Zobacz pełną wersję : C-MAX 2005 1.6 TDCi

Z!omek
03-04-2014, 17:07
Witam, tu Kamil, jestem nowym, młodym użytkownikiem ;] Szukamy razem z tatą czegoś nowego, bo jeżdżenie już 10 lat Micrą K11 trochę nudzi, poza tym na zimę moje prawko B, chciałbym się też dołożyć do samochodu ;]
Ale wracając do meritum - obiektem zainteresowań jest ten Ford ---->http://magsta.otomoto.pl/ford-focus-c-max-z-niemiec-serwis-klima-C32537632.html . Oglądaliśmy go w komisie, mnie urzekł po prostu, duży, wygodny, do tego fajne radyjko jak mniemam + klima. Czy miał może ktoś już z nim styczność i może coś o nim powiedzieć? Nie mam VIN, a szkoda, bo napisałbym na forum... Poza tym dość długo stoi na tym OtoMoto, co troszkę mnie dziwi.
Z góry dzięki, pozdrawiam ;>

TOMAS
03-04-2014, 17:12
ta niemiecki diesel i przebieg 14 tyś w roku :D

c-matix
03-04-2014, 17:37
Uwielbiam taki opis że auto rocznik 2004r a w opisie podane że rok produkcji 2005r.
Jak byś chciał z takim przebiegiem z Grudnia/2003r auto z takim samym przebiegiem, kolorze ale pewne to moge spytać kumpla czy chce sprzedać swoje bo sprowadzałem mu rok temu z francji to wiem co ma.

kael82
03-04-2014, 17:40
Trochę śmieszą mnie takie opisy w stylu: "koszt rejestracji tylko 256zł", a pod spodem drukowanymi literami "+ opłata recyklingowa" - czyli dodatkowe 500zł, co razem daje 756zł.
W jednym miejscu w ogłoszeniu rocznik 2004, a w opisie 2005 - no to w końcu który rok? Obstawiam modne ostatnio "rok produkcji 2004, model 2005".
O przebiegu to już Ci napisał TOMGOL - nie jest niemożliwy, ale na pewno mało prawdopodobny.
A już takie kwiatki typu "Klient odjeżdża ubezpieczonym autem na kołach" to po prostu bajki - "zapomniał" napisać, że wykupione ubezpieczenie jeszcze nie uprawnia do poruszania się po polskich drogach niezarejestrowanym autem. Zresztą ta kwestia była poruszana i burzliwie dyskutowana na forum nie raz.
No i oczywiście cały opis w stylu "auto igła, silnik super, zawieszenie idealne" itp. jest charakterystyczny dla większości handlarzy, którzy klienta mają głęboko w... - wiadomo gdzie - i działają wg. zasady "Nie Ty to będzie następny". W końcu przyjedzie jakiś lamus i weźmie gniota.
A na końcu ogłoszenia czytamy:
"*Niniejsze ogłoszenie jest wyłącznie informacją handlową !!!
*Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia !!!". W wolnym tłumaczeniu - jak klient będzie miał pretensje o niezgodność opisu ze stanem faktycznym to niech nas pocałuje w... pompkę :wink:.

c-matix
03-04-2014, 18:32
Obstawiam modne ostatnio "rok produkcji 2004, model 2005".

Ja obstawiam rok rejestracji 2004 a produkcji 2003. Po patrzcie że tylnia klapa na kluczyk wiec początek produkcji...

kael82
03-04-2014, 18:42
Wcale bym się nie zdziwił :lol:.

xander!
03-04-2014, 19:41
postaraj się o ten VIN ;)

A jak spasowanie elementów?
Zwróć uwagę na pas przedni, nalepki na lampach itp. itd.