Zobacz pełną wersję : [Fiesta 2001-2008] Książka Sam Naprawiam
Witam Panowie !
Wyszła właśnie książka o naprawie forda Fiesty lata 2002-2008 i zastanawiam się czy opłaca się ją zakupić. Czy napewno będzie w niej opisane dobrze jak naprawić samochód ? Tu jest link allegro do tej książki http://moto.allegro.pl/instrukcja-ksiazka-naprawy-ford-fiesta-od-02-08-i2995325359.html
zastanawiam się czy opłaca się ją zakupić. Jeżeli to twój pierwszy samochód to się dużo dowiesz jeżeli wiesz już coś niecoś to z tej książki wiele się nie dowiesz[chodzi o techniczne usterki].Ford to skladak diesle francuskie benzyna japońska nadwozie mazda [volvo] chyba fotele sami robia.Radzę czytać forum.
stasiek49 03-02-2013, 18:52 opłaca sie kupic
pawel182 04-02-2013, 18:51 Kupiłem tą książkę (wysyłkowo zamówiłem w ciemno) i jestem rozczarowany. Według mnie książka jest bardziej niż beznadziejna od strony zawartości treści. Same rysunki w niej też są kiepskiej jakości.
Jeśli ktoś o niej myśli proponuje przed zakupem odwiedzić księgarnie i najpierw obejrzeć.
Nie wiem, jak WKiŁ, ale Haynes'em jestem zachwycony.
raabit13 07-02-2013, 20:33 Ja mam tą ksiązke ;) nie jest tania ale jest dobra
Kupiłem książkę (wysyłkowo zamówiona WKiŁ) jak dla mnie laika :oops: to jest sporo obrazków, rysunków i opisów, jestem zadowolony mimo ceny a i tak taniej niż w księgarni.
Sławek_Marki 02-02-2014, 10:33 Mam tą książkę i posiadam również książkę w jęz. rosyjskim. Bardzo szczegółowo opisane po rosyjsku , zdjęcia dobrej jakości.
Dobra książka. Kupiłem i nie żałuję wydanych pieniędzy. Jako totalnie zielona w temacie osoba mogę trochę oszczędzić na naprawach, które można wykonać we własnym zakresie, a nie potrafiłem tego zrobić.
sebaglik79 12-02-2015, 09:08 Hmy, wbiliście mi klina z tą książką. Znalazłem na allegro "Książka obsługi i napraw Ford FIESTA 3 2002-08". Czytał ktoś, polecacie?
merkaba12 12-02-2015, 20:57 na chomikuj jest Sam naprawiam FORD FIESTA VI FUSION RUS 02-06.pdf
wersja w jesyku ruskim
waldek79 07-05-2015, 06:06 proszę posiadaczy książki lub pdf o skan lub zdjęcie schematu elektrycznego silnika benzyna 1.3 2007
bardzo potrzebuję
Sławek_Marki 07-05-2015, 17:34 Podaj maila to Ci wyślę.
fordzik06 12-10-2015, 20:19 witam,
Jestem nowy i podpinam żeby nie zakładać nowego tematu.
Od niedawna jestem posiadaczem fiesty.
Prosiłbym o polskiego pdf'a sam naprawiam do mojej fiesty 2006 1.4 tdci.
Czy zostaje mi jedynie wersja papierowa i księgarnia?
eeldiablo 13-10-2015, 16:43 Instrukcja Fiesta mk VI ogólnodostępna
http://instrukcja.pl/i/ford_fiesta_mk_vi
fordzik06 13-10-2015, 20:02 Instrukcja Fiesta mk VI ogólnodostępna
http://instrukcja.pl/i/ford_fiesta_mk_vi
miałem na myśli książkę z serii "sam naprawiam" ale dzięki tu tez jest dużo cennych informacji
crazymario 26-01-2016, 20:57 Czy ta polska wersja książki jest podobna "zawartością" to wersji ruskiej ??
Sławek_Marki 20-04-2016, 20:00 Czy ta polska wersja książki jest podobna "zawartością" to wersji ruskiej ??
Niestety Polska uboższa
slawomirro 21-04-2016, 16:16 Niestety Polska uboższa
Na Allegro właśnie taką książkę zakupiłem. Całe 60zł kosztuje. Bardzo cenna rzecz. PDF jest w kompie, zaś książkę zawsze można mieć przy sobie.
Czy "Sam naprawiam", lub coś innego tytułu możecie mi wskazać/polecić, co mi pomoże poznać moją białą bestię MK4 lift - podstawy?
Jest ogólnie cokolwiek do tego modelu do zakupienia online czaro na białym? pdf?
Z czasem chcę w miarę możliwości dodać co nie co.
OBECNIE. Podczas wyjazdu ze starostwa w Kłodzku, dopiero co przerejestrowanym na mnie autem, stanąłem na pole manewru zawracania, na podwójnej ciągłej, "CZUJNIKI MI NIE ZADZIAŁAŁY!! NIE WIDZIAŁEM PANA!!" jestem na polu bitwy z PZU, za, UWAGA! 1300 zł za x roboczogodzin i nowe fabrycznie: belka przód, zderzak przód i prawy błotnik z imitacją kierunkowskazu, osłona zderzaka (czarna), led, halogen, żaluzja i grill ford i osłona żaluzji chłodnicy i wszystkie te połamane inne zęby, które się zgrzewa. :D
Uporam się z tym śmiesznym incydentem w życiu i pomyśle najpierw przez zima o kołach czarnych/grafitowych: 215/50/17.
Dostał ktoś te skany ??
Witam
Zgaduję, że nikt nie dostał bo takie pliki PDF są większe niż dopuszcza skrzynka email.
(tzn. nie da się wysłać tak dużego pliku jako załącznik)
Jeśli ktoś ma to byłbym wdzięczny za udostępnienie - może być na "chomiku"
Skoro kolega napisał
Podaj maila to Ci wyślę.
to sugeruję wysłać priv z zapytaniem, jako do osoby składającej obietnicę
pozdrawiam
Arturek
Sylwia BXL 26-09-2016, 20:48 Witam. Przeszukalam chomika,przeszukalam google i nigdzie nie znalazlam tej ksiazki w pdf,wiec zakupilam sobie nowa na all..... koszt 60zl z przesylka.Jak bede miala wiecej wolnego czasu to zeskanuje i wrzuce na jakis serwer.Pozdrawiam
Witam. Przeszukalam chomika,przeszukalam google i nigdzie nie znalazlam tej ksiazki w pdf,wiec zakupilam sobie nowa na all..... koszt 60zl z przesylka.Jak bede miala wiecej wolnego czasu to zeskanuje i wrzuce na jakis serwer.Pozdrawiam
Czekamy i z góry dziękujemy :)
Witam
Jakiś czas temu, wysłałem priv ale do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi
Tak więc chyba nie ma dostępnej powyższej książki (sam naprawiam Fiestę),
w języku polskim, w formacie PDF
pozdrawiam
Arturek
Witam posiadam Fiestę MK6 z roku 2006. Poszukuję książki "Sam Naprawiam Samochód" autorstwa H. R. Etzold. Prosiłbym o jej skan lub wersję pdf. na pocztę: jmajus@wp.pl
Z góry Bardzo Dziękuję.
Witam posiadam Fiestę MK6 z roku 2006. Poszukuję książki "Sam Naprawiam Samochód" autorstwa H. R. Etzold. Prosiłbym o jej skan lub wersję pdf. na pocztę: jmajus@wp.pl
Z góry Bardzo Dziękuję.
Witam
http://forum.fordclubpolska.org/showpost.php?p=2664467&postcount=36
pozdrawiam
Arturek
Sławek_Marki 18-10-2016, 18:34 Witam
Mam scan tej książki tak jak pisałem niestety mailam nie prześlę ponieważ zajmuje ona 485 mb. Zdjęcia są bardzo dobrej jakości. Proszę o wysłanie maila na priv . Mogę wysłać pocztą na płycie.
merkaba12 18-10-2016, 22:47 wrzuc na chomika pl
[...]
niestety mailam nie prześlę ponieważ zajmuje ona 485 mb.
Zdjęcia są bardzo dobrej jakości.
[...].
Witam
1)
I tu jest problem => prawdopodobnie ustawiłeś zbyt dużą rozdzielczość przy skanowaniu
Skanuje się z rozdzielczością 300dpi, maksimum 600dpi a kolega pewnie ustawił "ile fabryka dała"
Dla porównania - rosyjska książka do Fiesty mk6, po spakowaniu ma 75MB
http://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Fiesta_mk6/Sam+naprawiam+FORD+FIESTA+VI+FUSION+RUS,8563204982 .pdf
więc
- albo zrób PDFa jeszcze raz
- albo wstaw na "chomika" to obrobimy
2)
.... ech ... rozmarzyłem się
Skoro odpowiedź, że nie da się wysłać emailem zajęła koledze rok, to na chomiku może będzie za dwa :(
pierwsza wzmianka w 2014
Mam tą książkę i posiadam również książkę w jęz. rosyjskim. Bardzo szczegółowo opisane po rosyjsku , zdjęcia dobrej jakości.
propozycja podesłania na emaila - 2015
Podaj maila to Ci wyślę.
wyjaśnienie, że jednak na emaila się nie da - 2016
Witam
Mam scan tej książki tak jak pisałem niestety mailam nie prześlę ponieważ zajmuje ona 485 mb. Zdjęcia są bardzo dobrej jakości. Proszę o wysłanie maila na priv . Mogę wysłać pocztą na płycie.
Jak to ktoś powiedział? "Żółwie mi uciekły! Ja otworzyłem klatkę, a one tak szybko myk, myk, myk - to był moment""
pozdrawiam
Arturek
mateeeusz 20-10-2016, 20:12 I jak wiadomo coś z ta książką?:roll:
slawomirro 21-10-2016, 09:52 I jak wiadomo coś z ta książką?:roll:
Udostępnienie tego do pobrania to nie jest problem.
Zeskanowanie tego kosztuje jednak drożej niż sama ksiażka na Allegro.
No nikt się nie garnie do publicznego linku z powodów hmm.. zgadnijcie sami.
1)
Udostępnienie tego do pobrania to nie jest problem.
Zeskanowanie tego kosztuje jednak drożej niż sama ksiażka na Allegro.
No nikt się nie garnie do publicznego linku z powodów hmm.. zgadnijcie sami.
Witam
Chyba się z kolegą nie zgodzę
Osobiście zeskanowałem jeden z poradników, zapisałem w PDFie i udostępniłem
Wszystko bezpłatnie = nie mam z tego żadnej korzyści finansowej
Urządzenia wielofunkcyjne są za tanie pieniądze i stoją przy co drugim komputerze,
tak więc zeskanowac do PDF w rozsądnej rozdzielczości nie stanowi problemu
2)
jak by ktoś miał możliwość podesłania książki sam naprawiam fiesta MK6 Rocznik 2007 wyłbym wdzięczny.
wojber@op.pl
z góry dzieki
przeczytaj kolego CAŁY wątek, to zrozumiesz, że nie dostaniesz
3) Jeśli ktoś z Krakowa ma poradnik papierowy i mógłby pożyczyć - to mogę zrobić skan do PDFa
pozdrawiam
Arturek
slawomirro 13-11-2016, 14:51 Chyba się z kolegą nie zgodzę
Osobiście zeskanowałem jeden z poradników, zapisałem w PDFie i udostępniłem
Wszystko bezpłatnie = nie mam z tego żadnej korzyści finansowej
Nie zrozumiałeś. To tak jak z filmami. Ściągasz sobie, udostępniasz innym i musisz liczyć się z nieoczekiwanej opcją wizyty o 5 rano.
1) OK
Teraz rozumiem
Może miałem więcej szczęścia, bo powiedzieli mi "ty niedobruchu" i usunęli udostępniany plik
2) Kupiłem książkę "sam naprawiam", do Fiesty mk6 (2001-2008 ) i powiem tak - NIE WARTO
Więcej informacji / pomocy znajdziemy:
- na forum
- na Youtube
- na stronie
http://focus.korona-pl.com/TIS/index.html#top
np. w książce
- zero schematów elektrycznych
- na Youtube są filmy co zrobić gdy ciężko wchodzą biegi - w ksiązce brak informacji o naprawie
Generalnie - NIE polecam zakupu tej książki
[DODANO]
Znalazłem w internecie:
a) książka Sam Naprawiam - PDF
https://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Fiesta_mk6/Poradnik+warsztatowy+MK6,8762660654.pdf
b) przydatne informacje:
https://chomikuj.pl/a_krakow/FORD/Fiesta_mk6
pozdrawiam
Arturek
|