Zobacz pełną wersję : [Focus 2004-2008] Czy zderzak ST/ CC pasuje do przed lifta
kojot126 11-03-2013, 11:14 Witam szukam i szukam po forum i znaleźć jedno znacznej odpowiedzi nie mogę. a mianowicie zmieniam zderzaki tył przód co do tylnego znalazłem info ze jest możliwa zmiana na lift bo moja foka jest przed lifta ale nigdzie nie mogę się doszukać który zderzak spasuje od ST chodzi mi o grill by pasował ze starego zderzaka, wiem ze na pewno halogeny i zaślepki halogenu trzeba zmienić na inne najbardziej wizualnie pasuje ST CC a o to linki:
http://moto.allegro.pl/ford-focus-mk2-cabrio-cc-zderzak-przedni-przod-04-i3091188218.html
lub taki
http://moto.allegro.pl/zderzak-przod-przedni-ford-focus-ii-2-mk2-cabrio-i3020424487.html
Bardzo proszę o pomoc który zderzak wybrać by mi spasował
i nie trzeba było by robić jakiś strasznych tuningów
To są zderzaki od Cabrio a nie od ST i obydawa będą pasować do przedliftowego nadwozia i grila
kojot126 11-03-2013, 20:07 To są zderzaki od Cabrio a nie od ST i obydawa będą pasować do przedliftowego nadwozia i grila
Super czyli mogę śmiało kupować :) a orientuje się ktoś możne jakie dokładnie ramki przychodzą na przód bo nie mogę ich zlokalizować nigdzie
Dla ciekawości dodam trochę poza tematem :) że Focusy MK2 przed luftowe w Chinach mają przedni zderzak od Cabrio ;)
Chociaż widziałem bardzo dużo zwykłe MK2 z przodem od ST ;]
Nie miały też listew ochronnych na drzwiach ale t otylk ojakieś nowsze wersje oraz ramka grila malowana na kolor nadwozia.
Jak na załączniku
wpisz na allegro focus cabrio i będziesz miał ramkę środkową od 50 zł albo kratka zaślepka halogenu i będziesz miał te od halogenów
adam1985 17-03-2013, 17:33 http://moto.allegro.pl/ford-focus-cabrio-zderzak-przod-i3089902090.html
http://moto.allegro.pl/zderzak-przod-przedni-ford-focus-cabrio-i3028498079.html
http://moto.allegro.pl/zderzak-ford-focus-ii-cabrio-i3097805675.html
Koledzy czy te zderzaki ( gołe) mogłbym spokojnie sobie kupic? Wymagaja one skompletowania i innego lakieru ale ceny sa atrakcyjne
Tak u mnie jest taki właśnie zderzak
adam1985 18-03-2013, 05:17 matych wiem bo widzialem na forum :-). Moja pytanie bardziej dotyczy ceny bo jest niska a nie wiem czy to mozliwe zeby zderzaki byly zupelnie sprawne
Ja za swój w idealnym stanie ze srodkową kratą w chromie dałem 4 stówy
adam1985 18-03-2013, 14:06 to tez cena dobra bioreac pod uwage ze nie musiales lakierowac, ja w bialym kolorze nie kupie
Pitol321 18-03-2013, 15:48 Także celuję w zderzaki od CC. Fotka Matycha MIODZIO.
Orginal mam przetarty po lewej stronie (pasażera) i tymczasowo (już rok tak jeżdżę) zamaskowany czarnym markerem, ładnie się komponuje z czarną panterą :P Trzeba się dobrze przyjrzeć aby w dzień to wypatrzeć. Do tego kilka odprysków/wyłamań słabiej widocznych. Ciut wgnieciona w jednym miejscu plastykowa "brewka" nad zaślepką przeciwmgielnych.
Oryginał z tyłu to samo, ale lekkie otarcia po obu stronach.
Taki stan był w momencie zakupu, także tak czy siak oba do malowania.
Na przód interesuje mnie głównie od CC, gdyż pasuje bez problemu do grilla i nadwozia.
Zastanawiam się nad tyłem. Szukać także od CC jeśli taki dam na przód? Czy rzeźbić coś w tylnych zderzakach ST i wyżej? Jest w tym sens?
Tylny zderzak po-liftowy nie będzie pasował przetłoczeniami do karoserii zwykłej MKII "heczbek"?
adam1985 18-03-2013, 16:40 Pitol ja juz zamowilem na przod od CC, na tyl kupuje od polifta - powinno wszystko pasowac. jesli dasz na przod CC to na tyl od ST raczej bedzie kiepsko wygladac
Pitol321 18-03-2013, 16:58 Byłem przekonany że tylny zderzak polift nie będzie pasować. Myślałem że przetłoczenia są ciut inne względem tylnych nadkoli MKII, z resztą sam nie wiem dlaczego tak myślałem. ;)
Ale jeśli nie ma problemu to zrobię tak samo. Przód CC i tył polift :D
BTW
Powoli doprowadzam foczkę - szybki przyciemnione, chromowany grill, alufelgi, ledowe światełka kabiny, "nóg" i rejestracji już są.
Teraz zderzaki + lekkie poprawki lakieru (ew. polerka), nacieszyć się gotowym jeszcze z 1 roczek i sprzedaż po przeglądzie w 2014 :P
Poszycia tak kosztują ok 100-150 zł ja dałem 4 stówy bo był ze środkową kratą i chromowaną ramką a ta jest ciężko dostępna( ASO 900 zł),kratki halogenów do Cabrio nowe nieorginalne to 20 zł?szt ale te z chromowanym kubkiem to nie do znalezienia a w Aso wybuliłem 600 stów za parę L+P
adam1985 18-03-2013, 18:18 Teraz zderzaki + lekkie poprawki lakieru (ew. polerka), nacieszyć się gotowym jeszcze z 1 roczek i sprzedaż po przeglądzie w 2014
to oplaca ci sie teraz kase wkladac zeby auto za rok opchnac?
Pitol321 18-03-2013, 19:46 To co włożę najczęściej odzyskuje w cenie sprzedaży, no i oko cieszy gdy jeszcze się go ma. Malować i tak muszę bo inaczej stracę przy sprzedaży w Niemczech.
Odkąd mieszkam w DE, wujek który mnie tu ściągnął "przestawił mnie" na inny tok myślenia o samochodzie: Kupujesz najlepszy za jak najmniej, mieszcząc się oczywiście w założonym budżecie. Robisz co trzeba, trzymasz go 2 max 3 lata i sprzedajesz, z jak najmniejszą stratą lub bez straty. Dokładasz ile możesz kupujesz nowszego, lepszego i od nowa...
Matych, w oryginały kratek z kubkiem za 600 złociszy nie będę się pchał. Chromowane nakładki na halogeny do CC widziałem na Ebayu 50e za komplet, a nie szukałem ich tylko samego zderzaka. Coś się poskłada :)
widze Panowie, że wszyscy kombinujemy w tym samym kierunku hehe, przymierzam sie do zderzaka przód cc na tył myślałem o ST bo widziałem u kogoś z forum jak sprzedawał w takiej konfiguracji i wyglądał git a przynajmniej na mój gust się to nie gryzło (ST ma fajny ten tylni) dodatkowo myślę o lotce z polifcie i światłach tylnych też z tej wersji tj. białe. Troche za późno się za to wziąłem bo miesiąc temu maznąłem wszystkie czarne plastiki na kolor nadwozia czyli srebrno(klamki, listwy boczne, tylną na klapie, na zderzaku tylnym, brewki nad halogenami i lotkę) i wrzuciłem czujniki parkowania na przód i tył:/ myślę ciągle nad podłokietnikiem bo w moim nie ma i skóry ale to hmmm wizja przyszłości aaa no i szukam jakichś fajnych 17" z dużym prześwitem;)
photoactions 01-04-2013, 08:01 wszystkie otwory pasuja? nic nie trzeba modyfikowac?
pytanie jeszcze bo z tego co wyczytałem to nie trzeba kombinowac z otwoarmi czy slizgi ze zderzaka przed liftem rowniez pasuja do zdrzaka po lifcie czy trzeba kupowac specjalne pod ten cc?
Sory ludziska za odgrzewanie kotleta.
Chciałem się dowiedzieć czym przykleić zaślepki spryskiwaczy do zderzaka
Dobrą taśmą dwustronną,naklei paski na górze i dole zaślepki żeby dobrać grubość na równi z krawędziami zaslepek naklej 2,3,4 paski jeden na drugi.
Nie wiem , małe mam zaufanie do taśmy klejącej. Może silikon albo klej?
Montowałem tak w kilku samochodach w tym u siebie ,ręcze że paznokcie połamiesz przy próbie oderwania (dobra taśma i dobrze od tłuszczone)
Witam, Przepraszam że odgrzebuje stary temat, ale mam takie pytanie, ktoś wcześniej w tym temacie wspominał żeby wrzucić do Foki tylni zderzak od CC, wszystko fajnie mogło by wyglądać, ale co wtedy ze lampą "wsteczną" i przeciw mgielną?
S1Jacenty 21-06-2015, 16:41 Brak lampy wstecznej i przeciwmgielnej do tego tracą homologacje tylne lampy bo one nie posiadają odblaskow które są w lampach w zderzakach.
Ja mam też pytanie czy jakieś inne zaślepki spryskiwaczy podejda do zderzaka cabrio? Bo w tym tygodniu calosc będzie malowana i chciałbym mieć wszystko .. zaslepke holowania te, szukam
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
BartekSM 24-02-2016, 20:27 Odświeżam.
Czy halogeny pasują bez problemu od zwykłego zderzaka do zderzaka cabrio? Czy trzeba jakieś inne zamawiać?
własnie z tymi halogenami to jak też bym się z chęcią dowiedział:)
Więc tak:) zderzak od cabrio pasuje plug&play..jedyne to faktycznie trzeba o tym deflektorze kamieni (3 elementy) pamiętać. Co do halogenów to ja i tak miałem poliftowe dzienne + halogen i ogólnie nie było żadnego problemu z montażem.
Więc jak ktoś się zastanawia to nie ma nad czym. Mi się dużo bardzie teraz mój przód podoba.
B@rtłomiej 13-03-2016, 09:18 Witajcie.
Czy do mojej Foczki 2 HB przed liftem mogę śmiało montować zderzak tylny po lifcie?
Coś takiego typu jak w linku:
http://allegro.pl/zderzak-tyl-tylny-ford-focus-2-ii-07-10r-h-b-i5671098116.html#imglayer
Morsartt 15-12-2016, 22:28 Panowie pomozcie. Wiem ze temat stary ;) Mam do wymiany przedni zderzak w wersji przed FL grill i cala reszta jest cala. Wyczytalem ze p&p pasuje z wersji CC ale czy podejdzie mi zderzak z wersji poliftowej?
Jak przy okazji wymienisz pokrywę maski, grill, reflektory i błotniki, to podejdzie. :-)
Nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi czy do focusa mk2 przed liftem pasuje zderzak po lifcie
krzys1968 06-06-2017, 17:22 Nigdzie nie znalazlem konkretnej odpowiedzi czy do focusa mk2 przed liftem pasuje zderzak po lifcie Sam sobie odpowiedz
Morsartt 15-06-2017, 22:20 Sam bylem ciekaw. Bo nie potrafie znalezc do przed liftowego zderzaka w kolorze deep navy za sensowne pieniadze. Ale roznica jest spora w miejscu lamp.
I pytanie jesli mam na oku zderzak z cmaxa?
|