wojtek-vx
10-10-2013, 20:04
Witam,
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Forda Kuga MK2.
Moja Kuga jest wyposażona w radio Sony z kolorowym wyświetlaczem, bez DAB i bez nawigacji.
Udało mi się bez problemu sparować telefon (iPhone 4S) z radiem.
Bluetooth Audio także działa bez problemu, ale nie widzę tytułów utworów.
Natomiast nie mogę zmusić do działania Ford SYNC Aplink - żadna aplikacja nie chce się zainstalować, pomimo, że system posiada taką opcję.
Próbowałem z aplikacjami Spotify (premium) oraz Audioteka.
Jeśli komuś w Was udało się*zainstalować jakąkolwiek aplikację Applink, proszę o radę.
Pozdrawiam.
Co do Spotify to jest to program dla amerykańskiego SONY SYNC TOUCH (w modelu Escape czyli odpowiednikiem Kugi), który jest niezgodny z naszym sprzętem.
wojtek-vx
11-10-2013, 08:00
No dobrze, rozumiem.
Ale np. wspomniana przeze mnie Audioteka jest polską aplikacją, mimo wszystko nie mogę*jej zainstalować w AppLink. W ogóle nie mogę żadnej aplikacji zainstalować.
Czy jest gdzieś dostępna instrukcja nt. Instalacji Applink w europejskiej wersji Ford SYNC? Instrukcja z amerykańskiej strony prawdopodobnie nie działa - nie przynosi żadnego efektu.
Czy znacie jakąkolwiek aplikacje zgodną z Applink, która działa w sprzedawanych w Polsce Fordach z SYNC?
Witam,
od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Forda Kuga MK2.
Moja Kuga jest wyposażona w radio Sony z kolorowym wyświetlaczem, bez DAB i bez nawigacji.
Udało mi się bez problemu sparować telefon (iPhone 4S) z radiem.
Bluetooth Audio także działa bez problemu, ale nie widzę tytułów utworów.
Gratki auta.
Czyli Sony nie pracuje poprawnie z iPhonem, bo ja u siebie z SGS3 mam jak na tym zdjęciu i autora i tytuł utworu.
wojtek-vx
01-11-2013, 08:41
Witam,
nadal nie udało mi się zainstalować żadnej aplikacji AppLink w moim radiu Sony z SYNC. Może ktoś z forumowiczów odniósł już jakiś sukces na tym polu?
Co do pokazywania tytułów utworów przez Bluetooth Audio, to w skróconej instrukcji SYNC na stronie 10 jest taki tekst:
"WSKAZÓWKA: System nie obsługuje tytułów i informacji o artyście podczas odtwarzania strumieniowego audio przez Bluetooth.",
dlatego jestem trochę zdziwiony, że nie działa to na iPhonie a na SG3 działa.
Jeśli będę miał możliwość sprawdzę to na jakimś telefonie z Androidem.
Za tydzień będę z wizytą w salonie Forda, zapytam przy okazji czy nie ma jakiejś aktualizacji oprogramowania SYNC. W amerykańskiej wersji SYNC aktualizację można robić samodzielnie przez USB... Wiadomo Wam coś na ten temat? Pozdrawiam.
"WSKAZÓWKA: System nie obsługuje tytułów i informacji o artyście podczas odtwarzania strumieniowego audio przez Bluetooth.",
dlatego jestem trochę zdziwiony, że nie działa to na iPhonie a na SG3 działa.
Jeśli będę miał możliwość sprawdzę to na jakimś telefonie z Androidem.
Widzisz i to może być wyjaśnienie, bo ja nie mam SYNCa. Zapomniałem o tym, że to jest przecież inny moduł BT i radio nie ma z tym nic wspólnego :<. Natomiast te informacje pojawiły się u mnie po aktualizacji, bo od nowości ich nie było, więc jest szansa. Swoją drogą ciekawe czemu nie może ich być jak podaje instrukcja.