Zobacz pełną wersję : [Focus 2011-2014] Chlapacze oryginalne vs zamienniki
kacper69 04-01-2014, 20:59 Chyba będę zakładał chlapacze do Focusa MK3 kombi, bo bardzo się brudzi tył auta , jak w żadnym innym, całe auto w miarę czyste, a tylna szyba prawie czarna.
Myślę że chlapacze mogą poprawić ta sytuację.
Patrzyłem na ceny, oryginały są porażająco drogie, prawie 250 zł za komplet, zastanawiam się nad tańszymi zamiennikami.
Czy ktoś już zakładał takie chlapacze?
oryginały są porażająco drogie, prawie 250 zł za komplet,
a gdzie znalazłeś takie drogie chlapacze do tyłu, w ASO ostatnio widziałem za tyły kpl. 166 PLN jak i za przody kpl.166 PLN cena też poraża ale nie tyle
Chyba będę zakładał chlapacze do Focusa MK3 kombi, bo bardzo się brudzi tył auta , jak w żadnym innym, całe auto w miarę czyste, a tylna szyba prawie czarna.
Nie mam porównania do FF3 kombi bez chlapaczy, ale mimo założonych oryginalnych samochód z tyłu mocno się brudzi, nie tylko szyba, ale cała tylna klapa i błotniki. Taki urok tej pory roku.
kacper69 04-01-2014, 22:08 a gdzie znalazłeś takie drogie chlapacze do tyłu, w ASO ostatnio widziałem za tyły kpl. 166 PLN jak i za przody kpl.166 PLN cena też poraża ale nie tyle
Ja widziałem w tej cenie komplet ,czyli chlapacze na tył i przód.
Pitek S. 05-01-2014, 07:36 ja chlapacze mam oryginalne, które dostałem wraz z autem ale tylna szyba i tak się brudzig:DD
marlon7676 05-01-2014, 09:00 Chyba będę zakładał chlapacze do Focusa MK3 kombi, bo bardzo się brudzi tył auta , jak w żadnym innym, całe auto w miarę czyste, a tylna szyba prawie czarna.
Myślę że chlapacze mogą poprawić ta sytuację.
Patrzyłem na ceny, oryginały są porażająco drogie, prawie 250 zł za komplet, zastanawiam się nad tańszymi zamiennikami.
Czy ktoś już zakładał takie chlapacze?
Ja zakładałem na jesień takie - http://allegro.pl/4-chlapacze-ford-mondeo-mk1-mk2-mk3-focus-ii-c-max-i3812332879.html - nie ma z nimi żadnego problemu .:619:
kacper69 05-01-2014, 09:19 marlon7676, a możesz wrzucić fotki tych chlapaczy jak wyglądają założone na aucie?
Jak wyszedł ich montaż i przyleganie do błotnika?
Z Twojego opisu widzę , że masz Focusa MK2, a mi chodzi o chlapacze do MK3.
mark_TDDI 05-01-2014, 09:35 Tylne chlapacze nie wpłyną znacząco na czystość Twojej tylnej szyby - raczej na czystość przedniej tych, którzy jada za Tobą. Za to przednie chlapacze pomagają utrzymać czystość boków auta i przede wszystkim zapobiegają odpryskom na lakierze Twojego samochodu. Wypróbowałem na kilku samochodach w różnych wariantach nadwozia i obecnie po kupnie samochodu nigdy nie zakładam chlapaczy na tył, ale zawsze na przód.
marlon7676 05-01-2014, 09:41 marlon7676, a możesz wrzucić fotki tych chlapaczy jak wyglądają założone na aucie?
Jak wyszedł ich montaż i przyleganie do błotnika?
Z Twojego opisu widzę , że masz Focusa MK2, a mi chodzi o chlapacze do MK3.
Będą pasować bo one są z naddatkiem tej gumy i są porobione perforacje do docięcia . Moje zdanie jest takie że taka rzecz jak chlapacze nie muszą być orginalne , a już na pewno nie za taką cenę jak chce ASO :pomysl: Zresztą kolega mark_TDDI ma 100 % racji jeśli chodzi o czystość tylnej klapy , chlapacze niewiele pomagają. Po umyciu auta i przejechaniu ok. 10km w taką pogodę jak dzisiaj tzn, mżawka,najbrudniejszym elementem auta jest właśnie tylna klapa.
driver110 05-01-2014, 10:32 Tylne chlapacze nie wpłyną znacząco na czystość Twojej tylnej szyby - raczej na czystość przedniej tych, którzy jada za Tobą. Za to przednie chlapacze pomagają utrzymać czystość boków auta i przede wszystkim zapobiegają odpryskom na lakierze Twojego samochodu. Wypróbowałem na kilku samochodach w różnych wariantach nadwozia i obecnie po kupnie samochodu nigdy nie zakładam chlapaczy na tył, ale zawsze na przód.
Zgadzam się z kolegą w 100%, nie ma sensu zakładanie chlapaczy na tył. Kombi zawsze będzie miał brudny tył, tak to się syf za nim kręci podczas jazdy.
kolego ja takie zakładałem komplet to 4 sztuki za dwie zapłcisz 135 zł to te http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Chlapacze-przednie-Focus-Mk3-od-012011-→-1722673-FORD/3522 albo za za 124 tez oryginał --przód http://abcford.pl/pl/p/Chlapacze-przod/5589 szukaj tam też na tyl sa w takiej samej cenie co przód i proszę na tył http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Chlapacze-tylne-Focus-Mk3-od-012011-→-kombi-1722187-FORD/3524
i tył proszę http://abcford.pl/pl/p/Chlapacze-tyl-kombi/4916 czyli 247 zł za cztery sztuki + oczywiście dolicz koszty przesyłki
kacper69 05-01-2014, 20:38 Ja właśnie w pierwszym poście wspomniałem o takim komplecie, dokładnie w tej cenie, dlatego szukam tańszych zamienników.
hej
to musisz szukać na allegro lub przejść po sklepach motoryzacyjnych albo kup najperw jeden komplet na przód a potem w nastepnym miesiącu kolejny ja tak robie jak nie mam kasy żeby kupić całośc na raz
mark_TDDI 12-01-2014, 12:06 hej
to musisz szukać na allegro lub przejść po sklepach motoryzacyjnych albo kup najperw jeden komplet na przód a potem w nastepnym miesiącu kolejny ja tak robie jak nie mam kasy żeby kupić całośc na raz
Amerykanie mówią: "...kup najlepszy dom na jaki Cię stać i najgorszy samochód, w którym nie będzie wstyd Ci się pokazać...".
Nad Wisłą wciąż kupujemy samochody na które nas nie stać, bo jak wytłumaczyć fakt, że ktoś kupuje auto za 60 kplz i nie ma 3-ech stów na chlapacze...
kacper69 12-01-2014, 14:01 Hmm, mark_TDDI, ciężko znaleźć takiego golasa za 60 tys zł.
A focus może kosztować nawet 95 tys zł i nie będzie miał chlapaczy i podgrzewanych lusterek.
Masz nowy samochód i chcesz inwestować w zamienniki? Kup oryginalne i nie kombinuj..
Amerykanie mówią: "...kup najlepszy dom na jaki Cię stać i najgorszy samochód, w którym nie będzie wstyd Ci się pokazać...".
Nad Wisłą wciąż kupujemy samochody na które nas nie stać, bo jak wytłumaczyć fakt, że ktoś kupuje auto za 60 kplz i nie ma 3-ech stów na chlapacze...
No fajnie masz jak kupujesz cos na co Cie nie stać też bym tak chciał kolego jak to robisz a coto jest vw daj mi za taką cene vw i z takim wysposażeniem jak ford to kupię nie do dostania
mark_TDDI 13-01-2014, 16:56 No fajnie masz jak kupujesz cos na co Cie nie stać też bym tak chciał kolego jak to robisz a coto jest vw daj mi za taką cene vw i z takim wysposażeniem jak ford to kupię nie do dostania
Źle mnie zrozumiałeś - ja zawsze kupuję tylko to, na co mnie stać i tylko wtedy, gdy mam na to pieniądze (nie uznaję kredytów i innych leasingów). Jeżeli nie stać cię na chlapacze, to pewnie kupiłeś za drogi samochód - proste.
Hmm, mark_TDDI, ciężko znaleźć takiego golasa za 60 tys zł.
A focus może kosztować nawet 95 tys zł i nie będzie miał chlapaczy i podgrzewanych lusterek.
hej troszkę przesadziłeś z tym 90 tyś i bez chlapaczy podg. luster za 55 tyś możesz mieć i chlapacze i podgrzewane lustra a za 65 to już full wypas z ksenownami i innymi bajerami typu blis rozpoznawanie znaków kontrola pasa ruchu automatyczne parkowanie . automatyczne wycieraczki , klima dwu strefowa itd. kwestia jest tylko jak potrafisz negocjować w slonie ja już kupiłem drugiego forda i nie dałem wiecej niż 55 tyś i mam zawsze to co chcę automatyczne parkowanie . automatyczne wycieraczki , klima dwu strefowa itd.
krindifain 23-01-2014, 08:37 hej troszkę przesadziłeś z tym 90 tyś i bez chlapaczy podg. luster za 55 tyś możesz mieć i chlapacze i podgrzewane lustra a za 65 to już full wypas z ksenownami i innymi bajerami typu blis rozpoznawanie znaków kontrola pasa ruchu automatyczne parkowanie . automatyczne wycieraczki , klima dwu strefowa itd. kwestia jest tylko jak potrafisz negocjować w slonie ja już kupiłem drugiego forda i nie dałem wiecej niż 55 tyś i mam zawsze to co chcę automatyczne parkowanie . automatyczne wycieraczki , klima dwu strefowa itd.
Kolego raczej to TY troszke przesadziłeś że za 65 tysi możesz mieć full wypas z ksenonami itp. No chyba że zdecydujesz sie na zakup samochodu demonstracyjnego z litrowym silnikiem ,przebiegiem 10 tyś km z rocznika 2012 to może ci się uda dostać autko w tej cenie :) Pozdrawiam
kacper69 23-01-2014, 08:51 Na stronie ford.pl można sobie skonfigurować auto.
I naprawdę można wybrać konfigurację za 95 tys zł w której nie będzie xenonów, świateł do jazdy dziennej, chlapaczy i podgrzewanych lusterek.
Na stronie ford.pl można sobie skonfigurować auto.
I naprawdę można wybrać konfigurację za 95 tys zł w której nie będzie xenonów, świateł do jazdy dziennej, chlapaczy i podgrzewanych lusterek.
tak zgadza sie tylko strona forda ma sie nijak do rzeczywistosci salonowej i tego Co wytargasz wiec nie patrz nigdy na żaden konfigurator żadnej marki np w mercedesie jak robiłem konfig na stronie to wyszlo mi za C kalasa 180 tys a w salonie dali mi za 140 to samo i tak w kazdym salonie mogę CI opisać klika salonów w krakowie bo zwiedziłem ich trochę
mam nawet cenniki z 2011 2012 2013 z róznych okresów roku i promocji róznych marek i anlazię rynku cenowego wiec wiem gdzie oszukują i jaki kit wciskaja np. na temat wyprzedazy rocznika itd
Bump: Kolego raczej to TY troszke przesadziłeś że za 65 tysi możesz mieć full wypas z ksenonami itp. No chyba że zdecydujesz sie na zakup samochodu demonstracyjnego z litrowym silnikiem ,przebiegiem 10 tyś km z rocznika 2012 to może ci się uda dostać autko w tej cenie :) Pozdrawiam
nie kolego nie przesadziłem mogę sie z toba nawet zalożyć o towjego fforda ja zastawie swojego mogę Ci pokazać fv zakupu już drugiego kupiłęm forda za 54 tyś i nie golasa bo mam wszystko co mi jest potrzebne i z czego korzystam między innymi (SAPP), Tempomat ,Samoczynnie ściemniające się lusterko wsteczne, czujnik deszczu podgrzewna szyba przód system zapbiegajacy kolizjom alusy itd jak chcesz to CI załatwie za 65 tyś full wypasa i nie demo ja akurat kupiłem z 1,0 ecooboost kolego demówki są droże od nowych widzę że nie anlizujesz runku i cen nie znasz i nie wiesz gdzie CI oszukuję i jaki kit CI wciskają za 65 to jeszcze możesz kupić honde Civic 1,4 sport tylko nie ma ksenonów a tak to to nie kupisz z takim wyposażniem żadego ani opla ani toyoty a nie wspomnę o VW Golf jak będziesz na kupnie daj cynk to CI pomogę ale w Krakowie mogę mam ceniki róznych marek z lat 2010- 2011 - 2012 -2013 i zrónych okresów i promocji w ciagu roku
pozdrawiam
krindifain 23-01-2014, 19:38 tak zgadza sie tylko strona forda ma sie nijak do rzeczywistosci salonowej i tego Co wytargasz wiec nie patrz nigdy na żaden konfigurator żadnej marki np w mercedesie jak robiłem konfig na stronie to wyszlo mi za C kalasa 180 tys a w salonie dali mi za 140 to samo i tak w kazdym salonie mogę CI opisać klika salonów w krakowie bo zwiedziłem ich trochę
mam nawet cenniki z 2011 2012 2013 z róznych okresów roku i promocji róznych marek i anlazię rynku cenowego wiec wiem gdzie oszukują i jaki kit wciskaja np. na temat wyprzedazy rocznika itd
Bump:
nie kolego nie przesadziłem mogę sie z toba nawet zalożyć o towjego fforda ja zastawie swojego mogę Ci pokazać fv zakupu już drugiego kupiłęm forda za 54 tyś i nie golasa bo mam wszystko co mi jest potrzebne i z czego korzystam między innymi (SAPP), Tempomat ,Samoczynnie ściemniające się lusterko wsteczne, czujnik deszczu podgrzewna szyba przód system zapbiegajacy kolizjom alusy itd jak chcesz to CI załatwie za 65 tyś full wypasa i nie demo ja akurat kupiłem z 1,0 ecooboost kolego demówki są droże od nowych widzę że nie anlizujesz runku i cen nie znasz i nie wiesz gdzie CI oszukuję i jaki kit CI wciskają za 65 to jeszcze możesz kupić honde Civic 1,4 sport tylko nie ma ksenonów a tak to to nie kupisz z takim wyposażniem żadego ani opla ani toyoty a nie wspomnę o VW Golf jak będziesz na kupnie daj cynk to CI pomogę ale w Krakowie mogę mam ceniki róznych marek z lat 2010- 2011 - 2012 -2013 i zrónych okresów i promocji w ciagu roku
pozdrawiam
zakładałem się jak byłem mały teraz co najwyżej mogę sobie założyć skarpetki :) A tak poważnie coż ci mam powiedzieć niedawno kupowałem autko i jakoś ni w ząb nie byłem w stanie wynegocjować tak rewelacyjnej ceny jaką podałeś z tymi wszystkimi bajerami i systemami jakby nie patrzeć wychodziło około 70 tyś ( mam na myśli navi ksenony itp ) może jestem złym negocjatorem nie wiem :) gratuluję sprytu Pozdrawiam
bonzo000 23-01-2014, 19:41 albo 54tysie netto:p
kupiłbym bym tanio EB 1,6 pisz na priv
albo 54tysie netto:p
brutto bo na firmę jak bym kuował to bym jeszcze mniej wytargał
Bump: zakładałem się jak byłem mały teraz co najwyżej mogę sobie założyć skarpetki :) A tak poważnie coż ci mam powiedzieć niedawno kupowałem autko i jakoś ni w ząb nie byłem w stanie wynegocjować tak rewelacyjnej ceny jaką podałeś z tymi wszystkimi bajerami i systemami jakby nie patrzeć wychodziło około 70 tyś ( mam na myśli navi ksenony itp ) może jestem złym negocjatorem nie wiem :) gratuluję sprytu Pozdrawiam
nie ma sie co martwic i przejmować myśle zę nie jesteś złym negocjatorem tylko to też zalezy na kogo trafisz i w jakim okresie kupujesz ird wiel czynników sladasie na to za jaką cenę kupisz najważniejsze zęby nie być napalonym na kupno np za ten sam samochód z tym samym wyposażeniem w jednym salonie forda dodam że to PGD proponowałi o 6 tyś wiecej wiec pytam pani jak to jest ze w waszym drugim salonie dają mi i mam już wstępne zamówienie o 6 tyś mniej za to samo a ona mówi żę nie wiem wić wybiram tam gdzie taniej pozdrawiam
Bump: albo 54tysie netto:p
kupiłbym bym tanio EB 1,6 pisz na priv
to proszę 1.0 EcoBoost 100 KM M5 ASS – – tredn sport 66 800 a titanium 71400 za 63,1 tyś stargał by tego titanium i jeszcze gratis rok gwarancji + koło dojazdowe można bylo by skonfigorwać troszke lepiej wyposażnego niż titanium i utrzymać 65 tys bo titanium to nie jest taka bogata wersja jak pisza propowowali mi titaniuma lecz nie miał tego co chciałem tj wg cennik oficjalnego ze strony forda a salony mają inne ceny jesli mogę CI zaproponować to edition
start i dotego dobrać co checsz i wyjdzie dobra cena ---pisz na gg jak chesz coś wiecej wiedziec gg 1951808
pjetrucha 23-01-2014, 21:01 zaproponuj mi swoją cenę na 1.6eb 150 km wersja edition + koło dojazdowe, autoalarm, lakier metalik, pakiet gold x, pakiet winter.
krindifain zobacz na aktualne i tez np z października - odejmij rabat nie wiem jaki dostaniesz i dobrze gadaj w salonie a demówka jest zawsze droższa od nowego już chciałm kupić dwa razy demo ale mnie powiedzili że nie sprzedaca mi a potem była na śląsku nie w krakowie do kupienia taką mają politykę
krindifain 24-01-2014, 14:00 u08mlap / już nie muszę patrzeć z tego względu że autko kupiłem 1.6 EB jak na razie nie mogę narzekać choć parę rzeczy się znajdzie na które można pomarudzić
w salonie a demówka jest zawsze droższa od nowego po części masz rację tylko weź pod uwagę jak są wyposażone przeważnie mają wszystko co jest możliwe do włożenia i nie dziwo że mają taką cenę , zacznijmy panowie porównywać te same modele i tak samo wyposażone
u08mlap / już nie muszę patrzeć z tego względu że autko kupiłem 1.6 EB jak na razie nie mogę narzekać choć parę rzeczy się znajdzie na które można pomarudzić
to fajnie żeudało CI sie kupić życze miłego użytkowania ja sobie chwalę mam 1,0 ecoboost 100km
|
|