Zobacz pełną wersję : [C-MAX 2003-2007] rura dolotowa do filtra powietrza 1.8 benzyna zdjęcie!

Eliotto
15-07-2013, 12:04
Witam! jak w temacie prosiłbym o udostępnienie jeśli ktoś takowe posiada zdjęcie rury dolotowej do filtra powietrza ,bo mój c-max jej nie posiada i niebardzo wiem jak ona w całości wygląda, nie mylić z rurą łączącą filtr z przepustnicą, z góry wielkie dzięki pozdrawiam

Eliotto
20-07-2013, 14:42
qrde napisałem drugiego posta i drugi bez żadnej odpowiedzi, zaczynam mniemać że albo tu ludzie maja jakąś paczke i tylko między sobą się wymieniają informacjami albo nie spotkali sie jeszcze z tymi problemami co ja w swoich samochodach:/ albo wogóle sie nie znają na rzeczy :/ ktoś może mi to wyjaśnic??

RS AUTO-RAF
20-07-2013, 15:22
kolego najłatwiej udać się do ASO i poprosić o takowy rysunek. to nic nie kosztuje a na pewno ci go udostępnią.

Eliotto
21-07-2013, 00:40
kolego po to jest te forum żeby sobie pomagac ,a ASO w ostateczności, więc Twój komentarz potwierdza moja wcześniejszą teze!!!

sq7lqr
21-07-2013, 00:57
Kolego, prosisz o zdjęcie części, którego zapewne nikt nie posiada (trudno, żeby robić zdjęcia każdej części), więc nie dziw się, że nikt nie odpowiada. Ale teraz do rzeczy, od filtra powietrza idzie rura do rezonatora powietrza( i jest ona z rezonatorem na stałe), rezonator jest jednocześnie obudową komputera i znajduje się pod lewym nadkolem. Jeżeli nie masz połączonego rezonatora z filtrem, to zapewne czasami występuje takie dziwne buczenie.
tutaj masz jak to wygląda:
http://allegro.pl/ford-focus-mk2-ii-c-max-1-8-2-0-16v-rezonator-i3410803874.html
i małe sprostowanie, komputer w rezonatorze występuje w dieslu, nie zwróciłem uwagi, że chodzi o benzynkę

Eliotto
21-07-2013, 14:01
podziękował bardzo kolego :)