xedos1
08-11-2006, 10:21
Witam, czy istnieje mozliwośc podłączenia np. pendrive do Forda Mondeo (przy radiu mam wejście AUX). Może jest jakis kabelek USB do AUX?
Zobacz pełną wersję : USB AUX Mondeo mkIII xedos1 08-11-2006, 10:21 Witam, czy istnieje mozliwośc podłączenia np. pendrive do Forda Mondeo (przy radiu mam wejście AUX). Może jest jakis kabelek USB do AUX? McDriver 08-11-2006, 10:25 Moim zdaniem nie ma takiej mozliwości technicznie - wejscie aux zrozumie tylko sygnal audio czyli pozostaje Ci zwykły mini-jack (którego wejscie masz w schowku - ale to napweno wiesz). blue333 08-11-2006, 11:48 ...zwykły mini-jack ... hej Kolego, a co można nim podłączyć? Czy np. odtwarzacz mp3? Pozdro McDriver 08-11-2006, 12:29 Tak, ale autorowi postu chodzilo o podlaczenie np.odtwarzacza mp3 przez USB marek11 08-11-2006, 12:30 Wszystko co wysyla sygnal analogowynp. MP3.,CD,Tuner itp. leszek 08-11-2006, 12:53 tak da się ja mam orginalne wejście w schowku na jeka blue333 08-11-2006, 15:31 McDriver, dziękuję. Pozdro Edmund_Dantes 08-11-2006, 17:52 Witam Natomiast za parę złotych można kupić taki cwancyk , który po podłączeniu pod zapalniczkę wysyła falę radiową z możliwością regulacji tejże fali , a to ustrojstwo poza wejściem typu mały "jack" posiada również wejście USB do np odtwarzacza MP3 czy tylko samego pendriva. Tak spięte ustrojstwo Podłaczasz pod zapalniczkę Nastawiasz falę radiową w urządzeniu i w samochodowym radyjku i już się Cieszysz muzą , która nie skacze na dziurach naszych polskich dróg. Pozdrawiam Edmund Dantes tomasz_1974 08-11-2006, 20:59 To urzadzonko nazywa sie TRansmiter i jest tego pelno na allegro. Sa rozne. Trzeba szukac z odtwarzaczem MP3 , tak zeby z samego PENA dzialalo . Cena ok. 70 pln Bart 08-11-2006, 21:01 Natomiast za parę złotych można kupić taki cwancyk , który po podłączeniu pod zapalniczkę wysyła falę radiową z możliwością regulacji tejże fali , a to ustrojstwo poza wejściem typu mały "jack" posiada również wejście USB do np odtwarzacza MP3 czy tylko samego pendriva To jest raczej kiepskie jakościowo rozwiązanie... Polecam kupienie taniego mp3-playera i jeśli masz radyjko 6000 to podłączenie przez kabel jack-jack... llechu 08-11-2006, 21:06 Ja nie polecam kupowania taniego mp3-playera. Będzie drożej o jego cenę bo się zepsuje i po 2-3 miesiącach trzeba będzie i tak kupić porządniejszego. Jeszcze nie wyrzuciłem ale mam w domu 2 takie (jeden na CD, drugi USB+czytnik SD). Poza tym te chińskie tanie przeważnie nie mają możliwości odtwarzania po folderach tylko grają wszystko po kolei z całej pamięci albo według f-cji random. Wygody i użyteczności w tym żadnej. tomasz_1974 08-11-2006, 21:21 wiadomo coś za coś .... chcielibyscie ale sami niewiecie co i za ile. Najprosciej to kupic radyjko na mp3 i po problemie :fcp12 xedos1 09-11-2006, 07:31 Jeżeli chodzi o transmiter to znalazłem na allegro taki TRANSMITER (http://www.allegro.pl/item139923960_transmiter_usb_7czest_mp3_w_aucie_ju z_od_59zl_.html) . Można podłączyć pod niego Pendriva, ale to jeszcze nie jest to co chcialem, transmiter działa przez fale FM z radia, a ja chcialem podłączyć bezpośrednio pod AUX. Jak by było wyjście z transmitera na jacka małego to może by zadziałało bezposrednio pod AUX kicaj 09-11-2006, 11:47 Hej, z samymi transmiterami tez jest problem - to tylko urzadzenie ktore zamienia dzwiek (w postaci sygnalu elektrycznego) na fale FM (czyli tak jak stacja radiowa). W radiu dostrajasz odpowiednia czestotliwosc - do czestotliwosci transmitera, i sluchasz. Wygoda to brak kabli - mozesz sluchac we wszystkich autach gdzie masz radio FM. Braki: polaczenie transmiter-odtwarzacz, tutaj masz kable, no i jest to dodatkowe urzadzenie (hint: dodatkowe zasilanie). Ale trzeba zwrocic uwage czy taki transmiter ma mozliwosc regulowanie czestotliwosc na ktorej nadaje - bo jesli nie, moze sie zdarzyc ze bedzie sie pokrywala z jakas stacja i wtedy kicha... czasami mozna spotkac transmitery bez regulacji ale z paroma czestotliwosciami do wyboru... jesli chodzi o USB - to jest to standard/port/kabel* do przesylu danych cyfrowych, tak wiec jedynie radio z wejsciem USB bedzie w stanie cos ci poradzic, dodatkowo wazne zeby radio mialo mozliwosc odtwarzania MP3 (co jest zazwyczaj gdy masz w radiu USB) AUX to wejscie analogowe (czyt. sygnal analogowy taki jaki idzie do sluchawek) najprosciej podlaczasz wyjscie do sluchawek z wejsciem AUX - czyli za pomoca zwyklych jack'ow. niestety nie da sie pogodzic tak prosto USB z AUX jedyne rozwiazanie ktore mi sie nasuwa: masz pendrive - kupujesz odtwarzacz MP3 z mozliwoscia podlaczenia zewnetrznego pendrive(zewnetrznej pamieci) podlaczasz wyjscie sluchawkowe z aux i... sluchasz muzyki ;) *-niepotrzebne skreslic ;) 1olek 09-11-2006, 12:47 ludzie ale wy kombinujecie pendriva do gniazda aux !! Odtwarzacz mp3 z wejsciem na pendraiva Budujecie jakies niepotrzebne piramidki zamiast kupic odtwarzacz mp3 i podpiac normalnie do gniazda jack W media markt zaczynaja sie od 70 zl kicaj 09-11-2006, 15:06 ludzie ale wy kombinujecie pendriva do gniazda aux !! Odtwarzacz mp3 z wejsciem na pendraiva Budujecie jakies niepotrzebne piramidki zamiast kupic odtwarzacz mp3 i podpiac normalnie do gniazda jack W media markt zaczynaja sie od 70 zl tak, kombinujemy bo autor postu chcial koniecznie podpiac w jakis sposob pendrive do radia... gdyby napisal ze chce posluchac muzy z mp3 w moim autku to by byly inne odpowiedzi... 1olek 09-11-2006, 17:34 tak, kombinujemy bo autor postu chcial koniecznie podpiac w jakis sposob pendrive do radia... gdyby napisal ze chce posluchac muzy z mp3 w moim autku to by byly inne odpowiedzi... Jasne tylko to nie ma sensu, czasami trzeba wytlumaczyc i pokierowac na inna droge ;) Bart 09-11-2006, 20:26 Mowiac o tanim MP3 myślałem o czymś marki CREATIVE, PHILIPS za 100-150 PLN... xedos1 10-11-2006, 08:27 Dzięki za odpowiedzi, chodziło mi wyłącznie o podłączenie USB PENDRIVA, nie ma takiej możliwości :( slawekpurc 12-11-2006, 17:19 gdzie tam jest mini jack? ja tego w schowku nie mam. mam radio 6006 zmieniarka na 6cd. jak mam do tego podlaczyc cokolkwiek np mp3? bo nie mam. blue333 12-11-2006, 18:19 slawekpurc, po lewej stronie schowka, prawie na samym dnie. Otwór zamontowano w lewej ściance. Pozdro grzesko8 12-08-2007, 09:44 ja tez tego w schowku nie mam,napiszcie dokładnie gdzie to jest....albo najlepiej zróbcie fotke i wzucie ja na forum ...z góry dzienki :fcp1 |