Zipero0912
12-03-2014, 09:19
Witam. Jestem nowy na forum . Posiadam forda galaxy mk1 z silnikiem 1.9tdi 90km. Mianowicie urwalem półoś i jak na razie samochód stoi . Po odpaleniu go zauważyłem że wskazówka od prędkości pokazuje mi jakbym nim jechał a to nie możliwe . Gdy wcisne sprzęgło to wskazówka opada w dodatku samochód jest na luzie . Czy to jest spowodowane tym że ta półoś jest urwana czy może być to coś z elektryka?
Pozdrawiam.
Jak po odpaleniu na obrotach pokazuje szybkość, to znaczy że nadajnik w skrzyni biegów się obraca, czyli jest na biegu, a z powodu urwanej pólosi nie jedzie, no bo półoś urwana, ale mechanizm różnicowy działa.
Jak wciśniesz na pracującym silniku sprzęgło, i szybkość zanika, to znaczy że odłączyłeś napęd skrzyni biegów, tarcza sprzęgłowa stoi.
A w którym miejscu urwała się ta półoś ??
Zipero0912
12-03-2014, 11:41
Półoś urwała się w połowie praktycznie . I co najlepsze urwała się na spawie którego tam wcale nie powinno być. Ehh kupiłem Galaktyke od starszej osoby nie myślałem że komuś strzeli do głowy spawanie półosi:-( ale wracając do tematu. Czyli prędkość powinna być wyświetlana czy jest coś jeszcze rozwalone?
mariusz gorzów
12-03-2014, 12:51
Przeczytaj uważnie co kolega salom napisał nic wiecej nie masz zepsutego