czeslaw27
28-04-2013, 18:28
Witam..Przeszukałem dłuższy czas forum i nigdzie nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi..posiadam orginalne felgi aluminiowe 16..zauważyłem, że po założeniu na ten sezon przy jeździe z otwartym oknem tłuką się dekielki..ale czemu? wytarły się? na każdym dołeczku stuk i stuk..nawet radio nie pomaga..uważam że w 99% to dekielki...
Czy ktoś miał podobny problem?
Jeżeli mój temat jest zbędny to proszę usunąć..
Pozdrawiam
Mam to samo. Faktycznie dekielki są luźne i trochę hałasują. Przy zamkniętych szybach nie słychać ale przy otwartych oknach jest to irytujące. Jeżeli ktoś ma patent na tą dolegliwość to również chętnie skorzystam.
... Jeżeli ktoś ma patent na tą dolegliwość to również chętnie skorzystam.
Może oklejenie dekielka na jego obwodzie (ew. felgę w miejscu montażu dekielka) cienką taśmą pomoże.
Witam
A czy macie drut rozpierający w dekielkach?
Mam alufelgi z dekielkami i nic nie stuka
http://www.republika.pl/fefk/felgamondeo.jpg
pozdrawiam
Arturek
czeslaw27
29-04-2013, 12:21
Tak drut jest...w każdym z dekielków..taśma pomoże na chwilę..szybsza jazda lub deszcz i odpadnie..silikon? pięknie będzie wyglądać tylko potem jak się go pozbyć? heh.. lepiej pianką by było :D:D:D
Tak poważnie to wadliwe dekielki? nowe nie będą hałasować myślicie?
Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
Próbowałeś jechać bez dekielków? Wtedy będziesz wiedział na pewno czy to one hałasują. A jeśli są zbyt luźno, to może trzeba rozciągnąć trochę ten drut/sprężynę, która siedzi w środku. Powinno pomóc. Ewentualnie nakleić jakiś kawałek plastiku o grubości około 1mm na te łapki, które dekielek mają trzymać. Powinno siąść ciaśniej i nie hałasować.
czeslaw27
29-04-2013, 20:23
Tak próbowałem bez dekli...na pewno one hałasują...
Spróbuje jutro z tą sprężyną...i napiszę efekty..
Pozdrawiam
Sprężyna jest niestety tak wyrobiona, że wraca do swojej pozycji po założeniu dekla..