Zobacz pełną wersję : nocleg Gdańsk-Sopot

motorek26
17-11-2013, 22:45
Witajcie

Wybieramy sie z rodziną na weekend-owy wypad w grudniu dokładnie 7-8 grudzień (jeden nocleg)

potrzebowali byśmy jakiś nocleg dla 4 osób -2 dorosłych 2 dzieci
czy mogli byście coś polecić w okolicach Gdańsk Sopot,Ergo Areny

ewentualnie coś w okolicy

co przy okazji polecilibyście do zwiedzenia

Wszystkie propozycje mile widziane

lukaszs
18-11-2013, 17:45
na booking.com jest duzo roznych ofert i nawet mozna w cenie 300zl sie zmiescic

jamacieq
18-11-2013, 19:57
jeżeli trochę dalej to polecam hotel Faltom w Rumii http://www.hotel-faltom.com.pl (4 gwiazdki, fajny basen i super SPA) lub hotel Falko http://www.hotelfalko.pl (3 gwiazdki, ale i tak bardzo wysoki standart). Polecam bo mieszkam w Rumii i co nieco wiem. Z rumii do gdańska to jakieś 40 minut, może nawet szybciej przy pomyślnych wiatrach, a dojazd jest łatwy jadąc autostradą, obwodnica trójmieską i dalej kawałek (jakieś 10 minut) przez gdynię. Z atrakcji to polecam zwiedzanie gdańska, westerplatte, sopot (monciak i spacer nad morzem), skwer kościuszki w gdyni i zaraz obok oceanarium. Przy wiekszej ilości czasu mozna wybrać się na półwysep i zajechać do dobrej i taniej knajpy itp. Po więcej info priv

adam131
19-11-2013, 00:24
W dwa dni trójmiasta i okolic nie zwiedzisz. Za mało czasu. Musisz się zdecydować na w miarę ograniczony zasięg i tematykę (co Cię interesuje). Miejsc noclegowych jest masa, od ***** do kwater prywatnych. Myślę, że znajdziesz w internecie bez problemu wedle potrzeb, celu i możliwości.

Jerry292
19-11-2013, 07:40
Mam mieszkanie 2 pokojowe w gdyni wolne możemy się dogadać . jak zainteresowany to pisz na priv

motorek26
20-11-2013, 23:07
i zaraz obok oceanarium. a czynne jest bo na ich stronie czytaliśmy że zamkniete

co do noclegu to chyba bardziej jakiś chotel bo tam zawsze jest jakaś restauracja tak aby można było coś zjeść i nie szukać nigdzie

jamacieq
23-11-2013, 10:04
http://www.akwarium.gdynia.pl

Nieczynne, ale tylko w poniedziałki.

Jak będzie czas to polecam również wybrać się do teatru muzycznego na jakąś komedię (jak będą grali w tym czasie oczywiście).

Remix1
30-11-2013, 08:31
Jeśli chodzi o zwiedzanie to w Sopocie ul. Bohaterów monte cassino (czyli tak zwany monciak) i oczywiście molo. W Gdyni bulwar nadmorski, skwer kościuszki przy którym stoi żaglowiec Dar Młodzieży i okręt wojenny Błyskawica (oba udostępnione do zwiedzania) i oceanarium ( akwarium morskie). Nie wiem tylko jak w tej chwili jest z Błyskawicą, bo kiedyś często na okres zimowy zabierali ją na remont i konserwacje. Można jeszcze zahaczyć o basen jachtowy (znajduje się między plażą miejską a skwerem kościuszki), i ewentualnie Kamienna Góra z widokiem na Gdynię i port. Na końcu bulwaru przy plaży miejskiej jest jeszcze Muzeum Miasta Gdynia i Muzeum Marynarki Wojennej. Wszystkie to znajduje się w dość bliskiej odległości od siebie. Ewentualnie jeszcze molo w Gdyni Orłowie ( kameralne miejsce na krótki spacer). Jak starczy czasu to niewielkie muzeum motoryzacji na ul. Żwirowej lub Galeria VW w Pępowie za Gdańskiem.