Zobacz pełną wersję : Zakup Forda Galaxy MK III
tomal_72 04-12-2012, 13:57 Proszę o pomoc w zakupie Forda Galaxy MK III wpadły mi w oko dwie oferty
http://moto.allegro.pl/ford-galaxy-2-0-tdci-ghia-x-mega-full-f-vat-23-i2831411475.html
http://moto.allegro.pl/ford-galaxy-2-0-tdci-ghia-x-mega-full-f-vat-23-i2841254608.html
bardziej skłaniam się do tego pierwszego ale proszę o pomoc.
Załatw vin-y od nich i podaj je tu poszperamy. ;)
tomal_72 04-12-2012, 14:37 ten jeden to WFOMXXGBWM8S07029
1.Naprawde z tego co widze to chyba full opcja prawdziwa,przebieg po siedzeniach wygląda na realny,cena z vatem też.
HA!Na jednej fotce ma, na 2gim nie ma reg.wys.swiateł!!!Xenon chyba dokładany hehe ledwo sie dojrzałem.(wcześniej miał podobnie gość z S-maxem pamietam)
Po VINie też nie widze xenonu,może być walony jak tak,albo ktoś chciał i dołożył sobie xenon - bywa ;) hehe z etisu: " Z reflektorami halogenowymi "
2.Bardzo podobny do 1-szego....w sumie prawie sie nie różnią...ten ma chyba oryginalne xenony bo nie widze nigdzie regulacji.
P.S. Po tym VINie co podałeś ... rok prod.2008.11 ale....silnik 130KM + DPF..a takiego motoru w ogłoszeniu nie widać..
Fakt oba bardzo podobne. ;)
Ten vin WF0MXXGBWM8S07029 pasi do tego:
http://moto.allegro.pl/ford-galaxy-2-0-tdci-ghia-x-mega-full-f-vat-23-i2831411475.html
I już pierwsza niezgodność to moc silnika, a drugie to, że autko z Belgii a nie z Niemiec.
PS: Podaj drugiego i będziemy szperać dalej. :D
EDIT:
Masz racje Rafał:
Z reflektorami halogenowymi
:D
Oj tam oj tam,przejęzyczył sie przecież Belgia blisko Niemiec a jednak prestiż i bogactwo większe w Reichu,więc pisze Niemcy heh...:D
tomal_72 04-12-2012, 15:06 Faktycznie auto jest z belgi jeśli chodzi o zdjęcia to miał najpierw tego za 45900 i załączył zdjęcia a za dwa dni ten drugi droższy i chyba pomylił zdjęcia oglądałem oba ale bardziej podchodzi mi ten z hakiem poza tym on jest zarejestrowany na polskich blachach a ten drugi jeszcze na zachodnich w dokumentach jest 100 kw czyli 136 KM a nie 103 (140 KM) dlatego zastanawia mnie fakt że z vinu wychodzi że jest 130 te 100 to podobno ze względu na przepisy podatkowe w belgii. oba samochody są z aukcji dlatego faktura VAT trochę drożej wychodzi ale biorę na firmę to 6000 odliczę.
Jaki by nie był ten Galak to silnik i xenon po VINie w tym jednym sie NIE ZGADZA...kraj też :P
Roman_Gie 04-12-2012, 16:03 Kurde- patrzę: 45900- myślę: przekręt na VAT, potem w nagłówku: FVAT 23%- co jest grane?
Wszystko jasne:
CENA NETTO 46900 PLN
BRUTTO 57900 PLN F-VAT 23%
CENA NA EXPORT 46900 PLN
cena plus opłaty
czyli 57900 +/- 3000 opłat- a to już realna cena, nie wiem czy zauważyłeś- w dwoch jest podobnie.
tomal_72 04-12-2012, 16:20 Jak się prześledzi jego aukcje to opis jest bardzo podobny zmieniają się tylko samochody kolory i wyposażenie aczkolwiek zawsze jeśli chodzi o galaxy to zawsze ghia i full wypas jedyna różnica to ten galaxy za 46900 bo jako jedyny jest zarejestrowany i na polskich numerach czyli odpada te 3000 zł. Auto wstępnie zarezerwowałem boję się tylko tego silnika czy te 130 z vin to jest inny silnik niż 136 i 140 czy różnica tylko w mapie silnika dzwoniłem do Masters Tuning i tam mi powiedzieli że dla nich bez różnicy jaki silnik każdy da radę zwiększyć i mam zagwozdkę co robić auto mi się strasznie podoba a tu takie różnice z tym vinem
tomal_72 04-12-2012, 20:44 to numer vin tego drugiego forda WFOMXXGBWM8Y65523
Ten drugi to 130 konny Belg.
Territory: (+)"B"
Engine: Duratorq 2.0L TDCI (130PS)
Spytaj jakie ma dokumenty do niego? Auta z tego kraju mogą mieć taki z,którego można się sporo dowiedzieć
No i ten 2gi ma xenon po VINie,silnik też 130KM a piszą i tak że ma 140KM....pomyłka?:)
czeslaw555 05-12-2012, 21:44 czyli jak zawsze :) , kiedyś to się zmieni?
Czołem,
weź od obu aut książki serwisowe (ksero, skan) siadaj do kompa i szukaj serwisu/ serwisów po pieczątkach, Pisz maile do nich, wysyłając skan, czy potwierdzają że takie przeglądy były dla tego auta w takich datach robione. I jak cokolwiek będzie nie ok to daj sobie spokój.
Można jeszcze jedną rzecz zrobić... z dowodu rejestracyjnego niemieckiego wyszukać w necie poprzedniego właściciela. Czy to firma (a wyglądają na po leasingowe) czy prywatny właściciel, pisz, dzwoń i pytaj. Jak firma, to mogą ci przesłać protokół zwrotu auta do leasingu a tam znajdziesz datę i stan licznika. Ja pisałem że jestem poniecony autem i będę kupował chyba ale to dla rodziny bla bla i załącz zdjęcia trójki dzieci - działa i masz wszystkie istotne informacje!
Przeżyłem to wszystko i okazało się że miałem przekręcony licznik. Ale dzięki tym informacjom odzyskałem sporo kasy i w sumie jestem zadowolony,
Pozdrawiam
Bump: ...jeszcze jedno. Te auta mogą spokojnie już mieć po 250tyś na liczniku, choć nic na to nie wskazuje.
Ale kuszą bo są na prawdę super!
|