Zobacz pełną wersję : Od wczoraj testuje uszczelniacz do wspomagania kierownicy.
Jak w temacie. Wczoraj zalałem do wspomagania magiczny dodatek który ma zlikwidować wycieki. Co prawda nastawiony jestem mocno sceptycznie, ale słyszałem ,że potrafi on zdziałać cuda. Jak narazie zauważyłem ,że wspomaganie działa znacznie ciszej i może odrobine lżej. Co do wycieków to narazie zawcześnie aby coą pisać.
O dalszych spostrzeżeniach będe informował na bieżąco.
Jakiego preparatu uzyłes i jaki olej masz w układzie?
Jakiego preparatu uzyłes i jaki olej masz w układzie?
Preparat to WYNN'S z allegro od sprzedawcy oczko21. A co do oleju to jak chyba wszyscy mam ATF jakiś najtańszy.
Zobaczymy czy zadziała na wycieki. Napewno dam znać i czuje się teraz jak pogromca mitów. :fcp12
Co to jeszcze działa oprócz uszczelniania?
U mnie w MKIII '03, jak jest cicho w aucie (bez radia, w garażu na postuju - tylko silnik pracuje) słyszę delikatne rzężenie wspomagania przy ruchach kierownicą...
Lać? :fcp23
Lać nie :) po co ? na postoju jak kręcisz to masz duże obciążenie pompy i całego układu wspomagania stad te odgłosy
Lać? absolutnie nie to normalne odgłosy pracy wspomagania jak juz waldi napisał. Ja zapodałem ten specyfik bo miałem wycieki pod osłonami drążków kierowniczych. I NIE CHCE KRAKAĆ ALE DZIŚ SPRAWDZAŁEM I NA PODŁODZE W GARAŻU SUCHO!!!!!!!! :fcp23 :fcp23
no i jak kolego działa ci en uszczelniacz?? bo ja mam taki sam problem z pompa!!!
ps. znalazlem sklep z tym!! to jest to?? http://www.wynns.pl/top/view_product.php?product=616
i co? tego sie całą tube leje bezpośrednio do zbiorniczka?
pozdro
U mnie w MKIII '03, jak jest cicho w aucie (bez radia, w garażu na postuju - tylko silnik pracuje) słyszę delikatne rzężenie wspomagania przy ruchach kierownicą...
Lać?
Też tak mam ;) Jak już -waldi- i Hesus pisali to normalne na postoju :)
Leje się całą tube do zbiorniczka, i z tego co widze to wycieki się zmniejszyły, albo nawet przestało ciec a te resztki jakie kapią to olej który się nazbierał pod osłonami drążków. Czy tak czy inaczej widać poprawę.
musze wypróbować :)
pozdro
Hesus jak juz tak lubisz testowac nowe dodatki chemiczne do samochodow to sprawdzilbys jakim dodatkiem mozna oczyscic uklad chlodzenia bo mi mondek slabo grzeje a tu zima idzie hi hi hi. Sam sie boje czegos nalac co by mi sie nie rozszczelnilo gdzies a Ty widze nie boisz sie eksperymentowac:)
P.S to oczywiscie w formie zartu:D
pluto, karex kiedyś pisał o tym, że kwasek cytrynowy jest dobry. Zalewasz, dosypujesz kwasku, odpalasz silnik, żeby się rozmieszało, po jakimś czasie zlewasz to, kilkukrotnie płukasz i zalewasz płynem chłodniczym.
Hmmm chyba sprobuje, nawiasem mowiac kwaskiem czyszcze sobie czajnik bezprzewodowy i idzie mi 1 op. na 1.5l wody wiec tak mysle ze 4 torebki kwasku na caly plyn chlodniczy...
Tam pisze ze do plynu nie dolewal kwasku wiec pewnie bede musial zlac stary plyn i dopiero woda zalac z kwaskiem, pojezdzic i wyplukac... Musze sie zmobilizowac:D
starym sprawdzonym sposobem musztardy dolej do płynu/lub wody!!!
zobaczysz jak ci odmuli układ!!!!i grzanie bedzie ze hej!!!
Musztardy?!? Kurde o tym to nie slyszalem:-) A ile tej musztardy?? Jakos kurcze konsystencja musztardy budzi moje obawy ale skoro sam to sprawdzales... Chociaz moze przetestuje ten kwasek cytrynowy najpierw do plynu i zobaczymy co sie bedzie dzialo:D
adi nie zgrywaj się. W musztardzie jest ocet, a jeśli już to samego octu nalej bez tej gorczycy. Bo ci jeszcze pozapycha jakieś kanaliki i dopiero będzie...
Nie bede kombinowal z musztarda:D Wlasnie wylalem to co powstalo po zmieszaniu plynu z 2 opakowaniami kwasku cytrynowego i przyznam ze nie widac tam bylo syfu z tego co wylecialo. Po wlaniu swiezego plynu troche sie zwazyl ale mechanik powiedzil ze to powinno przejsc a jesli nie to sie wleje kolejny z suchs (czy jakos tak sie pisze) po 15zl za 1l koncentratu 1:1 i bedzie git. Pompa tez ciutke kapie wiec sprobuje chyba tego specyfiku wynn's:-) Jeszcze troche to by mi sie kuchnia z silnika zrobila z tymi specyfikami hi hi hi
No panowie słoiczek musztardy juz zapodałem do zbiorniczka wyrównawczego, teraz tylko paróweczka do rury wydechowej i bułeczka na pokrywe zaworów i 50 km spokojnej jazdy i mamy pyśny hot dok. :fcp27
He he niezłe macie patenty :fcp18 :fcp18
tylko pamietaj zebys mial strumiennice a nie kat to Ci ladnie musztarde po parowce rozrzuci:D
uzdrowiciel 23-10-2006, 22:38 Wszystko w porzadku macie racie z tym specyfikiem napewno wam w wiekszosci nie cieknie ale jak ma wam ciekac jak zamiast plynu do wspomagania macie budapren w ukla wsp. to nie chlodnica i musztarda jak cieknie z wspomagania to oznacza to jedno albo uszczelniacz poscil na ktoryms z koncow listwy albo listwa zardzewiala i poszcza wrzerami pod uszczelniaczem pozorne uszczelnienie
CO MA BYC TO BEDZIE
[ Dodano: 2006-10-23, 23:40 ]
DODAM JEDNO MUSZTARDA I CHLODNICAOD WODY OKI ALE UKL WSP TO INNA BAJKA I INNE CISNIENIE!!!
TREBOR75 24-10-2006, 07:47 @Hesus
daj linka allegro gdzie kupiłeś uszczelniacz :)
DODAM JEDNO MUSZTARDA I CHLODNICAOD WODY OKI ALE UKL WSP TO INNA BAJKA I INNE CISNIENIE!!!
Nikt przeca nie pisał o musztardzie we wspomaganiu!!
Podaje linka.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=129286830
sprzedawca to 21-OCZKO
TREBOR75 25-10-2006, 12:38 ok dzięki :)
|