Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] [update]Zderzak tylny od RS - będzie pasował ten z allegro ?
Hej
Jak że już troszkę ochłonąłem po kolizji zaczynam sie zastanawiać nad możliwością "nakłonienia ASO" na założenie zderzaka od RS z PDC takiego jak ten http://allegro.pl/zderzak-tyl-tylni-ford-mondeo-mk4-titanium-st-pdc-i3178123961.html
tylko z jednym ale jeden otwór na rurę tylko i z lewej strony.
Czy ktoś może popatrzeć w programie jaki to ma nr części i czy występuje z jednym otworem?
Oczywiście zderzak przygotowany pod PDC (parktronik)
I jak to rozegrać z nimi aby dali się namówić ?
leszcz
Istnieje coś takiego z jednym otworem dokładnie mowa o tym dole srebrnym.
Lecz nie wiem czy ASO na to ci pójdzie, bo cena tego sreberka jest cztery razy większa niż standardowe wykończenie i raczej oni sami z siebie nie dopłacą no chyba ze ty. :wink:
A co do numerów to jest ich troszkę i musiałbyś mi napisać dokładnie, jaką wersje autka masz tzn. 5d, 4d czy kombi.
A co do numerów to jest ich troszkę i musiałbyś mi napisać dokładnie, jaką wersje autka masz tzn. 5d, 4d czy kombi.
Mam 5d hatchback :D
jaculek63 24-04-2013, 14:35 Mam 5d hatchback :D
Z pojedynczym wydechem i PDC 1 455 342
1324zł.oczywiście wersja do malowania.:>
To ja mam w katalogu lepszą cenę pod tym numerem. ;)
1819.77 :D
jaculek63 24-04-2013, 15:18 To ja mam w katalogu lepszą cenę pod tym numerem. ;)
1819.77 :D
wojtek może w kolorze bo tez są:oops:
1324zł.oczywiście wersja do malowania.
Hmm a ile kosztuje zderzak zwykły pod PDC ? ten z samego początku produkcji.
Mogę im dopłacić bo mi się podoba ten zderzak:).
acha a kolega może wrzucić zdjęcie tej części z programu ?
pozdr leszcz
dzieki
wojtek może w kolorze bo tez są:oops:
No właśnie nie:
Zagruntowany,
Od: 02-07-2007 Do: 06-09-2010 Mondeo 2007-, Zestaw wyposaż RSO bez tyl spojlera, Naklejka aplikacji VP, Z osłoną tylnego zderzaka, Pojedyncza rura wydechowa, Z ukladem wspomag.przy parkow.tylem
:?
PS: Potem wstawię foto. :wink:
1324zł.oczywiście wersja do malowania.
To jest sam dyfuzor :(
a ja potrzebuję całego zderzaka z tym dyfuzorem .
jaculek63 25-04-2013, 13:16 wojtek: ta cena to z 2010r a w fordzie wszystko mozliwe:>
jak wrzucisz obiecane foty to sie wszystko wyjaśni.
pozdrawiam jacek
Prosżę bardzo.
Cena aktualna na dziś. ;)
Koledzy byłem dziś sobie w ASO ale seata bo znajoma zna właściciela i powiedział mi że teraz ubezpieczalnie wciskają chińskie zamienniki i inne tego triki robią oczywiście zgłaszasz przy wycenie że nie zgadzasz się na zamienniki .Kurcze wkurza mnie to :D
Ale tez sobie tak myślę że jeśli wycena będzie w miarę to może lepiej samemu zrobić ?
I znalazłem taki zderzak : http://allegro.pl/tyl-tylny-zderzak-ford-mondeo-mk4-st-rs-pdc-i3135122185.html
I czy on będzie pasował do mojego hatchbacka 2007 r ? Czy Zmiana koloru to jakiś problem ? Wiem że moge zostawić tylko zderzak a lakiernik weźmie sobie tylko zaślepkę zderzaka celem dorobienia koloru .
Jak myślicie ?
pozdr leszcz
ps. w ASO Seata tak na oko to 7tyś lekko policzyli za zderzak i blendę . Szok.........
jaculek63 27-04-2013, 13:43 Jeśli bedziesz robił w aso to żadne zamienniki nie wchodzą w rachubę,jak na kosztorys to możesz dostac nawet 30% wyceny z aso.Mi za bardzo lekko zarysowane drzwi ubezpieczyciel zaoferował po pierwszych oględzinach 500zl. a aso zrobiło za 2200zl.:>
I czy on będzie pasował do mojego hatchbacka 2007 r ? Czy Zmiana koloru to jakiś problem ? Wiem że moge zostawić tylko zderzak a lakiernik weźmie sobie tylko zaślepkę zderzaka celem dorobienia koloru .
Jak myślicie ?
Spokojnie wymieniaj i maluj :) ja tez swój pomalowałem i wymieniłem, wszystko pasowało!
Spokojnie wymieniaj i maluj ja tez swój pomalowałem i wymieniłem, wszystko pasowało!
dzięki .
Czekam jak sprzedawca przysle mi zdjęcia zaczepów bo musze mieć pewność że są całe .
Acha i jeszcze mam dylemat bo mam tylko 1 rurę z lewej. Czy ten otwór aż tak widać będzie po prawej ?
A tak poza tym zderzak zdejmuje się w miarę szybko ? Czy są z tym jakieś problemy ?
jaculek63 27-04-2013, 20:35 Niestety ten na który się napaliłes jest inny,oryginał wygląda tak.:>
A czujniki ma w innym miejscu niż ten z dwoma rurami.
Niestety ten na który się napaliłes jest inny,oryginał wygląda tak
hmmm to jest kombi
a ja mam hatchbacka
jaculek63 27-04-2013, 21:58 hmmm to jest kombi
a ja mam hatchbacka
A co za różnica w dokładce do zderzaka:>
ps,rób jak uważasz chciałem pomóc.
Poza tym to zdjęcie miało na celu pokazanie różnicy między dokładką z jedną a dwoma dziurami.W wersji z jedną dziura wytłoczenie na tłumik jest subtelniejsze bo tłumik idzie w dół,a w wersji z dwoma tłumiki mają proste końcówki i druga dziurę bedzie mocno widac więc efekt estetyczny do oceny wlasnej,moim zdaniem raczej mizerny.
niestety mylisz się, wersja z jedną końcówką jest taka sama jak z dwoma.
http://www.fordonlineparts.co.uk/product/Ford_Mondeo_Rear_bumper_styling_kit,_5-door_%28%2B_PDS%29_for_single_exhaust_-_2007_onwards_-_1455342_F1455342-627#
jaculek63 28-04-2013, 11:48 Zdjecie tyłu to zdjecie mojego auta i zapewniam cie ze jest jedna wneka na tłumik i to bardzo plytka.
Wersja z podwójnym wydechem ma finis 1 455 344 i ma dwie dziury jak byk wiec nie wprowadzaj zamętu.:oops:
A tak poza tym zderzak zdejmuje się w miarę szybko ? Czy są z tym jakieś problemy ? \
Żadnych problemów jak masz całe uchwyty, odkręcasz dwie śruby i pomału odciągasz z jednej strony aby zacząć. Całość - demontaż i montaż 0,5 godziny :)
Kiedyś może założysz podwójny wydech i zapełnisz puste miejsce w zderzaku.
|