Zobacz pełną wersję : Nawigacja tomtom, automapa - baza danych radarów
SrebnaStrzała 04-09-2012, 17:16 Witam
Mam pytanie do kierowców którzy dużo podróżują z nawigacjami.
Przymierzam się do zakupu nawigacji na iPada i obecnie są to automapa i tomtom. Która nawigacja posiada lepszą bazę danych radarów w standardzie? Pozostałe różnice już odnalazłem.
Pozdrawiam
Na Polskę raczej AM będzie do przodu....
olczus9012 05-09-2012, 22:01 Tylko i wylącznie automapa:) pod kazdym wzgledem!!!:) I mysle ze kazdy spec Ci to powie...poza tym przejdz sie chociazby po sklepach i zobacz roznice w cenach miedzy nawigacjami z automapa a jakimikolwiek innymi:)
Sam uzytkuje automape na swojej nawi...ostatnio wgralem nowsza mape (z kwietnia tego roku podjaze) i jest super!:P
damianisko5 06-09-2012, 06:48 Niekoniecznie Automapa, a ta potrafi strasznie namieszać - przykład ; trasa Kraków - Karpacz, szybka, większość trasy było OK, ale w Karpaczu to masakra, "boski" Hołowczyc prowadził mnie jakimiś bocznymi skrótami, jednokierunkowymi drogami do celu i błądziłem pól godziny. To samo miał znajomy, który przyjechał tydzień wcześniej do Karpacza również z Krakowa. Więc jak dla mnie super sprawdza się Navteq /mapa 05.12/ i Igo8.
czeslaw555 06-09-2012, 18:52 ja polecam Garmina , dodatkowo możesz wgrać sobie za darmo UMP ,mapę tworzoną przez fanów , jest ona ciągle aktualizowana ,aktualizacje są robione wiele razy w miesiącu ,mapa jest wystarczająco dokładna ,POI z radarami to samo ,bardzo często aktualizowane i to wszystko co ważne za darmo !!
http://ump.waw.pl/
olczus9012 08-09-2012, 22:38 Niekoniecznie Automapa, a ta potrafi strasznie namieszać - przykład ; trasa Kraków - Karpacz, szybka, większość trasy było OK, ale w Karpaczu to masakra, "boski" Hołowczyc prowadził mnie jakimiś bocznymi skrótami, jednokierunkowymi drogami do celu i błądziłem pól godziny. To samo miał znajomy, który przyjechał tydzień wcześniej do Karpacza również z Krakowa. Więc jak dla mnie super sprawdza się Navteq /mapa 05.12/ i Igo8.
A może trasa ustawiona na "najkrótszą" a nie na optymalną?:) i stąd tem problem?:P ja mam oryginalna mapę i jeszcze mnie w maliny nie wyprowadziła:P a przy okazji i korki omija:P
A o Garminie tez słyszałem dużoooo dobrego:P
gsmphone 26-08-2016, 11:30 Witam
Mam pytanie do kierowców którzy dużo podróżują z nawigacjami.
Przymierzam się do zakupu nawigacji na iPada i obecnie są to automapa i tomtom. Która nawigacja posiada lepszą bazę danych radarów w standardzie? Pozostałe różnice już odnalazłem.
Pozdrawiam
Zawsze możesz dograć bazę punktów POI z fotoradarami np z PoiPoint.pl:
Punkty POI Fotoradary (http://www.poipoint.pl)
czeslaw555 26-08-2016, 13:07 ja jeżdżę sporo km. korzystam z różnych nawigacji ale jeżeli chodzi o radary to używam yanosika, jest niezastąpiony ...
gsmphone 26-08-2016, 13:35 ja jeżdżę sporo km. korzystam z różnych nawigacji ale jeżeli chodzi o radary to używam yanosika, jest niezastąpiony ...
Tylko trzeba mieć zawsze internet i nie działa zagranicą
czeslaw555 26-08-2016, 13:59 internetu pobiera malutko,
działa i zagranicą, nie na taką skale jak u nas ale działa
Bump: z resztą, zagranicą jeździmy bardziej przepisowo, do tego mam POI w navi, CB radio i można jechać :one:
Audi'ofil 26-08-2016, 17:36 W telefonie i na iPad'zie mam Sygic; App Store: https://itunes.apple.com/pl/app/sygic-gps-navigation-offline/id585193266?mt=8, lub: https://www.sygic.com/gps-navigation
Bardzo dobra navi. Wykupujesz licencję roczną lub beztermin. Masz różne opcje: wybrane kontynenty, świat, polska.
Używając korzystasz z GPS lub dodatkowo z sieci. Mapy wgrane więc nie potrzebny internet. Na bieżąco info o korkach (z netem). Masz też inne ciekawe aplikacje tej firmy
Korzystałem z NovRoad, AutoMapa, TomTom, Jeżdżę sporo po Polsce i EU na Sygic, nie pamiętam kiedy zapłaciłem ostatni mandat. Uważam więc, że jest najlepsza.
.
ja jeżdżę sporo km. korzystam z różnych nawigacji ale jeżeli chodzi o radary to używam yanosika, jest niezastąpiony ...
Tylko trzeba mieć zawsze internet i nie działa zagranicą
Ja uzywam Waze (taki 'miedzynarodowy yanosik'). Jest online, ale danych pobiera relatywnie malo. Choc to moze byc pojecie wzgledne. W ciagu drogi Praga(CZ)-Rogoznica(HR)-Praga(CZ) zjadl ok 45MB
Jako backup mam TT ale nie uzywalem go juz bardzo dawno. W Waze fajne jest to ze jest to mapa spolecznosciowa ale i to ze nie trzeba znac dokladnych adresow - mozna podac nazwe budynku/instytucji.
Radary to standard - ostatnio dodano support dla radarow mierzacych srednia predkosc. Nawet nie wiedzialem ze w Austrii srednia sie mierzy na odleglosci 11km.
|
|