Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Radio sony jaki model
Witam.
Orientuje się ktoś jakie jest oznaczenie radia sony montowanego
w focusie bo nie mam instrukcji obsługi a chciałbym się z nią zapoznać.
Model 2006 .
I chyba ma mp3 czy się mylę ?!
Pozdrawiam
Witam
Instrukcje obsługi systemu audio (radia) są uniwersalne = do kilku modeli radii
Tu masz instrukcję:
http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Audio_ford/Ford_audio_PL_2009,2204631421.pdf
lub
http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Audio_ford/Ford_audio_new_2005,350661300.pdf
pozdrawiam
Arturek
Dziękuje Artur.
Jestem nowy z moja Foką więc dużo nauki przede mną.
Pozdrawiam Paweł
Bump: A nie orietnujesz się Artur czy mp3 ten soniacz czyta czy nagrywać audio, ale mysle ze jak dali zmieniarke 6 cd to nie ma mp3.
Witam
Radia Sony prostokątne, takie jak poniżej
wersja 6CD - na prawym przycisku napis "LOAD"
http://www.republika.pl/fefk/sony1.jpg
wersja MP3 - na prawym przycisku napis"CD-INFO"
http://www.republika.pl/fefk/sony1mp3.jpg
były w dwóch wersjach
- albo MP3 +1CD (czyta MP3 ale nie ma wbudowanej zmieniarki)
- albo 6CD (ma wbudowaną zmieniarkę ALE nie czyta MP3)
Jeśli masz wersję ze zmieniarką, to płyty nagrywaj w formacie audio
Sprawdź w schowku czy nie masz złącza AUX - do niego możesz podłączyć odtwarzacz MP3
Jeśli nie masz złacza AUX, to mozna dołozyć
http://www.republika.pl/fefk/aux1.jpg
http://www.republika.pl/fefk/aux2.jpg
pozdrawiam
Arturek
maciej_m 11-12-2012, 15:42 Mam takie radio, opisane, że czyta mp3. Nagrałem na płytę kilkukrotne i nie czyta. Czy oznaczenie mp3 znaczy, że można do tego radia podłączyć odtwarzacz mp3, czy, że czyta nagrane na płycie pliki mp3 bo zdurniałem???
Witam
1) Oznaczenie MP3 oznacza, że CZYTA płyty w formacie MP3
2) Radio Sony obsługuje dodatkowe złacze AUX
Do złącza AUX może dodatkow podpiąć odtwarzacz MP3
AUX jest obsługiwane przez oba typy radii Sony
- wersja 1CD +MP3
- wersja 6CD
pozdrawiam
Arturek
Mam takie radio, opisane, że czyta mp3. Nagrałem na płytę kilkukrotne i nie czyta. Czy oznaczenie mp3 znaczy, że można do tego radia podłączyć odtwarzacz mp3, czy, że czyta nagrane na płycie pliki mp3 bo zdurniałem???
Dwie dość istotne rzeczy:
1. nagrywaj na płytach CD, DVD nie czyta.
2. nie nagrywaj z max prędkością nagrywania. Ja stosuję zasadę czym wolniej tym lepiej ;) i czyta każdą wypaloną płytkę, nawet biedronkowej marki.
[...]. Nagrałem na płytę kilkukrotne i nie czyta. [...]
Witam
Zamiast płyt CD-RW (wielokrotne), używaj płyt CD-R (jednokrotne).
Nagrywaj z opcją zamknięcia sesji.
pozdrawiam
Arturek
Witam, odgrzeję kotleta :)
Radio nie czyta mi płyt MP3 mam kilka wypalonych jakiś czas temu, porysowanych i czyta bez problemu. Teraz chciałam nagrać kilka płyt i nie czyta. Płyty różnych producentów po no name Verbatimy itp.
Płyty nagrywam programem: CDBurnerXP
Prędkość x6, x8 i zamknięta sesja.
Nie wiem w czym problem. Może nazwy plików za długie, albo program powinienem inny używać? Czego wy używacie?
Witam
1) Ile plików w jednym katalogu - chyba był limit do 250 utworów
2) Kiedyś, ktoś na forum miał podobny problem - okazało się, że winna była nagrywarka w komputerze => nagraj w innym komputerze i najlepiej za pomocą Nero
pozdrawiam
Arturek
Ad1. ilosc plikow jest o wiele mniejsza i w roznych kombinacjach wiec raczej to nie to.
Ad2. nagrywarki tez rozne, ale program ten sam, moze wlasnie nero pomoze.
Dzieki, dam znac co z tego wyszlo :)
dam znac co z tego wyszlo
Witam,
i co z tego wyszło? A Panowie, zderzyliście się z tym, że płyty, które wczoraj Wasze radio spokojnie odtwarzało, nagle dziś przestało? próbuje załadować, ale w końcu wyświetla - Check CD i wyrzuca płytkę... oryginalne CD audio a także MP3. czasami załapie i oddtwarza normalnie... zabrudzenie? coś innego?
Cześć! Wyszło z tego tyle, że czyta płyty chociaż czasem ma problemy ;)
Ja natomiast mam inny problem dodatkowy z płytami mp3. Podczas "grania" utworu na wyświetlaczu zamiast tytułu pojawia się napis ROOT tylko w momencie przerzucania utworów na chwile pojawia się jego tytuł. O co kaman? :)
pankrakus 26-07-2013, 08:07 Cześć! Wyszło z tego tyle, że czyta płyty chociaż czasem ma problemy ;)
Ja natomiast mam inny problem dodatkowy z płytami mp3. Podczas "grania" utworu na wyświetlaczu zamiast tytułu pojawia się napis ROOT tylko w momencie przerzucania utworów na chwile pojawia się jego tytuł. O co kaman? :)
Jeśli pliki MP3 wgrałeś do katalogu głównego płyty, to poprawnie wyświetla się napis ROOT, co oznacza, że radio czyta utwory z katalogu głównego płyty
Jeśli na płycie założysz katalogi i do tych katalogów wgrasz pliki
MP3, to radio będzie wyświetlało nazwy tych katalogów (konkretnie - będzie wyświetlana nazwa katalogu z którego aktualnie odczytywane są utwory)
Tak przynajmniej działa to w radiu Ford Sony z którym miałem do czynienia
pozdrawiam
pankrakus
Dzięki za konkretną informację! Czy jest jakaś możliwość aby radio wyświetlało nazwę utworu podczas jego odsłuchu?
pankrakus 26-07-2013, 12:52 Witam
Z mojej strony - "sorka"
Miałem do czynienia z Sony prostokątnym oraz owalnym i trochę mi się pomieszało
Czy przypadkiem prawy klawisz "CD INFO" nie zmienia tego co jest wyświetlane?
Aktualnie mam do czynienia s owalnym Sony i tam jest trochę inaczej niż w prostokątnym
pozdrawiam
pankrakus
Sprawdzę może to faktycznie to.
UPDATE:OK to bylo to! ;) dzzieki za pomoc.
michalfrezz 10-01-2014, 09:44 Witam,
odgrzeje troszkę temat radii. Mam Sony 1CD i zauważylem że radio nie czytalo plyt nagranych programem Astroburn na każdej prędkości a Nero śmiga nawet na prędkości 16x
Ja nagrywam nero i śmiga wszystko bez problemu. Faktem jest jednak to, że radyjko ma już swoje lata i czasami strasznie mieli płytę, a innymi razem potrafi ją wyrzucić. Oczywiście pomimo tych kaprysów nie żałuje zmiany ze standardowego radia na Sony, wręcz nie zamieniłbym go na inne, chociażby za fajny design :)
Witam,
Ja mam radio Sony prostokątne z klawiszem cd-info. Zauważyłem, że czyta płytki mp3 np. oryginalną z lekcjami angielskiego, natomiast tej co sobie słuchałem mając poprzednie auto już nie czyta... Jest na niej kilkadziesiąt utworów w różnych folderach. Co może być przyczyną? Przegrać tę płytę jeszcze raz? Może Sony ma jakieś zabezpieczenia?
Witam
1) Jeśli płyta ma "już swoje lata" => może być porysowana lub zmatowiała => sugeruję nagrać nową płytę
2) Radia Ford mają ograniczenia odnośnie ilości katalogów i ilości utworów w katalogu
W jednym katalogu nie może być nie więcej niż 255 utworów (lub 250 - nie pamiętam dokładnie) - podają to w instrukcji obsługi radia
pozdrawiam
Arturek
|