motylanogha
23-10-2012, 20:24
Pytanie do wszystkich (również do sinrocka :lol:):
Jaki zapach (prócz :mrgreen: wunderbauma :mrgreen:) stosujecie w swoich autach?
Jaki zapach (prócz :mrgreen: wunderbauma :mrgreen:) stosujecie w swoich autach?
Zobacz pełną wersję : Dobry, długotrwały zapach motylanogha 23-10-2012, 20:24 Pytanie do wszystkich (również do sinrocka :lol:): Jaki zapach (prócz :mrgreen: wunderbauma :mrgreen:) stosujecie w swoich autach? Rob^ 23-10-2012, 20:55 Polecam : http://allegro.pl/orginalny-new-car-hit-z-usa-polecany-przez-topgear-i2670578211.html :D sinrock 23-10-2012, 23:37 No to ja ci powiem tak, większość zapachów reaguje na ciepło w związku z czym im cieplej w aucie tym bardziej będzie czuć zapach. W związku z tym, że idzie zima to najlepszym wyjściem będzie coś do kratki wentylacyjnej bo wolnostojące puszki takie jak California Scents czy My Shaldan się w tym okresie nie sprawdzają. Natomiast jeżeli chodzi o trwałość to najlepsze są te w formie żelu bądź drewienka (j.w.) nasiąknięte zapachem - weź jednak poprawkę na to, że twoje odczucia zapachowe mogą się różnić od innych osób i jak już dla Ciebie zapach będzie niewyczuwalny to inni mogą się nim jeszcze zachwycać, druga sprawa to fakt, że możesz się po prostu do niego przyzwyczaić. Ja na chwilę obecną kupił bym sobie CESARE AIR FRIEND głównie ze względu na fajny wygląd i ponoć wysoką trwałość, chociaż sam nie testowałem więc głowy sobie uciąć nie dam :) Alternatywą może być zakup zapachu w butli i spryskanie raz na jakiś czas dywaników w aucie jeżeli nie chcemy wozić żadnej puszki ani wkładać nic w kratki wentylacyjne, jednak ta opcja sprawdza się latem, w zimę tak jak wspomniałem zapach bardzo szybko się ulotni ze względu na niską temperaturę i brak kontaktu z ciepłem przez co będziesz krzyczeć że kupiłeś badziewie ;) Plusem takiego rozwiązania jest to że jak już kupisz 1l zapachu to jeżeli znajdziesz sobie jakiś dyspenser to możesz go uzupełnić, a wszelkie drewienka itp. możesz nim po prostu spryskać. Jeżeli chodzi o zapachy w butelkach to zerknij na Poorboy's-a czy Chemical Guys-a. Z tego pierwszego mi przypadła do gustu pina colada, a chemical ma świetnego stripper scenta, który niestety dość szybko się ulatnia. Ja czasami spryskuje nim zagłówki więc zapach teoretycznie utrzymuje się dłużej jednak przed tym musisz się upewnić, że nie zostawi ci on żadnych śladów na materiale :) No i ten zapach trzeba koniecznie dać powąchać swojej kobiecie bo jak któregoś dnia wparuje ci do auta to będzie mieć pretensje że zamiast do sklepu to na panienki pojechałeś :D A jak byś chciał kupować takie wynalazki jak zapach Leather czy New Car to nigdy ich nie kupuj przed powąchaniem... papirus 14-11-2012, 12:56 A ja używam ostatnio mojego odkrycia niedawnego California Scents, w puszce umieszczone sa kostki nasączone zapachem, wybór z tej serii jesli chodzi o ilość zapachów jest spory, cena przystepna i zapach na prawde utrzymuje sie długo a jak juz w aucie go nie czuc to jeszcze w szafie go można wykorzystać jak to zrobiła moja kobieta:). wiec otworzyć, pod siedzenie i delektować się :) motylanogha 15-11-2012, 19:34 Jeżeli chodzi o zapachy w butelkach to zerknij na Poorboy's-a czy Chemical Guys-a. Z tego pierwszego mi przypadła do gustu pina colada, a chemical ma świetnego stripper scenta, który niestety dość szybko się ulatnia. Ja czasami spryskuje nim zagłówki więc zapach teoretycznie utrzymuje się dłużej jednak przed tym musisz się upewnić, że nie zostawi ci on żadnych śladów na materiale :). Dzięki! Ile czasu utrzymuje się ten zapach poorboy's? papirus 25-11-2012, 19:41 A jak byś chciał kupować takie wynalazki jak zapach Leather czy New Car to nigdy ich nie kupuj przed powąchaniem... Dokładnie i ja się z tym bardzo zgadzam. Kupiłem kiedyś z poorboy'a Zapach Nowej Skóry i nie powiedziałbym zeby mi to pachniało skórą, albo tez nową. Ale i tak wydaje mi się że zapachy mieszają się na tyle w danym miejscu, z innymi pozostającymi już w nim zapachami że nigdy nie uzyska się raczej tego , który czuć po odkręceniu nakrętki płynu zapachowego czy puszki. Ale tak czy inaczej, ja także poorboy (pinacolade, vanilie) wspominam w swoim poprzednim samochodzie , bardzo dobrze, tylko najpierw musiałem troche wysiłku włożyć w usunięcie poprzedniego :( smrodku. CG1975 04-02-2013, 22:07 czy zna ktoś firmę shine chemicals? Rafał-Focus 05-02-2013, 16:47 Zapachów do auta to chyba oni nie produkują. Raczej środki do czyszczenia. Jakiś konkretny preparat masz na myśli? bosiek 09-02-2013, 17:16 ja polecam serię CALIFORNIA SCENTS nie jestem przedstawicielem itd. poprostu używam i ..jestem bardzo zadowolony! puszka otwarta, regulowany na najmniejszy poziom usytuowany pod fotelem kierowcy przy wylocie ogrzewanie nóg. Prostym językiem ale tak mam ;) dikileiden 19-02-2013, 08:31 Panowie ja nie używam zapachu , bo moje auto ''pachnie'' jeszcze nowością . Ale jak miałem monde MK3 to używałem tego środka http://www.meguiars.pl/shop/product_info.php?products_id=307&osCsid=8b10758344 bf008498768c288e614208 , rewelacja . Auto świeże jak by dopiero co wyjechało z salonu. Adorator 05-02-2016, 08:21 Kolego możesz napisać co to za zapach czeslaw555 07-02-2016, 16:14 ja używałem różne zapachy do czasu jak w TVN Turbo puścili program poświęcony zapachom i co się wdycha... od tego czasu żadnego zapachu nie używam :) radek9103 07-02-2016, 16:24 Wystarczy z małolatami pojeździć i zapachów nie potrzeba wieszać :D Bimbil 11-03-2016, 09:51 ej a jak najszybciej usunąć zapach z samochodu? Jak jechałem z zakupami na tylnym siedzeniu to rozwaliła mi się i wylała buteleczka perfum co moja sobie kupiła... nie dość że "tragedia" to jeszcze TAK BIJE w całym aucie że szok a nie chcę go otwartego zostawiać na cały dzień... latar 11-03-2016, 10:53 To może wyciągnij samą kanapę. Niech ona wietrzeje. radek9103 11-03-2016, 11:18 Sprobuj ozonowania gusiak11 11-03-2016, 12:39 Chyba najszybciej choć tez nie bedzie 100% to uprać, a reszta musi wywietrzeć :( choć jak sie auto wygrzeje na słoneczku to jeszcze długo będzie pachniało :) Rechor 16-04-2016, 08:08 a ja polecam zapachy do auta firmy AREON zwłaszcza LUX Silver. Kupuję w butelce w zestawie również listek który się spryskuje. Długotrwałość w normie a jak za mało to pryskamy sobie.. butelka 50 ml starcza na długo i co najważniejsze bardzo ładny męski zapach:) aerografit 23-04-2016, 17:37 Również słyszałem, że zapachy California Scents są bardzo dobre i trwałe. Niestety nie mogę się o nich wypowiedzieć, bo osobiście używałem czegoś podobnego, zapach 7TIN New Car, ale szaleństwa jakiegoś nie zauważyłem po tym, ale może to tylko moje odczucie? Może to też od konkretnej nuty zapachowej zależy, bo chyba te zapachy z napisem "New car" są new tylko w momencie otwarcia ;) TukanTychy 10-05-2016, 09:31 Używam zapachu K2 Deocar Fahren (zapach znanych perfum podobna nazwa) jest w atomizerze o pojemności 700 ml i starcza na bardzo dłłłłługo. Wystarczy spryskać welurowe dywaniki i pachnie elegancko. Jest jeszcze zapach K2 Deocar Coffee ale nie próbowałem. Swoop 03-07-2016, 21:20 California Scents są bardzo dobre i trwałe są, używałem "wisienki" (cherry) i spokojnie ponad 6 miesięcy trzyma :) PS. Tylko nie otwierajcie całego wieczka, bo nie da się wytrzymać w aucie ;) MaXyM 05-07-2016, 12:58 a znacie cos o zapachu skory, ale przypominajacy bardziej zapach oryginalnej tapicerki skorzano-alcantarowej? Kupilem gliptone leather air freshener i jest super ale pachnie jak sklep ze skorzanymi butami ;) foni 13-07-2016, 07:44 do czyszczenia skóry jak i jej zabezpieczenia po czyszczeniu pachnie potem skórą OBŁĘDNIE!! :) http://allegro.pl/leather-ultimate-care-kit-od-furniture-clinic-i5215152492.html MaXyM 15-07-2016, 11:31 ale czy to taki zapach skory jak w sklepie z butami czy inny? bambucza 11-08-2016, 12:18 Muszę się pochwalić a raczej już nawet zareklamować zapach/odświeżacz... Samochód kupiłem dokładnie 17.05 dzisiaj mamy 11.08 i nadal pachnie, jest to odświeżacz który kupił sprzedający pojazd, w Polsce tego jeszcze nigdzie nie widziałem ale na zagranicznych aukcjach jest... http://www.ebay.com/p/Perk-Fresh-Link-Home-Auto-Long-Lasting-Car-Air-Freshener-Clip-Golden-Vanilla/1103575149 POLECAM 100% !!! trzy miesiące i pachnie baardzo ładnie i przyjemnie piotrek305 11-08-2016, 12:42 California Scents jest mega :) foni 11-08-2016, 14:09 ale czy to taki zapach skory jak w sklepie z butami czy inny? jeżeli masz na myśli dobre buty to tak :) pachnie tak jak moje Vignale pachniało zaraz po wyjechaniu z salonu kubiba 12-08-2016, 22:35 Bardzo polecam: - AREON Car Perfume GOLD - AREON Car Perfume SILVER Zapachy dostępne w formie: choinki, dyfuzora do nawiewów lub buteleczki perfum :) gusiak11 13-08-2016, 23:15 Polecam Gliptone, w aucie mam tylko kierownice i gałkę w skórze dziś zrobiłem czyszczenie APC i zabezpieczenie pachnie obłędnie, jak u szewca :) juri2069 14-08-2016, 11:26 POLECAM 100% !!! trzy miesiące i pachnie baardzo ładnie i przyjemnie Ale pachnie w samochodzie jak wchodzisz czy pachnie jak przybliżysz zapach do nosa? Bo te choinki po 5 zł też pachną kilka miesięcy jak powąchasz , ale w aucie to aż z tydzień :D disaster3 14-08-2016, 12:54 California Scents jest mega :) Potwierdzam, moja wiśnia juz ponad 2,5 miesiąca w aucie siedzi i nadal pachnie i póki co nie zamierzam zmieniać a zapas mam jeszcze w domu. Każdy kto wsiada to sie pyta co to za zarabisty zapach. bambucza 14-08-2016, 13:01 Ale pachnie w samochodzie jak wchodzisz czy pachnie jak przybliżysz zapach do nosa? Bo te choinki po 5 zł też pachną kilka miesięcy jak powąchasz , ale w aucie to aż z tydzień :D Pachnie w samochodzie ;) wczoraj przypadkiem znalazłem ten zapach w norauto, okazało się że w Polsce przepakowuje to wunder baum :) Wojtek O. 15-08-2016, 19:47 Ja mam CS już koło roku ! jak przygrzeje słońce to czuć go dość dobrze. A jak zapomnę i położę na nim okulary to nos mi chce urwać. Zapach cytrusowy foni 19-08-2016, 12:09 wczoraj wypróbowałem Gliptone na jasnej skórzanej kanapie w domu efekt jest, ale....to jest chyba środek mocno aktywny chemicznie chodzi mi o to że on nie ściąga brudu ale go jakby utlenia (rozjaśnia) niestety nie zamówiłem środka do pielęgnacji od Gliptone, stąd trudno mi ocenić jego przydatność jako środka zapachowego podawany przeze mnie wcześniej Furniture Clinic działa w ten sposób, że on brud rozpuszcza, a następnie się go ściąga (zmywa) do tego balsam pielęgnujący pachnie skórą rewelacyjnie oczywiście zakupu nie żałuję, ale na przyszłość pozostanę raczej przy Furniture Clinic poza tym, przy zakupie zestawu, dostaje się ściereczki jednorazowe, które idealnie mogą pomóc w sytuacji awaryjnej Swoop 19-08-2016, 19:39 wczoraj wypróbowałem Gliptone na jasnej skórzanej kanapie w domu Gliptone robi środki oddzielnie do ciemnej i jasnej skóry foni 19-08-2016, 20:19 używałem GT12 oraz GT15 Swoop 19-08-2016, 23:04 Gliptone to są oba cleanery, po wyczyszczeniu połóż na to odżywkę GT13 foni 20-08-2016, 18:09 mam tego świadomość, stąd zaznaczałem że to są wnioski odnośnie właściwości czyszczących Gliptone'a zresztą....na etykiecie jest wręcz podane aby używać białych szmatek, czyli ewidentnie nawet producent ma świadomość o agresywności chemicznej tego produktu GH_Stargard 28-09-2016, 13:03 Panowie, pytanie do tych którzy użytkowali zapach firmy California Scents czy ktoś może ocenić zapach: - New car - Vanilla - Citrus Splash - Route66 Ewentualnie kto co kupował i czy był z zapachu zadowolony :) Bump: czy Coronado Cherry to ta słynna wisienka? pretorian2 30-09-2016, 08:54 Miałem coronado cherry - zapach faktycznie ładny, ale po otwarciu całego wieczka tragedia. Zapach jest tak intensywny, że nie dało się wytrzymać. Wywaliłem do garażu to po jednym dniu w całym domu było go czuć. NIE OTWIERAMY CAŁEGO WIECZKA tylko tyci tyci i będzie gitara. rumunn95 30-09-2016, 09:05 Mam wisienke i gume balonowa niestety padly po 2 tygodniach ale mozna dodac spirytusu i dalej pachnie;) Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka pretorian2 30-09-2016, 09:14 lol ja finalnie wyrzuciłem go na parapet na zewnatrz to zapach w okół domu czułem przez dobre 3 tygodnie =) leszcz 10-10-2016, 15:11 w Polsce tego jeszcze nigdzie nie widziałem ale na zagranicznych aukcjach jest... http://www.ebay.com/p/Perk-Fresh-Lin...lla/1103575149 mam je :) jak ktoś chce pisze na PW ... najlepiej odbiór osobisty GH_Stargard 11-10-2016, 06:17 Panowie, pytanie do tych którzy użytkowali zapach firmy California Scents czy ktoś może ocenić zapach: Dobra, dla dobra swojego i innych zamówiłem kilka zapachów do testów w różnych autach :) Testowane zapachy: - Coronado Cherry - Route 66 - ICE - Balboa Bubblegum - laguna breeze - Hawaii Gardens - L.A. Lavender W pierwszych odczuciach - testowanie próbek zapachowych na wieczkach (takie do pocierania) to Route 66 i ICE sa zapachami jak perfumy męskie - dość mocne/intensywne i świeże. Z 7 osoób to 7 bardzo się podobały oba zapachy. Z kolei Coronado Cherry - bardzo ładny zapach wiśni, słodki, przyjemny. Ocena 7 osób na 7. Balboa Bubblegum - z 7 osób - 2. Bardziej czuć to jakąś chemią niż dobrym zapachem, ale... zobaczymy dalej. Zapach podobny do gumy balonowej Donald. Reszta zapachów - próbka mało intensywna, więc narazie bez ocen. Obserwacja po 1 dniu: - w tej temp jaka obecnie panuje zapachy czuć, ale nie powalają na glebę. Jeżeli ktoś lubi jak go zapach targa po ziemi, to stosowanie tych zapachów w okresie jesienno-zimowym nie ma sensu bo nie będzie zadowolony. Przyłożenie do żródła ciepła wzmacnia intensywność zapachu. Pogodny 12-10-2016, 07:05 Ja polecam: http://2.allegroimg.pl/s400/01/51/30/17/57/5130175714 Ogólnie te kuleczki bardzo długo ładnie pachną. GH_Stargard 12-10-2016, 08:10 Ja polecam: http://2.allegroimg.pl/s400/01/51/30/17/57/5130175714 Ogólnie te kuleczki bardzo długo ładnie pachną. Tak - latem. Stosowałem czarne i niebieskie. Obecnie zachwalam zapachy z biedronki w takich buteleczkach zawieszanych na lusterko. Zapach truskawki i cytrusowy - MEGA. W Fordzie już trzecia buteleczka cytrusowa i powiem wam szczerze jestem baaardzo zadowolony. W innych autach (porozdawałem znajomym i rodzinie - najlepszy sposób na TEST :) ) wisi tryskawka i też bardzo ładnie "słodko" pachnie. Nawet w takich temp jakie obecnie panują. Trzeba tylko codziennie przechylic buteleczkę na 2-3sek aby koreczek sie nasączył. Z zużytych zapachów (pustych) wykręcam koreczki i wieszam w bagażniku - pachnie dalej. Koszt takiego zapachu to 4pln :) Czas opróżnienia buteleczki - lato: do 2m-cy Poniżej coś podobnego. http://cdn.biedronka.pl/__2015/31A/taktylko/odswiezacz_powietrza_k2_4x2.jpg Kwass 28-10-2016, 06:10 Ja mam od niedawna coronado cherry. Lekko otwarty wrzucony pod fotel pasażera obok wylotu nawiewu na nogi z tyłu. Każdy kto wsiada do auta ooo ale ładnie pachnie co to za zapach;) Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka analyzator 15-04-2017, 12:01 Kiedyś jak zostawiałem auto na pranie to pan zapytał jaki zapach ma być po praniu - córcia była szybsza i powiedziała, że truskawka. Okazało się, że fajny zapach. Na myjni użyli k2 deocar. Kupiłem taki sam. Nie da się tego zużyć - będzie pewnie na 2-3 lata. zależnie od intensywności psikania pachnie i dwa tygodnie - tyle pachniało po praniu ale psikali chyba po wszystkim :P Ja psikam pod fotele/wycieraczki raz na tydzień. Fajne, ekonomiczne rozwiązanie a sam zapach to już kwestia gustu. rumunn95 15-04-2017, 17:01 Od miesiaca uzywam buteleczki K2 o zapachu Fachren , dla mnie super zapach czuc go ladnie. Od kupna poszla polowa buteleczki jak za cene 6 pln polecam Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka richi102 01-05-2017, 19:42 Panowie a czy ktoś się spotkał w Polsce z Little Trees / wunder baum w atomizerze albo sprayu? Kupowałem często ten produkt bywając w Anglii albo Irlandii. Oficjalnie na Polskę nie ma dystrybucji tego produktu. Od jakiegoś czasu nosze się z myślą żeby zamówić karton czy dwa i będzie na kilka lat. Może ktoś spotkał te produkty? https://s4.postimg.org/ymvjw5rj1/ggg.jpg (https://postimg.org/image/udqttzo9l/)online photo sharing (https://postimage.io/)certificity.com (https://certificity.com) koval1980 04-05-2017, 08:49 Testowane zapachy: - Coronado Cherry - Route 66 I jak ten Route66? Bo Cherry dla mnie the best, ale zastanawiam się nad Route'em. Miałem kiedyś perfum czy wodę o nazwie Route66, świetny zapach, jeśli ten jest taki sam to bym spróbował. GH_Stargard 04-05-2017, 12:10 I jak ten Route66? Bo Cherry dla mnie the best, ale zastanawiam się nad Route'em. Miałem kiedyś perfum czy wodę o nazwie Route66, świetny zapach, jeśli ten jest taki sam to bym spróbował. POLECAM - miły zapaszek. wojcimierz 05-05-2017, 09:18 Najlepszy jest zapach skóry ;) tradycyjne choineczki mają taki zapach (kolor brązowy) ale niestety trwałość jak to z choinkami bywa jest raczej mała. Nie przepadam raczej za jakimiś owocowymi zapachami czy zapachem perfum w samochodzie gruby33 20-08-2017, 11:15 Ja od siebie polecam zapachy z firmy yankee candle. Może nie tania firma ale robią naprawdę ładne świeczki zapachowe, woski itp, ale także zapachy samochodowe. Mi najbardziej do auta podoba się zapach Midsummers night (mala buteleczka z żelem). Miałem zapachach w samochodzie poprzednim i ładnie pachniał przez około 3 miesiące. Potem w zimie go nie było już czuć ale nie zdejmowałem go z lusterka. Po zimie kiedy znów nastały plusy było czuć tym zapachem. Już nie tak jak nowym ale jednak było czuć :) Zapach poszedł jeszcze z autem do nowego właściciela . rontise 29-09-2017, 11:37 a jak z intensywnością tego zapachu? chętnie go przetestuje, ale boje się, że może być zbyt duszący |