Gosia01
21-05-2013, 10:04
Szanowne Koleżanki i Koledzy jak w temacie, interesuje mnie ta wersja w okolicy rocznika 2007 - 2008 w benzynie, czy ktoś miał z tym autem do czynienia i jakie są Wasze opinie. Pozdrawiam
Zobacz pełną wersję : Ford Focus kabriolet opinie Gosia01 21-05-2013, 10:04 Szanowne Koleżanki i Koledzy jak w temacie, interesuje mnie ta wersja w okolicy rocznika 2007 - 2008 w benzynie, czy ktoś miał z tym autem do czynienia i jakie są Wasze opinie. Pozdrawiam Gosia01 25-05-2013, 18:40 Naprawdę nic ? nie wierzę ! MAG 27-05-2013, 09:00 Znam tylko jedna osobe ktora miala przez ok. rok-poltora Foke cabrio (2,0TDCI) ale na tym forum za czesto sie ona nie pojawia ... kubaw20055 27-05-2013, 09:05 Jeśli chodzi o serwis to pewnie będzie on porównywalny z pozostałymi wersjami. Na pewno przy zakupie trzeba sprawdzić mechanizm dachu i detale, które wyst. tylko w odkrytym Focusie. Osobiście widziałem dwa takie egzemplarze - szary i błękitny. Ten drugi jest sporo ładniejszy ;) mihau2 27-05-2013, 11:26 Cabrio w naszym klimacie ? Przeciez w naszym klimacie jest deficyt dni slonecznych.Polska to nie Kalifornia. Blizej nam do Skandynawii a niżeli do krajów śródziemnomorskich . Poza tym kabrioletami jeżdżą w większości blondyny z yorkami -dziewczyny karków. TOMAS 27-05-2013, 15:47 tylko w focusie jest hard top więc nie ma problemu jeździć zimą kubaw20055 27-05-2013, 19:09 Są jeszcze megane, 307 cc, ew. eos lub astra III ;) MAG 28-05-2013, 08:01 Cabrio w naszym klimacie ? Przeciez w naszym klimacie jest deficyt dni slonecznych.Polska to nie Kalifornia. Blizej nam do Skandynawii a niżeli do krajów śródziemnomorskich . Poza tym kabrioletami jeżdżą w większości blondyny z yorkami -dziewczyny karków. A wiesz gdzie jest najwiekszy odsetek aut cabrio w Europie? Anglia i Skandynawia wlasnie g:D btw - mieszkam w Skandynawii i cabrio jezdzi tu naprawde cala masa - nawet dwie naucielki ze szkoly gdzie chodza moje dzieciaki jezdza cabrioletami - jedna ma trojke BMW (poliftowe E43), a druga Puga 307cc btw2 - obie panie maja zdecydowanie powyzej 50-ciu lat g:D mihau2 29-05-2013, 10:24 Nie zmienia to faktu ,ze kabrio przy ilosci dni slonecznych występujących w naszym klimacie nie ma sensu. Kiedy u nas są dni słoneczne ? Pół maja ,Lipiec,czerwiec pół na pół,sierpień chłodny i deszczowy i ewentualnie pierwsza dekada września. 2-2,5 miesiąca ciepłych dni słonecznych to chyba trochę za mało ,ze by był sens kupować kabrio. W Monaco,Saint Tropez ,Cannes czy Nicei to rozumiem ,ale nie w Polsce gdzie połowa lata to deszcze i temepratura w dzień 19 stopni mieszkam w Skandynawii i cabrio jezdzi tu naprawde cala masa - nawet dwie naucielki ze szkoly gdzie chodza moje dzieciaki jezdza cabrioletami - jedna ma trojke BMW (poliftowe E43), a druga Puga 307cc Pewnie z kryzysem wieku średniego .Pewnie myślą ,ze jak cabrio to sportowe auto. arturek 29-05-2013, 10:31 Witam Chyba dyskusja po co komu w Polsce cabrio jest nie na temat To tak samo jak pytać po co 70-cio latkowi dwudziestka - po prostu stać go na to :) Tutaj tak samo - kolega chce mieć i tyle, to nie nasza sprawa po co - nawet jakby trzymał auto w jadalni - to jego prywatna sprawa pozdrawiam Arturek P.S. http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634822562109487670.jpg http://www.worldlux.pl/x,hfhee,fba,dea.jpg MAG 30-05-2013, 10:59 .... 2-2,5 miesiąca ciepłych dni słonecznych to chyba trochę za mało ,ze by był sens kupować kabrio. W Monaco,Saint Tropez ,Cannes czy Nicei to rozumiem ,ale nie w Polsce gdzie połowa lata to deszcze i temepratura w dzień 19 stopni ... To zapraszam w cabrio latem do Saint-Tropez - ''zdechniesz'' po kilku chwilach spedzonych w tym ukropie z otwartym dachem ... Tam sie jezdzi ze szczelnie zamknietymi oknami i klima na full power g:D Bump: ... kolega chce mieć i tyle, ... hmmmmm, biorac pod uwage nick osoby zakladajacej ten watek, to raczej nie jest to ''kolega'' ... g:D Z mojej strony koniec offtopu ... Jacek 01-06-2013, 02:01 Znam jednego posiadacza takiego Focusa z silnikiem benzynowym 2,0 16V 145KM. Z tego co mi wiadomo kupuje do niego tylko części na przeglądy, nic więcej nie jest potrzebne. No i jeszcze ostatnio światła dzienne (LEDy Philipsa). Jak z nim rozmawiałem ostatnio, to bardzo był z auta zadowolony. MarcinKermel 04-06-2013, 16:54 tak mnie też to autko pociąga, ja go widziałem tylko w wersji błękitnej, ale jakoś tak wolałbym coś bardziej "męskiego". Słyszałem że ma bardzo niskie nadwozie, więc jest trochę problemu z parkowaniem w wielu miejscach, ale nie wiem czy to prawda, czy tylko ktoś mnie chciał zniechęcić do tego autka. Jacek 05-06-2013, 01:24 Sporo jest czarnych (Pitch Black), niebieskich (Blue Di Cina) i wpadających w brąz (Luna). Zawieszenie jest takie samo jak w zwykłym Focusie, nie jest jakoś specjalnie obniżany. Gosia01 08-06-2013, 12:25 Dzięki wszystkim za opinię, sprawa przesądzona, jak nie znajdę Forda w tej wersji to pozostaje - jak ktoś wyżej zauważył Peugeot 307 CC lub inne tego typu auto, choć najbliższy po Fordzie jest mi Pug ponieważ takowy wcześniej był w rodzinie w innej wersji. Wreszcie mój Fusion pozostanie tylko dla mnie, a druga połowa będzie sobie jeździć swoim autkiem :D Pozdrawiam wszystkich. rafalg 19-07-2013, 08:13 A jak wygląda w tym aucie kwestia siedzeń z tyłu? Czy jest tam bardzo mało miejsca? Hyper 19-07-2013, 08:36 jak nie znajdę Forda w tej wersji to pozostaje - jak ktoś wyżej zauważył Peugeot 307 CC lub inne tego typu auto Moja żona ma 206CC. Nie mieliśmy go w tym roku sprzedawać, ale jeśli będziesz mimo wszystko zainteresowany, to daj znać na PW. |