pawelek2981
11-09-2013, 10:07
Witam Forumowiczów.
Sprawa dotyczy Ford Focus II FL 2009.
Niestety okazało się, że w moim modelu zastosowane są wtryskiwacze piezoelektryczne SIEMENS.
Około miesiąc temu pojawił się na desce komunikat "awaria układu silnika". Diagnostyka komputerowa w autoryzowanym serwisie FORD wskazała usterkę wtryskiwacza.
W związku, że są one nienaprawialne zmuszony byłem kupić nowy. Został on zamontowany. Prawidłową jazdą cieszyłem się trzy dni ... Ten sam komunikat - zaznaczę: pojawił się zaraz po rozruchu auta stojącego w garażu.
Ponowna diagnostyka komputerowa wykazała usterkę kolejnego wtryskiwacza.
Mechanik stawia na uszkodzenie cewki, czyli układu elektrycznego.
Proponuje mi kupno kolejnego wtryskiwacza i jego wymianę, ale ile można? ...
Obawiam się, że to będzie historia nie mająca końca.
Poszukuję rozwiązania, jaki czynnik zewnętrzny może wpływać na uszkodzenie wtryskiwacza/cewki i jak temu zapobiec?
chętnie odpowiem na dodatkowe pytania zainteresowanych tematem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam - Paweł.
Sprawa dotyczy Ford Focus II FL 2009.
Niestety okazało się, że w moim modelu zastosowane są wtryskiwacze piezoelektryczne SIEMENS.
Około miesiąc temu pojawił się na desce komunikat "awaria układu silnika". Diagnostyka komputerowa w autoryzowanym serwisie FORD wskazała usterkę wtryskiwacza.
W związku, że są one nienaprawialne zmuszony byłem kupić nowy. Został on zamontowany. Prawidłową jazdą cieszyłem się trzy dni ... Ten sam komunikat - zaznaczę: pojawił się zaraz po rozruchu auta stojącego w garażu.
Ponowna diagnostyka komputerowa wykazała usterkę kolejnego wtryskiwacza.
Mechanik stawia na uszkodzenie cewki, czyli układu elektrycznego.
Proponuje mi kupno kolejnego wtryskiwacza i jego wymianę, ale ile można? ...
Obawiam się, że to będzie historia nie mająca końca.
Poszukuję rozwiązania, jaki czynnik zewnętrzny może wpływać na uszkodzenie wtryskiwacza/cewki i jak temu zapobiec?
chętnie odpowiem na dodatkowe pytania zainteresowanych tematem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam - Paweł.