Zobacz pełną wersję : Szukam speca od Tłumików

Arek86
12-03-2013, 10:06
Tak jak w temacie szukam dobrego speca od tłumikow który załozy mi cały układ wydechowy z Gdańska. Może macie jakis swoich pewniakow ?

Pozdro

petrus1
12-03-2013, 15:36
Możesz podjechać do Gdańska na ul. Żaglową - za urzędem skarbowym i firmą Union - vis a vis stadionu PGE Arena. U nich "łatałem" rury i montowali mi tłumiki Polmostrów. Kolejne miejsce to Gdańsk ul. Trakt Św. Wojściecha 77 - hurtownia i warsztat w podwórku, u nich kupowałem cały wydech - znacznie taniej niż inne rzemiosło. W cenie tłumika końcowego miałem cały wydech, ale sam montowałem.

Arek86
12-03-2013, 18:49
Podjade na tą Żaglową dowiem się ceny i jak mnie ona przerośnie to sam spróbuje go zamontowac :D

G0 Mułek
12-03-2013, 21:53
Kiedyś byłem na Trakcie z Transitem, to po pół roku pękł wydech przy kolektorze. Naprawili co prawda. Teraz jesienią byłem z Mondeo w Pruszczu Gdańskim jak się jedzie na Przejazdowo, obok kościoła i wymienili cały układ za 400 czy 450 zł i dwa lata gwarancji. Mój mechanik mi ich polecił, a teraz mam naprawdę dobrego majstra.

petrus1
13-03-2013, 06:36
U tych na Trakcie, ja nie miałem okazji nic robić (warsztat), ale widziałem że mają klientów (umawianych na godziny). Kupowałem u nich (hurtownia) cały wydech (350 pln - Asmet). Tak jak pisałem za tę cenę na Żaglowej miałem tylko tłumik końcowy (Polmostrów). Warsztat i hurtownia to są dwie odrębne firmy. Pod względem wyposażenia chyba doświadczenia lepszą firmą jest ta na Żaglowej.
Tutaj masz link dla porównania do tłumika do Fusiona Asmet z tej hurtowni: http://moto.allegro.pl/wydech-tlumik-koncowy-ford-fusion-1-4-od-02r-i3034287163.html
Na Żaglową - MAT-RA, najlepiej zadzwoń i powiedz co chcesz zrobić - Pani poda ci ceny i porównasz: http://www.matra.auto.pl/

Arek86
14-03-2013, 07:40
Ja kiedys robiłem na Trakcie auto koło "wku" i nie byłem zadowolony bo kilka razy musialem z problemem do nich podjeżdzać. Dziekuje za linki i odpowiedzi , przydadza się :D

Pozdro

czeslaw555
16-03-2013, 06:57
polecam jak kolega, żaglową
dobrze robią , dają gwarancję ,ceny chyba jak wszędzie .

corneliusab
16-04-2013, 18:59
Ja polecam rowniez na zaglowej i w pruszczu gdanskim, droga na przejazdowo przed koncem miasta, kosciol po lewej, skrecic przed kosciolem w ulice, warsztat na rogu. Ceny maja podobne w tych dwoch miejscach.

Pozdrawiam

G0 Mułek
19-04-2013, 11:27
Teraz mój brat był w Pruszczu ze swoim CRXem i dodatkowo naprostowali mu tylni tłumik bo krzywo wisiał. Koło godziny mi wymieniali cały wydech w mondeo.

Tigerbart
27-04-2013, 22:03
Właśnie w Pruszczu przy kościele korzystam z tego tłumikowego warsztatu. Dobrzy fachowcy są i lipy nie przepuszczą.

PAWLINECZEK
12-05-2013, 12:30
Polecam Pruszcz robiłem tam już 3 autka nawet jak skończyła się gwarancja wymienili mi katalizator u nich wcześniej robiony na nowy bez problemu

deku
29-11-2013, 12:08
Trakt Św. Wojciecha 77
Dzisiaj tam robiłem
Wymiana łącznika elastycznego w tłumiku (wspawanie + łącznik)
dodatkowo wymiana tarcz i klocków z tyłu (te części miałem swoje).
Za całość zapłaciłem 350zł z fakturą więc jestem zadowolony, bo w innych warsztatach podobnie mi wyceniali netto.
Jestem zadowolony, bo szybko ale i fachowo (szczególnie do hamulców się przyłożyli - wyregulowali też ręczny, był zapieczony i nie odbijał przy zacisku z jednej strony).

jamacieq
29-11-2013, 14:47
http://www.mebus.pl/kontakt.html

Polecam - korzystałem w zakładzie w gdyni.