Zobacz pełną wersję : S-max - fotele skóra perforowana (z dziurkami) jak i czym czyścić

dafior01
24-03-2014, 11:05
Jak w temacie - S-max - fotele skóra perforowana (z dziurkami) jak i czym czyścić.

Mam taką właśnie skórę i nie wiem jak o nie czyścić i dbać. Dodam że mam ciemny kolor skóry. Może ktoś napisać czego używa i jak to nakłada?

Kupiłem z rozpędu takie w płynie - Autoland Do czyszczenia i Pielęgnacji skóry - ale kupiłem trochę jak tępak, z rozpędu, bo na opakowaniu nadrukowana jest właśnie biała perforowana skóra. Ale teraz mam wątpliwości.

Napiszcie panowie jak czyścicie i czym właśnie taką perforowaną skórę. Jak to robić żeby tych dziurek nie pozatykać.

Proszę o pomoc dla tego typu skóry. O skórze zwykłej (gładkiej) nie chce info.

Poniżej fotka o jakiej skórze mówię.

Bump:

Bump: O takiej skórze piszę. Poniżej fotka.

gusiak11
24-03-2014, 21:54
Słyszałem dobre oponie o tym http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/adsad/podkategoria-2/colourlock-zestaw-do-pielegnacji-skory-996.html

może byc http://showcarshine.pl/184-gliptone-gt12-cleaner-wyczysc-skore-gratis-mikrofibra.html

Ja osobiście kupiłem używkę megsa step 1 i 2 i jest super, nazwy nie podam bo nawet juz w usa cięzko to kupić ale sporo jest środków do skóry nawet perforowanej choć nie ma to znaczenia co.... ważne zeby nie zaniedbać bo dużo szybciej ulegnie zniszczeniu

dafior01
25-03-2014, 07:27
No tak - ale jako to nakładać czy robić na tej dziurkowanej skórze? Najbardziej o to mi chodzi. Czy ma ktoś jakieś doświadczenie?

I nie pytam o zwykłą "gładką"skórę.

gin555
06-04-2014, 19:33
Kolega wczesniej podal link do gliptona i powiem ci ze gt11 +gt15 to idealne polaczenie.
Tez mam maxa i czarne skory wentylowane i tylko gliptone daje rade, oczywiscie ten w plynie plus miekka szczoteczka. Skora jest supermatowa, z tyl mam praktycznie dziewicze fotele i po czyszczeniu fotela kierowcy, jest taski sam jak tyl.
Czasami po nawilzaniu gt11 zostaja w kilku dziurkach biale kropki ale z tym daje sobie rade recznik papierowy lub kompresor' najlepiejnakladac male ilosci padem wtedy jest extra

radex1978
04-07-2014, 07:05
A jesteście pewni, że to jest skóra a nie alcantara perforowana?

dafior01
04-07-2014, 10:19
No nie jestem fachowcem, ale raczej na 100 to skóra a nie alkantara. Skóra jest gładziutka, a alkantara taka z meszkiem delikatnym.

Pitek S.
04-07-2014, 17:25
Ten produkt ostatnio zbiera dobre opinie
http://autonablask.pl/produkt/gyeon-q2-leathercoat-120ml/

eRBe_
09-07-2014, 16:49
A jesteście pewni, że to jest skóra a nie alcantara perforowana?

To jest skóra na 100%.

Ja do czyszczenia i impregnacji skór używam Colourlocka. Bardzo sobie chwalę Strong Cleanera - idealny do odszczurzenia tapicerki, świetnie daje sobie radę z brudem. Do codziennej pielęgnacji można używać Nielsen Leather Lux który jest cleanerem i odżywką w jednym, bardzo fajnie czyści bieżący brud ale i z cięższym daje sobie radę.

Jako partner marki Gyeon niebawem będę testował ich najnowsze zabezpieczenie skórzanej tapicerki - dam znać jak wypada na tle konkurencji ;)