Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Lampy fabryczne, a zamienniki Depo porównanie.
JohnLenin 09-07-2012, 06:59 Witam, jak w temacie. Czy zamieniał Ktoś lampy fabryczne, na zamienniki Depo? Zamówiłem na allegro lampy z czarnymi wkładami firmy Tyc, a gość wysłał mi Depo, twierdząc że to ta sama jakość. Założyłem, ustawiłem, ale diagnosta uważa że dołem jakoś za słabo świecą, nie wie czy to wina lamp, czy żarówek ( Motocraft).
Rozważałem zakup zamienników do swojego Mk1, ale diagnosta mocno mi odradzał. Zamienniki nie mają dobrego rozkładu światła. Brak dokładności przy produkcji daje spory rozrzut wykonania odbłyśnika. Jak chcesz pojeździć tym autem to zainwestuj w oryginały, choćby używane.
Witam
Kiedyś skusiłem się na DEPO i nigdy więcej
Jedyny plus DEPO, to niska cena, poza tym - total szajs
(przed założeniem lampy do auta chciałem założyć żarówkę i miałem z tym duży problem - taka jakość wykonania Depo)
pozdrawiam
Arturek
JohnLenin 09-07-2012, 08:14 [QUOTE=arturek;
Wykonanie moim zdaniem nie jest złe, przynajmniej te które kupiłem - "zwykle" z czarnym wkładem. Zobaczę jak będą dalej się zachowywać i jak świecą w nocy.
Ja kiedyś wymieniłem lampy TYC w Toyocie i był dramat, diagnosta nie mógł ustawić lamp, w końcu wymieniłem na oryginały
W depo plusy kończą się na cenie.
JohnLenin 14-07-2012, 21:06 Pojeździłem w nocy i rzeczywiście jakoś dziwnie świecą. Mam oryginały i zastanawiam się czy nie rozkleić kloszy, żeby pomalować środek, lub przełożyć czarne środki z depo.
TypowyFacet 15-07-2012, 18:06 Nie wiem jak te ciemne lampy,ale z własnego doświadczenia wiem,że te zwykłe firmy Depo szybko żółkną.
[QUOTE=JohnLenin;1852664]P
i tym sposobem będziesz miał dwa komplety zepsutych lamp. a po co ci ten czarny środek? moda taka?
JohnLenin 16-07-2012, 21:11 [QUOTE=komar18;1853361]
Moda, nie moda. Foczka fajniej się prezentuje z czarnymi, ale wiem że nie wszyscy zwracają uwagę na wygląd, a ja tak. Dlaczego zepsute - http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=97778
[QUOTE=JohnLenin;1853391]
o.k. widziałem jak to zrobił koleś w mondeo ale obawiam się, że te lampy szybko zaczną szwankować (np. parowanie, rozklejanie się). oryginał to zawsze oryginał albo przynajmniej porządny zamiennik. jakoś takie rzeźbienie (rozklejanie, malowanie, sklejanie) do mnie nie przemawia. a co do wyglądu to przykładam do tego dużą wagę. moje auto musi być idealnie utrzymane pod względem technicznym i wizualnym. jestem na tym punkcie do tego stopnia zboczony, że kiedy sprzedawałem poprzedni samochód to klienci podejrzewali, że był on kompletnie odnowiony bo dziewięciolatek nie może wyglądać jak nowy. a auto mimo 140 tys. przebiegu wyglądało i jeździło jak nowe.
Dajcie sobie spokój i z depo i tyc itp....facet nie kłamał-są tej samej jakości..hehe o ile o jakości można tu mówić:)
Po roku te lampy nadają się tylko na śmietnik.
Kiedyś kupiłem kierunkowskaz tyc do mdo mk1 i musiałem gniazdo żarówki pod to cudo przerabiać.Poza tym oczywiście nie pasował tak jak ori bo nie miał takich samych wymiarów.
JohnLenin 18-07-2012, 17:48 Dajcie sobie spokój i z depo i tyc itp....facet nie kłamał-są tej samej jakości..hehe o ile o jakości można tu mówić:)
Po roku te lampy nadają się tylko na śmietnik.
Kiedyś kupiłem kierunkowskaz tyc do mdo mk1 i musiałem gniazdo żarówki pod to cudo przerabiać.Poza tym oczywiście nie pasował tak jak ori bo nie miał takich samych wymiarów.
Porównując wzrokowo:570: naprawdę nie widać jakiejś różnicy, ale jednak zamiennik świeci wiele gorzej, nie wiem z czego to wynika:?:
Sorry za odkopanie staroci ale mam pytanie związane z reflektorami. Mam w swoim Focus lampy mocno "spiaskowane". Nie jest to więc typowe zmatowienie. Najgorsze jest to, że gdy światła są wyłączone, to lampy wyglądają idealnie. Dopiero włączenie świateł uwidacznia problem.
Byłem z tym w dwóch profesjonalnych firmach, zajmujących się auto detalingiem i w obu nie podjęto się polerowania. Powiedziano, że efekt po będzie może tylko 20-30% lepszy. Szukam więc innych lamp. Stawiałem na Depo ale piszecie, że słabizna. Czyli wychodzi, że szukać używanych oryginalnych, tak?
Czyli wychodzi,że odpowiedziałeś Sobie sam :)
No właśnie. Dzwoniłem już po sklepach i o dziwo cena lamp z czarnym środkiem (takie mam) jest taka sama ja chromowanych (około 340 zł za sztukę).
Czy wiecie może, w jakich wersjach montowano te czarne? Swojego Focusa mam prawdopodobnie w wersji Platinum (ale głowy nie dam, bo nigdzie w papierach tego nie widać). Tu jeśli można pytanie dodatkowe: czy ESP też w MK2 przed FL był opcjonalny? Swoje auto mam 2007 rok. Wyposażenie w sumie niezłe bo i kierownica w skórze, i klimatyzacja automatyczna, szyby elektryczne, a ESP nie ma.
|
|