Zobacz pełną wersję : Niezgodność numeru VIN ze stanem faktycznym auta , kolor , wyposażenie/ESP itp.

Anija
25-01-2013, 12:27
podaje vin
WF0WXXGBBW5A36016
jak przekręcam kluczyk to podświetla się OFF na pomarańczowo, ale jak ruszam na śniegu koła boksują, zarzuca samochodem a ikonka obok zegara nie zaświeciła się jeszcze nigdy.

Marek
25-01-2013, 12:38
Ja tu o esp nic nie widzę

http://www.etis.ford.com/vehicleSelection.do#

Główne funkcje
Data produkcji: 11.07.2005
Model pojazdu: Mondeo 2001-2007
Typ nadwozia: Kombi
Wersja: Seria 20
Silnik: Duratorq DI 2,0 HPCR (115 KM)
Przekładnia: 5-biegowa ręczna - MTX75
Napęd: LHD FWD
Przełożenie przekładni głównej: 3.41
Norma emisji spalin: 2000 EEC (EEC 7)
Klimatyzacja: Układ Klimatyz. Ze Sterow. Ręcznym
Obszar: (+)"PL"
Lakier: Diamond White No.2
Kolor wnętrza: Wnętrze Ebony
Materiał we wnętrzu: Slate Blue Majestic
[Kliknij, aby zmniejszyć]

Mniej ważne funkcje

Wyprodukowany W Zakładzie Genk
Poziom marketingowy 1
Bez zest do ster temp otoczen/predk
Bez wyposażenia RSO
(-) SVP
Naklejka aplikacji VP
Ok. przednie zamykane 1 dotknieciem
Z jednokolorowš tablicš rozdz.
Bez przednich mat podlogowych
Bez tylnych mat podlogowych
Bez Siatki Zabezpieczenia Ładunku
Interior Partition - Dog Guard
Bagaznik dachowy bez poprzeczek
Less Upper Roof Glass Spoiler
Z Regulowanym Lusterkiem Wstecznym
Elekt.ster.ogrz.podwój.luster.zewn.
Bez reg. temp. siedz. kierowcy
Bez reg. temp. siedz. pasażera
Bez ogrzewanych tylnych siedzeń
Z brzęczykiem ostrz. pasów bezp.
Bez zintegrow. fotelika dziecięcego
Z Elektr. 2-Kier.Reg.Siedz.Kierowcy
Z reczn.2-kier.reg. siedz.pas
Z profilowa galka dzwigni zm biegów
Pilot drzwi - 2 kluczyki
Z Wycier./Spryskiwacz. Szyby Tylnej
Bez układu mycia reflektorów
Deployable Anti-W'Lash Restr
Z intel.ograniczn. pod.pow.kierowcy
Z 'intel.'ograniczn.pod.pow. pasaz.
Z bocznš podusz.pow.- str. kierowcy
Z bocznš podusz.pow.- str. Pasażera
Z małym stalowym kołem zapasowym
Ze Standard.Amortyzatorami Tylnymi
6.5 X 16" koła z felgš stal.
205/55 R16 H Tyre
Opona koł.zapas. Mini o ogran.zast.
Z Zawieszeniem Standardowym
Uchw.hamul.recz. VP z oslona
Ze wspomag. awaryjnym hamulców
Układ ABS na wszystkie koła
Bez Nagrzewnicy
Alaptĺpus
Bez Komputera Paliwowego
Bez czujnika zblizeniow.przy cof.
Z obwodowym urzadz.p/kradziezy
Bez zestawu do zamontowania radia
Bez dod. odtwarzacza CD
Ub.wyp. z magnet.i radiem AM/FM
ICE Feature Pack APA 7
Bez anteny szerokopasmowej
Z Czterema Głoœnikami
Bez ukł. zapewn.rozrywki rodzinie
Ze Sterow.Radiem Na Kolumn. Kierown
Bez zapalniczki
Bez gniazda zasilania
Z reflektorami halogenowymi
Bez Przednich Lamp Przeciwmgielnych
Z ręcznš reg.ust. reflektorów

Anija
25-01-2013, 13:30
jest wiele rzeczy które z tym się z tym opisem nie zgadzają

Wysyłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk 2

Deryll
25-01-2013, 16:52
A jakie na przykład? Masz bardzo ubogą wersję.

draker90
25-01-2013, 17:00
Może wrzuć zdjecia auta i wnętrza to będzie można zobaczyć co i jak.

Anija
25-01-2013, 17:26
Mam xenony że spryskiwaczami, regulowany elektrycznie fotel kierowcy, gniazdko w bagażniku, 4 elektryczne szyby , czujnik cofania, komputer w tym temp, zew. średnie spalanie, zasięg przejazdu do tankowania, climatronik, tempomat, felgi aluminiowe. A tu zdjęcie wnętrza

Anija
28-01-2013, 09:10
Od czego mam zacząć aby wyprostować z tym nr. vin?

Mariusz
28-01-2013, 09:12
Od czego mam zacząć aby wyprostować z tym nr. vin?

Od porównania numeru VIN w dowodzie z tym na podszybiu po stronie kierowcy.

tedi_k
28-01-2013, 09:20
Od porównania numeru VIN w dowodzie z tym na podszybiu po stronie kierowcy.

Najlepiej pstryknij fotkę tego co widać w tym okienku w szybie czołowej po stronie kierowcy na dole szyby (patrząc z zewnątrz samochodu oczywiście). Dobrze by było aby na fotce dało się przeczytać cały numer... No a potem wrzuć fotkę tutaj, to posprawdzamy... Oczywiście sprawdź w dowodzie, czy wpisane to samo co będzie na zdjęciu...
Drugie miejsce, gdzie jest VIN, to tabliczka na słupku drzwi, a trzecie to pod wykładziną (jest klapka) na podłodze po stronie pasażera (w MND4 chyba też???).

czeslaw555
28-01-2013, 09:26
dużo już napisano jednak myślę że bez fachmana z kompem sprawa nie ruszy do przodu

jendrekmak
28-01-2013, 12:02
od czego mam zacząć aby wyprostować z tym nr. Vin? aso

Anija
29-01-2013, 12:37
tabliczka z numerem
jestem już umówiona na komputer i się okaże, o co chodzi.

Bump: dzwoniłam do aso wszystko sie zgadza z nr. vin kolor blue majesic . A esp nie ma :(

Marek
29-01-2013, 13:27
kod koloru "B"-wg.tabeli kolorów Forda jest to diamond white i ASO zwyczajnie łże jak pies :)

Faktycznie wokół vin wygląda jakby było malowane:)

czeslaw555
29-01-2013, 13:52
a czy podczas oględzin auta ktoś sprawdzał grubość lakieru ? wtedy powinno co nieco wyjść. czy ten VIN jest taki sam na podszybiu w dow.rej ?

Anija
29-01-2013, 14:21
Było sprawdzanie bez miernika.
A na podszybiu nie noce znaleźć

Mariusz
29-01-2013, 14:44
Widać jak byk w tym miejscu:
http://auto-alert.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=9&Itemid=30
Nie sposób nie zauważyć.

sawekfan
29-01-2013, 16:13
Było sprawdzanie bez miernika.
A na podszybiu nie noce znaleźć

Powinno być widac numer od zewnątrz na dole przedniej szyby po stronie kierowcy. Na dole szyba jest czarna a tam gdzie jest VIN to jest przeźroczysta, jakby okienko. Najlepiej wrzuć tez zdjęcie.

Co do koloru to muszę zgodzić się z kolegami wcześniej, że to co widać w okół tabliczki nie wygląda za ciekawie. Jakby folią granatową było auto oklejone i popękała albo jakimś marnym lakierem. Wygląda jak zaschnięta plakatówka :/

Odnośnie ASO to źle się musieliście zrozumieć co do koloru nadwozia bo takiego jak Blue Majestic nie było. Może podali tylko kolor tapicerki, który wychodzi po VINie.

Skoro jedziesz na kompa to może przy okazji niech mechanik przeglądnie z grubsza to auto, zwłaszcza jeśli chodzi o lakier i jak ma podnośnik to pod spodem bo jest to dziwna sprawa z tym wszystkim.

czeslaw555
29-01-2013, 16:20
skoro jest tyle wątpliwości może warto podjechać do np. blacharza, rzeczoznawcy celem ustalenia czy VIN-y są ori a nie przełożone z innego auta, choć raczej bym się spodziewał że ktoś przemalował auto podokładał co nie co itd.

felicjan-f1
29-01-2013, 16:33
tabliczka z numerem
jestem już umówiona na komputer i się okaże, o co chodzi.

Bump: dzwoniłam do aso wszystko sie zgadza z nr. vin kolor blue majesic . A esp nie ma :(

Lakier naokoło nalepki jest popękany jak po kiepskim malowaniu wałkiem-to ściema jakich mało.Tą nalepkę można w ASO zamówić nową , ale ktoś poleciał po taniości i okroił nożykiem do tapet papierowa taśmę, którą zakleił nalepkę przed malowaniem.
Fuszerka jakich mało.przemalowali bo białe kolory nie za dobrze się sprzedają.Wiązka jest przygotowana na demontaż zaślepki i wstawienie podwójnego włącznika -klapy i ESP-od razu się podświetla, tylko nie działa, bo niby co ma wyłączyć.
Ja bym tego nie odpuścił i żądał zwrotu kasy i oddania auta, chyba że mimo tych wad reszta Ci pasuje, lub zakup był już dawno.

Anija
29-01-2013, 18:53
kupiony 23 listopada

czeslaw555
29-01-2013, 19:09
Powinno być widac numer od zewnątrz na dole przedniej szyby po stronie kierowcy. Na dole szyba jest czarna a tam gdzie jest VIN to jest przeźroczysta, jakby okienko. Najlepiej wrzuć tez zdjęcie i nie ma znaczenia że szyba była wymieniana.

sawekfan
29-01-2013, 21:02
i nie ma znaczenia że szyba była wymieniana.

Gorzej jeśli Anija nie może znaleźć tego miejsca bo ktoś je podczas np. wymiany szyby zamalował. Jednak wtedy to byłby już przekręt po całości tego co "robił" to auto.

sawekfan
29-01-2013, 22:35
Tak by było najlepiej ale skoro nikt nie proponował to pewnie nie ma. Chyba, że wstydzą się ;)
Mozna jeszcze w strefie klubowej poszukać jakiegoś użytkownika doświadczonego z Lublina i poprosić o pomoc ale to by musiała zrobić już sama Ania :) Ja we wro służę pomocą :)

jendrekmak
29-01-2013, 23:48
koleżanka zapytała tylko o esp a się za chwilę okaże, że całe auto coś nie teges. rzeczywiście to malowanie słupka wokół naklejki z vinem nie za bardzo wygląda więc coś było kombinowane z tym autkiem i miło by było jak by ktoś życzliwy i znający się na rzeczy z regionu dobrze je sprawdził.
w razie czego zapraszam do "stolycy"

czeslaw555
30-01-2013, 11:28
koleżanka zapytała tylko o esp a się za chwilę okaże, że całe auto coś nie teges właśnie miałem zamiar to też napisać , bez paniki niech sprawdzi na kompie auto potem dalej

Anija
31-01-2013, 09:37
Dostałam potwierdzenie z ASO Wrocław, ten vin który podajecie jest taki sam.
Umoczyłam z tym autem.

czeslaw555
31-01-2013, 10:19
ee no nie tak szybko , byłaś na kompie ?opisz teraz niezgodności z opisem

Anija
31-01-2013, 10:35
komputer mam umówiony na poniedziałek.
napisze co mam:
xenony ze spryskiwaniem,el.podgrzewane szyby.przód i tył, , 6 biegów, zapalniczka przód i bagażnik, alu. felgi, climotronik, abs bez esp ;), komputer w tym paliwowy, czujniki cofania

czeslaw555
31-01-2013, 11:01
a czego nie masz ? to łatwiej ogarnąć nam, takim z zewnątrz

Anija
31-01-2013, 11:06
wydaje mi się ze więcej mam niż było pierwotnie

czeslaw555
31-01-2013, 11:10
to wtedy raczej nie problem jak dołożone i działa , tym bym się nie martwił

Mariusz
31-01-2013, 11:22
Czego w nim nie było wg VIN-u, jak wyszedł z fabryki, a Ty piszesz, że masz:
- xenonów ze spryskiwaniem
- 6 biegów (fabrycznie skrzynia 5-biegowa ręczna - MTX75) To jest mocno podejrzane!!!
- alufelg
- komputera paliwowego
- czujników cofania.

Anija
31-01-2013, 11:30
właśnie te rzeczy są a ich wg. vin nie ma

Mariusz
31-01-2013, 11:32
właśnie te rzeczy są a ich wg. vin nie ma

Przecież o tym piszę we wcześniejszym poście, że Ty je masz, a po wyjściu z fabryki ich nie było.
Alusy, tempomat i czujniki cofania to pikuś, ale ta skrzynia szóstka mocno "śmierdzi". Do skrzyni szóstki jest inne koło dwumasowe i wiele innych rzeczy z nią związanych, a to groszy nie kosztuje.

piotrekmax
31-01-2013, 11:36
moim zdaniem to nie jest vin od tego samochodu bo przeciez mało kto robi az takie modyfikacje jak skrzynia ksenony komputer pokładowy a powiedz mi jeszcze czy przy właczniku swiateł masz regulacje ich wysokości i ile masz wpisanych KW w dowodzie rejestracyjnym aha i czy ten vin jest taki sam wpisany w dow. rej. i karcie pojazdu

1olek
31-01-2013, 12:23
ksenony komputer pokładowy

takie modyikacje to pikus, poczytaj na forum co ludzie dokladaja

modyfikacje jak skrzynia

to tez ludzie zmieniaja ale juz wiecej zabawy jest

piotrekmax
31-01-2013, 12:26
Ok i myślisz ze w takie modyfikacje bawiłaby się telewizja bo ona była właścicielem samochodu a później przez chwile jakiś handlarz mi się wydaje ze raczej nie...

sawekfan
31-01-2013, 12:32
No i największa i najbardziej rzucająca się w oczy niezgodność czyli KOLOR. Tak jak piszą poprzednicy pół biedy jak ktoś sobie dołożył kilka rzeczy bo są tacy zagorzali majsterkowicze co potrafią zrobić z wersji bazowej wersję najwyższą a nawet i jeszcze lepiej (przykładem jest tu RECONDO). Jednak zmiana kolor auta i to niezbyt udana patrząc po zdjęciu słupka oraz inna skrzynia to już bardzo dziwne. Biorąc to wszystko pod uwagę nie wiadomo czy i silnik masz ten sam co wychodzi po VIN bo skoro ktoś tak ulepszał to i wersje 130 KM możesz mieć.
Masz link do wątku gdzie prosiłaś o sprawdzenie auta na forum? Tam tak samo ktoś wylistował po VIN co auto ma i jaki kolor czy tylko napisał, że nie jest kradzione?

Jeśli byś chciała odzyskać pieniądze to w przypadku gdy auto kupione było od prywatnej osoby, nie z komisu czy handlarza, który ma działalność to są niestety małe szanse na odzyskanie pieniędzy drogą sądową. Jeśli kupione było przez komis albo od kogoś kto się zajmuje handlem to wtedy szanse są bardzo duże, oczywiście też w sądzie.

Możesz też jeździć tym autem lecz tak jak wcześniej napisałem możesz mieć problem przy odsprzedaży gdy ktoś sprawdzi VIN oraz przy ubezpieczeniu.

1olek
31-01-2013, 12:36
Ok i myślisz ze w takie modyfikacje bawiłaby się telewizja bo ona była właścicielem samochodu a później przez chwile jakiś handlarz mi się wydaje ze raczej nie...

a gdzie ja to napisalem, telewizja byla 1 wlascicielem, a kto byl po drodze i co sie dzialo z tym autem to nie wiadomo. Rownie dobrze moze to byc jakis klon anglika lub skladak z dwoch polowek, potrzebny dobry fachman zeby to wyjasnic.

Bump: oraz przy ubezpieczeniu.

a to jakie problemy moga wyniknac przy ubezpieczeniu ? Rozumiem ze chodzi o kolor, a tak poza tym to jaki kolor masz wpisany w dowodzie rejestracyjnym ?

sawekfan
31-01-2013, 13:00
a to jakie problemy moga wyniknac przy ubezpieczeniu ? Rozumiem ze chodzi o kolor, a tak poza tym to jaki kolor masz wpisany w dowodzie rejestracyjnym ?

Do ubezpieczenia podaje się numer VIN i jak wiadomo ubezpieczalnie szukają każdego pretekstu aby nie wypłacić lub zaniżyć odszkodowanie, zwłaszcza jeśli wypłata ma być z czyjegoś OC. Niestety niezgodności między tym co podaje VIN a tym co jest w rzeczywistości może być bardzo dobrym pretekstem do tego. Przy zgłoszeniu szkody mogą sprawdzić, że to auto nie miało np ksenonów a lakier powinien być biały, przyślą swojego rzeczoznawce aby sprawdził wg. listy co jest a czego nie ma i mogą kwestionować, że to w ogóle nie jest to auto bo nic po VIN się nie zgadza. Oczywiście może tak być ale nie musi. Mój znajomy gdy ubezpieczał jakieś 2 miesiące temu auto, na pytanie odnośnie wyposażenia (chciał znać ogólne zasady itd.) usłyszał, że wszelkie niezgodności stanu faktycznego z VIN mogą być powodem do obniżenia wypłaconej sumy ubezpieczenia lub skutkować nawet odmową wypłaty. Nie obejmuje to felg gdyż można sobie zmienić na większe lub mniejsze czy innych takich pierdółek.
Skoro my mając zdjęcie samochodu i dane z VIN widzimy, że nic się nie zgadza to co dopiero ktoś kto jest od tego aby takie błędy wyłapywać.

Athenry
31-01-2013, 13:22
Po pierwsze, to jaki masz kolor wpisany w dowodzie rejestracyjnym?. kolor mógłbyć zmieniony i zgłoszony do wydziału komunikacji a VIN niestety nie da się zmienić. Jeżeli Taki fakt był zgłaszany do wydziału komunikacji, ubezpieczyciel musi ci wypłacić pieniądze za szkody (czego ci nie życzę).
Najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się, było by z konfrontowanie się z osobą która sprzedała ci samochód w celu wyjaśnienia niezgodności z VIN(możesz postraszyć go faktem, że masz opinie rzeczoznawcy, że są jakieś niezgodności z samochodem, przez które możesz mieć problemy, jeżeli nie powie ci prawdy postrasz go prawnikiem, to może zmięknie).

Pozdrawiam.

sawekfan
31-01-2013, 15:21
Kolor w dowodzie? A to jeszcze wpisują w ogóle? W poprzednim aucie w dowodzie nie miałem wpisanego koloru, w obecnym też nie i nawet nie widzę rubryki takiej. Podejrzewam, że Anija też nie będzie miała wpisanego koloru. Chętnie bym zobaczył, z czystej ciekawości dowód, który był wydany w przeciągu kilku lat z wpisanym kolorem nadwozia :)

Anija pamiętaj o zrobieniu testu zegarów w celu sprawdzenia czy w ogóle kontrolka od ESP się świeci. Nic to nie kosztuje a będzie wiadomo czy w ogóle tam jest i działa.

czeslaw555
31-01-2013, 15:25
z tego co wiem auto kupione od 2 właściciela a nie handlarza, co do przeróbek i zmiany koloru,ludzie różne mają pomysły i potrafią nie żałować kasy. Poczekajmy z opiniami do czasu aż Ania powyjaśnia wszystko co ma do powyjaśniania i opisze to tutaj. Jak na razie tragedii nie widzę ale jak powiedziałem poczekajmy .

jendrekmak
31-01-2013, 18:24
co do przeróbek i zmiany koloru,ludzie różne mają pomysły i potrafią nie żałować kasyjest nas kilku na forum, co prawda koloru nie zmieniałem ale zapewne dlatego, że mój fabrycznie nie był biały. natomiast esp też nie miałem a teraz mam.

natomiast u koleżanki za dużo rzeczy jest dołożonych/zmienionych, samo poziomowanie reflektorów, ksenony, halogeny, esp, tempomat, zmiana koloru, radio z nawigacją, skrzynia zmieniona z 5 na 6 biegów, klima auto zamiast manuala, etc. Przy tylu zmianach to powinno być auto kogoś z forum, bo tylko nasi zapaleńcy są gotowi na takie zmiany ale takich maksymalnych przeróbek na forum (brak tylko skóry ogrzewanej i wentylowanej) nie widziałem albo.... no właśnie to mnie niepokoi.

felicjan-f1
31-01-2013, 18:55
....albo i nie można tego wykluczyć, z auta telewizji została tylko buda, a nr vin na desce rozdzielczej nie mógł się zachować bo deska była wymieniana po dzwonie, być może jako kpl przód czyli xenon ,silnik kpl. ze skrzynią...i nie jako auto zapaleńca tylko poważna regeneracja/naprawa na dostępnych akurat częściach( fart że z bogatej wersji...)

czeslaw555
31-01-2013, 18:59
przestańcie tworzyć teorie ,chcielibyście sami dostawać takie opisy w podobnej sytuacji ? Poczekajcie co ustali Ania , dobrze ? Nie piszcie już , nie bądźcie tacy okrutni. Proszę

Deryll
31-01-2013, 19:30
Dla mnie pachnie to przeszczepem. Fakt faktem niewinnie się wydało.

felicjan-f1
31-01-2013, 20:34
przestańcie tworzyć teorie ,chcielibyście sami dostawać takie opisy w podobnej sytuacji ? Poczekajcie co ustali Ania , dobrze ? Nie piszcie już , nie bądźcie tacy okrutni. Proszę

właśnie dlatego, że ktoś nie był jak to określasz "okrutny" Ania weszła w posiadanie takich czterech kółek, niestety...takich Ań jest bardzo dużo.Patrząc na Twój podpis o pomocy w kupnie auta, powinieneś dobrze o tym wiedzieć.To nie jest jakaś "KRUCJATA" na to auto, tylko pomoc na jego przykładzie dla innych noszących się z zakupem auta i to nie tylko mondeo...

czeslaw555
31-01-2013, 21:20
a jakie masz twarde dowody ? wielu rzeźbi auta,czy takie zmiany są możliwe czy nie ?są . buda inna ? nie można wykluczyć, ale zmiana koloru też nie przestępstwo, nic więcej nie jest wiadome bo jest jeszcze nie sprawdzone.Nie mówię że tak nie może być ale trochę rozsądku trzeba zachować, przynajmniej do czasu jak Ania posprawdza to co tutaj miała doradzone.Opierajmy się na jej wypowiedziach jak okaże się że macie rację, wtedy hulaj duszo ,piekła nie ma ;)
Najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się, było by z konfrontowanie się z osobą która sprzedała ci samochód w celu wyjaśnienia niezgodności z VIN(możesz postraszyć go faktem, że masz opinie rzeczoznawcy, że są jakieś niezgodności z samochodem, przez które możesz mieć problemy, jeżeli nie powie ci prawdy postrasz go prawnikiem, to może zmięknie).

zgadzam się z tą opinią , ona wnosi jakąś myśl i podpowiedź próby rozwiązania problemu . Może teraz trochę w tym kierunku popiszcie.

Deryll
31-01-2013, 21:29
wielu rzeźbi auta,czy takie zmiany są możliwe czy nie ?są

Pewnie że jest możliwa taka rzeźba, ale policz ile to mogło kosztować. W zasadzie wszystko inne oprócz rocznika.
Nie zależy mi na dołowaniu koleżanki ale jest jak jest.

czeslaw555
31-01-2013, 21:38
należałem kiedyś do fanów merca grupa 3miasto, na spotach koledzy przyjeżdżali jak dla mnie złomami, kupionym w kraju lub zagranicą za niemałe pieniądze , już to dla mnie było dziwne , potem przyjeżdżali tym autem (spoty były co dwa tygodnie) już trochę remontowanym, po skończeniu tego, zaczynali modzenie, kwoty jakie wkładali w te auta czasami przyprawiały o ból głowy, auta nie były to jakieś zabytki dla jasności. Jedni dodawali wyposażenie jakie nie było w tych wersjach , malowali na kolory różne od oryginalnego (tego auta),czarny był przemalowany np. na złoty ,itd. więc ile kto wydaje na auto mnie nie dziwi ,mam oczywiście po zapoznaniu się z postami jakieś wątpliwości ,ale jeszcze, na chwilę obecną, nie widzę żadnej tragedii

Athenry
01-02-2013, 11:04
Teorie spiskowe jak ze Smoleńskiem. Jeżeli Ania była obejrzeć auto z mechanikiem i nie stwierdził żadnych dziwnych faktów, być może auto było, rzeczywiście 'ulepszane' przez kogoś.

PRZEMEK
02-02-2013, 12:24
Można doposażać auto w akcesoria poprawiające komfort ale żeby kupować je z motorem 115km i zamienić go na 130km razem ze skrzynią to nie jest normalne.Trochę to wszystko pogmatwane.
Miejmy nadzieję że to wszystko inwencja twórcza poprzedniego właściciela.

czeslaw555
02-02-2013, 12:31
widzę że drążymy dalej , auto było w rękach TV i tam było białe, tutaj widzimy że zostało przemalowane, czy ktoś podmienił auto z białego golasa na białego w wypasie ,potem go przemalował ? Smoleńsk, jednym słowem jak napisał kolega parę postów wyżej.

Muraś
02-02-2013, 14:00
Ja tam wrzucę od siebie jedno.. u mnie VIN wytłoczony jest też pod szybą przednią mniej więcej na środku... trzeba otworzyć maskę, lekko się nachylić i widać jak na dłoni.. ;] Stamtąd VINu nie da się łatwo usunąć albo "zamalować" .. porównaj koleżanko ten nr z VINem z tabliczki i będzie wszystko jasne i bez komputerka :)

czeslaw555
05-02-2013, 12:00
Ania, jak sprawy się mają ?

Anija
05-02-2013, 18:40
Poprzedni właściciele odezwali się do mnie, zdziwieni i zaskoczeni.Myślę, że gdyby to byli kombinatorzy to nie zadzwoniliby do mnie, raczej unikaliby kontaktu ze mną. Na podszybiu znalazłam numer, jest jak byk. jutro porównam. Aha i z tymi 130 km to się pomyliłam jest 115km. na razie muszę poczekać z kompem, powód banalny nie mam w tym m-cu już kasy na to.

czeslaw555
05-02-2013, 18:46
Poprzedni właściciele odezwali się do mnie, zdziwieni i zaskoczeni.Myślę, że gdyby to byli kombinatorzy to nie zadzwoniliby do mnie to na pewno

sawekfan
07-02-2013, 04:40
Poprzedni właściciele zdziwieni tym , że dane z VIN nie zgadzają sie z tym co ma auto bo od początku takie było czy, że auto było białe a teraz jest granatowe i ma różne dodatki?

Mariusz
08-03-2013, 08:34
Anija, no i co z tym Twoim Mondeo? Wyjaśniłaś wszystko?