Zobacz pełną wersję : USB AUX Mondeo mkIII

xedos1
08-11-2006, 10:21
Witam, czy istnieje mozliwośc podłączenia np. pendrive do Forda Mondeo (przy radiu mam wejście AUX). Może jest jakis kabelek USB do AUX?

McDriver
08-11-2006, 10:25
Moim zdaniem nie ma takiej mozliwości technicznie - wejscie aux zrozumie tylko sygnal audio czyli pozostaje Ci zwykły mini-jack (którego wejscie masz w schowku - ale to napweno wiesz).

blue333
08-11-2006, 11:48
...zwykły mini-jack ... hej Kolego, a co można nim podłączyć? Czy np. odtwarzacz mp3?

Pozdro

McDriver
08-11-2006, 12:29
Tak, ale autorowi postu chodzilo o podlaczenie np.odtwarzacza mp3 przez USB

marek11
08-11-2006, 12:30
Wszystko co wysyla sygnal analogowynp. MP3.,CD,Tuner itp.

leszek
08-11-2006, 12:53
tak da się ja mam orginalne wejście w schowku na jeka

blue333
08-11-2006, 15:31
McDriver, dziękuję.
Pozdro

Edmund_Dantes
08-11-2006, 17:52
Witam

Natomiast za parę złotych można kupić taki cwancyk , który po podłączeniu pod zapalniczkę wysyła falę radiową z możliwością regulacji tejże fali , a to ustrojstwo poza wejściem typu mały "jack" posiada również wejście USB do np odtwarzacza MP3 czy tylko samego pendriva. Tak spięte ustrojstwo Podłaczasz pod zapalniczkę Nastawiasz falę radiową w urządzeniu i w samochodowym radyjku i już się Cieszysz muzą , która nie skacze na dziurach naszych polskich dróg.

Pozdrawiam
Edmund Dantes

tomasz_1974
08-11-2006, 20:59
To urzadzonko nazywa sie TRansmiter i jest tego pelno na allegro.
Sa rozne. Trzeba szukac z odtwarzaczem MP3 , tak zeby z samego PENA dzialalo . Cena ok. 70 pln

Bart
08-11-2006, 21:01
Natomiast za parę złotych można kupić taki cwancyk , który po podłączeniu pod zapalniczkę wysyła falę radiową z możliwością regulacji tejże fali , a to ustrojstwo poza wejściem typu mały "jack" posiada również wejście USB do np odtwarzacza MP3 czy tylko samego pendriva

To jest raczej kiepskie jakościowo rozwiązanie...

Polecam kupienie taniego mp3-playera i jeśli masz radyjko 6000 to podłączenie przez kabel jack-jack...

llechu
08-11-2006, 21:06
Ja nie polecam kupowania taniego mp3-playera. Będzie drożej o jego cenę bo się zepsuje i po 2-3 miesiącach trzeba będzie i tak kupić porządniejszego. Jeszcze nie wyrzuciłem ale mam w domu 2 takie (jeden na CD, drugi USB+czytnik SD). Poza tym te chińskie tanie przeważnie nie mają możliwości odtwarzania po folderach tylko grają wszystko po kolei z całej pamięci albo według f-cji random. Wygody i użyteczności w tym żadnej.

tomasz_1974
08-11-2006, 21:21
wiadomo
coś za coś ....
chcielibyscie ale sami niewiecie co i za ile.
Najprosciej to kupic radyjko na mp3 i po problemie :fcp12

xedos1
09-11-2006, 07:31
Jeżeli chodzi o transmiter to znalazłem na allegro taki TRANSMITER (http://www.allegro.pl/item139923960_transmiter_usb_7czest_mp3_w_aucie_ju z_od_59zl_.html) . Można podłączyć pod niego Pendriva, ale to jeszcze nie jest to co chcialem, transmiter działa przez fale FM z radia, a ja chcialem podłączyć bezpośrednio pod AUX. Jak by było wyjście z transmitera na jacka małego to może by zadziałało bezposrednio pod AUX

kicaj
09-11-2006, 11:47
Hej, z samymi transmiterami tez jest problem - to tylko urzadzenie ktore zamienia dzwiek (w postaci sygnalu elektrycznego) na fale FM (czyli tak jak stacja radiowa). W radiu dostrajasz odpowiednia czestotliwosc - do czestotliwosci transmitera, i sluchasz. Wygoda to brak kabli - mozesz sluchac we wszystkich autach gdzie masz radio FM. Braki: polaczenie transmiter-odtwarzacz, tutaj masz kable, no i jest to dodatkowe urzadzenie (hint: dodatkowe zasilanie). Ale trzeba zwrocic uwage czy taki transmiter ma mozliwosc regulowanie czestotliwosc na ktorej nadaje - bo jesli nie, moze sie zdarzyc ze bedzie sie pokrywala z jakas stacja i wtedy kicha... czasami mozna spotkac transmitery bez regulacji ale z paroma czestotliwosciami do wyboru...

jesli chodzi o USB - to jest to standard/port/kabel* do przesylu danych cyfrowych, tak wiec jedynie radio z wejsciem USB bedzie w stanie cos ci poradzic, dodatkowo wazne zeby radio mialo mozliwosc odtwarzania MP3 (co jest zazwyczaj gdy masz w radiu USB)

AUX to wejscie analogowe (czyt. sygnal analogowy taki jaki idzie do sluchawek) najprosciej podlaczasz wyjscie do sluchawek z wejsciem AUX - czyli za pomoca zwyklych jack'ow.
niestety nie da sie pogodzic tak prosto USB z AUX

jedyne rozwiazanie ktore mi sie nasuwa:
masz pendrive - kupujesz odtwarzacz MP3 z mozliwoscia podlaczenia zewnetrznego pendrive(zewnetrznej pamieci) podlaczasz wyjscie sluchawkowe z aux i... sluchasz muzyki ;)

*-niepotrzebne skreslic ;)

1olek
09-11-2006, 12:47
ludzie ale wy kombinujecie pendriva do gniazda aux !! Odtwarzacz mp3 z wejsciem na pendraiva Budujecie jakies niepotrzebne piramidki zamiast kupic odtwarzacz mp3 i podpiac normalnie do gniazda jack W media markt zaczynaja sie od 70 zl

kicaj
09-11-2006, 15:06
ludzie ale wy kombinujecie pendriva do gniazda aux !! Odtwarzacz mp3 z wejsciem na pendraiva Budujecie jakies niepotrzebne piramidki zamiast kupic odtwarzacz mp3 i podpiac normalnie do gniazda jack W media markt zaczynaja sie od 70 zl

tak, kombinujemy bo autor postu chcial koniecznie podpiac w jakis sposob pendrive do radia...
gdyby napisal ze chce posluchac muzy z mp3 w moim autku to by byly inne odpowiedzi...

1olek
09-11-2006, 17:34
tak, kombinujemy bo autor postu chcial koniecznie podpiac w jakis sposob pendrive do radia...
gdyby napisal ze chce posluchac muzy z mp3 w moim autku to by byly inne odpowiedzi...

Jasne tylko to nie ma sensu, czasami trzeba wytlumaczyc i pokierowac na inna droge ;)

Bart
09-11-2006, 20:26
Mowiac o tanim MP3 myślałem o czymś marki CREATIVE, PHILIPS za 100-150 PLN...

xedos1
10-11-2006, 08:27
Dzięki za odpowiedzi, chodziło mi wyłącznie o podłączenie USB PENDRIVA, nie ma takiej możliwości :(

slawekpurc
12-11-2006, 17:19
gdzie tam jest mini jack? ja tego w schowku nie mam. mam radio 6006 zmieniarka na 6cd.
jak mam do tego podlaczyc cokolkwiek np mp3? bo nie mam.

blue333
12-11-2006, 18:19
slawekpurc, po lewej stronie schowka, prawie na samym dnie. Otwór zamontowano w lewej ściance.

Pozdro

grzesko8
12-08-2007, 09:44
ja tez tego w schowku nie mam,napiszcie dokładnie gdzie to jest....albo najlepiej zróbcie fotke i wzucie ja na forum ...z góry dzienki :fcp1