Jeden z kolegów w temacie auta z korygowanymi licznikami dodał ciekawą propozycję jednak post już usunięty. Mondeo Mk4 http://otomoto.pl/ford-mondeo-1-8-tdci-titanium-x-C27707312.html ten sam VIN w Belgii http://www.cars-on-the-web.com/nl/cardetail/630923/ford%20mondeo%20clipper%2018%20tdci%20125%20titani um%20blue#maximum-bids . O ile przebieg się zgadza to to że bezwypadkowy już nie. Dzwoniłem do sprzedającego i mówił że nic o tym nie wie i klapa w mk4 jest plastikowa(nie wiem czy to prawda). Za auto wpłacona zaliczka.
luki6262
04-02-2013, 17:39
gość poszedł na taką łatwiznę, że nawet hak zdemontował :)
czeslaw555
04-02-2013, 18:21
mówił że nic o tym nie wie i klapa w mk4 jest plastikowa(nie wiem czy to prawda). dolna część ma nakładkę plastikową , górna to blacha. Domyślam się że oba mają te sam VIN ,jednak w tej Belgijskiej wersji ja go nie widzę . Będzie ci trudno udowodnić że to jest to samo auto, a to podstawa żeby w opisie był ten VIN , na wszelki wypadek wydrukuj sobie te oferty bo mogą zniknąć z neta. Co dalej ? bez VIN , nie wiem , gdyby udało ci się dostać VIN do tej oferty z B,to wtedy idziesz do gościa ,prosisz o zwrot zaliczki bo auto niezgodne z opisem , jak to nie pomoże pozostaje zgłoszenie na policję, droga baardzo długa i trudna do odzyskania kasy.Możesz jeszcze próbować brać rzeczoznawce ...
Kto wpłaca zaliczkę ? Kurcze ludzie to nie sztabka (oryginalna) złota za pół ceny, to tylko auto i napalanie się bez weryfikacji auta ,niesie takie konsekwencje, dużo się pisze żeby sprawdzać ceny takich odpowiedników na np.mobile.de , to już jest jakaś wstępna informacja ,ale każdy myśli że trafiło się coś super , cena atrakcyjna to zapewne ktoś uprzedzi mnie i kupi to auto, a niech kupuje, to nie jedyne auto na świecie .Sorki kolego za te słowa krytyczne ale sam widzisz do czego prowadzi takie postępowanie.
Nasza pomoc w ocenia auta na odległość jest oczywiście obarczona czasami większym błędem , ale tylko czasami, doświadczenie robi swoje. Lepiej w razie wątpliwości zrezygnować z zakupu... ale to już pisałem. Szkoda że tak się stało .
To nie ja jestem tym kupującym co wpłacił zaliczkę, ktoś od nas po prostu wrzucił to auto do tematu samochody z korygowanymi licznikami i sprawdził VIN w gogle(post już jest usunięty stamtąd) ja również sprawdziłem i wyszło takie samo auto ze zgodnym przebiegiem tylko uderzone w tył było w Belgii więc zadzwoniłem i popytałem. Na stronie owszem nie ma numeru VIN jednak wystarczy w gogle wpisać i wyskakuje to auto.
czeslaw555
04-02-2013, 18:32
To nie ja jestem tym kupującym co wpłacił zaliczkę
uff to masz szczęście :)
Na stronie owszem nie ma numeru VIN jednak wystarczy w gogle wpisać i wyskakuje to auto.
wg.mnie to za mało do reklamowania
Myślę że jeżeli by napisać do kogoś zlecającego ogłoszenie w Belgii to by podali VIN mimo że nie aktualne. Przebieg jest chociaż prawdziwy tyle w tym ogłoszeniu dobrego.
Pod tym linkiem masz "starą" wersję strony - z numerem VIN:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:GXfaIAoIDioJ:www.carsontheweb.com/en/cardetail/630923/ford%2520mondeo%2520clipper%25201.8%2520tdci%25201 25+&cd=4&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
Jak nie pójdzie to daj znać to napiszę jak ją uzyskać
czeslaw555
04-02-2013, 19:13
czyli ten sam VIN , to już trochę łatwiej , ale gdzie jest ten co dał zaliczkę ? niech działa
Ten co dał zaliczkę to nie wiadomo kto jest bo tak usłyszałem od sprzedającego że dał ktoś zaliczkę i stara się o kredyt.
czeslaw555 - daj znać czy odpowiedź na Twoje pytanie dotarła bo nie wiem czy "udało" mi się ją wysłać.
czeslaw555
04-02-2013, 20:30
dotarła, wysłałem do ciebie odpowiedź ,dzięki :)
Panowie myślę że starczy tej dyskusji auto trafiło na czarną listę i po temacie.