Andrzej56
14-10-2006, 21:52
Potrzebuję pomocy w ustaleniu sposobu podłączenia sondy w 1,4 CFI 91r. W schemacie
http://forum.fordclubpolska.org/viewtopic.php?t=9945
widać że grzałka nie ma wspólnej masy z samą sondą, ale u mnie chyba jest inaczej. Załączam 2 schematy i który z nich przyjąć? Sonda ma nr 37.
jasne ze 2 schemat sonda jest wpięta miedzy 29 a 49 pin przy czym 49 ma być połączony poprzez sondę z masą jezeli nie masz masy na 49 to dołóż dodatkową :fcp17
Ps: jakieś dziwne masz te schematy
Andrzej56
14-10-2006, 22:54
Właśnie dołożyłem ale chyba niepotrzebnie obciąłem oryginał bo mam wrażeni że sonda nagrzewa się od spalin, to by świadczyło że schemat 1, no i się zapętliłem :fcp15
no sonada ma sie grzać od spalin, ale żeby zaczeła pracować szybciej ma grzałkę
przewody od grzałki nie maja połaczenia z czujnikiem tlenu ! :fcp17 dwa białe to grzałka, a szary i czarny to czujnik przy czym szary to masa sondy i ma iść na 49 pin ECU a czarny to sybnał (+) sondy i ma iść na 29 pin i na pewno masz schemat 2
schemat 1 jest od pierwszych 1,4 CFI z rozdzielaczem zapłonu jeszcze a nie z podwójną cewką dwubiegunową
Andrzej56
14-10-2006, 23:04
To jest dla mnie jasne ale przed obcięciem przewodu sonda zaczynała pracować po kilkunastu sekundach a teraz dużo później, czy to możliwe że jak wszystko wróciło do normy to tak jest? A może tą zmianę wprowadzono po lutym 91? :fcp19
a jaki Ty przewód obsiełeś?? bo teraz to już zgłupiałem ? nawet jak połaczysz jak na 1 rysunku to powinno chodzic zwróć uwagę ze na 1 rys pin ECU jest podpięty pod masę
Andrzej56
14-10-2006, 23:10
obciąłem 49 i podłączyłem bezpośrednio od sondy masowy
ale musisz w takim wypadku podać jeszcze na 49 pin mase :fcp7 przywróć do takiego stanu jak na rys 2 i dodatkowo podepnij ten 49 pin pod masę
jak pisałem na 49 pinie w CFI musi być masa bo inaczej nie bedzie sterownik poprawnie chodził. Masę tą ma poprzez sondę lecz niestety z upływem czasu coś przestaje łaczyć dlatego dokłada się dodatkową.
Andrzej56
14-10-2006, 23:15
sorry nie wspomniałem tak też zrobiłem, jak najbliżej komputera!
teraz pomyśl co śię bedzie działo jak bedziesz miał spadki napięc na masie :/ temu inżynierowie Forda obmyślili układ jak na schemacie 2 a nie 1 zrób tak jak pisałem czyli jak miałeś wcześniej i dołóż masę tylko nic więcej nie rób.
Andrzej56
14-10-2006, 23:21
Oki dzięki jutro się poprawię,po prostu się zapętliłem po wymianie EDIS i sondy wyobraź sobie jak mi ciśnienie skoczyło.Ale już mnie upewniłeś i dziś będzie dobrze.Dzięki bardzo!!! :fcp2