Zobacz pełną wersję : Ważne auto komis , auto-salon Mysłowice Damian Rafał SIKORA ?

teyo3
14-09-2013, 08:38
Witam mam pytanie czy kupował ktoś samochód w komisie w mysłowicach może się wypowiedzieć ma jakieś opinie polecacie czy odradzacie

http://komissikora.auto.com.pl/

http://auto-sikora.otomoto.pl/

https://www.google.pl/search?q=sikora+damian+rafa%C5%82&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&gws_rd=cr&ei=pgQ0UvGHC9SVhQezmYHYDA

proszę o opinie kto kupił niech się wypowie polecacie czy odradzacie jakie doświadczenia itp z góry dzięki za wszelki sugestie
dodam że przejrzałem chyba cały internet i nie znalazłem nic na temat żadnych uwag zażaleń ale też żadnych pochwał itp więc może ktoś z użytkowników miał przyjemność kupić tam samochód dodam że wszedzie się ogłaszają auta od 1włascieli serwisowane gwarancja itp

xander!
15-09-2013, 18:35
Działają na terenie giełdy ;)

O jakie konkretnie autko koledze chodzi będzie łatwiej pomóc ?

Ale generalnie pytać o raport/wycenę przed zakupem i dzwonić do ASO gdzie autko było rzekomo serwisowane jeśli są to w miarę nowe auta poleasingowe można się troszkę dowiedzieć ciekawych rzeczy ;)

fundil
15-09-2013, 20:48
Handlarz jak handlarz,chcę zarobić jak najtańszym kosztem. Na pewno możesz sprawdzić autko ale nie rób tego n giełdzie. To jest jedna wielka zmowa handlarzy.
Ale polecę Ci autokomis w Mysłowicach http://salonmm.otomoto.pl/

xander!
15-09-2013, 21:56
ale można zawsze do Pana Łukasza na sprawdzonko skoczyć blisko jest na tyle, że bez problemu można jechać ;)

LustForPower
15-09-2013, 23:00
Pytanie czy Pan Lukasz nie dostaje odpowiednio 100 wiecej ;0 lub np sam tych aut nie naprawia dla handlarzy... ?? :)

Errata
16-09-2013, 20:24
To pytanie powinneś zadać p. Łukaszowi a nie szkalować jego dobrej opinii na forum gdzie wielu użytkowników to jego zadowoleni klienci od kilku lat .W imieniu swoim i mam nadzieję innych domagam się przeprosin dla w/w.

xander!
16-09-2013, 22:21
Zgadzam się z kolegą powyżej..

GracKa
17-09-2013, 00:30
Kolega LUST zadał tylko nieostrożne pytanie nasycone wątpliwością co uważam w dzisiejszych czasach za normalny objaw odruchu człowieka w zdegenerowanym społeczeństwie.

Nie uważam ,że można tu mówić o szkalowaniu czyjejkolwiek godności.

hirotaro
19-09-2013, 22:48
panowie przypominam że pytanie kolegi z pierwszego postu dotyczyło czego innego...ta dyskusja jest zbędna....

filipous
19-11-2013, 15:01
A ja tam kupiłem już 2 samochody - C Klassę i Corollę Kombi - oba są żywe i sprawne do dziś, więc absolutnie się nie zgadzam. Komis ma dobrą renomę i wiem że jeśli ktoś coś wykaże niezgodnego z tym co mówili przy sprzedaży, nie dyskutują zbytnio - starają się by opinia o nich była właściwa, bo z tego żyją .

Polecam ten komis, kilku moich znajomych tam wysłałem i są zadowoleni po zakupie - ale ufaj to nie znaczy nie kontroluj, więc radze dokładnie sprawdzać, by nie było później zbytnich wątpliwości .

agir
25-02-2015, 15:06
Pozwolę sobie wrzucić parę słów na temat tego komisu. Sam byłem kiedyś klientem tego komisu i jedno co mogę powiedzieć i jest to zagwarantowane - samochodami z tego komisu się nie zabijecie z powodu stanu technicznego. Co do reszty to oczy dookoła głowy - knify są:
- na roczniku - data produkcji,data pierwszej rejestracji, ale cena jest z rejestracji !
- opis wyposażenia samochodu nie do końca odpowiada rzeczywistości ale cena to już zawiera, niby szczegół ale jest
- pęknięta szyba ( konkretnie niewielka rysa 2,5 cm ) dla sprzedającego to właściwie nic ,ale szyba do wymiany
- grubość lakieru to sprawdza się samemu
- w opisie -książka gwarancyjna, przebieg potwierdzony, w rzeczywistości -wydany wtórnik z ostatnim wpisem serwisowym
- wasz samochód wart grosze - no ale to to jest standard wszędzie
I nie uważam że zieję chęcią skompromitowania marki komisu - bo jeżeli miałbym wybierać komisy z autami z importu i ich to zdecydowanie poszedł bym do nich - tylko że tu też trzeba uważać żeby nie dać się wystrugać.

Maksikaz
27-08-2015, 12:13
Potwierdzam - też zanabyłem Focusa II FL - po dwóch latach mogę powiedzieć że zarówno historia samochodu jak i stan techniczny były zgodne z ofertą i opisem p. Sikory.
PS - Tylko opony były starsze niż samochód ;-) Ale pewnie oryginały były w b.dobrym stanie :619: więc szkoda sprzedawać. Tak czy inaczej POLECAM !

Tudor4
31-01-2016, 14:13
Dlaczego mój negatywny wpis odnośnie tego komisu, który zamieściłem w grudniu 2015 roku został wykasowany ? Zaznaczam że pisałem prawdę którą sam doświadczyłem, nic nie było zmyślone. Czyżby właściciele tego komisu mieli w kieszeni administratora tego portalu ? Pewnie ten mój post też wykasują, zobaczymy

Tudor4
28-02-2016, 13:41
Napiszę jeszcze raz, może Admin tym razem nie usunie mojego posta.
------------------------------------------------------------------

Uwaga na Autokomis Damian i Rafał Sikora w Mysłowicach (na terenie giełdy).
W opisie wielu samochodów które sprzedają wiele informacji się nie zgadza. Rocznik 1 rejestracji podają jako produkcji, w rzeczywistości auto jest starsze o 1 rok, a co za tym idzie cena powinna być oczywiście niższa. Wyposażenie aut często mija się z prawdą, nikt nie jest w stanie sprawdzić w krótkim czasie zgodności stanu wyposażenia z opisem. Tak samo fotografie w internecie są zamieszczane z połączenia aut tej samej marki ale z różnym wyposażeniem, np. halogeny - w opisie jest że są a na zdjęciach ich nie ma, albo czujniki. Piszą że 100% lakier fabryczny a na miejscu przy badaniu miernikiem okazuje się że któryś element był już lakierowany - czyli nie prawda że cały lakier fabryczny. Także radzę baaardzo uważać na szczegóły i sprawdzać dokładnie wszystko samemu a nie słuchać kitu który oni próbują wciskać. Wiem co piszę bo sam kupiłem u nich auto a po czasie wychodzą niuanse.

pozdrawiam

Pogodny
29-02-2016, 08:14
Handlarze zawsze prowadzą psychologiczną grę, w której na początku gadają z Tobą o pierdołach żeby wyczaić jak wcisnąć samochód - handlarze mówią o samochodzie to co klienci chcą usłyszeć...

Marcin0707
01-03-2016, 20:40
Hej ... dołączę się do dyskusji . Ja 5 miesięcy temu kupiłem w Mysłowicach swojego Focusa. Komis Auto - Baja się nazywa . Też mi odradzano ... , że giełda, że tacy i owacy .

Autko sprawdziłem i było ok, cena dobra i miła , profesjonalna obsługa kredytowa ....

Ja polecam ... :)

mefkm
17-05-2016, 10:38
w auto baja kupiłem mondziaka w 2013r. - do teraz auto jezdzi i ma sie dobrze, moze ja duzo nie jezdziłem ale po 45tyś. tylko bieżące sprawy serwisowe

więc i ja polecam

ps. auto oczywiście sprawdziłem w ASO, przy czym mina mi zrzedła jak mechanik z ASO jest na "ty" ze sprzedawcą z komisu. całe szczęście auto okazało sie OK, nawet znalazła się jakaś historia napraw serwisowych wykonanych w holenderskim ASO, która potwierdziła zapisy i stan licznika w książce serwisowej.

W ogłoszeniu auto miało być z niemiec od 1 właściciela, a okazało się że auto z holandii, polisyngowe i tylko przepuszczone przez jakąś firmę w niemczech (która to auto nawet tam na chwilę zarejestrowała - może tylko w celu odzyskania podatku, a może...). Całe szczęście dotarłem do ogłoszenie z holandii i stan auta i licznika się zgadzał.

slawek-kali
17-05-2016, 10:49
Fajnie a jaka fakture dostales na te firmowe auto?

mefkm
17-05-2016, 11:18
vat marża, stąd ...

ale auto już jest stare, więc się nie martwię, hehehe

MĄKA
17-05-2016, 23:44
witam

podepnę się pod temat komisu... nie chodzi o komis z Mysłowic ale o komis z Waszego regionu - m. Pruchna - a nie chciałem zakładać nowego wątku
Jestem w trakcie poszukiwania S-maxa i zainteresowała mnie ta oferta
http://otomoto.pl/oferta/ford-s-max-7-fotelilednavipanoramasamochod-objety-roczna-gwarancja-vgs-gold-ID6ynAjw.html#1a18b9b313

Po wielokrotnych prośbach uzyskałem w końcu nr VIN i kupiłem raport z autoDNA....z raportu niewiele wyszło więc zacząłem drażyc i dopytywac o udokumentowanie przebiegu....poprosiłem o przeskanowanie i wysłanie na maila posiadanych dokumentów. Pan zawsze gdzieś był jak tylko wróci to wysle..i tak ze 3 razy po czym w końcu napisał ze auta nie ma już w ofercie....moja prośba czy jest ktoś z okolicy kto mógłby to zweryfikować......wg. gość coś kręci

Fisha
18-05-2016, 15:06
Ten komis mozesz sobie odpuścic od razu ;-)
Jak sie upierasz to wal do działu "kupujemy samochody" - chłopaki coś znajdą (jeśli rzeczywiscie był serwisowany) :619: