Zobacz pełną wersję : Bezpłatna wymiana znaczków/emblematów FORD

Strony : [1] 2

pioneersrt
06-08-2012, 23:58
Panowie,
Ford wprowadził akcje wymiany uszkodzonych znaczków "Ford" na samochody do 10 lat, więc jeśłi ktoś z Was na zniszczony znaczek " Ford" z powodu:
- korozji
- odpadania warstwy dekoracyjnej zewnętrznej
- łuszczenia się powłoki
To w imieniu Forda zapraszam do najbliższego serwisu
Jak powszechnie wiadomo, akcja nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych, oraz aut bez znaczków itp.

Info skopiowane z focusklubpolska.pl

Najlepiej podjechac badz zadzwonic do Aso by zapytac czy starsze modele fordow uwzglednia w tej akcji

kenji
07-08-2012, 06:14
heheh, jak zobaczyłem nazwę tematu od razu ironicznie pomyślałem o moim znaczku a tu takie zaskoczenie.

pioneersrt
08-08-2012, 22:52
Dzwoniłem Do Aso w Wałbrzychu i pytałem sie o tą Akcje Blue Oval to kobitka powiedziała:
Że pierw trzeba autem przyjechać do Aso i Oni tam zrobia zdjęcia znaczkom i wyśla na weryfikacje do Ford Polska i na weryfikacje trzeba czekac 4 dni

kenji
09-08-2012, 06:02
Ja dzwoniłem do Aso w Radomiu, powiedzieli jak wyżej że nie może być uszkodzeń mechanicznych i auto do 10 lat. Nic o zdjęciach i oczekiwaniu ale nie rozmawiałem z człowiekiem z serwisu, mam się odezwać przed przyjazdem by umówić wolny termin. Może wtedy powiedzą co i jak. Lipa z tym oczekiwaniem na weryfikację, szczególnie że do serwisu mam 30km w jedną stronę.

cysior
11-08-2012, 14:58
jak się domyślam oni zdemontują stary (co nie zawsze jest takie proste) i założą nowy?

eclipse
11-08-2012, 16:43
Czy ta akcja dotyczy też samochodów sprowadzonych?..

cysior
14-08-2012, 08:25
Dzwoniłem, niemieckie Fordy też podlegają o ile przejdą pozytywnie weryfikacją czy aby na pewno emblemat jest zniszczony wg ich wytycznych.
Ponoć robią to na miejscu tj za pierwszym razem, ale jak to w ASO Pan nie był zbyt pewny tego co mówi..
Jestem umówiony na piątek

kamil_ostry
15-08-2012, 08:10
Na stronie głównej Forda piszą, że:
Zapraszamy każdego właściciela samochodu naszej marki do Autoryzowanych Serwisów, na bezpłatną wymianę uszkodzonych lub zniszczonych emblematów z logo Forda.

Nie piszą nic o tym, że pojazd musi mieć mniej niż 10 lat.

Oficjalna informacja o promocji wymiany emblematu: KLIK (http://www.ford.pl/Serwis/Programy_promo/wymianaemblematu)
:D

cysior
17-08-2012, 08:49
emblemat już wymieniony, miałem kilka pękniętych pęcherzy pod chromem. Weryfikacja na miejscu, całkowity czas z darmowym przeglądem ok 1 godziny

pioneersrt
17-08-2012, 09:48
Na stronie głównej Forda piszą, że:

Nie piszą nic o tym, że pojazd musi mieć mniej niż 10 lat.

Oficjalna informacja o promocji wymiany emblematu: KLIK (http://www.ford.pl/Serwis/Programy_promo/wymianaemblematu)
:D

Dzwoniłem do Ford Polska zapytaniem o tą Akcje,bo Ford Pol-Motors Wałbrzych odmawiał mi wymiane znaczka w moim fordzie nawet po tym jak jest zapisane na tej stronce: Czujemy się wyróżnieni i zobowiązani wobec kierowców, którzy zaufali marce Ford. Dlatego chcielibyśmy pomóc w dbaniu o dobry wygląd Państwa auta, którego ważnym elementem jest właśnie logo Forda. Zapraszamy każdego właściciela samochodu naszej marki do Autoryzowanych Serwisów, na bezpłatną wymianę uszkodzonych lub zniszczonych emblematów z logo Forda.

A Ford Polska twierdzi,że fordom do 10 lat zmieniaja znaczki a starsze do tej akcji sie nie nadaja. Wiec wprowadzają w błąd.

GWARANT
20-08-2012, 07:53
emblemat już wymieniony, miałem kilka pękniętych pęcherzy pod chromem. Weryfikacja na miejscu, całkowity czas z darmowym przeglądem ok 1 godziny

Czy ta wymiana kosztowała Cię coś? Zakup emblematu, jakiś przegląd dodatkowy lub coś co jest napisane małymi literkami?

cysior
20-08-2012, 14:30
Zupełnie free, ale trzeba zaznaczyć, że chodzi o akcję Blue oval.

eclipse
21-08-2012, 08:49
Co do tego przegladu to co robili ?..........
Czy podłaczali pod kompa?........ kasowanie ew. błędu wchodzi w to .? ..

GWARANT
21-08-2012, 14:18
Faktycznie za free :). Wczoraj mi wymienili.

cysior
21-08-2012, 15:10
Co do tego przegladu to co robili ?..........
Czy podłaczali pod kompa?........ kasowanie ew. błędu wchodzi w to .? ..

Nie łudź się ;)
hamulce, trochę potrzepią na rolkach, sprawdzą ewentualne wycieki i tyle.
Podpięcie u nich pod kompa to koszt ok 240 + koszt np wgrywania aktualizacji

adziok09
21-08-2012, 20:22
pioneersrt mam pytanie czy udało ci się wymienić ten znaczek bo ja też najbliższy salon to mam w wałbrzychu i nie wiem czy mój znaczek nadaje się do wymiany daje foto:
http://images46.fotosik.pl/1728/43509a93f2e5eb1f.jpg

Bump: Faktycznie piszą na stronie że :
,,Dodatkowo każdy samochód zostanie poddany sprawdzeniu pod kątem technicznym na Recepcji Przejazdowej, dzięki czemu uzyskacie Państwo aktualne dane o stanie pojazdu."
Ciekawe co wchodzi w te sprawdzanie...?

Miras.
23-08-2012, 10:08
Ford Polska twierdzi,że fordom do 10 lat zmieniaja znaczki a starsze do tej akcji sie nie nadaja.

Zgadza się , jest to jedno z ograniczeń tej akcji. Ponadto, istnieje lista modeli które są objęte tą akcją, a które nie. Co więcej, zalceniem odgórnym Forda dla serwisów jest wymiana emblematów na nowego typu (poprawione). Emblematy nowego typu oznaczane są w katalogu dopiskiem "finis" i mają nowe numery katalogowe. Warto zainteresować się tym podczas wizyty w serwisie aby nie naklejono nam emblematu z starej serii ;)

Moja wizyta z Connectem w serwisie zakończyła się niepowodzeniem. Okazuje się, że emblematy z nowej serii rozchodzą się dość szybko i są braki na centralnym magazynie. Ja na swój będę musiał troszkę poczekać.

leonov
23-08-2012, 17:26
No info na ich stronie nie jest precyzyjne :569: nic na temat wieku auta nie ma ! nie ma też info że nie wszystkie uszkodzone emblematy wymienią !
Serwis w Rybniku: pierwsza wizyta- robią foto i wysyłają do weryfikacji do centrali, jak dostaną zgodę to muszą zamówić, druga wizyta to wymiana i przegląd.
Tylko pan z serwisu coś mówił że dostanę jakieś kupony od Forda na podstawie których będę rozliczał wymianę !? nie wiem o co chodzi !

edeks
24-08-2012, 20:59
Dzięki za Chłopaki :) Mój znaczek z tyłu był dosłownie lekko draśnięty w kilku miejscach na brzegach ale dziś w Auto Plaza Popularna został wymieniony na nowy:) Żadnych zdjęć, czy czekania na akceptację Ford Polska. Oprócz tego pół godziny na recepcji serwisowej na sprawdzeniu autka z jazdą testową i nowe ramki pod tablice ;)
Zdecydowanie polecam.

kuczol
25-08-2012, 00:38
Ja byłem wczoraj i nie wiem jaki będzie werdykt bo Galaxy na ich liście zaczyna się od 2006 roku, i starszych nie uwzględniają. Ale na szczęście mam tam znajomego i zobaczymy co wywalczy. A moje znaczki są już koloru srebrnego i nawet napisu Ford nie widać.

dadi
28-08-2012, 06:24
A moje znaczki są już koloru srebrnego i nawet napisu Ford nie widać.
U mnie dokładnie tak samo, a pewnie nie chcą brać starszych Galaxy (poniżej 2006 r.), bo są one w dużym stopniu dziełem VW :P
Albo właśnie dlatego, że znaczki w Galaxach są wyjątkowo mało trwałe i byłoby za dużo wymian (dlatego Galaxy jest pominięty) :P

A ja swoje znaczki kupiłem rok temu (jeszcze nie założone).
Koszt: 70 zł szt. (i to po rabacie), czyli za komplet 140 zł ;)

Więc jeśli ktoś ma okazję wymiany za darmo to polecam, bo drogie są te znaczki ;)

Jakoob
28-08-2012, 13:43
Mój znaczek też już wymieniony :) Jedynie ten z tyłu, bo przedni nie jest nadgryziony zębem czasu. Wymiana bezpłatna, tylko że musiałem czekać żeby zamówili nowy ale wszystko jest ok, podpis na karcie odbioru auta i w drogę. Robiłem w Pol-Motors we Wrocławiu.

adziok09
31-08-2012, 14:56
a długo czekałeś bo ja byłem w Pol Motors w Wałbrzychu w poniedziałek i do dzisiaj zero odzewu a mówili że w środę dadzą znać

Jakoob
01-09-2012, 10:40
Byłem u nich w czwartek i miałbym zrobione od razu gdyby nie to, że skończyły się znaczki. Miał być w sobotę czyli za dwa dni i chyba był, mówię chyba bo na wymianę umówiłem się na wtorek i tak też zostało wymienione. W moim przypadku wyszło 4 dni, ale jak wspomniałem - gdyby był na stanie, wystarczyłaby jedna wizyta. Dzwoń i pytaj, może leży zapomniany przez nich na magazynie.

adziok09
01-09-2012, 21:02
a do tej wymiany potrzeba książki serwisowej?

eclipse
02-09-2012, 06:45
U mnie dokładnie tak samo, a pewnie nie chcą brać starszych Galaxy (poniżej 2006 r.)
Więc jeśli ktoś ma okazję wymiany za darmo to polecam, bo drogie są te znaczki ;)

Ja napisałem kilka meili i ,,czeski film ' Na ostatnim - dopisałem link strony z akcją BLUE OVAL dodając że zgłoszę skargę w FORD POLSKA. na dugi dzień od razu , proszę podać nr vin i opisać który znaczek jest uszkodzony tłumacząc że znaczków nie ma ale zostały zamówione i będą za kilka dni .

kenji
02-09-2012, 07:33
W Radomiu przez telefon kazano mi przyjechać na oględziny (fotki i wniosek). Po zatwierdzeniu przez forda miałem się umawiać na wymianę. Nie wiem jak to do końca jest bo już przy pierwszej wizycie pan z serwisu obejrzał znaczek i powiedział że może wymienić od ręki. Czas realizacji 45 minut. Niestety miałem wolną tylko chwilę i muszę jechać drugi raz. Co do mojego auta to mieli moje dane w bazie bo miałem robiony zderzak wcześniej u nich i nie wiem o co mogą pytać. Auto sprowadzone z francji, nikt o książkę serwisową nie pytał, samochód serwisuje samodzielnie. Wszystkim mającym wątpliwości radzę po prostu zadzwonić i się umówić.

Jakoob
02-09-2012, 11:18
W Pol-Motors zostałem poproszony o książkę i skserowano ją. Jest do końca uzupełniona ale od 2008 roku auto jest robione w niezależnym warsztacie, niemniej wszystkie pieczątki mi wbijają. Jak widać nie stanowiło to problemu.

witek77
03-09-2012, 19:37
Czym oni ten "stary" znaczek odrywają??
Znając zdolności "specjalistów" z ASO biegających ze śrubokrętami przy samochodzie to strach się bać czy nie uszkodzą lakieru, tym bardziej, że znaczek na tylnej klapie jest taki dosyć "schowany".
Nie wiem czy dawać im, bo jak mam do wyboru zniszczony znaczek, czy zniszczony lakier to wybieram to pierwsze;)

PO_MF
03-09-2012, 19:58
Jakoś ten temat pojawił się na przełomie 2010/11 roku. Na przeglądzie okresowym (w okresie gwarancji) zgłosiłem fakt odpadnięcia niebieskiej emalii i znaczek został wymieniony gratis.

kenji
04-09-2012, 05:54
Człowiek z serwisu powiedział mi że na gwarancji wymieniają bez względu czy jest specjalna akcja czy nie.

ekokk
07-09-2012, 13:19
witam
i po wymianie City Car Gliwice.....całość 40 min.
ciekawe że dzień wcześniej dzwoniłem i powiedziano iż nie obejdzie się bez dwóch wizyt...pierwsza zdjęcia i weryfikacja...druga ewentualna wymiana po akceptacji Forda....po przyjeździe poinformowałem iż mam do serwisu 50 km. i nie mam zamiaru drugi raz się fatygować bo uszkodzenie jest ewidentne a wykonany telefon do Ford Polska informował mnie że nie ma konieczności dwukrotnego zawitania do serwisu
wymienili też osłonki plaskikowe od tablic rejestracyjnych...za moją zgodą oczywiście
pozdrawiam................

kenji
18-09-2012, 19:46
Ja też jestem po wymianie. Jeden emblemat, 30 minut i po sprawie. Zapewniono mnie że nowe znaczki powinny wytrzymać dłużej :)

majek32
18-09-2012, 20:01
Na jutro jestem umówiony na weryfikacje logo i darmową kontrolę auta. Z tego co mi powiedzieli w serwisie taka kontrola jest bezpłatna w ramach akcji wymiany logo Forda

jakubb01
21-09-2012, 19:35
Byłem i mam.

Aby wymienić emblemat należy umówić się telefonicznie w ASO.
Jeśli dysponują emblematem, wymiany dokonają od ręki, więc umawiając się należy ustalić czy mają go na stanie.

Ważna uwaga
Na wizytę w serwisie trzeba zabrać książkę serwisową.
Piszę o tym, bo mnie nie poinformowali ale przekonałem recepcjonistę i skan książki wysłałem mailem.

Wymiana dotyczy zarówno samochodów krajowych jak i z importu.
Moja fura przyleciała z Francji.

kenji
22-09-2012, 12:01
Co do książki to nie w każdym serwisie jest ona wymagana. W Radmotors Radom, nie musiałem takiej pokazywać. Nie wiem też czemu ma to służyć. Wiek auta mogą sprawdzić po vinie.

kaali86
22-09-2012, 16:16
czy akcja wymiany logo jest jeszcze aktualna ?

majek32
22-09-2012, 16:29
tak jeszcze 'działa" jeszcze. Ja byłem w środę i dopiero mi mieli zamówić nowe logo. Książki serwisowej nie chcieli

bobanr
27-09-2012, 12:27
Witam,

w poprzedni weekend byłem w Krakowie. Telefon, 30 minut na przejazd po zatłoczonym Krakowie i trafiłem do Ford Wikar. Wymiana 20 minut. Wystarczył dowód, choć o książkę pytali, ale tej nie worze na stałe.

majek32
27-09-2012, 12:40
U mnie też już po wymianie jednego logo. Z tego co mi wiadomo to obowiązkowo ASO powinno zrobić tzw. recepcję auta przy tej akcji. Pewnie z nadzieją że klient zleci naprawy znalezionych usterek.

Pulse
03-10-2012, 14:22
Wczoraj dostałem takiego SMSa:

Bemo-Motors Sp. z o.o./oddzial Oplotki 19 Firma Ford w trosce o najwyzsze zadowolenie klienta wprowadza program wadliwych emblematow z logo Ford. Akcja o nazwie "Blue Oval" po ogledzinach wymiana bezplatnie. Informacje pod nr telefonu 61/8900-912 lub 61/8900-913

Jak coś za darmo to akurat u mnie nic się nie dzieje. ;)

darrally
06-10-2012, 11:59
Przy okazji wymiany linki do otwierania maski zabudowali mi nowy blue oval na klapie bagażnika bo był dość niewyjściowy w autobosie w chorzowie:-) oczywiście free:-)

edeks
06-10-2012, 15:38
U mnie było odwrotnie - przy okazji wymiany znaczka bardzo chcieli wymienić linkę, bo był problem z zamknięciem maski. O ile to nie tajemnica na ile Cię skasowali za linkę i wymianę?

TOMAS
06-10-2012, 15:58
znaczek dziś wymieniony :one:

darrally
06-10-2012, 17:41
U mnie było odwrotnie - przy okazji wymiany znaczka bardzo chcieli wymienić linkę, bo był problem z zamknięciem maski. O ile to nie tajemnica na ile Cię skasowali za linkę i wymianę?

Łącznie 347zł

Kubarally2
22-10-2012, 21:10
Nie znalazłem bardziej pokrewnego tematu więc spytam tutaj.
Chciałbym zdjąć elblemat Forda z tyłu Focusa Mk2. Od wewnątrz widzę 3 bolce, 'x' w przekroju. Ktoś zna jakiś dobry sposób na zdjęcie znaczka, tak aby go nie uszkodzić?
Mój raczej nie kwalifikuje się do wymiany więc muszę sobie jakoś sam poradzić. (chodzi o usunięcie starej folii reklamowej spod znaczka i ponowne wstawienie go).

lukaszsk
08-11-2012, 18:37
Umówiłem się właśnie telefonicznie w Autobossie w Chorzowie. Pan tylko zapytał co się dzieje ze znaczkiem. Mówie że taki nie ładny pan tylko potwierdził ze pewnie się złuszczył i zaprosił na jutro na wymiane (ma trwać 20min) i tyle zapytał o rocznik i który to znaczek czy tył czy przód. Nie było mowy że muszą oględziemy zrobić - sprawdził tylko czy znaczki ma na stanie i tyle :-)

Znaczki wymienione przy okazji pan w serwisie stwierdził że przedni znaczek też zaczyna się łuszczyć i go wymienił - pobyt w serwisie trwał 1,5h.
Pan faktycznie mówił że zanim będą demontowali stare znaczki robią dokumentacje fotograficzną która trafia potem do forda - ale nie był to żaden warunek wymiany znaczków.

PPStudio
16-11-2012, 10:07
Ja na wymianę znaczka z przodu musiałem czekać ze 3 tygodnie bo akurat nie mieli na stanie do Fusiona. Ale jak tylko sprowadzili to wymiana praktycznie może z 10 minut trwała. Przy okazji pierwszej wizyty zrobili gratisowo przegląd zawieszenia, poziomu oleju, akumulatora, hamulców i czy borygo jeszcze się nadaje do picia :wink:

mwiwat
16-11-2012, 21:04
ktos sie orientuje do kiedy trwa akcja blue oval?

Gawron6
22-11-2012, 20:34
Szczegóły na stronie: http://www.ford.pl/Serwis/Programy_promo/wymianaemblematu

Ja też byłem i wymieniłem!

ride11
23-11-2012, 22:26
Ja wymieniałem w tym tygodniu..

slawek_s
03-12-2012, 15:19
ktos sie orientuje do kiedy trwa akcja blue oval?Byłem dziś w ASO (Bemo Motors) (http://www.bemo-motors.pl/index2.php) i na powyższe pytanie nikt nie potrafił konkretnie odpowiedzieć tzn. nie padły żadne daty (z info na stronie tez nie sposób się tego dopatrzeć).
A na wymianę znaczka (tył) w moim Focusie muszę podjechać jeszcze raz - byłem umówiony na dziś, ale okazało się, że ktoś czegoś nie dopilnował / zapomniał i nie mieli na miejscu do MK1. Muszą ściągnąć z Mogileńskiej.

Andrzej
05-12-2012, 21:38
czy aby wymienić znaczek w mondeo mk3 na tylnej klapie to trzeba od środka odkręcać całą listwę na klapie?

slawek_s
06-12-2012, 11:54
Znaczek wymieniony; całość (od wjazdu do wyjazdu z serwisu) zajęła około 25 minut.
Pięknie się teraz prezentuje.

savo
07-12-2012, 21:15
Byłem w ASO BIG na Elbląskiej w Gdańsku, chciałem żeby mi wymienili, ale zadrapania mechaniczne nie kwalifikują już mojego znaczka do wymiany:mad:

Keram-1
25-12-2012, 19:12
Witam byłem 24.12.2012 o godz.7.00 na wstępnych oględzinach emblematu do wymiany na klapie kombi MK3 mondeo , zrobili poglądowy przegląd pod kontem sprawdzenia luzów i skuteczności płynów.Przegląd pozytywny znaczek zakwalifikowany do wymiany , ale nie mieli na miejscu i trzeba podjechać jeszcze raz :( Serwis Gdynia

Andrzej
26-12-2012, 11:56
byłem 24.12.2012 o godz.7.00 na wstępnych oględzinach emblematu do wymiany na klapie kombi MK3 mondeo
Napisz potem, czy do wymiany tego emblematu trzeba odkręcać całą listwę nad rejestracją, czy robią to inaczej...

Keram-1
26-12-2012, 20:05
Znaczek jest przyklejany a nie przykręcany , więc myślę że nie będą się bawić w dłuższą robotę.

Andrzej
27-12-2012, 16:24
Znaczek jest przyklejany
No to jadę i ja :D

Keram-1
27-12-2012, 19:05
Dzisiaj o godz.15.00 miałem się stawić na wymianę emblematu i po 15 min. wymiana została przeprowadzona. Andrzej znaczek potwierdzam jest przyklejany. Cała operacja jest bezpłatna i traktowana jako usługa gwarancyjna mimo że jak widać mój Ford ma 11 lat.

Andrzej
28-12-2012, 17:28
Andrzej znaczek potwierdzam jest przyklejany.
Dzięki :)

craxa
29-12-2012, 14:25
U mnie równierz oba wymienione. Co dziwne kserowali niemiecką ksiązke serwisową? Byłem w FORD KRZEMIONKI w Krakowie.

Baxior
31-12-2012, 13:20
do kiedy ta akcja trwa

slawek_s
31-12-2012, 15:18
do kiedy ta akcja trwaKonkretnej daty nikt nie potrafi podać, a więc do odwołania.

Baxior
31-12-2012, 16:39
znaczy ze jeszcze to w nowym roku działa

Keram-1
31-12-2012, 16:41
Wymiana jest robiona pod hasłem "gwarancja" więc chyba nie prędko się skończy .Ech żeby całe auto po iluś latach mogło nabrać statusu super gwarancji , i co nieco by w nim odmłodzili :) Np. trzy rzeczy :)

Baxior
31-12-2012, 16:57
dobre mieli by pełne rece roboty

kmlwrobel
06-01-2013, 22:23
witam wymieniał ktoś znaczki w nowym roku? te na felgach też do tego należą?

winmajor
07-01-2013, 11:39
dobre mieli by pełne rece roboty
Zapomniałem zapytać w niedziele. Jak tam twoja próba wymiany ?

Coneks
07-01-2013, 13:39
witam wymieniał ktoś znaczki w nowym roku? te na felgach też do tego należą?

Ja byłem w piątek (4.01.2013) w Bemo-Motors Poznań ul. Opłotki, cała "akcja" od wjazdu do wyjazdu trwała 25min. Miła obsługa - pstrykneli fotki - wymienili. Chociaż sama wymiana mogłaby trwać krócej.
Miałem do wymiany tylko tył, o znaczkach na felgach Pani nic nie wspominała.

szejk78
07-01-2013, 18:33
znaczy ze jeszcze to w nowym roku działa

trzeba wkońcu jechać na darmoche :p

kmlwrobel
07-01-2013, 19:55
ja na felgach mam kiepskie może w tym tygodniu podjade jak mam rozpocząć całą akcje w serwisie żeby mnie szybko nie zbyli i odstawili:D

majek32
07-01-2013, 19:58
dotyczy tylko znaczków na masce i bagazniku

kmlwrobel
07-01-2013, 20:05
to lipa bo te mam akurat w dobrym stanie... trudno. Gdzie można kupić takie znaczki do alu 15" ghia?

ulmar
09-01-2013, 10:28
A ja próbuję od 3 tygodni dostać znaczek forda do MK4 w Bustanie w Nysie.
Ale ciągle mówią, że nie doszedł z Niemiec. Aż tak bardzo mi nie zależy zobaczymy ile to będzie trwało.

ulmar
11-01-2013, 22:46
Bezpłatna wymiana znaczka to lipa. Dziś byłem w Ford Chwaliński w Opolu.
Do Mondeo MK4 znaczków nie ma i w najbliższym czasie nie będzie według pana z obsługi. A jak zapytałem co by było gdybym chciał naprawić auto po wypadku. Konsternacja i brak odpowiedzi.

rotor
12-01-2013, 08:56
To, że akurat w Opolu czy Nysie nie mają znaczków do MK4 nie znaczy, że akcja to lipa.
W Warszawie w tym tygodniu wymiana szła na poczekaniu.
Po prostu trafiłeś na takiego pracownika, co nie potrafił Tobie odpowiedzieć na zadane pytanie.
Mi w 2012 wymienili tylko na tylnej klapie (MK3) a jak zapytałem o przód, to powiedzieli, że jeszcze się nie kwalifikuje, ale być może w przyszłym (2013) lub jeszcze następnym (2014) roku mi wymienią w ramach tej właśnie akcji. Jest więc czas :)

ulmar
13-01-2013, 12:27
To, że akurat w Opolu czy Nysie nie mają znaczków do MK4 nie znaczy, że akcja to lipa.
W Warszawie w tym tygodniu wymiana szła na poczekaniu.
Po prostu trafiłeś na takiego pracownika, co nie potrafił Tobie odpowiedzieć na zadane pytanie.
Mi w 2012 wymienili tylko na tylnej klapie (MK3) a jak zapytałem o przód, to powiedzieli, że jeszcze się nie kwalifikuje, ale być może w przyszłym (2013) lub jeszcze następnym (2014) roku mi wymienią w ramach tej właśnie akcji. Jest więc czas :)

To według Ciebie mając pod nosem "autoryzowanego dealera" mam jechać 400 km po znaczek ?
Prawdę mówiąc miałem zamiar jeszcze parę rzeczy zrobić w aucie np wgrać nowy soft do Conversa czy kupić aktualizację navi ale jak widzę podejście obsługi to głowa mnie boleć zaczyna.

rotor
13-01-2013, 14:45
Czy wg. Ciebie zaproponowałem Tobie jazdę 400km po znaczek?
Nie doszukuj się ukrytych treści tam, gdzie ich nie ma.

Może lepiej umów się z dealerem, by do Ciebie zadzwonili kiedy już dotrą do nich znaczki, albo poproś by zlokalizowali innego dealera w okolicy, który odpowiednie znaczki posiada...
Zawsze możesz też zapytać Ford Polska dlaczego dealerzy w Twoim regionie od X tygodni nie posiadają znaczków i nie realizują akcji. Być może jest jakaś obiektywna przyczyna opóźnień.

PS. Nie cytujemy posta pod postem, bo to przecież bez sensu. I nie cytujemy całego posta.

alex2006
13-01-2013, 16:27
Ja tam problemu z wymianą nie miałem g:okulary.Serwisant zanim zobaczył mój znaczek(nie był wcale taki zły) powiedział,że -"jak tylko sobie pan życzy to wymienimy".Nie byłem nawet umówiony na wymianę znaczka tylko na przegląd zimowy i przy okazji dwie sprawy załatwiłem-całość 45 minut.

ulmar
21-01-2013, 13:20
Właśnie zaczyna się drugi miesiąc oczekiwania na darmową wymianę znaczka w moim MONDEO MK4. Jest już jeden mały sukces. Zadzwonił do mnie ktoś od dealera BUstan w Nysie i powiedział że znaczków nadal nie ma. Ha.ha

Andrzej
21-01-2013, 18:11
A ja umówiłem się na czwartek 3 stycznia, pojechałem i nie było znaczków (tył mk3 kombi) powiedzieli przyjechać po niedzieli bez umawiania, więc przyjechałem we wtorek 8 stycznia i wymienili mi znaczek, szybko może niecałe 10 min. Nazajutrz zauważyłem, że uszkodzili mi lakier przy znaczku (podważali go czymś i w 2 miejscach powstały małe odpryski). W środę pojechałem to zgłosić, nie mogli znaleźć zdjęcia (zawsze robią przed wymianą), miał ktoś zadzwonić... oczywiście nikt się nie odezwał, więc w piątek 18 stycznia pojechałem tam jeszcze raz, był ten "mistrzu" co obsługiwał zlecenie i powiedział, że kierownik powiedział, że rzeczywiście został uszkodzony lakier i że proponują rabat, jakieś 20% przy najbliższej wizycie, bo lakierowanie się nie opłaca, a zaprawki i tak będzie widać... Nawet gościu przepraszam nie powiedział taki młody ważniak, 0 jakiejkolwiek skruchy...
To już ich 3 wtopa, wcześniej wlali dużo za dużo oleju do silnika (brać 80zł za samą wymianę i jeszcze źle to zrobić, brawo) i kazali sobie zapłacić za usunięcie usterki, która powstała przez złe osadzenie filtra paliwa, który sami wymieniali podczas poprzedniej wizyty.
No kicha normalnie... A wszystko to w super hiper świetnym i dotąd nawet przeze mnie polecanym AUTO HOBBY w Białystoku... Od tej pory nie maja u mnie dobrej prasy i ktokolwiek mnie zapyta o opinię, usłyszy to co napisałem powyżej...

szaqall111
30-01-2013, 14:54
Witam
a mam pytanie czy za emblemat trzeba zapłacić?

RafałB
30-01-2013, 14:58
a mam pytanie czy za emblemat trzeba zapłacić?

:shock: A tytuł tematu czytałeś?

szaqall111
30-01-2013, 16:45
:shock: A tytuł tematu czytałeś?

Witam ją czytałem,a czy Ty czytales?Temat informuje nas o bezpłatnej wymianie znaczków.. Nie ma żadnych informacji na temat materiałów w tym przypadku znaczków/emblematow!Czy teraz jest jasne skąd moje pytanie???

majek32
30-01-2013, 19:35
Witam ją czytałem

Może i czytałeś tytuł ale nie cały wątek. Wszystko jest opisane, co wymieniają, jakie zasady wymiany i jak to zrobić

szaqall111
30-01-2013, 20:12
Może i czytałeś tytuł ale nie cały wątek. Wszystko jest opisane, co wymieniają, jakie zasady wymiany i jak to zrobić

Witam a kolega nie widzi że kolega RafałB zwrócił mi uwagę na temat
więc spostrzeżenia dla siebie zostaw
Tak nie czytałem całego wątku bo jest z 2012 roku, zauważyłem jednak ciekawostkę że na każde prawie pytanie na forum nie ma odpowiedzi tylko "cięte" odpowiedzi, Jak ktoś nie zna odpowiedzi to po co pisać nie na temat...

TOMAS
30-01-2013, 20:16
Tak nie czytałem całego wątku bo jest z 2012 roku,

Ja Ci kiedyś napisałem, że lenistwo na tym forum nie popłaca ;) więc nie dziw się że ludzie traktują Cię jak traktują

szaqall111
30-01-2013, 20:18
Ja Ci kiedyś napisałem, że lenistwo na tym forum nie popłaca ;) więc nie dziw się że ludzie traktują Cię jak traktują
o jest i moderator heheh
nie lenistwo, tylko myślałem że jak z 2012 to stary kotlet, a kolega leniwy to sam jest(oczywiście bez urazy):)!

TOMAS
30-01-2013, 20:21
To co temat z 2007 nie czytasz w ogóle bo już antyki że ho ho i pewnie już takich samochodów nikt nie ma więc po co czytać coś starszego. Liczą się tematy tylko z 2013.

szaqall111
30-01-2013, 20:22
To co temat z 2007 nie czytasz w ogóle bo już antyki że ho ho i pewnie już takich samochodów nikt nie ma więc po co czytać coś starszego. Liczą się tematy tylko z 2013.

Ello nie bądź uszczypliwy proszę cię... nie chodzi o samochody tylko o akcję forda która w 2012 mogła być inna niż w 2013 !

majek32
30-01-2013, 20:34
I przez lenistwo i jeszcze pretensje do innych wyszła nie wiedza.
Ok podpowiem, akcja jest do odwołania

szaqall111
30-01-2013, 20:39
I przez lenistwo i jeszcze pretensje do innych wyszła nie wiedza.
Ello jakie lenistwo,jakie pretensje to Wy wmawiacie mi:
że nie czytałem tematu - czytałem
później piszecie że nie czytałem całego tematu z 2012r - nie czytałem
a na koniec wyszła nie wiedza - jaka nie wiedza??? dopisz o co ci chodzi...
zadałem pytanie czy za znaczki /emblematy trzeba tez płacić?!

Nie otrzymałem od Was odpowiedzi,a Twoja odpowiedź:
jest nie na moje pytanie...

majek32
30-01-2013, 20:45
Lenistwo-> jak byś przeczytał cały wątek wszystko bys wiedział
nie wiedza-> jak wyżej
zadałeś pytanie -> jak wyżej

Nikt na tym forum nie bedzie pisał po raz enty tego co juz jest napisane, bo komus sie nie chce poswięcic 5 minut na przeczytanie tematu

I koniec OT !!

szaqall111
30-01-2013, 20:52
Lenistwo-> jak byś przeczytał cały wątek wszystko byś wiedział
nie wiedza-> jak wyżej
zadałeś pytanie -> jak wyżej

Nikt na tym forum nie bedzie pisał po raz enty tego co juz jest napisane, bo komus sie nie chce poswięcic 5 minut na przeczytanie tematu

I koniec OT !!

Cześć,
po raz kolejny raz brak argumentów --->masakra odpowiedzi typu bo Tak to w przedszkolu się udzielało
Zadałem pytanie i nikt nie odpowiedział na nie - jak wyżej :)
Nie przeczytałem całego tematu od deski do deski fakt- ale podałem Ci argument że myślałem że akcja w 2012 była inna niż w 2013 i proszę przestańcie cały czas o lenistwie pisać
OK koniec bo się robi spam
OK moja wina sorry..
zakończmy ten temat mojego"lenistwa"

gregor75
31-01-2013, 20:40
szaqall111 , na odpowiedź na nurtujące Cię pytanie potrzebowałem dosłownie minuty.
Jest w tym temacie , a więc potwierdza się, że jesteś LEŃ

TOMAS
31-01-2013, 20:41
:lol::lol::lol::lol::lol::lol: ja nic nie piszę

ulmar
01-02-2013, 10:33
Od 19 grudnia czekam na bezpłatną wymianę uszkodzonego znaczka FORD do Mondeo MK4. Zgłosiłem w FORD BUSTAN NYSA i FORD CHWALIŃSKI OPOLE.

Oczywiście znaczków nie ma i nie będzię w najbliższej przyszłości.
Jest 1 luty. Nie chce mi się dzwonić do centrali Forda bo naprawdę stać mnie na znaczek, ale może ktoś coś potrafi zaradzić aby przynajmniej nie oszukiwali klientów.

szaqall111
01-02-2013, 11:17
szaqall111 , na odpowiedź na nurtujące Cię pytanie potrzebowałem dosłownie minuty.
Jest w tym temacie , a więc potwierdza się, że jesteś LEŃ
gregor75 posłuchaj:

Piszecie do mnie, że nie czytam treści tematu,
a sami nie czytacie tego co do Was piszę: promocja z 2012 na wymianę znaczków/emblematów mogła być inna niż z 2013 i to już napisałem dlatego zapytałem się w tym temacie, a nie z powodu lenistwa, fakt czasem leniem jestem ale nie w tym przypadku! :)
gregor75 ja nie powiedziałem, że nie ma tej informacji zawartej więc to, że znalazłeś to po minucie świadczy o Twojej wspaniałej umiejętności czytania postów z 2012 r. i w dalszym ciągu nie było odpowiedzią na moje pytanie!
:)

Bump: :lol::lol::lol::lol::lol::lol: ja nic nie piszę

wiem wiem leniem jestem :))

TOMAS
01-02-2013, 12:27
wiem wiem leniem jestem :))

Dzięki, jesteś rozgrzeszony do najbliższej wpadki :lol::lol::lol::D:D:D

Undercover
01-02-2013, 12:43
gregor75 posłuchaj:

a sami nie czytacie tego co do Was piszę: promocja z 2012 na wymianę znaczków/emblematów mogła być inna niż z 2013
A czy gdzieś w temacie jest napisane, że to jakaś promocja na 2012 rok? Jakbyś poczytał posty i przekierowania które podali użytkownicy do stron FORDa to wiedziałbyś, że ta wymiana trwa do odwołania a nie końca 2012r.
Jak ktoś Ci napiszę 31 grudnia , że w danym sklepie dali promocję do odwołania to już na początku stycznia tam nie zajrzysz bo inny rok?

gregor75
01-02-2013, 19:37
gregor75 posłuchaj:

a sami nie czytacie tego co do Was piszę: promocja z 2012 na wymianę znaczków/emblematów mogła być inna niż z 2013 i to już napisałem dlatego zapytałem się w tym temacie

Specjalnie dla Ciebie , tam się wszystkiego dowiesz w tym temacie.
Z Twoich okolic :
http://www.ford.bigautohandel.pl/

majek32
01-02-2013, 19:47
I to naprawde działa. Ja tam swój emblemat wymieniłem

szaqall111
01-02-2013, 19:50
A czy gdzieś w temacie jest napisane, że to jakaś promocja na 2012 rok? Jakbyś poczytał posty i przekierowania które podali użytkownicy do stron FORDa to wiedziałbyś, że ta wymiana trwa do odwołania a nie końca 2012r.
Jak ktoś Ci napiszę 31 grudnia , że w danym sklepie dali promocję do odwołania to już na początku stycznia tam nie zajrzysz bo inny rok?

Ello Undecover,
wyjaśnię Ci jak to było bo widzę robię tu furorę nie zamierzenie(jak to stwierdził jeden z użytkowników przez lenistwo)
Pojawił się nowy temat, dla mnie nie jasny ponieważ nie było wzmianki o tym czy części czyliw tym przypadku znaczki forda też są za darmo, więc zrobiłem hooop do pierwszego posta patrzę sierpień 2012 myślę sobie "stary kotlet" więc zadałem pytanie czy znaczki też są za darmo i zostałem oceniony, oskarżony i osądzony za lenistwo.
pozdrawiam :)
MR Leń

Bump: Specjalnie dla Ciebie , tam się wszystkiego dowiesz w tym temacie.
Z Twoich okolic :
http://www.ford.bigautohandel.pl/
Dzięki już się umówiłem bo z tyłu mam jakiś zaśniedziały i pełno na nim odprysków

majek32
01-02-2013, 20:06
a recepcję zrobili?

adam131
01-02-2013, 23:33
Marcin na 100% nie jest leniwy, to są tylko wasze złośliwe insynuacje:lol:
Ilość postów, które napisał w ciągu ostatnich dwóch dób, wyjaśniających że nie jest, potwierdza że nie jest.:D Przecież od zawsze wiadomo, że pisanie jest bardziej uciążliwe niż czytanie:)

szaqall111
02-02-2013, 11:49
Marcin na 100% nie jest leniwy, to są tylko wasze złośliwe insynuacje:lol:
Ilość postów, które napisał w ciągu ostatnich dwóch dób, wyjaśniających że nie jest, potwierdza że nie jest.:D Przecież od zawsze wiadomo, że pisanie jest bardziej uciążliwe niż czytanie:)

hehehhe dobre

kolacja
04-02-2013, 19:29
Czy wymieniają tylko przednie logo, owal forda? Ja mam akurat zmeczony życiem znaczek tdci na tylnej klapie. Czy on też podlega wymianie?

majek32
04-02-2013, 19:32
Oba znaczki czyli przedni i tylny podlegają weryfikacji i ewentualnej wymianie

kolacja
04-02-2013, 19:35
A co ze znaczkiem tdci?

gregor75
04-02-2013, 19:37
nie dotyczy

majek32
04-02-2013, 19:46
Tylko znaczki owalne Forda na karoseri z przodu i z tyłu

ulmar
06-02-2013, 20:58
Bezpłatna wymiana dotyczy tylko nielicznych Dealerów. Większość nie wymienia bezpłatnie.

majek32
07-02-2013, 07:24
W ASO forda powinno być bezpłatnie

Baxior
09-02-2013, 08:20
no i doczekałem się wymiana obu znaczków i dodatkowo kąpiel gratis (Brzezińska Łódź)

szaqall111
12-02-2013, 22:35
ASO OLSZTYN stanął na wysokości zadania i mam już nowy znaczek :)

gregor75
12-02-2013, 22:52
Po wielu trudnościach dałeś radę, brawo.

szaqall111
12-02-2013, 22:59
wyczuwam sarkazm :))
Po wielu trudnościach dałeś radę, brawo.

adas2412
21-02-2013, 13:05
Bemo-Motors Koszalin telefonicznie poowiedzieli że po sprawdzeniu czy nie jest uszkodzony mechanicznie-wtedy wymienią

ulmar
21-02-2013, 15:39
A tak dla jaj napiszę, że ja czekam od 18 grudnia na wymianę w MONDEO MK4 w ASO NYSA BUSTAN. I jak tu się dziwić dlaczego u nas pada na łeb na szyję sprzedaż aut i w ogóle chęć korzystania z usług ASO. Poza tym właściwie wszystko o co ich zapytałem to dla nich czarna magia.

winmajor
22-02-2013, 10:37
Kiedyś ktoś rozwijał skrót ASO - A SIĘ ODCZEP, gdzie za ODCZEP można wstawić różne dziwne brzmienia... :D

rafal8967
23-02-2013, 15:38
Ren-car Rybnik wymienia na miejscu , dziś byłem trwa to okolo 30 minut i mam już nowy znaczek

kacper69
23-02-2013, 18:42
Uważam , że Ford troszkę pokpił sprawę z tymi znaczkami.
Mógł wprowadzić akcję, że wymienia znaczki przy okazji przeglądu auta, to by coś przynajmniej na tym zarobił.
Ale nie ja jestem tam szefem marketingu, na szczęście tych, co zmienili wadliwe logo na masce za darmo.

paablod
23-02-2013, 19:09
Pewnie Ford zdaje sobie sprawę, że dla wielu osób wizyta na autoryzowanej stacji to ostateczność. Moje znaczki też się chyba kwalifikują do wymiany, ale wolałbym jeździć ze zniszczonym niż zostawić parę stów (ok. 750 zł) w ASO. Sorry, w domu się nie przelewa. A tak zachowali się ładnie, uznając że znaczek ma wieczystą gwarancję.

matchis
23-02-2013, 22:43
Wikar, Kraków Zakopiańska
Znaczki wymienione, przegląd bezpłatny wykonany. Ja jestem zadowolony :D

Jakoob
24-02-2013, 11:10
Mógł wprowadzić akcję, że wymienia znaczki przy okazji przeglądu auta, to by coś przynajmniej na tym zarobił.

O ich zarobek nie musisz się martwić, dadzą sobie radę, na pewno :)

Co do akcji - jest połączona często jak widać po wypowiedziach z darmowym przeglądem, na którym może się coś znaleźć, a skoro auto już w serwisie to może byśmy... choć to nie obowiązek i muszę przyznać, że mnie na nic dodatkowego nie namawiano. W mojej ocenie zrobili tak, że wilk syty i owca cała.

Markoo
24-02-2013, 11:31
Jego logo, znaczki Wasze :) jak Ford chce być postrzegany jako solidna firma niech sobie wymienia sam na własny koszt.
W mojej ocenie zrobili tak, że wilk syty i owca cała.
Też mi tak się wydaje.

pendrive999
25-02-2013, 09:41
Rad Motors Radom, sobota 1,5h - 2 nowe znaczki wymienione. Podobno nie chcą wymieniać gdy ktoś ma porysowane lub zniczczone mechanicznie. Nie wiem jak u was ale w Radomiu taka dostałem informację.

JJCube
27-02-2013, 08:06
Byłem wczoraj w Bemo Motors Koszalin - szybki przegląd (wiem co wymienić na wiosnę) a po chwili weryfikacja stanu znaczków - w sumie przyjechałem wymienić tylko tyny "oval" a okazało się, ża wymienią mi także przedni.:wink:
Po 40 minutach stałem się właścicielem dwóch nowych emblematów :) .
Dodam jeszcze, że obsługa była na wysokim poziomie także jak fundusze będą pozwalały zjawię się tam ponownie.

Q_deu
27-02-2013, 10:16
Wczoraj byłem w ASO Remico w Opatówku. To była druga wizyta (wcześniej byłem na weryfikacji stanu znaczków). W jakieś pół godziny bez problemu wymienili obydwa znaczki. Co do przeglądu to nawet jeśli jakiś zrobili to o jego wyniku nie powiedzieli ani słowa, dokumentu o przeglądzie też żadnego nie otrzymałem. W sumie załatwili sprawnie to o co mi chodziło, widocznie przegląd nie jest obowiązkowy...

Artur W/W
06-03-2013, 18:59
Z ciekawości zadzwoniłem przed chwilą i jestem zdumiony jakością obsługi.Co prawda nie mają na stanie i zadzwonią do dwóch tygodni.Zobaczymy,jako że ostatni przegląd oraz zakup auta był w Pol Motors Wrocław(chyba przez to byli tacy mili)przez telefon ful profesional.Ciekawe cóż zycie pokaże,co prawda kiedyś wybrani przez czytelników Auto Świat jako najlepszy serwis Forda w Polsce.Zobaczymy....

Grinch
12-03-2013, 19:40
Potwierdzam wymianę dwóch znaczków w salonie Euro-Car Gdynia. 40min czekania ale zrobili od ręki + mały przegląd.

wrzoch
18-03-2013, 23:42

To jest akcja wizerunkowa bardziej, niż chęć zarobku. W końcu to jest kawałek plastiku. Bardzo drogi w ASO, ale myślę, że koszt jednostkowy dla Forda specjalnie wysoki nie jest.
Widocznie gdzieś do góry dotarło, że to wiocha ze złuszczonymi znaczkami samochody, że się ludzie śmieją z tego. Przyczyn mogło być wiele. Jedna osoba która się na ten ich przegląd zgodzi i na wymianę kilku znaczków ich stać.

RafałB
19-03-2013, 10:03
Pewnie że ta akcja jest TYLKO dla zyskania w oczach obecnych i przyszłych USERÓW Fordów...Jak miałem Galaxy MK2 i te znaczki musiałem butaprenem kleić to była wiocha i dla mnie i wobec tych którzy widzieli mojego Galaka,pomyśleli że...kurde jak znaczki sie sypią to co z autem?:D

Brawo za obudzenie się wkońcu i darmową wymiane znaczka który kosztuje w produkcji pewnie jakieś max 2gr..

P.S.Szkoda że ta akcja jest dawno po sprzedaży mojego Gala...w S-maxie znaczki o niebo trwalsze :P

ulmar
20-03-2013, 09:42
Ja na wymianę znaczka w Mondeo MK4 ( ASO FORD BUSTAN NYSA) czekam od 19 grudnia 2012.

JJCube
20-03-2013, 09:47
Serwis serwisowi nie równy - może pora na zmianę? ;)

majek32
20-03-2013, 19:10
Ja na wymianę znaczka w Mondeo MK4 ( ASO FORD BUSTAN NYSA) czekam od 19 grudnia 2012.

A może wykonaj telefon do centrali Forda z pytaniem jak długo mam czekać

urbanator
24-03-2013, 11:01
Witam,
Niedawno i ja byłem na wymianie znaczka... Wymienili, zapisali mnie w bazie danych i tyle.
Jeśli chodzi o "przegląd" - cóż...ogólne obejrzenie auta, sprawdzenie płynów, oleju i tyle.
Gość nawet nie zauważył, że nie mam po cztery szpilki w kołach.....

I tyle było przeglądu.
Ale chwała i tak za to, że robią taką akcję.

Pozdrawiam

joszka
24-03-2013, 11:46
To sukces .... Zadzwoniłem do Ford Auto Brzezińska w Łodzi ... był w poniedziałek ... umówiłem się na środę na pewna godzinę .... przyjechałem 15 minut wcześniej bo bałem się jakiejś obsuwy ,bo tego dnia jechałem na pogrzeb (choć panowie w serwisie powiedzieli,ze to potrwa max 25 min)... wszystko ładnie pięknie ,pan serwisant wpisał mycie po wymianie znaczków ,zabrał kluczyki i zaprosił do poczekalni na kawę... minęło 35 minut ,stwierdziłem ,ze pozwiedzam sobie salon,pooglądam autka ... idę patrze moje auto stoi na zewnątrz tak jak stało ... nic nie ruszone .... poszedłem do Pana z zapytanie co się stało a on "już już wjeżdżamy " , auto wjechało po kolejnych 15 minutach... sama wymiana znaczka trwała jakieś 10 min... auto wyjechało brudne , dodatkowo ... uwalone zeszlifowanym starym klejem ,na który był przyklejony stary znaczek na pokrywie bagażnika .... niby darmowa akcja ale mały niesmak pozostał ... na pogrzeb oczywiście się spóźniłem

Andrzej
24-03-2013, 21:44
no proszę... Ford miał pomysł super z tymi znaczkami... gorzej z realizacją... Czynnik ludzki zawsze był i będzie największą bolączką...

Z drugiej strony, każdą szkodę można naprawić, ale zawsze pozostanie niesmak... Czy nie lepiej zapobiegać niż leczyć?

Nic mnie bardziej nie wku* jak takie właśnie traktowanie klienta...

urbanator
28-03-2013, 10:33
No u mnie cała akcja trwała może pół godziny.
Auto odstawiłem umorusane strasznie ( akurat trafiłem na roztopy i breje na drodze ) i szczerze było mi głupio z tego powodu. Staram się odstawiać czyste auta do mechanika.
Ale go nie umyli ( nie twierdzę że powinni ) - wytarli tylko tylną klapę.

Pozdrawiam

prsp
08-04-2013, 16:58
Byłem w miniony czwartek w Eurocar w Gdyni na przeglądzie "Akcja Wiosna" za 50zł i od razu wymiana tylnego emblematu. Mycie autka w gratisie. Wyjechałem bardzo zadowolony :)

MacGuver
09-04-2013, 19:24
Panowie akcja z wymianą znaczków chyba już się kończy. Z tego go co mi powiedzieli panowie z Wikaru Nowy Targ, to zakończenie 15 kwietnia . Jadę w ten piątek zameldować się w Wikarze na wymianę i przegląd "Wiosenny". :>

ulmar
16-04-2013, 20:24
Ja na wymianę znaczka w Mondeo MK4 czekam od 19 grudnia 2012 w Bustan Nysa. Przez cały ten okres zadzwoniono do mnie 1 raz aby poprosić o stan licznika.

Bump: Byłem w miniony czwartek w Eurocar w Gdyni na przeglądzie "Akcja Wiosna" za 50zł i od razu wymiana tylnego emblematu. Mycie autka w gratisie. Wyjechałem bardzo zadowolony :)

Czyli za bezpłatną wymianę znaczka zapłaciłeś 50 zł ?

Andrzej
16-04-2013, 20:45
Czyli za bezpłatną wymianę znaczka zapłaciłeś 50 zł ?
50zł było za akcję wiosna, znaczek przy okazji za darmo, przynajmniej ja tak zrozumiałem...

majek32
16-04-2013, 20:48
A ciekaw czy można zareklamowac wymieniony znaczek:p
U mnie z tyłu już jest odprysk na dole znaczka

Undercover
16-04-2013, 21:17
majek nie myj auta szczotką drucianą !!! :D (taki żarcik) g:D

majek32
16-04-2013, 21:56
majek nie myj auta szczotką drucianą !!! :D (taki żarcik) g:D

druciak z kuchni lepszy:p

winmajor
17-04-2013, 04:45
To sie nazywa "doszorowac" :D

Nadziubane z tak malej klawiatury, ze sam autor nie widzi co napisal :D

slawek_s
17-04-2013, 14:37
U mnie z tyłu już jest odprysk na dole znaczkaJak wymieniałem u siebie to zapytałem o pisemne potwierdzenie wymiany (nie dają) i gwarancję... W odpowiedzi usłyszałem, że jeśli coś będzie nie tak ze znaczkiem, a akcja wymiany będzie jeszcze trwała to w każdej chwili mogę podjechać; doradzałbym jednak wcześniejszy kontakt telefoniczny w celu zaklepania terminu i dostępności znaczka w danym serwisie.

Miras.
19-04-2013, 11:17
U mnie z tyłu już jest odprysk na dole znaczka

Raz już tu o tym pisałem, ale powtórzę się ja trzeba :
Emblematy nowego typu oznaczane są w katalogu dopiskiem "finis" i mają nowe numery katalogowe. Warto zainteresować się tym podczas wizyty w serwisie aby nie zamontowano nam emblematu z starej serii !
Serwisy mają zalecenie od Ford Polska aby wymieniać na znaczki z nowej serii ! , jeśli sobie tego nie przypilnujecie to dupa zbita będzie.

Ja na wymianę znaczka w Mondeo MK4 czekam od 19 grudnia 2012 w Bustan Nysa. Przez cały ten okres zadzwoniono do mnie 1 raz aby poprosić o stan licznika.

U mnie ta sama sytucja , olewka totalna - tym razem Multexim K-ce :(

Radu9
24-04-2013, 21:03
Witam - obiecałem majek32

Dziś byłem na wymianie płynów w ASO Auto Watin w Poznaniu tzw. przegląd na 60 tys km przy moim przebiegu 45 tys km :) Moje subiektywne odczucia:
- Focusa posiadam od roku i byłem w tym ASO 2 raz wrażenie pozytywne zaufanie budowane w górę i raczej będę ich odwiedzał.
- Znaczek wymieniony bez większych uwag i problemów :)

Na marginesie ASO pozwoliło na dostarczenie moich części zamiennych, oczywiście oryginały FORD kupione o 100% niżej niż cena w ASO :) Koszt robocizny przy przeglądzie bardzo akceptowalny a i kawa oraz deser się należy - duży plus (że o myciu auta nie wspomnę ;)) :)

Mam auto sprowadzone z Niemiec w ubiegłym roku i nie robią mi żadnych problemów czy przy wymianie znaczka czy przy wpisach do książki serwisowej.

Pozdrawiam i mam nadzieję że post się komuś przyda ;)

wrzoch
24-04-2013, 22:13
oryginały FORD kupione o 100% niżej niż cena w ASO

Powiedz gdzie rozdają części za darmo.
Myślę, że niejeden forumowicz chciałby się na taką akcję załapać.

jaceks
26-04-2013, 22:06
że niby jak sprawdzać typ emplematu? na hali wyciągnąć za nich znaczek z pudełka? nie popadajmy w paranoje. Wymiana emblematu trwała 3 dni czekania na termin i 30 minut oglądania recepcji Forda

Miras.
30-04-2013, 06:59
że niby jak sprawdzać typ emplematu?
Wystarczy zapytać osobę która będzie nas obsługiwać.

na hali wyciągnąć za nich znaczek z pudełka?
Nie polecam tej metody.

nie popadajmy w paranoje
paranoje? wiesz w ogóle co to znaczy?

bargus
09-05-2013, 00:13
Panowie akcja z wymianą znaczków chyba już się kończy. Z tego go co mi powiedzieli panowie z Wikaru Nowy Targ, to zakończenie 15 kwietnia . Jadę w ten piątek zameldować się w Wikarze na wymianę i przegląd "Wiosenny". :>

Akcja z wymianą znaczków się nie kończy tylko jest ograniczona wiekiem samochodu- przynajmniej tak mi powiedzieli w ASO Sosnowiec, że wymieniają uszkodzone "loga" w samochodach do 10 lat i wymienili. I pomalowali dwa tylne błotniki (na gwarancji) bo były lekki odpryski lakieru na łączeniu ze zderzakiem. Dodam, że robię u nich tylko przeglądy blacharskie- 50zł na rok. Jestem zadowolony z postawy Forda w kwestii 12lat gwarancji na blachę. Poza tym 15 kwietnia nie mogła się skończyć akcja ze znaczkami bo ja odebrałem samochód dzisiaj, także chyba trwa.

Undisclosed
21-06-2013, 12:01
Limit 10 lat dotyczy rocznika, czy dokładnie dochodzą tego według vinu? Mój Fusion został wyprodukowany 10.04.2003 roku, więc ponad 2 miesiące temu minęło 10 lat, a przedni emblemat się rozszczelnił i do połowy jest bardzo jasno niebieski, a od połowy normalny

asatel
22-06-2013, 08:37
Witam wszystkich. Dzisiaj przedzwoniłem do forda i zapytałem czy akcja wymiany znaczków jeszcze trwa. Otrzymałem odpowiedź że tak i umówiłem się na poniedziałek czyli 30.06.2013

szmelcmax
23-06-2013, 11:59
Dzisiaj przedzwoniłem do forda i zapytałem czy akcja wymiany znaczków jeszcze trwa. Otrzymałem odpowiedź że tak Podobno ma trwać do końca tego roku. Taką informację otrzymałem w ASO.

boncio
23-06-2013, 15:52
(...)poniedziałek czyli 30.06.2013

Według wszelkich kalendarzy 30 czerwca przypada w tym roku w niedzielę. W poniedziałek to za rok dopiero, więc trochę poczekasz ;)

sztof
25-06-2013, 21:52
Super informacja,właśnie wymieniłem oba znaczki w ASO Sosnowiec jeszcze raz dzięki.

ksdl
16-07-2013, 00:48
Wymiana znaczków trwa nadal.
W zeszły czwartek podjechałem do BIG w Gdańsku na Elbląskiej, konsultant obejrzał oba, stwierdził że tył mają od ręki przód muszą zamówić i zaproponował wymianę w poniedziałek.
W niedzielę po południu sms z przypomnieniem.
Poniedziałek rano 40 minut oba wymienione, samochód umyty, uzupełniony płyn do spryskiwaczy.

Ford c-max 1981
20-07-2013, 20:52
Orientuje sie ktos moze czy auto jak jest zarejstrowane za granica - Dania to w Polsce podlega takiej promocji?? W poniedzialek zadzwonie i sie zapytam.

Ford c-max 1981
22-07-2013, 08:41
Dzisiaj zadzwoniłem do serwisu forda w Słupsku. Obejmuje akcja samochodow zarejstrowanych za granica. Podalem nr vin w celu zamowienia emblematow i mam czekac na telefon kiedy do wymiany:surprise: Pani przez telefon powiedziala mi, ze akcja trwa do konca roku 2013.

CZwartek godzina 12 jestem umowiony na wymiane.

lgtm
24-07-2013, 21:58
Po wymianie obejrzyjcie dokładnie karoserię w okolicach znaczka. Mnie przybyło kilka nowych rys.

Ford c-max 1981
28-07-2013, 21:00
20 min i po wymianie. Obeszlo sie bez zadnych rys.

sseebbaa1
05-09-2013, 22:52
Wymiana emblematów w ASO w Gorzowie.

Tu akurat wymiana w S-Maxie:

przód przed wymianą:
http://imageshack.us/a/img836/6518/gnx6.jpg

przód po wymianie:
http://imageshack.us/a/img17/7333/y9nw.jpg

tył przed wymianą:
http://imageshack.us/a/img268/3910/w2za.jpg

tył po wymianie:
http://imageshack.us/a/img12/543/itff.jpg

Wszystko sprawnie.
Tylko musiałem podjechać do serwisu drugi raz, bo za pierwszym razem nie dotarł emblemat na przód.

qndziu
21-11-2013, 17:33
Jakby ktoś jeszcze chciał sobie wymienić znaczek to akcja nadal jest, bo ja dzisiaj wymieniałem w swoim mondziaku:) Jak za free to czemu nie skorzystać:D

teqton
21-11-2013, 18:21
A obudowę kluczyka też wymienią ? Bo tam znaczek Forda mam ostro wytarty już :P

qndziu
21-11-2013, 19:15
Wymieniają tylko te emblematy zewnętrzne.

alexpulawy
21-11-2013, 19:23
A czy ktoś się orientuje czy ta akcja jest tylko w Polsce czy może we wszystkich ASO w Europie??

Wysłane z SGS4 za pomocą Tapatalk 4

Ford c-max 1981
01-12-2013, 19:33
A czy ktoś się orientuje czy ta akcja jest tylko w Polsce czy może we wszystkich ASO w Europie??

Jak bedziesz w Polsce to mozesz sie umowic bez problemu Ci to wymienia. Ja tak zrobilem. No chyba, ze nie jezdzisz autem do PL.

alexpulawy
01-12-2013, 22:21
Zawsze jeżdżę samochodem ale nie tym :/
Zapytam przy okazji u siebie czy też taką akcję mają ;)

danielsan51
02-12-2013, 11:50
ja mam zniszczony znaczek ,, tdci" -taki tez wymieniaja?

slawek_s
02-12-2013, 12:08
danielsan51,
niestety nie, bezpłatna wymiana dotyczy tylko znaczków z logo "Ford".

danielsan51
02-12-2013, 13:52
dzieki,mam lekkie przebarwienia,odpryski od srodka na literach-ciekawe czy to zakwalifikuja

slawek_s
02-12-2013, 14:14
Jeśli mowa o znaczku "Ford" to właśnie o takie uszkodzenia chodzi i bez problemów wymiana powinna dojść do skutku.

Pitek S.
07-12-2013, 16:58
u mnie wymiana nastąpiła przypadkowo :(, gdyż jeden koleś dostawczakiem tak cofał że wjechał mi w klapę, zderzak, prawe tylne światła, błotnik i podgrzewaną, przyciemnianą tylną szybę:mad::evil:; wymiana nastąpiła na jego koszt (OC); ech, szkoda gadać; tak przy okazji, ubezpieczyciela taki emblemat kosztował w ASO (tam naprawiałem auto z polisy sprawcy)57,54 zł brutto:shock: bez kosztów montażu

boncio
09-12-2013, 09:21
Mnie też wymienili tylny znaczek i to bez mikro ryski na klapie :)

Bartezz1
22-12-2013, 15:50
Podpalony waszymi opowieściami o bezpłatnej wymianie logo Forda z tylnej klapy,podjechałem do najbliższego serwisu Forda.Nadmienię,że mieszkam w UK.Okazało się po krótkiej rozmowie,że tu nikt nie słyszał o takiej akcji i z pobłażliwym uśmieszkiem odprawiono mnie z kwitkiem:( Próbować w innym serwisie czy dać sobie spokój i kupić logo na eBay'u i wymienić samemu?Tylko jak?

szmelcmax
23-12-2013, 14:09
Na wymianę we własnym zakresie zawsze masz jeszcze czas. Zapytaj gdzie indziej. Może w centrali Forda na Wyspach? Albo odpalaj auto i przyjeżdżaj do Polski na święta, a problem będzie z głowy. Możliwe, że taka akcja prowadzona jest tylko w PL w ramach pomocy krajom zielonej wyspy i trzeciego świata.

TOMAS
23-12-2013, 16:04
Akcja jest do końca roku, dostałem maila z ASO

mick1973
31-12-2013, 15:41
Ostatnim rzutem na taśme załapałem się dzisiaj na wymiane . Panowie w ASO na mogileńskiej mówili że aż tak dużo chętnych na wymiane nie było. Pozdrawiam.

dkarold
02-01-2014, 19:21
Mi też udało się wymienić znaczek na tylnej klapie i to już w nowym roku 2014 :) Przy okazji przegląd "recepcyjny" i na koniec mycie auta - wszystko bezpłatnie. Jestem pozytywnie zaskoczony całą akcją jak i obsługą w ASO w Bydgoszczy.

CERES
05-01-2014, 16:23
Ja też wymieniałem pół roku temu w AutoBosie w Bielsku Białej.
30 min to trwało ale samochodu nie umyli :)

SRS
05-01-2014, 16:34
akcja wymiany znaczka jest dalej aktualna w Fordach do 10 lat, a przy okazji go oglądają

Batik
13-01-2014, 11:15
A ja wam powiem, że zależy to od serwisu.

W 3-mieście ASO Gdynia mówi, że już akcja się skończyła z końcem roku, natomiast ASO Gdańsk nadal wymienia.

Co ciekawe koszt znaczka 127zł, wymiana 70, bez akcji.

SRS
13-01-2014, 16:18
powiedz w ASO niech dzwonią do Ford-a albo http://www.ford.pl/Serwis/Programy_promo/wymianaemblematu

Matius86
11-02-2014, 20:27
Akcja nadal trwa, kontaktowałem sie z Ford Polska w sprawie serwisu w Gdyni którzy twierdzą ze akcja sie juz skonczyła. Ford Polska bedzie wyjaśniał sytuacje dlaczego nie chcieli mi go wymienic bezpłatnie choc akcja trwa a oni twierdza ze nie trwa. Dam znac co Ford Polska załatwił...

SRS
11-02-2014, 21:31
a co ford mógł załatwić przypomni tylko że akcja wymiany emblematów trwa i tyle, a ty sobie wymienisz na nowy

SphunaR
13-02-2014, 17:34
I co, i jak? Odpowiedzieli coś?

Emblematy w felgach oraz znaczek TDCi też podlega wymianie? :D

gregor75
13-02-2014, 17:36
jak przeczytasz cały wątek , to znajdziesz odpowiedź

pele19m
13-02-2014, 19:21
Ja mogę dodać, że dzwoniłem do Ford Polska i zostałem poinformowany, że akcja została przedłużona na kolejny rok czyli do końca 2014r. Telefonicznie umówiłem się z serwisem forda w Rybniku na wymianę - podałem vin, znaczki zostały zamówione. Byłem dzisiaj, zostały wykonane zdjęcia i od razu wymienione znaczki, czas wymiany to niecała godzina. :wink:

adam131
13-02-2014, 21:16
Wczoraj byłem Fiestą na przeglądzie w Euro-Car w Gdyni Sami zauważyli lekko zdrapany znaczek (ja nie zwróciłem na to wcześniej uwagi), został zamówiony, zadzwonią kiedy podjechać na wymianę.

adam131
23-02-2014, 22:27
Wymieniony

OTTO
12-04-2014, 19:55
A czy warunkiem wymiany tylnego znaczka jest serwisowanie auta w ASO ???

Bump:

Bump:

sseebbaa1
12-04-2014, 20:30
A czy warunkiem wymiany tylnego znaczka jest serwisowanie auta w ASO ???
Nie. Nie ma takiego wymogu.

PS. Co do przedniego znaczka też nie ma takiego warunku :D :D :D

OTTO
12-04-2014, 20:45
Dzięki :)
Już kupiłem sobie same znaczki ale w czerwonym kolorze, a teraz okazuje się że mogę mieć nowe oryginalne.
Głównie chodzi o tą obwódkę chromową o ona mi się złuszczyła, nie wiem jak demontuje się ten znaczek, szukałem info a tu niespodzianka :)

paoloWawa
24-04-2014, 14:45
Czy jest jakiś limit wieku samochodu dla tej akcji? Bo na stronie internetowej Forda niw znalazłem żadnych ograniczeń, a na forum było pisane że samochód ma mieć max. 10 lat.

majek32
24-04-2014, 20:16
Tak max 10 letnie auta

armator
27-04-2014, 06:42
Podjechałem po Wielkanocy umówić się na wymianę a tu Pani do mnie, że od ręki bardzo chętnie wymienią, 20 min i gotowe. Wymieniony emblemat z tyłu ;-) Euro-Car Gdynia

Wysłane z mojego LT25i przy użyciu Tapatalka

Sospol
13-05-2014, 18:03
... nie wiem czy ktoś z Was już sobie to załatwiał ale byłem dzisiaj w salonie Forda w Sosnowcu u Szumilasa i mnie troszkę zatkało - a mianowicie:

(wspomnę na początku, że termin wizyty w salonie miałem ustalony telefonicznie 5 dni wcześniej)

- procedura rozpoczęła się od wypełnienia kwestionariusza zgłoszeniowego do Ford Polska (ok 25 minut),

- następnie wjechałem na ścieżkę zdrowia na terenie warsztatu i nastąpiło kompleksowe sprawdzanie samochodu przez pracownika salonu w celu wykrycia ewentualnych nieprawidłowości w pracy samochodu pod względem elektrycznym, mechanicznym i optycznym + wypełnienie kolejnego papierka czyli protokołu przekazania samochodu do salonu (ok 20 minut),

- następnie po podpisaniu kolejnych papierków pracownik salonu zabiera auto na serwis w celu zdobienia zdjęć elementów do wymiany czyli emblematów FORD (czas oczekiwania ok 30 minut),

- ... i na koniec okazuje się, że oba emblematy kwalifikują się do darmowej wymiany ...... ale dowiaduję się - że ich na stanie nie ma i muszę przyjechać kolejny raz na zamontowanie nowych emblematów.

.... bez komentarza - straciłem prawie półtorej godziny i nic na chwile obecną z tego nie wynikło .... mam nadzieję że nastepnym razem pójdzie szybciej !

pozdrawiam i życzę wytrwałości ...

SRS
14-05-2014, 17:18
to normalna procedura w ASO, jak tego doradca nie zrobi to po kieszenie dostaje, a Ford tego bezwzględnie wymaga.

Sospol
14-05-2014, 18:35
... normalnie przy okazji miałem normalny darmowy przegląd techniczny na ścieżce zdrowia ...

Andrzej
14-05-2014, 21:54
normalnie przy okazji miałem normalny darmowy przegląd techniczny na ścieżce zdrowia ... to normalna procedura w ASO, jak tego doradca nie zrobi to po kieszenie dostaje, a Ford tego bezwzględnie wymaga.
A ja nie miałem żadnego przeglądu, całość trwała ok 15 min. i jeszcze mi lakier wokół znaczka uszkodzili... Kiszka...

majek32
14-05-2014, 22:04
Andrzej
Bądź wredny napisz do Ford Polska z zażaleniem :p

Tak jak opisuje kolega powyżej i potwierdza srs powinna przebiegac procedura wymiany.
Ja też tak miałem, nawet mechanik najpierw doradcy zapytał czy "ścieżka" zrobiona

RedFord
15-05-2014, 17:04
Ja też się wprosiłam na następny tydzień, zobaczymy, czy będzie pani zadowolona ;)

kacper69
15-05-2014, 18:53
"Ścieżka " , przy każdej okazji , nawet przy wymianie parchatego logo , to taka wyższa forma spin-marketingu.
Bo jest ogromne prawdopodobieństwo, że w leciwym aucie coś wyjdzie na badaniach i wypadało by to zrobić, a jak jest się już w ASO....

Sospol
16-05-2014, 10:55
... jak na razie ciągle czekam na telefon z ASO i znaczki - a tak mi się przypomniało: wymienili mi listwy w ramkach pod rejestracjami i dali ze swoją reklamą salonu :)

sseebbaa1
16-05-2014, 11:23
wymienili mi listwy w ramkach pod rejestracjami i dali ze swoją reklamą salonu
To akurat ja bym się wkurzył.
Mam w końcu teraz ramki FCP!
Uważam, to za zbyt daleko idącą samowolę salonu, no chyba że im pozwoliłeś.

Sospol
16-05-2014, 11:52
... jak na razie nie ma klubowych ramek - ale jak przyjdą i założę, to lepiej żeby taki numerów ASO nie robiło

gricho
17-05-2014, 20:38
akcja wymiany znaczków ford jeszcze trwa dzisiaj podjechałem do CITY CAR Gliwice wzieli samochód do obejrzenia żeby porobić zdjęcia połuszczonego znaczka ford, oddali samochód i powiedzieli żeby czekać na telefon bo znaczek ten kwalifikuje się do wymiany ,po powrocie do domu zauważyłem wymieniony nowy znaczek ford

majek32
17-05-2014, 20:53
po powrocie do domu zauważyłem wymieniony nowy znaczek ford

To wymienili czy tylko się umawiałeś na wymainę??

gricho
18-05-2014, 12:58
To wymienili czy tylko się umawiałeś na wymainę??
wymienili ale ten co mi je odbierał do serwisu powiedział że będę musiał czekać aż zamówią nowy emblemat a inny serwisant wyjechał już z wymienionym nowym znaczkiem, moja diagnoza sami nie wiedzą co robią

Sospol
20-05-2014, 18:36
... znaczki wymienione - są eleganckie ... polecam :)

Jazon71
21-05-2014, 13:15
No i Panowie i Panie lipa do 10 lat tylko w Bemo,po okresie gwaracyjnym po 100zł za sztukę .

Sospol
21-05-2014, 15:31
No i Panowie i Panie lipa do 10 lat tylko w Bemo,po okresie gwaracyjnym po 100zł za sztukę .

... decyduje data przekazania samochodu klientowi - jest to zapisane w książce serwisowej, ja mam autko z listopada więc się załapałem ...

... na aukcjach takie nowe emblematy chodzą po ok 45 zeta

Undercover
21-05-2014, 15:37
Kolego masz auto z 2001 roku więc co się dziwisz że lipa? Było pisane Tu i jest w regulaminie Forda na temat wymiany znaczków, że auta do max 10 lat podlegają tej akcji.

motorek4612
21-05-2014, 15:45
hm a czy wymienią mi emblemat TDCI???

majek32
21-05-2014, 16:03
Tez było już pisane że tylko i wyłącznie akcja dotyczy owalu z przodu i tyłu.

Sospol
21-05-2014, 16:34
hm a czy wymienią mi emblemat TDCI???

... nie, tylko emblematy FORDa

pawel_pz
28-05-2014, 22:58
Wymieniałem znaczek w tym tygodniu. Nie było oględzin, zdjęć i czekania na decyzję ;-)
Szczerze mówiąc nikt nie sprawdzał rocznika, wjechałem do recepcji i zostawiłem auto, po kwadransie było zrobione. Serwis to Auto-Watin w Jelonku, pod Poznaniem.

Sospol
29-05-2014, 08:33
Wymieniałem znaczek w tym tygodniu. Nie było oględzin, zdjęć i czekania na decyzję ;-)
Szczerze mówiąc nikt nie sprawdzał rocznika, wjechałem do recepcji i zostawiłem auto, po kwadransie było zrobione. Serwis to Auto-Watin w Jelonku, pod Poznaniem.

... no to się koledze udało, mnie niestety procedury nie ominęły :)

lukasus9
02-06-2014, 10:22
Witam.
Znaczek wymieniony bez problemu, a przy okazji sprawdzenie "przegląd" auta też za free :) ASO Gdynia ul. Morska

zdroyek
09-06-2014, 11:44
NO a mnie sie nie udało okazało sie że spóźniłem sie o miesiąc (data produkcji 05/05/2004 :(

ma ktoś jakieś dojście do tych znaczków ??

opony
10-06-2014, 09:56
Dzisiaj dostałem informację:

"Jeżeli chodzi o bezpłatną wymianę znaczków to do tej akcji zalicza się tylko wymiana tylnego znaczka, ponieważ z przodu występuję tylko z całą atrapą."

Ford Mondeo MK4 1.8 Kombi 2008

Czy ktoś wymieniał przedni znaczek w takim samochodzie, bo nie wiem czy tak napisali bo im się nie chce wymieniać.....

SRS
10-06-2014, 15:45
tak się głupio składa że, ten emblemat występuje tylko z atrapą i pisali prawdę.

7U5A-19H250-BA - emblemat przód

Od: 19-02-2007 Do: 06-09-2010 Seria 50/56/60/66, Bez wyposażenia RSO, Ze Sterowaniem Prędkością
Od: 19-02-2007 Do: 06-09-2010 Seria 50/56/60/66, Bez wyposażenia RSO, Bez Układu Sterowania Prędkością

a twój jest Seria 40

7S71-8200-BG - atrapa chłodnicy

Od: 23-08-2007 Seria 40, (-)"AUS/NZ/RU", Bez wyposażenia RSO, (-) Econetic - Trend SIP, Ze Sterowaniem Prędkością

benio
10-06-2014, 20:54
tak się głupio składa że, ten emblemat występuje tylko z atrapą i pisali prawdę. ...
A do Mondeo MK3 sprzedawany jest oddzielnie -> http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Emblemat-FORD-1360719-FORD/2093.

bubel25
10-06-2014, 21:45
U mnie wymienili bez problemu przód i tył, chodż z tyłu była tylko jakaś kropka. ASO Gorzów Wielkopolski.

SRS
10-06-2014, 22:34
A do Mondeo MK3 sprzedawany jest oddzielnie -> http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Emblemat-FORD-1360719-FORD/2093.

czytaj ze zrozumieniem, pisałem o mondeo po 2/2007- , a NIE PRZED czyli 10/2000-3/2007

opony
11-06-2014, 07:27
tak się głupio składa że, ten emblemat występuje tylko z atrapą i pisali prawdę.

a twój jest Seria 40

7S71-8200-BG - atrapa chłodnicy

Od: 23-08-2007 Seria 40, (-)"AUS/NZ/RU", Bez wyposażenia RSO, (-) Econetic - Trend SIP, Ze Sterowaniem Prędkością

dzięki za informację. A już myślałem że uda się wymienić bo z przodu ten znaczek wygląda koszmarnie, a z tyłu jak nowy :-)

benio
11-06-2014, 08:45
Kolego Srs, czy wzrok Ci nawala - przecież napisałem "A do Mondeo MK3 sprzedawany jest oddzielnie" co by użytkownicy wersji MK3 nie myśleli, że jest tak samo jak w MK4.:569:

Krakers95
15-06-2014, 23:37
Auto-Watin Poznań; Pierwszego dnia przyjechałem na umówioną wizytę. Było trochę dziwnie bo czekałem godzinę i okazało się, że jednak znaczka nie ma, ale sprowadzą.
Jako rekompensatę dostałem ramki na tablice bo stare były zużyte (też za darmo, warto o nie zapytać)- zawsze coś...
Przy następnej wizycie po dwóch dniach, wymiana zajęła około dwudziestu minut:roll:8)

Sospol
16-06-2014, 10:19
Auto-Watin Poznań; Pierwszego dnia przyjechałem na umówioną wizytę. Było trochę dziwnie bo czekałem godzinę i okazało się, że jednak znaczka nie ma, ale sprowadzą.
Jako rekompensatę dostałem ramki na tablice bo stare były zużyte (też za darmo, warto o nie zapytać)- zawsze coś...
Przy następnej wizycie po dwóch dniach, wymiana zajęła około dwudziestu minut:roll:8)

... u mnie wymienili ramki bez pytania :027:

Krakers95
16-06-2014, 11:28
A zrobili przegląd? Teraz dopiero doczytałem, że też powinni...:568:

Sospol
16-06-2014, 11:48
A zrobili przegląd? Teraz dopiero doczytałem, że też powinni...:568:

... zrobili - całą ścieżkę zdrowia plus pełne oględziny samochodu

Krakers95
16-06-2014, 14:40
No cóż, jak widać mam chyba zbyt mało wiosen na koncie by mnie doinformować :roll: Grunt, że jest znaczek; jak to mówią Włosi:
http://www.youtube.com/watch?v=J5Xu9UcOdj0

sagittarius82
17-06-2014, 17:58
No i u mnie dwa nowe emblemaciki się pojawiły. Przód był tylko delikatnie w jednym małym miejscu złuszczony, ale gość z serwisu (multexim K-ce) stwierdził: "wymieniamy" :D No i oczywiście darmowe oględziny autka.

stingerA6
23-06-2014, 14:16
No i u mnie nowy emblemat zawitał dzieki darmowej akcji.

Paw3l1
27-06-2014, 22:28
Mojego nie chcieli wymienić, ma odprysk od kamyka. Wiem, to się nie kwalifikuje :/

dagetto
28-06-2014, 22:39
Witam.
Trafiłem na akcję ASO Ford Auto Plaza w Warszawie i za darmo wymienili mi oba znaczki na samochodzie na nowe.
Wszelkie informacje na stronie:
www.autoplaza.com.pl/pl/wymien-bezplatnie-emblemat-z-logo-ford.html
Czas wymiany to przeszło 40 minut.

kacper69
29-06-2014, 11:46
Nie wiem, czy te nowe emblematy będą lepszej jakości.
Bo na półrocznym focusie już widzę "znajome" objawy na emblemacie z logo forda.
Przy najbliższym przeglądzie muszę zgłosić ten problem w ASO.

szmelcmax
29-06-2014, 16:02
Nie wiem, czy te nowe emblematy będą lepszej jakości.
Bo na półrocznym focusie już widzę "znajome" objawy na emblemacie z logo forda. Solidne wykonanie widocznie jest nie osiągalne przy współczesnej zacofanej technologii. Przynajmniej w wydaniu Forda, mistrza awaryjnych drobiazgów. U mnie znaczek wymieniono na początku całej akcji. Założono nowy, lepszy. Faktycznie. Ma na razie tylko jeden spory purchel, podczas gdy wymieniany miał kilka i to już z odpryskami. Kolejny raz należy zadać pytanie: jakim trzeba być "uczonym", aby za kilka złotych psuć sobie opinię, wizerunek marki, tracić klientów i zyski, przysparzać sobie pracy i tracić czas? Przecież wystarczy wykonać solidnie element (zwłaszcza,że wiadomo, że poprzedni był wadliwy) nawet przy większych kosztach (może 20-30 zł) za co klient i tak zapłaci, ale nie będzie się w....ł i dołączał do wyznawców opinii, że "Ford g...o wort". To samo z linką od maski. Wymieniają na nową ale taka samą "dobrą". Ja podziękowałem i mam prywatną działającą bez zarzutu w każdych warunkach. A może pomyśleć też o tym w przypadku znaczków? Może ktoś robi repliki ale solidne? Zauważam, że tak zwani za komuny "prywaciarze" robią obecnie rzeczy solidniejsze niż duże firmy. Kiedyś było odwrotnie.

cobi-zsw
29-06-2014, 16:33
Ciekawe czy jak zajade to mi wymienia :)
Albo chociaż niech zobaczą jak wygląda emblemat po 25 latach eksploatacji :)
W USA mają inne emblematy niż w Europie?

TOMAS
29-06-2014, 16:52
Cobi ta wymiana dla aut nie starszych niż 10lat

SphunaR
13-11-2014, 15:11
W jakich salonach w Krakowie wymieniają emblematy?

OTTO
13-11-2014, 15:32
W każdym ASO, ale nie wiem czy ta akcja jeszcze jest ?

slawek-kali
13-11-2014, 15:44
Akcja dalej aktualna, ale u mnie na wiosce nie chcieli wymienic, bo auto nie serwisowane w Fordzie :<
Grzecznie podziekowalem i powiedzialem, ze z mila checia bede "reklamowal" marke na parkingach :D

RedFord
13-11-2014, 15:46
A to trochę dziwne, bo w akcji nie ma zapisu że ma być serwisowane...
Każde ASO rządzi się swoimi prawami, ale bez jaj. Ja bym uderzyła wyżej ;)

OTTO
13-11-2014, 15:49
Dokładnie, jeśli to ASO to składaj skargę do Ford Polska.