Zobacz pełną wersję : [Ogólne] NAWIGACJA - android. / zestaw głośnomówiący HTC
ndrozdowski 03-06-2013, 21:09 Panowie / Panie,
poddaje się. Testowałem:
navi expert,
sygic,
google maps.
Ręcę mi opadają i nie mam już absolutnie pomysłu jaka nawigacja jest ok, a nie oczekuje dużo tylko:
przejrzystości, szybkości w działaniu i ogólnie schludności - niech te mapy jakoś wyglądają. Po uruchomieniu navi expert, nie mogłem totalnie wyczytać gdzie jestem ja, jezdnia, na której jestem bo się wszystko zlewa. Sygic niby pobiera nowe mapy, aktualizuje, ale dla testu wprowadziłem Darwina (przy rondzie Starzyńskiego w Warszawie) to sobie nie poradziła bo nie odnalazła ulicy, a po wpisaniu jednego z adresów na Okęciu kierowała mnie z dolnego Mokotowa przez centrum co jest jakimś absurdem.
Google maps niby ok, ale lepiej jak jest zasięg 3G niż, gdy go nie ma.
Czy znacie jakąś dobrą, sensowną i w miarę szybko działającą nawigacje na android?
Mam htc evo 3D więc to nie jest jakieś powolne byle co tylko w miarę sprawny sprzęt.
Czy miał ktoś z Was jakiś kontakt z automapą i może się podzielić opiniami na jej temat? Chodzi mi o wersje na androida. Niby w sklepie google kosztuje 3,99 PLN, ale zanim kupię to chętnie przeczytam opinię na temat automapy lub jakiejś alternatywy.
Drugie pytanie dotyczy zestawu głośnomówiącego HTC. Czy korzysta ktoś z:
http://allegro.pl/htc-car-v100-zestaw-glosnomowiacy-one-x-s-desire-c-i3271996868.html
i może podzielić się opinią z użytkowania tego sprzętu?
Witam
1) A testowałeś program IGO8?
W przypadku Polski masz do wyboru mapy od trzech dostawców
- TomTom (dawniej Teleatlas)
- Navteq
- polska Emapa
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=38&sid=9db2cf01e3383ec9127335127005bcf8
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228
http://www.youtube.com/watch?v=2E6Rmxlg374
http://www.youtube.com/watch?v=F4qn1IL-JYU
Mnie oprogramowanie IGO odpowiada i lubię je (używam w "zwykłej" nawigacji)
2) Odnośnie zestawu BT - za te pieniądze można kupić analogiczny zestaw Nokia lub Blaupunkt - miałbym większe zaufanie
pozdrawiam
Arturek
Mystic_Art 04-06-2013, 03:07 Doczytaj dokladnie w opisie Automapy w Google play, te 3.99 to za tydzien sybskrypcji. Co do samej automapy to bardzo przyjemnie prowadzi zwlaszcze z LiveTraffic. Ja na nia nie moge narzekac, jak dla mnie to chyba najlepsza navi na nasz kraj.
Wysłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
sizarrio 04-06-2013, 05:41 Cześć,
długo testowałeś tego naviexperta? Używam od ponad roku, zacząłem jeszcze na starym samsungu bez androida. Teraz mam samsunga gio (więc wyświetlacz mniejszy od Twojego HTC) i całkiem sobie chwalę. Rzeczywiście kiedyś były ogromne problemy z navi jak traciła zasięg - navi się zawieszała, telefon trzeba było resetować. Albo poprawiło się pokrycie dróg, albo coś poprawili w programie, bo od ok. 8 miesięcy nie zdarzyła mi się żadna zwiecha.
Automape mam, ale nie na androidzie a na stacjonarnym urządzeniu. Wbrew obiegowym opiniom, że najlepsza, uważam ją za średniej jakości program. Wielokrotnie prowadziła mnie na manowce. Kilka bugów zgłaszałem do automapy, ale programiści mnie olali. Stąd np. jadąc w okolice Płocka z Warszawy, optymalna droga to na A2 i na nieistniejącą A1, po planowanej trasie A1.
W dawnych czasach przedandroidowych byłem bardzo zadowolony z IGO - bardzo przyjemna navi.
pozdr
ndrozdowski 04-06-2013, 07:22 Dzięki za odpowiedzi. Naviexpert testowałem przez jeden dzień. I tak musiałem pojechać kompletnie inną trasą niż to co mi wyznaczała bo w mieście zwariowała. Co do automapy - wiem, że jest tydzień subskrypcji.
Arturek,
Miałem w służbowym aucie zestaw nokia i wszystko było ok jak był sparowany z telefonem nokii. Przy samsungu niosło się echo i ogólnie ciężko było coś zrozumieć.
sizarrio,
może miałeś po prostu nieaktualne mapy? Spróbuje pojeździć z automapą.
droopsio 04-06-2013, 08:52 używam Automapy na Androida od jakiegoś czasu. Wg mnie najlepsza z dostępnych na Androida. Z wyglądu tak samo jak na klasycznej nawigacji, funkcjonalność prawie że identyczna.
Dużą zaletą jest to, że zgrywasz sobie na telefon mapy krajów, które potrzebujesz i nie masz pobierania danych jak np w Google maps.
Co do zestawu - od długiego czasu używam już w różnych autach zestawu NOKIA CK-200. Nie jest jakiś mega rozbudowany, ale działa poprawnie z różnymi telefonami - Nokia, Samsung, HTC, Motorola.
sizarrio 04-06-2013, 09:01 mapy oryginalne i aktualne ... dla mnie automapa aktualnie jako backup gdyby naviexpert przestał chodzić. Ale każdy ma swoje preferencje. 1 dzien mimo wszystko jak na testy krótko.
Panowie / Panie,
poddaje się. Testowałem:
navi expert,
sygic,
google maps.
Ręcę mi opadają i nie mam już absolutnie pomysłu jaka nawigacja jest ok, a nie oczekuje dużo tylko:
przejrzystości, szybkości w działaniu i ogólnie schludności - niech te mapy jakoś wyglądają. Po uruchomieniu navi expert, nie mogłem totalnie wyczytać gdzie jestem ja, jezdnia, na której jestem bo się wszystko zlewa. Sygic niby pobiera nowe mapy, aktualizuje, ale dla testu wprowadziłem Darwina (przy rondzie Starzyńskiego w Warszawie) to sobie nie poradziła bo nie odnalazła ulicy, a po wpisaniu jednego z adresów na Okęciu kierowała mnie z dolnego Mokotowa przez centrum co jest jakimś absurdem.
Google maps niby ok, ale lepiej jak jest zasięg 3G niż, gdy go nie ma.
Czy znacie jakąś dobrą, sensowną i w miarę szybko działającą nawigacje na android?
Mam htc evo 3D więc to nie jest jakieś powolne byle co tylko w miarę sprawny sprzęt.
Czy miał ktoś z Was jakiś kontakt z automapą i może się podzielić opiniami na jej temat? Chodzi mi o wersje na androida. Niby w sklepie google kosztuje 3,99 PLN, ale zanim kupię to chętnie przeczytam opinię na temat automapy lub jakiejś alternatywy.
Drugie pytanie dotyczy zestawu głośnomówiącego HTC. Czy korzysta ktoś z:
http://allegro.pl/htc-car-v100-zestaw-glosnomowiacy-one-x-s-desire-c-i3271996868.html
i może podzielić się opinią z użytkowania tego sprzętu?
Przetestowałem chyba wszystkie nawigacje na androida i zdecydowanie polecam Navigona
ndrozdowski 08-06-2013, 20:38 sprawdzę!
ndrozdowski 19-06-2013, 11:29 Wczoraj stałem się posiadaczem zestawu głośnomówiącego HTC.
Prezentuje się elegancko, drobny i lekki. Jakość dźwięku - bardzo dobra, rozmówcy też dobrze mnie słyszą.
Myślę, że można ten zestaw polecić.
marcinbb 19-06-2013, 12:02 W tej cenie można było poszukać używanego Parrota i zintegrować go z głośnikami w samochodzie. Twój zestaw jest fajny jednak ma zasadniczą wadę przynajmniej dla mnie.
Często telefon ląduje gdzieś w plecaku/kurtce/żona nosi w torebce Twoim zestawem można odebrać każdą rozmowę ale nie wiesz kto dzwoni chyba że zerkniesz na telefon.
Kolejne ale zanim odbierzesz musisz wyciszać muzykę w samochodzie, i pamiętać o zasilaniu jeśli nie jest on wpięty 24/7 w gniazdo zapalniczki.
|
|