Zobacz pełną wersję : [Focus 2008-2011] Gdzie znajdę przekaźnik świec żarowych w 1.6 TDCI '08?
gdzie znajdę przekaźnik świec żarowych w 1.6 td '08?
w skrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami są jedynie 2 bezpieczniki związane ze świecami żarowymi, żaden przekaźnik nie jest opisany symbolem świec
mziolkowski 27-12-2012, 20:51 Przekaźnik świec żarowych znajdziesz na lewej podłużnicy, a dokładnie na belce która jest przykręcana . Grube kable idące do kwadratowej kostki.
Przekaźnik świec żarowych znajdziesz na lewej podłużnicy, a dokładnie na belce która jest przykręcana . Grube kable idące do kwadratowej kostki.
dziękuję, czy będzie dostęp do wymiany bez demontowania innych części?
wszystkie świece żarowe zepsute; wymienione w ASO, problem rozwiązany
Siemka ludziska mam pytanie wie ktoś gdzie jest ten przekaźnik dokładniej bo go nie widze pytanie czy muszę coś zdemontować żeby go zobaczyc bo jedyne co znalazłem to skrzynkę z komputerem sterującym zapłonem. Moze nie szukam tu gdzie powinienem. byłoby za..biście jakby ktoś miał fotke gdzie to się znajduje
Widze ze nikt nie zagląda juz na forum... jakby ktoś mógł skrobnąć gdzie jest ten przekaźnik na której podłóznicy lewa w sensie od kierowcy strony czy lewa w sensie stojąc przodem do maski ? Szukam i nie wiem czy moze u mnie niema go w ogóle, więc jesli mozna prosic o sprecyzowanie tej wypowiedzi
strony auta, określa się siedząc za kierownicą ,
u mnie przekaźnik jest w skrzynce bezpieczników obok aku, przynajmniej tak jest opisany na wieku skrzynki, czerwone zaznaczenie na załącznikach
Dzięki SRS za rade przyda się na całe życie
ciumciaj 22-12-2016, 13:17 Witam , potrzebuje pomocy , ford focus 1.6 tdci 110 koni 2008 , gdzie znajduje sie przekaznik swiec zarowych ? wszystkie swiece wzmienione kable sprawdzone , bezbiecyniki ok ale nie moge zlokaliyowac przekaznika . wyczytalem ze gdzies pod podwoziem ale jakos nigdzie nie widze . pozdrawiam :<
Bump: Witam no właśnie widzę wiązke Ale nie ma przekaźnika , wchodzi do czarnej plastikowej skrzynki czy może być w środku ?
No tam w tej czarnej skrzynce też nie ma , już powoli tracę nadzieję bo tylko to zostaje do sprawdzenia , pomimo wymiany świec ciągle jest błąd p0380 obwód świec zarowych . Helpp
Nawet zorientowałem akumulator wraz z obudową nic tutaj nie ma :/
krzys1968 22-12-2016, 20:11 Helpp
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=221278&page=2 :568: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=81297&page=4
darex688 03-02-2017, 18:08 Witam
ja też potrzebuję pomocy w zlokalizowaniu przekaźnika świec żarowych
1,6 TDCI 90KM 2009r
u mnie przekaźnik jest w skrzynce bezpieczników obok aku, przynajmniej tak jest opisany na wieku skrzynki, czerwone zaznaczenie na załącznikach
To jest sterownik podgrzewania paliwa a nie świec
w mk2 lift 1.6 przekaźnikiem świec żarowych jest R12 w skrzynce bezpieczników przy aku przynajmniej w/g schematu
przekaźnik świec jest za zderzakiem po stronie kierowcy, po halogenem w zderzaku na wysokości czarnej listwy. a dokładnie wisi na ramie od chłodnicy obok rury inteercoolera. dostęp do niego jest od dołu czyli trzeba osłone zderzaka zdjąć. trzeba go wyciągnąć do dołu z jakiegoś zatrzasku a nastepnie trzeba niebieeską blokade odciągnąć potem należy ciągnąc przekaźnik oddzieelić od wtyczki
Witam. Szukam przekaźnika świec żarowych. Chyba szukałem wszędzie i nie ma, czy to w ogóle możliwe? Może np. być zintegrowany z komp. silnika? Focus 1.6 tdci 90 KM 2008 po lifcie
technik08 23-09-2019, 19:40 Odpowiedź masz w sąsiednim poście. Fizycznie jest to elektroniczny sterownik płynnie sterujący mocą grzania ,a nie przekaźnik .
ok sterownik , ale nie mogę go zlokalizować. Mam nowy i wiem czego szukać
A szukałeś w/g schematu ? Bo w poliftach rolę dawnego sterownika przejął przekaźnik R12
i komputer silnika i tak mam ja w moim focusie 2.0 tdci
Ma ktoś może schemat , tz. linka?
A czy google aż tak boli????
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=169596
|