Zobacz pełną wersję : Rezygnacja z NC+

luki6262
08-04-2013, 18:10
Witam. Jestem użytkownikiem już nowej platformy NC+. Po połączeniu się tych 2 firm i "promocji" jaką oferuje ta platforma stwierdziłem, że płacąc tyle samo nie mam kanałów HD (wcześniej miałem ok 30) oraz cyfra+gol i cyfra+weekend , ale w zamian mam aż jeden kanał więcej - nsport.
Gdzieś czytałem, że do 19 kwietnia mogę zrezygnować bez konsekwencji. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?

wojtbf1
08-04-2013, 22:46
cyfra+gol i cyfra+weekend
Czegoś takiego chyba nie ma......
ktoś wie coś więcej na ten temat?
Zajrzyj tu : https://www.facebook.com/antyncplus

Lukaszko
08-04-2013, 22:56
Kolego zacznij od tego czy dokonałeś migracji i jaki masz obecnie pakiet? Bo z tego co zrozumiałem to narazie nie migrowałeś i masz dalej Cyfrę z pakietem Canal+.
Ja jestem w identycznej sytuacji. Narazie nie można wypowiedzieć umowy bo nie ma podstaw. Mają nam zabrać jakieś kanały ale od końca czerwca chyba. Wtedy prawdopodobnie będzie można zerwać umowę. Termin do 19 kwietnia dotyczy abonentów Nki. Póki co nie ma też obowiązku migracji dla abonentów Cyfry+. Zamiast Gol i weekend masz Family 1 i 2.
Ogólnie migracja dla osób mających kanały premium jest mało atrakcyjna bo wchodzi się w wysokie pakiety i wysokie ceny. Ja płacę teraz 64 zł z pakietem canal+ a teraz żeby mieć cały canal+ musiałbym płacić w NC+ około 99zł.

Kamils37
09-04-2013, 04:59
To się też podłącze, jak mam teraz cyfrę i będą mi chcieli zmienić na NC+ to nie muszę przedłużać (podpisywać) tej umowy?

petrus1
09-04-2013, 06:19
Narazie nie można wypowiedzieć umowy bo nie ma podstaw. Mi mój sprzedawca (punkt sprzedaży NC+) przyjmie rezyganację - wypowiedzenie na podstawie niezgodnośći umowy (nowej) w zakresie oferty programowej. Sam zaproponował takie rozwiązanie, w przypadku braku oferty w nowym pakiecie, cenowo odpowiadającej poprzedniej. Teraz wychodzi, że zamiast 64 miałbym płacić 120 i nie ma oferty dla "starego" klieta.

Lukaszko
09-04-2013, 06:57
Petrus ale masz N czy cyfrę? Bo z tego co ja wiem to z cyfry narazie nie można wypowiadać. Narazie nam nic nie zabrali tylko zmienili nazwy kanałów. 4 kanały znikną(chyba tcm 13 street i coś tam jeszcze) z końcem czerwca i wtedy będzie można coś kombinować ale nie wiem czy to są kanały gwarantowane. A co do oferty to w NC+ pakiet z platinium jest napewno do dostania za 99zł a tam masz wszystko poza HBO i erotyków.

jvc
09-04-2013, 07:00
Jak przeczytacie te 600 stron to każdy będzie wiedział już wszystko :D
http://forum.satkurier.pl/viewtopic.php?f=174&t=30710&sid=35ab60858a8e8bfec481046320a2c13b

petrus1
09-04-2013, 08:48
Petrus ale masz N czy cyfrę? Bo z tego co ja wiem to z cyfry narazie nie można wypowiadać.
Mam cyfrę, ale tak jak wcześniej pisałem, sprzedawca z salonu (już NC+) u którego jestem klientem od lat, zasugerował: "skoro oni nie szanują klienta to trzeba skorzystać z tej furtki" czyli przed wygaśnięciem umowy, gdy jej warunki jeszcze obowiązują złożyć rezygnację, "iż nowy pakiet kanałów (proponowany) odbiega od pakietu dotychczas posiadanego, stąd nie będę przedłużać umowy - podpisywać nowej umowy".
Mam jeszcze poczekać do 12.04 bo na moim koncie była już oferta, dla mnie bardzo atrakcyjna, ale zniknęła i teraz mam uzbroić sie w cierpliwość. Pismo jest przygotowane i czeka u niego.

luki6262
09-04-2013, 09:38
Czegoś takiego chyba nie ma......

Może teraz nie ma bo mogli wycofać. Jakiś czas temu jeszcze było, puszczali tam mecze ligi hiszpańskiej i angielskiej. Chyba przejdę się do punktu nc+ i zapytam o rezygnacje. Wczoraj wieczorem jeszcze przeglądałem google i dowiedziałem się, że nie wypowiedzenie umowy jest równoważne z zaakceptowaniem nowej, trwającej 18 miesięcy. Niestety nie wiem jak tam nowy cennik.

Lukaszko
09-04-2013, 10:30
Luki to o czym mówisz dotyczy tylko abonentów Nki. Masz cyfrę to siedź spokojnie i oglądaj to co masz. Dla abonetów cyfry nie ma i prawdopodobnie nie będzie obowiązkowej migracji. Dopiero jak skończy ci się umowa. A do tego czasu może coś się wyklaruje.
Narazie warto migrować z C+ do NC+ jak miałeś podstawowe pakiety bez Canal+. Wtedy za 49zł możesz miecz wszystkie programy poza Canal+, HBO i erotykami.

TypowyFacet
09-04-2013, 13:21
Prawdziwa skarbnica wiedzy o NC- http://www.antyncplus.pl/

luki6262
09-04-2013, 18:23
http://antyncplus.pl/wzor_wypowiedzenia_cyfra+.pdf
Wzór rezygnacji z C+

joszka
09-04-2013, 21:10
ja miesiac temu kupiłem nke ... pakiet za 59zł ,umowa na 6 mscy .... po połączeniu dzwoniono do mnie kilka razy ,jednak z propozycji zmian nie skorzystałem .... po paru dniach dostałem list ze zmiana regulaminu ... od maja 69zł i umowa na 18 mscy ... oprócz tego okrojona oferta .... brak npremium hd a za to jakis canal+family ... wypowiedzenie wysyłam jutro

wojtbf1
09-04-2013, 22:27
Ja też czekam do wygaśnięcia umowy,(cyfra +) telefon miałem ale na nic się nie zdecydowałem....zawsze ich biorę na ostatnią chwilę i jak dotąd wychodziło na moje....zobaczymy jak będzie tym razem.