Forest_Taft
05-09-2006, 20:19
Witam.
Zostałem poproszony o ..hmmmm..........Rozwinięcie pewnego tematu który pomoże użytkownikom forum.
Zacznę może od paru kwestji technicznych.
W systemach Car Audio HiFi stosuje się system przeróżnych oznaczeń, z których większości sam nie rozumiem a część wam przedstawię.
Otóż:
Jeśli chodzi o głośniki:
(i tu nie mam na klawiaturze znaczka ohm) - oznacza implendację głośnika.
- implendację możemy sumować aczkolwiek w odwrotny sposób do naturalnego
matematycznego np:
a) 8ohm+8ohm=4ohm. czyli możemy podłączyć np 2 zestawy
głośników przeznaczonych do domowego sprzętu (fabryczne 8ohm)
pod 1 wyjście.itd.
- implendacja oznacza napięcia wyjściowe przy których możemy uzyskać największą oferowaną przez producenta wydajność sprzętu.
Więcej nt. implendacji nie muszę pisać ponieważ wszystkie współczesne sprzęty mają implendację: 4-8ohm czyli uniwersalną, choć zdarzają się nawet 2-8ohm(ale to już np. Denon, a ja o tej klasy sprzęcie nie mogę pomarzyć.)
W - Oznasza ilość watt tzw mocy głośnika
- Wartość ta jest podana w DINN tzn w maxymalnej możliwej i dosłownie
chwilowej wartości.
- Generalnie można przewidzieć ile ok. (bo konkretnie to troszeczkę liczenia by
było) głośnik może mieć tzw mocy znamionowej a fachowo mocy RMS. np przy
napisie 400W(DINN) mamy tak na prawdę 60W (RMS) a dzielimy liczbę
dokładnie przez: 6,6666666666666666666666666666667 - czy chce się komuś
liczyć?
Do tego dochodzi cała masa innych oznaczeń ale nas poza wymiarem głośnika interesują tylko te dwa.
Jeśli chodzi o radia to z czystym sumieniem mogę powiedzieć że też nas te dwia oznaczenia interesują.
A teraz mogę zacząć wywód nt. Doboru kabli i innego badziewia. (tzn zwrotnic, wzmacniaczy itp.
Kable:
Ogólnie przyjętą normą jest: IM GRUBSZE KABLE TYM LEPIEJ.
Od razu mówię NIE
a dla czego? A dla tego że do pewnego momentu to ma sens a później same kable zaczynają nie dość że być problemem to jeszcze zaczynają stawiać opór dla prądu co powoduje pogorszenie jakości dźwięku.
Kable oznacza się symbolem kwadratu.......co oznacza że przekrój kabla (ułożonego w ksztaut kwadratu ma podaną grubość)
Kable dobieramy w/g podanych wartości:
do 45W RMS - 1,5-2 (i tu problemy z klawiaturą) kwadrat
46W-100W RMS 2-3 kwadrat
100W-600W RMS 3-4 kwadrat
600W-1500W RMS 4-6 kwadrat
1500W w górę RMS nawet do 10 kwadrat (co oznacza że kabel nawet o 1cm grubości druta)
Dodatkowo:
Uzyskuje się lepszą jakość dźwięku przy dzielonych zestawach głośników. Przy ograniczonych funduszach lepiej jest zaoszczędzić na kablach niż na głośnikach. Głośniki tzw TRÓJDROŻNE czyli 3 w 1 grają na 1 000 000 % gorzej niż zestaw połączony z 3 osobnych głośników.
Aby to grało poprawnie trzeba zastosować zwrotnicę. Zwrotnica ma na celu "wycięcie" tonów niskich które idą na głośnik niskotonowy itd. (zależy od kosztów zakupu zwrotnicy)
Jeśli chcemy uzyskać ładne brzmienie kupujemy:(przy 4-o kanałowym radiu)
Kanał Lewy Przedni (LF- od angielskiego Left Front)- 1 głośnik niskotonowy (Tzw. Bassowy)
- 1 głośnik średniotonowy (Tzw. Średni)
- 1 głośnik Wysokotonowy (tzw. Tweeter, Syczek, Gwizdek, itp.)
- 1 zwrotnicę. (przy czym musimy pamiętać że zwrotnice są zawsze oznaczane w !!!!!!!!RMS!!!!!!! co jest wane gdz ywrotnica ktra jest np mocniejsya od radia cyz wymacniacya potrafi cofnąć impuls spowrotem paląc końcwki mocy.)
I ten zestaw podłączamy w/g załączonego schematu do zwrotnicy.
ALE!!!! Aby polepszyć swój system możemy podłączyć TWEETERY centralnie do wejścia w zwrotnicy (tam gdzie wpinamy + i - od radia.
ITD z kanałami : PRAWY PRZÓD (RF), Lewy Tył (LR-Left Rear), Prawy tył (RR)
Cały system podłączamy centralnie do akumulatora (prowadzimy kable zarówno do + jak i do -) przy czym należy pamiętać że na kabel + (plusowy) montujemy bezpiecznik jak najbliżej aku o wartości do 45A. (obudowy do bezpieczników są dostępne w wielu sklepach elektronicznych.) oraz mocujemy go razem z obudową tak aby miał jak najmniej drgań (najlepiej na sztywno do karoserji.)
Na dziś tyle. Następnym razem dokończę temat. A zajmę się doborem wzmacniaczy, podłączeniami i schematami pomocniczymi.[/code]
Zostałem poproszony o ..hmmmm..........Rozwinięcie pewnego tematu który pomoże użytkownikom forum.
Zacznę może od paru kwestji technicznych.
W systemach Car Audio HiFi stosuje się system przeróżnych oznaczeń, z których większości sam nie rozumiem a część wam przedstawię.
Otóż:
Jeśli chodzi o głośniki:
(i tu nie mam na klawiaturze znaczka ohm) - oznacza implendację głośnika.
- implendację możemy sumować aczkolwiek w odwrotny sposób do naturalnego
matematycznego np:
a) 8ohm+8ohm=4ohm. czyli możemy podłączyć np 2 zestawy
głośników przeznaczonych do domowego sprzętu (fabryczne 8ohm)
pod 1 wyjście.itd.
- implendacja oznacza napięcia wyjściowe przy których możemy uzyskać największą oferowaną przez producenta wydajność sprzętu.
Więcej nt. implendacji nie muszę pisać ponieważ wszystkie współczesne sprzęty mają implendację: 4-8ohm czyli uniwersalną, choć zdarzają się nawet 2-8ohm(ale to już np. Denon, a ja o tej klasy sprzęcie nie mogę pomarzyć.)
W - Oznasza ilość watt tzw mocy głośnika
- Wartość ta jest podana w DINN tzn w maxymalnej możliwej i dosłownie
chwilowej wartości.
- Generalnie można przewidzieć ile ok. (bo konkretnie to troszeczkę liczenia by
było) głośnik może mieć tzw mocy znamionowej a fachowo mocy RMS. np przy
napisie 400W(DINN) mamy tak na prawdę 60W (RMS) a dzielimy liczbę
dokładnie przez: 6,6666666666666666666666666666667 - czy chce się komuś
liczyć?
Do tego dochodzi cała masa innych oznaczeń ale nas poza wymiarem głośnika interesują tylko te dwa.
Jeśli chodzi o radia to z czystym sumieniem mogę powiedzieć że też nas te dwia oznaczenia interesują.
A teraz mogę zacząć wywód nt. Doboru kabli i innego badziewia. (tzn zwrotnic, wzmacniaczy itp.
Kable:
Ogólnie przyjętą normą jest: IM GRUBSZE KABLE TYM LEPIEJ.
Od razu mówię NIE
a dla czego? A dla tego że do pewnego momentu to ma sens a później same kable zaczynają nie dość że być problemem to jeszcze zaczynają stawiać opór dla prądu co powoduje pogorszenie jakości dźwięku.
Kable oznacza się symbolem kwadratu.......co oznacza że przekrój kabla (ułożonego w ksztaut kwadratu ma podaną grubość)
Kable dobieramy w/g podanych wartości:
do 45W RMS - 1,5-2 (i tu problemy z klawiaturą) kwadrat
46W-100W RMS 2-3 kwadrat
100W-600W RMS 3-4 kwadrat
600W-1500W RMS 4-6 kwadrat
1500W w górę RMS nawet do 10 kwadrat (co oznacza że kabel nawet o 1cm grubości druta)
Dodatkowo:
Uzyskuje się lepszą jakość dźwięku przy dzielonych zestawach głośników. Przy ograniczonych funduszach lepiej jest zaoszczędzić na kablach niż na głośnikach. Głośniki tzw TRÓJDROŻNE czyli 3 w 1 grają na 1 000 000 % gorzej niż zestaw połączony z 3 osobnych głośników.
Aby to grało poprawnie trzeba zastosować zwrotnicę. Zwrotnica ma na celu "wycięcie" tonów niskich które idą na głośnik niskotonowy itd. (zależy od kosztów zakupu zwrotnicy)
Jeśli chcemy uzyskać ładne brzmienie kupujemy:(przy 4-o kanałowym radiu)
Kanał Lewy Przedni (LF- od angielskiego Left Front)- 1 głośnik niskotonowy (Tzw. Bassowy)
- 1 głośnik średniotonowy (Tzw. Średni)
- 1 głośnik Wysokotonowy (tzw. Tweeter, Syczek, Gwizdek, itp.)
- 1 zwrotnicę. (przy czym musimy pamiętać że zwrotnice są zawsze oznaczane w !!!!!!!!RMS!!!!!!! co jest wane gdz ywrotnica ktra jest np mocniejsya od radia cyz wymacniacya potrafi cofnąć impuls spowrotem paląc końcwki mocy.)
I ten zestaw podłączamy w/g załączonego schematu do zwrotnicy.
ALE!!!! Aby polepszyć swój system możemy podłączyć TWEETERY centralnie do wejścia w zwrotnicy (tam gdzie wpinamy + i - od radia.
ITD z kanałami : PRAWY PRZÓD (RF), Lewy Tył (LR-Left Rear), Prawy tył (RR)
Cały system podłączamy centralnie do akumulatora (prowadzimy kable zarówno do + jak i do -) przy czym należy pamiętać że na kabel + (plusowy) montujemy bezpiecznik jak najbliżej aku o wartości do 45A. (obudowy do bezpieczników są dostępne w wielu sklepach elektronicznych.) oraz mocujemy go razem z obudową tak aby miał jak najmniej drgań (najlepiej na sztywno do karoserji.)
Na dziś tyle. Następnym razem dokończę temat. A zajmę się doborem wzmacniaczy, podłączeniami i schematami pomocniczymi.[/code]