Zobacz pełną wersję : gdzie się tankujecie?
Witam, panowie macie jakies sprawdzone stacje w Łodzi z ropką?
mieszkam w Koluszkach ale pracuję w Łodzi na Widzewie, dotychczasowymi dieselkami pomykałem na tych ,,tańszych" ale do CR trochę sie boję.
A ja tam gdzie za chwile mi silnik zgaśnie
Szeryf455 19-12-2013, 19:15 Na CB radiu: mobilki, oszczędności kupię ;)
Na CB radiu: mobilki, oszczędności kupię ;)
teraz to za duże ryzyko :619:
Szeryf455 19-12-2013, 21:40 teraz to za duże ryzyko
Wiem, wiem...to był żart :)
Ale jeszcze można spotkać takich, którzy drą gębę na radiu z takimi tekstami.
bartoszek 20-12-2013, 07:24 Ehh. Nadal żyjecie w przekonaniu że tu paliwo lepsze a tu gorsze. 99% stacji zaopatruje się w dwóch rafineriach - Płock i Lotos. Bardzo często można zauważyć, jak np. cysterna wyjeżdża ze Statoil i wjeżdża na BP.
Jedyna różnica to kwestia czystości zbiorników na danej stacji oraz uczciwość sprzedawcy. Chociaż na firmowych oraz ajecnkich stacjach oszustwa są już bardzo mało prawdopodobne.
Ja osobiście leję na BP i Orlenie, ale to raczej z przyzwyczajenia - kawa mi tam smakuje :)
Ehh. Nadal żyjecie w przekonaniu że tu paliwo lepsze a tu gorsze. 99% stacji zaopatruje się w dwóch rafineriach - Płock i Lotos. Bardzo często można zauważyć, jak np. cysterna wyjeżdża ze Statoil i wjeżdża na BP.
Jedyna różnica to kwestia czystości zbiorników na danej stacji oraz uczciwość sprzedawcy. Chociaż na firmowych oraz ajecnkich stacjach oszustwa są już bardzo mało prawdopodobne.
Ja osobiście leję na BP i Orlenie, ale to raczej z przyzwyczajenia - kawa mi tam smakuje :)
o orlenie zapomniałeś
na shellu zwykłe paliwa to paliwa orlenu, v-power to dodatki do paliwa zwykłego, a racing przyjeżdża z niemcowni
p.
Bump: lpg - shell
pb - shell, statoil, bp
wcześniej lpg na statoilu, dobre cenny w weekendy mają ale filtr gazu był zasyfiony, wracam z powrotem do shella
p.
Mój Maxiu jezdzi na Verva ON z orlenu ,:p
http://dlakierowcow.orlen.pl/pl#pl-orlen-uslugi
TDCI jest dość czuły na marne paliwa - ważne jest to żeby w okresie zimowym zalewać do zbiornika jak najwięcej paliwa .
Dlatego ... żeby na ściankach baku samochodu nie skraplała się woda
co jest możliwe w tym okresie z powodu osiadającego szronu - (podobnie jak na szybach) .
Z tą różnicą że na szybie .... to włączysz nawiew lub zeskrobiesz skrobaczką
a w baku .... to spływa na dno zbiornika i miesza się z ON.
Co w pózniejszym stadium zamarza w siateczce filtra pompy paliwowej
a jeśli się dostanie dalej jest szansa na zamarznięcie filtra paliwa .
Z kolei również b. żle znoszą wodę wtryskiwacze które potrafią się z tego powodu zacierać .
(mikro wżery rdzy są już nie odwracalne) .
Tak że nie warto oszczędzać i jezdzić na oparach - kalkulując że mniej zatankowałem to wiecej zaoszczędziłem .
Sobolewicz 20-12-2013, 09:26 Ehh. Nadal żyjecie w przekonaniu że tu paliwo lepsze a tu gorsze. 99% stacji zaopatruje się w dwóch rafineriach - Płock i Lotos.
Dokładnie tak.
Dlatego czy BP czy Orlen Shell lub inne Neste (teraz juz Shell) to jeden pies.
Z LPG podobnie - ja omijam tylko male stacyjki autogazu - bo na firmowych to przecież wszystko to samo - w PL chyba jest 3 dostawców LPG, którzy zaopatrują rynek.
No ....... ta tylko z wyłączeniem cystern które prywatnie na zlecenie indywidualne wlaśćciela stacji paliwowej przywożą paliwa ze wschodu po niższej cenie .
Szeryf455 20-12-2013, 10:03 żeby na ściankach baku samochodu nie skraplała się woda
I to jest ważne. Ja im nie bardzo wierzę, dlatego przed mrozem dolewam depresatora.
paoloWawa 20-12-2013, 10:43 Na początku mojej przygody z LPG tankowałem na BP - 3 różne stacje w Warszawie (Fieldorfa,Ostrobramska i Grochowska)---> objawy: wyższe spalanie, czasami falowanie obrotów. Było to późną jesienią zeszłego roku.
Przeszedłem na Statoil: jak ręką odjął. Więc teraz tankuję albo na Statoilu albo sporadycznie na Shellu.
Ostatnio w trasie zdarzyło mi się na Orlenie zatankować, i nie wiem dlaczego ale spalanie mi wyszło o ok. 1,5 litra wyższe niż po Statoilu. Może pistolet się inaczej odbił, w każdym razie trochę mnie to zraziło do Orlenu.
Fakt, była noc i osiągnąłem średnią 104 km/h na odcinku Białogard-Świnoujście (sam nie wiem jak to się stało, tzn. w sumie wiem :D przyznaję, że gazu nie żałowałem ;) ), ale i tak spalanie zbyt wysokie moim zdaniem wyszło.
Co do Pb to Statoil lub BP. Dwa miesiące temu zalałem Pb do pełna, więc do następnego tankowania mam jeszcze spoooooro czasu ;)
PS: Teraz dopiero zauważyłem że to strefa łódzka. Nie widzę opcji skasowania wiadomości, więc może niech moderator usunie :)
Ja w Łodzi tankuję tylko i wyłącznie na Kilińskiego za Przybyszewskiego jadąc od Dąbrowskiego - nie pamiętam nazwy stacji teraz kurna hahahaha :D
Nigdy nie miałem problemu z tym paliwem/stacją jak i też spalanie mojego mondziaka w mieście oscyluje w granicy 7l ON :D
Kiedyś gdy pojechałem na BP (Przy Hotelu na Mickiewicza/Żeromskiego) zatankować mondziak miałem problemy z odpaleniem prawie za każdym razem więc się zraziłem i postanowiłem nie tankować - zresztą BP i Orlem mają jedno z najdroższych paliw, a w zamian dają problemy przy odpalaniu ;/
lotos ma paliwo z orlenu ;) teraz to praktycznie wszyscy ciągną paliwa z orlenu, bp, shell, itd
co do gazu to polecam gaz od orlenu. lukoil np ma gaz od bartera ale wielu naszych klientów stwierdza że nasz gaz (orlenowski) jest lepszy, niektórym zmniejsza się spalanie, inni mówią że silnik ładniej pracuje.
ogólnie to polecam się pytać na stacjach skąd mają paliwo :P bo macie takie prawo i pracownik musi wam odpowiedzieć. nie robię autoreklamy i pracuję na stacji e. leclerc, polecam bo sam tylko tam tankuję, firmowe auta też, klienci, pracownicy itd i nikt do tej pory nie miał żadnego problemu :)
Ja w Łodzi tankuję tylko i wyłącznie na Kilińskiego za Przybyszewskiego jadąc od Dąbrowskiego - nie pamiętam nazwy stacji teraz kurna hahahaha :D
Nigdy nie miałem problemu z tym paliwem/stacją jak i też spalanie mojego mondziaka w mieście oscyluje w granicy 7l ON :D
Kiedyś gdy pojechałem na BP (Przy Hotelu na Mickiewicza/Żeromskiego) zatankować mondziak miałem problemy z odpaleniem prawie za każdym razem więc się zraziłem i postanowiłem nie tankować - zresztą BP i Orlem mają jedno z najdroższych paliw, a w zamian dają problemy przy odpalaniu ;/
To jest LuKoil kolego.
Ja leje w 90% na statoilu na rzgowskiej lub pabianickiej. Co ciekawe na pabianickiej jest zawsze benzyna tansza xd. Kilka razy zalalem na lukoilu czy carrefour i bylo licho, moc wyraznie mniejsza przez co spalanie troche wieksze. Do tegoo jak mam malo paliwa to raz na 2 miechy leje za 50 pb98 i jak to wyjade dopiero 95 i efelt zadowalajacy. Focus od nowosci ma orygilalny filtr paliwa i zapala w dziesiejsze temperatury doslownie na 1 obrocie silnika. Przebieg 130 tys.
Nikogo nie przekonuje do lepszych stacji ;p kazdy wie swoje i ja nie leje na lukach itd.
Teraz gdzie nie tankowac
Ostatnio czytalem o stacjach na ktorych paliwo nie spelnia norm i znalazly sie tam:
- lukoil przy porcie lodz
- carrefour rzgowska (kolumny)
Zazwyczaj tankuje się na Neste przy Selgrosie na Rokicińskiej, ale przemianowuje się na Shell, ciekawe kiedy będzie czynna. Mieszkam w Koluszkach i widzę jak tankują się wszystkie cysterny z różnymi logami w bazie paliw w lesie pod Koluszkami, także paliwo na stacjach jest z tego samego źródła, kwestia uczciwości właścicela stacji.
Zazwyczaj tankuje się na Neste przy Selgrosie na Rokicińskiej, ale przemianowuje się na Shell, ciekawe kiedy będzie czynna. Mieszkam w Koluszkach i widzę jak tankują się wszystkie cysterny z różnymi logami w bazie paliw w lesie pod Koluszkami, także paliwo na stacjach jest z tego samego źródła, kwestia uczciwości właścicela stacji.
podobno od jutra
p.
Zbyszek07 27-12-2013, 21:40 Ja tankuję od kilku lat praktycznie na 2 stacjach Orlen-u na Przybyszewskiego i na Rydza/Dąbrowskiego. Stacje te były po remoncie i miały wymieniane zbiorniki, czyli jest szansa, że paliwo jest bez wody i zanieczyszczeń co jest istotne dla naszych maszyn. Tankowałem tam już LPG i filterek po kilkudziesięciu tyś. km był jak nowy teraz ON i Pb i nadal wszystko jest ok.
sarachen 21-03-2014, 19:35 A co sądzicie o D&D ja tankuje tam LPG i nie widzę specjalnej różnicy w stosunku np do Orlen czy Lucka (instalacja z mieszalnikiem).
Ja na D&D tankuję od około 9 miesięcy (najwygodniej mi, bo po drodze do pracy mam) i nie mam żadnych problemów.
Teraz jeszcze po drodze do Kutna tankuję czasem na stacji "Moya" i też bez zastrzeżeń.
Ja wczoraj tankowałem w Tawernie :)
Sobolewicz 23-03-2014, 16:08 Statoli na Rzgowskiej - można już tankować lpg samemu, także nie tracę czasu na pojawienie się obsługi :)
andrejus17 23-03-2014, 16:37 Ostróda,Olsztyn gdzie mają najpewniejszą ropę?
olczus9012 23-03-2014, 20:38 Ja tankuję od początku Verve na Orlenie i nie mam żadnych problemów:) dlatego polecam:)
A ja się tankuję na CPN-ie :D ;)
A ja się tankuję na CPN-ie :D ;)
ja też
ja też
Chmmmmmmmmm. Ja się tankuje przy bufecie, a samochód na stacji benzynowej.
Chmmmmmmmmm. Ja się tankuje przy bufecie, a samochód na stacji benzynowej.
to ja wiem ale na myjkę bez auta też ci się zdarzyło :p
to ja wiem ale na myjkę bez auta też ci się zdarzyło :p
I to automatyczną. Bo nikt nie chciał mnie wysuszyć ręcznie.
Jarek_Lodz 08-04-2014, 13:58 LPG tankowałem na LUKOIL na przeciw Portu Łódź i niestety ale silnik miał problemy z wkręceniem się na obroty (max. 3500 i brak mocy - A4 1.8T). Kolega też tam tankował i miał identyczny objaw (Lagna 2.0 Pb+LPG).
Nie miałem takich problemów z LPG ze STATOIL'a, czy też SHELL, zawsze było OK.
Aktualnie mam TDCI i tankuje się tylko na STATOIL (zwykły ON). Nie mam problemów, w zimę też odpalał bez problemów.
Pozdrawiam
Jarek
Daro1985 12-04-2014, 15:11 Dobre paliwo maja na stacjach na trasie z Brzezin do Łodzi. Luk-oil, Moya, Bliska i ceny nieraz maja niższe niż w Łodzi nawet na Brzezińskim Orlenie.
Często tankuje na którejś z tych trzech i nigdy nie było z ich paliwami problemu.
MAXIMUS_00 16-04-2014, 21:02 ja najczęściej tankuję na BP (al. Jana Pawła II może ni jest najtańsza ale nigdy się na niej nie zawiodłem.
alcybiades 30-04-2014, 16:56 Nie jestem z Łodzi ale na pewno jest tam Statoil i to nie jeden, a nawet 1-2-3 czyli bezobsługowa stacja. Przeważnie leję SupraDiesela od nich. Ogólnie paliwa Standard mają wysokiej jakości że o Premium nie wspomnę. Jak ktoś ma nowe auto to powinien właśnie tankować te lepsze czyli Premium.
bodanek już masz sarine
No to zadbam o jej wnętrze.
W Zgierzu otwarto stacje paliw ARTUS ul. Gałczyńskiego 14 . nieopodal BIEDRONKI .okazuje się że oszukują klientów na paliwie ...
Poczytałem w necie o tych stacjach w i okazuje się że to prawda .
https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=artus+paliwa+opinie
Sam dałem się też naciągnąć skuszony niska cena ON. (4,99/litr) . zatankowałem równiutkie 10 l; do przezroczystego kanistra i pojechałem do garażu sprawdzić .
po dokładnym odmierzeniu brakowało 600 ml. czyli jak zalałem do baku 15 litrów i 10 do bańki to w sumie rąbneli mnie na 1,5 litra w plecy t/z . jakieś 7,5 złotego ..
Przestrzegam więc innych przed tankowaniem na stacjach paliw ARTUS .
LPG tankuje na SHELL-u na Radogoszczu, Pilsudskiego lub Teofilów. Po 15k km filtr gazu w bardzo dobrym stanie. Unikać Shell-a w Zgierzu
Unikać Shell-a w Zgierzu
To już nie jest Shell tylko opisany przez eclipse Artus.
nawet nie wiedziałem to już nie shell
Tak mi się jeszcze przypomniało, że był Shell na Piątkowskiej w Zgierzu. Jest jeszcze, bo tam rzadko się zapędzam?
Ja najczęściej tankuję na 1-2-3 na Łagiewnickiej i póki co zero problemów.
jeśli chodzi o ten przy rondzie jak się jedzie na kutno to chyba jest. Właśnie o nim pisałem żeby go unikać, ostrzegali mnie przed nim zaprzyjaźnieni pracownicy innego shella
Michał napisałem o stacji paliw ,, ARTUS '' tuż przy oś .650 lecia.
kriss941 17-09-2014, 17:23 I tu i tu jeden pies .
Ten sam właścicel
ja przez chwile myślałem że ci przy rondzie zmienili szyld
I tu i tu .
Ten sam właścicel
był .........:) znany ppp...poseł Matuszewski teraz ktoś inny
polesie1910 19-09-2014, 20:47 A co powiecie o Lukoil'u na Aleksandrowskiej?
Nie ważne gdzie, Lukoil mówię NIE!
Sobolewicz 20-09-2014, 14:20 A co powiecie o Lukoil'u na Aleksandrowskiej?
Kiedyś tankowałem tam RAZ LPG - w butle 40l weszło 39 (na innych stacjach max. 36-37), a gaz skończył się masakrycznie szybko. Jak policzyłem spalanie to wyszło chyba z 15l/100. Nigdy już nie skorzystałem z ich usług.
polesie1910 20-09-2014, 19:15 Kiedyś tankowałem tam RAZ LPG - w butle 40l weszło 39 (na innych stacjach max. 36-37), a gaz skończył się masakrycznie szybko. Jak policzyłem spalanie to wyszło chyba z 15l/100. Nigdy już nie skorzystałem z ich usług.
Ja akurat tankowalem rope i chyba najgorsza nie jest. W takim razie jaka stacje polecacie na Teofilowie do tankowania diesla?
|
|