Zobacz pełną wersję : Kupić auto z licytacji komorniczych Dawro?

Włodek1972
17-03-2014, 15:58
Zastanawiam się na sensem kupna samochodu na takiej licytacji komorniczej
http://www.dawro.pl/?module=licytacje_ofertowe&id=7724

Czy ktoś może się na ten temat wypowiedzieć w paru zdaniach. Czy to się opłaca może już kupował a może nie warto się w to bawić.

Pytam bo chce kupić tego forda i jest jeszcze chwila do namysłu.

Pozdrawiam,
Włodek

c-matix
17-03-2014, 16:11
Wszystko zależy od ceny. Opis do auta powinien być dostępny po zalogowaniu oraz wstępna cena do licytacji lub kup teraz.

kocur
19-03-2014, 10:30
Licytacja komornicza nie różni się kompletnie (z punktu widzenia istoty zakupu) od aukcji na allegro.

Najważniejszy jest stan techniczny jak zawsze. Tak jak powyżej - wszystkie informacje o aucie powinny być publicznie dostępne.

jaces
19-03-2014, 20:47
Ja kupiłem na takiej licytacji Focusa w zeszłym roku. Co prawda nie było to Dawro a Carport (firmy współpracują ze sobą i wymieniają się ofertami) i szczerze powiedziawszy to jestem z zakupu zadowolony. Opis i zdjęcia do aukcji były zrobione dosyć dokładnie. Zawsze jednak pozostaje ryzyko ale w moim akurat przypadku się opłaciło. Do auta dostałem pełną książkę serwisową i 2 kluczyki, a oprócz tego od osoby zarządzającej flotą w firmie sprzedającej udało mi się uzyskać również wszystkie naprawy (nawet wymiany żarówek) z ostatnich dwóch lat z dokładnym przebiegiem i kosztami napraw. Mój akurat egzemplarz dodatkowo był krótko po wymianie większości rzeczy eksploatacyjnych (amortyzatory, rozrząd itp.). Z minusów, których nie było w opisie to do wymiany miałem tarcze hamulcowe (były krzywe i miały bicie) oraz do naprawy był mechanizm wycieraczek (zatarte prowadnice i bardzo powoli chodziły).
Musisz brać po uwagę, że większość tych auto to są samochody z flot różnych firm a bardzo mało jest takich, które przewłaszczył bank (głównie Santander) od osób prywatnych.

c-matix
19-03-2014, 21:48
Ja kupiłem na takiej licytacji Focusa w zeszłym roku. Co prawda nie było to Dawro a Carport Z minusów, których nie było w opisie to do wymiany miałem tarcze hamulcowe (były krzywe i miały bicie) oraz do naprawy był mechanizm wycieraczek (zatarte prowadnice i bardzo powoli chodziły).

No tyle to można było się spodziewać bo aucie poflotowym