co dalej. Za wszelką pomoc udzieloną przez Mariusza gorąco dziękuje, bez jego porad ani rusz.
--------------------------------------
Zamontowałem właśnie czytnik z 2005 roku wszystko od razu ruszyło. Pozostaje przepisać VIN, a na razie trzeba z serwisówki wyłączać Check VIN.
Dzięki Mario
miloszbag 16-11-2017, 08:48 Mogl bym prosic o przeslanie softu na maila? inobokiem@interia.pl
miloszbag jak nie tutaj https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?p=2888027#post2888027 , to może tutaj :p
Cześć, też można prosić softa na meila? Denso mi umarło, jedyne co to wyjmowałem akumulator kilka razy.
Denso z 2006 o ile ma to jakieś znaczenie.
email: misieqq@gmail.com
Dzięki :)
misieqq soft niestety kosztuje, reszta na priva lub zadzwoń- 668855686.
Denso z 2006 o ile ma to jakieś znaczenie.
Nie ma znaczenia, będzie hulać.
haker151 21-11-2017, 09:43 Sytuacja podobna jak u wszystkich. Czarny ekran po upgradzie z płytki CD-RW. Po prostu na chomiku jest fake który uszkadza napęd i pozostaje albo jego naprawa albo wymiana napędu. Naprawiają http://www.nawigacjakrakow.pl/kontakt.html albo tutaj https://www.komtel-serwis.pl/kontakt/. Tylko koszt samej naprawy to ok. 400 zł. No i dojazd albo wysyłka, a przy wysyłce trzeba też radio całe posłać. Najprostszym rozwiązaniem jest zakup używanego czytnika DVD (koszt od 150 zł na allegro) a następnie zaprogramowanie VIN wyświetlacza do czytnika. Każdy magik z interfejsem IDS-WDS ogarnie to za góra 150 zł. Czekam właśnie na napęd. I dam znać co dalej. Za wszelką pomoc udzieloną przez Mariusza gorąco dziękuje, bez jego porad ani rusz.
Zamontowałem właśnie czytnik z 2005 roku wszystko od razu ruszyło. Pozostaje przepisać VIN, a na razie trzeba z serwisówki wyłączać Check VIN.
Dzięki Mario
Właśnie przepisałem VIN do nowego czytnika DVD i wszystko śmiga.
Dziękuję za pomoc jeszcze raz Mariusz :)
Polecam się :one:
Witam
Czy znalazł ktoś sposób na migający ekran przez kilka minut po uruchomieniu samochodu, wszystkie połączenia ok, brak modułu bluetooth. Czytnik dvd szuka płyty, słychać buczenie, oczywiście nie przyjmuje płyty. Po ręcznym podaniu płyta się kręci, dvd dalej buczy po jakimś czasie pokazuje się komunikat że zła płyta(dwie oryginalne), odłączyłem czytnik laserowy nie pomogło dalej miga. Nie uaktualniałem softu, auto z Niemiec.
Zakupiłem denso bo stare się potrzaskało ale problem z softem bo ktoś próbował go zaktualizować i pisze żeby włożyć płytę z oprogramowaniem podrzuci ktoś na maila? kefir18sz.ny@gmail.com
Z góry dziękuję ;)
Thomasmondeo 04-03-2018, 12:29 Witam
Kolejna ofiara chomikowego softu do Denso prosi o pomoc. Ekran czarny, brak reakcji napędu DVD.
Jeśli można poprawny soft z instrukcją wgrania na adres: thomas.fzr@vp.pl będę bardzo wdzięczny
Jeśli można poprawny soft z instrukcją wgrania na adres: thomas.fzr@vp.pl będę bardzo wdzięczny
Sam soft w niczym nie pomoże. Martwy jest napęd DVD. Na początku należy kupić sprawny napęd i dopiero pisać o soft. Nie wiesz, pytaj - 668855686.
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
CzarnyMondziak 12-03-2018, 22:33 Witam Wszystkich.
Po odłączeniu klem i ponownym ich podłączeniu, któryś raz z kolei, zauważyłem, że z menu zniknęła opcja telefonu. Sam przycisk PHONE zaś, wyciszał jedynie radio zamiast włączać menu telefonu. Lubie grzebać i szukać, więc odpaliłem BT w telefonie i o dziwo odnalazł fordAudio, z którym , niestety, udało mi się połączyć. Po tej akcji radio zaczęło się restartować w pętli, zaczęły się pojawiać artefakty na ekranie. Po 2-5 minutach radio się uspokajało. Czasem już z funkcją telefonu. I wszystko działało. Ale tylko do ponownego włączenia. Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i włączeniu radia historia z restartami znów się powtarzała. Byłem na tyle sprytny, że nagrałem na kilka płyt CD-R update z chomifuj i wymusiłem aktualizację z poziomu menu serwisowego. Niestety, żadnej z płyt nie odczytało i z tego co poczytałem to plik z chomifuja jest uszkodzony i/lub uszkadza radio.
Odnosząc się do powyżej opisanej traumy, proszę o podesłanie prawidłowego UPDATE. CD-RW juz zamówiłem.
Mail: krystianm1986@o2.pl
Z góry dziękuję
CzarnyMondziak zadzwoń, nawet teraz. Kilka kwestii jest do doprecyzowania.
poproszę soft na denso c 214 do c max 2004 z góry dzięki fan299@wp.pl
poproszę soft
https://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2824257&postcount=11
Jaki powód? Nie rozdaję softu na lewo i prawo. Zadzwoń- 668855686.
KrisWawa_1 04-02-2020, 23:13 Witam, również padłem ofiarą softu z chomika. Chciałem sam sobie zaktualizować i dupa = teram mam czarny ekran w Denso i nic się nie wyświetla na wyświetlaczu... Mogę również prosić o soft naprawczy ? Mój mail: kw_13@op.pl Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Chyba jednak zabiłeś swoje Denso.
Cmaxsztrzla 26-03-2020, 17:56 Witam również posiadam ten sam problem softa wziąłem z chomikuj i nic nie dziala oprócz klimatyzacji próbowałem robić restart z menu ale się nie da pomoże pan ?pozdrawiam
Sytuacja podobna jak u wszystkich. Czarny ekran po upgradzie z płytki CD-RW. Po prostu na chomiku jest fake który uszkadza napęd i pozostaje albo jego naprawa albo wymiana napędu. Naprawiają http://www.nawigacjakrakow.pl/kontakt.html albo tutaj https://www.komtel-serwis.pl/kontakt/. Tylko koszt samej naprawy to ok. 400 zł. No i dojazd albo wysyłka, a przy wysyłce trzeba też radio całe posłać. Najprostszym rozwiązaniem jest zakup używanego czytnika DVD (koszt od 150 zł na allegro) a następnie zaprogramowanie VIN wyświetlacza do czytnika. Każdy magik z interfejsem IDS-WDS ogarnie to za góra 150 zł. Czekam właśnie na napęd. I dam znać co dalej. Za wszelką pomoc udzieloną przez Mariusza gorąco dziękuje, bez jego porad ani rusz.
Dzięki Mario
Witam W jaki sposób przypisałeś VIN do czytnika?
Właśnie przepisałem VIN do nowego czytnika DVD i wszystko śmiga.
Ruuuu66da_stg 11-12-2022, 19:35 Witam, weszłam w posiadanie mk3 2006r 2.2 TDCI mam problem z radiem dot.panelm (biały ekran - po podswietleniu latarką nic nie wyświetla) - zmieniarka w bagażniku działa ,płyta która była w napędzie (pusta) .
Poprzednia właścicielka mówiła,ze dotychczas wyświetlał się komunikat o PIN-ie,po wymianie bezpiecznika - ekran biały.
poczytałam troszkę na forach i najlepszym rozwiązaniem wgranie nowego denso na dvd .
Czy jest ktoś w stanie pomóc ?
Bardzo na Was liczę .
Pozdrawiam g:DDg:DD:diabelek:
|