Zobacz pełną wersję : Szaleniec w TIRze
http://pchelka20.wrzuta.pl/film/1hDvgPNNgT/szalony_tir
Chciałem to wrzucic do śmiesznych linków, ale po zastanowieniu - to wcale nie jest śmieszne. (dla modemowców - filmik trwa prawie 3 min)
Widziałem :) Niezły kozak...
radekbox 22-10-2006, 17:57 no niezle......
nie chcialbym znalezc sie na przeciwnym pasie ruchu
:fcp23
Jeżdżę trochę ciężarówkami... i wyprzedzanie osobówką w takich warunkach to jest odwaga (oczywiście połączona z GŁUPOTĄ) a ciężarówką to sobie nie wyobrażam...
Panowie ale na podstawie takich filmów podobno można ukarać mandatem. Trzymam kciuki i tak proponuje 1000zł w gotówce 10pkt karnych i zakaz prowadzenia pojazdów na 5 lat. Jak szaleć to szaleć.
Jeśli to ten filmik, co jadą kaszlakiem za TIR'em podczas deszczu, to już co najmniej 5 lat krąży po necie :D
Skolmi, 3 lata na pewno :D Bo widziałem :D
mariusz_s 22-10-2006, 20:28 Witam.
Filmik widzę po raz pierwszy. Jednak takie zachowania na drodze -wyprzedzanie zaraz za Tirem, nie są mi obce. Ja mam silnik 1.4 60KM i czasem sobie odpuszczam. Widząc heroiczną głupotę kierowcy malucha mnie zmroziło. Ciekawe czy ci użytkownicy pojazdu marki Fiat 126p zastanowili się co by się stało gdyby Tir nacisnął z całej siły na hamulec. Podejrzewam, że dalej kontynuowali by manewr wyprzedzania, o pardon akumulator malucha by go dalej kontynuował, gdyż auto zmieściło by się idealnie gdzieś pomiędzy 1 a 2 osią naczepy licząc od czoła składu. Akcja filmiku widzę, że odbywa się w sezonie zimowym. Kierowcy TIR'a jak i Fiata 126p należy się parę wiosen w ZK za spowodowanie zagrożenia w ruchu lądowym.
PS. Wiem jak takie akcje się kończą. Niestety najbardziej żal mi Policji, Strażaków i personelu medycznego - gdyż oglądanie i uprzątanie makabry nie należy do najprzyjemniejszych czynności. Wiem to gdyż parę już to przerabiałem udzielając pomocy ofiarom wypadków spowodowanych przez takich pustaków jak ci z filmu.
dodam tyle tylko głupota ludzka nie zna granic.ciekawe ile razy tak jechali czy w końcu trafili z tą sfoją głupotą tam gdzie mieli trafić, do domu wariatów tam takich potrzeba a nie na drogach.
niezle tam tego tira określili: tirolot :-)
dobre określenie ale na niego przydało by się inne.
ale to nie ważne ciekawe co ludzie robili na przeciwnym pasie ruchu chyba się nie patrzyli,tylko wiali gdzie się da ja też bym wiał i każdy z rozumem ,
mam nadzieję że ten przygłup nie jeździ już tirem.
leejones 22-10-2006, 21:56 Jeśli to ten filmik, co jadą kaszlakiem za TIR'em podczas deszczu, to już co najmniej 5 lat krąży po necie
o ile dobrze pamiętam to ten film jest z 1991 roku
pewnym jest że ten gość z ciężarówki to debil jakich mało, wkurza mnie jednak pokazywanie tego filmu dziś w telewizji (np. TVN) jako komentarz do sytuacji na polskich drogach (myślę tu o zachowaniu kierowców samochodów ciężarowych), sytuacja się zmieniął i to znacznie
swoją drogą ci goście w kaszlaku to dopiero powaleni kamikadze....
well totalna żenda - zobaczyłem to dzisiaj pierwszy raz
pech chciał , że dzisiaj o 20.10 dowiedziałem się, że mój kumpel zginął o 13 w wypadku samochodowym, więc dzisiaj jestem nastawiony totalnie agresywnie do takich jazd
Mnie osobiscie ten film idealnie kojarzy się z cytataem: , (oraz podpisem jednego z forumowiczów :fcp4 )
"tylko dwie rzeczy są nieskończone. wszechświat i ludzka głupota. mam wątpliwości co do wszechświata"
Albert Einstein
n/c
oraz podpisem jednego z forumowiczów
skąd ja to znam... ;-)
skąd ja to znam...
powinni tak zatytułowac ten film, zarówno w odniesinu do tirowca jak i tych smallraiderów
co do tirów oni myślą jak taki duży to jest panem drogi takiego to bym od razu.
dawno to zgineło w kielcach kilka osób jadących busem tirem ich zmiótł z drogi bo naczepa wyprzedziła ciągnik jak on musiał jechać szybko i to jeszce pod górkę. jeżdżą jak sami chcą czy prawa to na nich nie ma.
dawno to zgineło w kielcach kilka osób jadących busem tirem ich zmiótł z drogi bo naczepa wyprzedziła ciągnik jak on musiał jechać szybko i to jeszce pod górkę. Pomyśl co piszesz, czy ty wogle masz pojęcie o prowadzeniu takiego zestawu lub o jego zachowaniu w różnych warunkach. Bo na naszych drogach z koleinami jak jest ślisko wystarczy porządnie zahamować i może cię wyprzedzić naczepa zwłascza jak nie ma zestaw ABSu.
leejones 24-10-2006, 10:30 MAN, ale kto nie jechał ten nie wie i tyle
Myślę, że takich "świetnych" kierowców ciężarówek jest i tak mniej niż osobówek tylko się z tego większe "halo" robi...
Myślę, że takich "świetnych" kierowców ciężarówek jest i tak mniej niż osobówek tylko się z tego większe "halo" robi...
Taa
Zwłaszcza ze ci w malcu byli chyba bardziej szaleni niz ten w TIRze, bo ten duzy to przynajmniej coś widział z naprzeciwka jak wyprzedazał
Zwłaszcza ze ci w malcu byli chyba bardziej szaleni niz ten w TIRze, bo ten duzy to przynajmniej coś widział z naprzeciwka jak wyprzedazał
Nie dość, że widział to i pewnie słyszał.
Na CB często słyszę coś w stylu: Franek dawaj, za puntem masz cały czas wolne. I to się nazywa bezpieczne wyprzedzanie. Oczywiście w sprzyjających warunkach a nie tak jak na filmie :D
Ja jak wyprzedzam ciężarówki, zawsze powiem przez CB, on wie że wyprzedzam, zjedzie na marginesik, ja podziękuję i oddalam się w pokoju... :D
Myślę, że takich "świetnych" kierowców ciężarówek jest i tak mniej niż osobówek tylko się z tego większe "halo" robi... Dokładnie tak media nagłaśniaja wypadki z udziałem tirów i wszystkich kierowców zawodowych u ogulniaja jako tych złych oraz jako piratów drogowych. Ciekawe czemu codziennie nie mówi się o wypadkach które powodują samochody osobowe bo na to by zabrakło czasu w wiadomościach. Po zachowaniu nie których kierowców na drodze oraz ich chamstwie na drodze zastanawiam sie kto im dał prawo jazdy a wręcz ile dali za te prawo jazdy
MAN widzę że trzymasz stronę tirów ja często jeżdżę trasą na mińśk mazowiecki i co prawda większość to super kierowcy kultura jazdy i wogule ale niech trafi się jeden i katastrofa murowana nie raz miałem do czynienia z głupotą tira widzi że ktoś jedzie to na chama wyprzedza i co na bok trzeba uciekać bo miazga by zemnie została i mojej rodziny.
wina jest obopulna i kierowcy tirów łamią przepisy i osobowych aut czasem kulturę to widać a czasem to chamstwo i jeszcze raz chamstwo.
uważam że na pierwszym miejscu jest kultura jazdy bądź uprzejmy na drodze i oczekuję tego od innych.
pozdrawiam.
Jeśli to ten filmik, co jadą kaszlakiem za TIR'em podczas deszczu, to już co najmniej 5 lat krąży po necie
Tiaa to ten.
Ale ja sam kiedyś byłem świadkiem takiej akcji. Tak z pięć lat temu. Wracałem w nocy z W-wy do Koła i w okolicy Krośniewic dogonił mnie jakiś Ruski TIRem. Jeju co on odwalał, chyba był pijany szedł po prostu przez cały czas wzdłuż osi jezdni, albo całkowicie na czołowe. Nawet nie zważał na inne TIRy z naprzeciwka. Krótką chwilkę się go trzymałem i z licznika Asterki 130 mi nie schodziło.
No ale cóż buraków i morderców nie sadzą, sami się rodzą.
I to nie ma znaczenia czy TIRem, czy osobowym, czy też nawet rowerem. Niestety jest wielu takich co bym im trzeba było nogi powyrywać (może nie dosłownie, a może to byłoby jeszcze za mało).
MAN widzę że trzymasz stronę tirów NIe trzymam strony tirów i nie bronie tu buraków jeżdzących tirami którzy też się zdarzają. Ale to tak wychodzi z wypowiedzi oraz nagonki mediów że to wszyscy kierowcy tirów są burakami i ja też takim burakiem bo jestem kierowcą zawodowym a odpukać jescze nie miałem zadnej stłuczki czy wypadku za kierownicą tira. I powiem ci że wnocy nie zjade ci na margines aby nie mieć na sumieniu jakiegoś pieszego czy rowerzysty. Kiedyś jak jechałem do Suwałek to widziałem kamikadze w liczbie dwóch osub jadących na motorze w nocy bez oswietlenia z tyłu i sprzodu. Co do wyprzedania się cieżarówek to sprubuj normalnie wyprzedzić drugą ciężarówke na zatłoczonych wąskich drogach jak ma sie ogranicznik prędkości co się przenosi na długi odcinek drogi podczas wyprzedzania. Co stego że mam zapas mocy pod nogą a odcina mi paliwo przy 90km/h i nie moge wyprzedzić drugiego samochodu szybko i sprawnie jak osobówką
ok nie twierdzę że wszyscy kierowcy tirów to buraki bo tak nie jest i tak nie uważam to samo dotyczy samochodów osobowych.
pozdrawiam
dogonił mnie jakiś Ruski TIRem. Jeju co on odwalał,
Hmm... nie żebym miał uprzedzenia narodowościowe, ale jak widze "debila" w tirze na drodze to jakimś dziwnym trafem w 90% ma on na rejestracji RUS albo LT lub UKR, LV itd. Zbieg okoliczności ? :fcp16
Raz na trasie do Szczecina spotkałem szwedzkiego tira, którego kierowca chyba po amfie jechał. Straszno sie zrobiło....
Najgorsi są litwini zwłaszcza ci z lawet którzy worzą samochody
to prawda MAN laweciarze to też postrach dróg.
o ile dobrze pamiętam to ten film jest z 1991 roku
Z 1999 jeśli chodzi o ścisłość, dokładnie 14 listopada. Przynajmniej taką datę widać na samym filmie.
leejones 26-10-2006, 17:11 Z 1999 jeśli chodzi o ścisłość, dokładnie 14 listopada. Przynajmniej taką datę widać na samym filmie.
święta racja nie wiem dlaczego napisałem '91 pomylanka, sorki
|