Zobacz pełną wersję : [Mondeo 2007-2014] Zawiesza się moduł bluetooth przy łączeniu z telefonem
Po zmianie telefonu z Nokii na Samsunga Galaxy s4 mam problem z łącznością (bluetooth). Telefon z łatwością sparowałem z Blaupunkt NX i wszystko jest ok do momentu ponownego uruchomienia samochodu (radia). Cały zestaw się wiesza komunikując że łączy z telefonem (blokując zestaw). Do tej pory we wszystkich telefonach (Nokia) które parowałem z zestawem, nie było najmniejszego problemu. Gdy telefon jest połączony to nie wyświetla ikony zasięgu na wyświetlaczu radia.
pazura81 19-11-2013, 09:42 Kolego miałem ten sam problem. Pomogła aktualizacja modułu BT przez USB:surprise:
Dziękuję za odpowiedź, a możesz napisać jak to zrobić? Jak podłączyć USB, pod co? w zestawie nie mam wejścia USB?
...Jak podłączyć USB, pod co?
W BT/VC masz zapewne gniazdo USB.
artur1970 19-11-2013, 12:30 Jeżeli w schowku po stronie pasażera masz gniazdo USB to możesz dokonać aktualizacji, jeżeli tam go brak to nie dokonasz aktualizacji (masz moduł bt/vc bez wyjścia USB).
No niestety nie mam gniazda USB, czy można w inny sposób zaktualizować np. poprzez IDS?
tocamartin 30-11-2013, 11:51 podepne sie ponieważ mam ten sam problem z moim htc one.
Tel sparowałem juz ale rozłącza połączenie bluetooth. Wczesniej mialem nokie N8, wchodziłęm do fury, odpalałem i juz widział. Teraz włączam w htc bt łączy sie z fordem i zaraz rozłącza.
Wlacz Bluetooth, rozlacz przed polaczeniem z autem, wlacz ponownie,czekaj na polaczenie i reakcje telefonu.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
tocamartin 01-12-2013, 17:04 łączyć sie łączy moj htc z fordem ale tylko na 3 sekundy i rozłącza i tak co chwila, łączy-rozłącza. wszystko działa na innych telefonach (nokia n8, e51, lumia800). Zrobiłem aktualizacje androida do wersji 4,3 i dopiero zaczeły sie te dziwne rzeczy dziac.
Wlacz,wylacz,wlacz Bluetooth w telefonie... Wlacz radio w samochodzie...bedzie ok. Mam to samo,ale ten trik pomaga .Ta wersja android ma jakiegos zonka.Zreszta na 4.2 tez mialo problem.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
droopsio 02-12-2013, 08:58 łączyć sie łączy moj htc z fordem ale tylko na 3 sekundy i rozłącza i tak co chwila, łączy-rozłącza. wszystko działa na innych telefonach (nokia n8, e51, lumia800). Zrobiłem aktualizacje androida do wersji 4,3 i dopiero zaczeły sie te dziwne rzeczy dziac.
niestety znany problem z BT w HTC :) Spróbuj zainstalowac Bluetooth Phonebook z Google Play - u mnie pomagało na ogół (rozłączanie następowało sporadycznie)
Ja co prawda mam Nokia CK-200 ale problem dotyczy BT po aktualizacji
tocamartin 05-12-2013, 11:32 Nie zaznaczyłem w temacie powiadomień i nie wiedziałem że ktoś coś napisał. Kolego droopsio już zainstallowalem programik z Google Play, jak sprawdzę to dam znać.
Zainstalowałem i dalej nic nie działa. Mam w domu logitech adapter Bluetooth, podłączony mam zestaw głośników i działało. Teraz nawet to nie działa.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Witam od paru dni bluetooth mi rozłącza z telefonem kasowanie i resetowanie w tel i w radiu nic nie dało. Także odłączenie akumulatora nie pomogła. Czy może ktoś podpowiedzieć czy da się to naprawić czy gdzieś trzeba to wymienić jeżeli tak to gdzie w okolicach Legionowa czy jednak muszę wymieniać całe radio dzięki za pomoc. Jak cos to radio mam takie https://mondeo-mk4.de/forum/thread/16162-navi-mic-av8-f%C3%BCr-mk4/?pageNo=3
Moduł BT jest oddzielnym elementem, można go odłączyć (lub odpiąć klemę), zresetować przez komputer diagnostyczny, niektóre można też zaktualizować, ostatecznie wymienić na inny.
Znajdziesz go za schowkiem pasażera.
Sama usterka może być zależna od modułu, lub słuchawki tel.
Jest gdzieś może instrukcja jak się do niego dostać bo nie znalazłem nic w necie ?
|