Zobacz pełną wersję : [Transit 1986-1991] Cieknąca pompa CAV Lucas

mattbos
18-08-2013, 12:47
witam proszę o pomoc wczoraj odkryłem ze w moim transicie 2,5d r.1990 cieknie pompa wtryskowa marki CAV Lucas. Starałem się znaleźć na forum informacje dotyczące tej usterki jednak nie nadknełem się na żadna odpowiedz mianowicie zauważyłem ze cieknie paliwo z pompy i nie wiem jak to naprawić bać co można zrobić aby zapobiec dalszej utraty paliwa. Nie wiem jak to dokładnie mam zdefiniować jednak załączam zdjęcie wyciek znajduje się w miejscu poniżej zaznaczonym na rysunku w chwili gdy ten dłuższy element wciska tam na dole nie wiem czy to jest zaworek czy coś innego to zaczyna cieknąć bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje 44997

wojtekjanus
18-08-2013, 13:37
Ta dźwignia poruszana jest krzywką na dźwigni gazu i z tego co pamiętam zmienia w pompie kąt przyspieszenia wtrysku.

Dostęp jest fatalny - być może wystarczy zmienić oring, który się wypracował. Ale pompę trzeba wyjąć...
To jest do zrobienia w amatorskich warunkach, ale trzeba mieć już jakieś doświadczenie.
Jeżeli nie czujesz się na siłach, to szukaj dobrego i taniego pompiarza (o ile tacy są... ).

mattbos
18-08-2013, 13:57
ok temat zmieniony :) dziękuje za odpowiedz sprawdzę czy sam dam rade jak nie poproszę kolegę o pomoc jeszcze raz dzięki :))