Zobacz pełną wersję : [S-MAX 2006-2015] Kluczyk scyzoryk - jak rozebrać
Witam,
Mój problem dotyczy otwarcia/rozebrania kluczyka typu scyzoryk (z otwieranym grotem) z trzema przyciskami.
Czy można go otworzyć, czy to jest element nierozbieralny?
Do tej pory udało mi się zdjąć logo pod którym jest bateria oraz panel z przyciskami. Chciałem rozebrać go tak aby dostać się do płytki z elektroniką. Czy jest to możliwe? Może komuś się udało?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Chodzi o kluczyk do polifta. Dzięki _sobol_
Dalej trzeba go rozpołowić delikatnie śrubokrecikiem...
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Kłania się instrukcja obsługi , tam znajdziesz również przydatne .fotki
Dalej trzeba go rozpołowić delikatnie śrubokrecikiem...
Dzięki. Czyli da się go "rozpołowić". Gdzieś przeczytałem że podobno to element nierozbieralny...
A czy możesz mi odpowiedzieć tam są tylko zatrzaski czy może coś jest klejonego...?
Obawiam się że jak przyłożę się śrubokrętem to coś połamię..
Bump: Kłania się instrukcja obsługi , tam znajdziesz również przydatne .fotki
Instrukcje przejrzałem. Tam jest tylko info jak dorwać się do baterii. Ja chciałbym bardziej rozebrać ten kluczyk...
Jak będziesz czerpał z porad, zwróć uwagę, że scyzoryki są inne przed i po lifcie i inaczej się je rozbiera. W przedliftowym ostatnio wymieniałem baterię i tam po dotarciu do baterii elektronika jest na wierzchu. Ale nie dało się go rozebrać podążając wg instrukcji od polifta, którą miałem pod ręką
Z czystej ciekawości rozebrałem swój (auto z 2007). Faktycznie do baterii jest dostęp a w drugiej połowie płytka z elektroniką ale jak ją wyjąć nie mam pojęcia
Z czystej ciekawości rozebrałem swój (auto z 2007). Faktycznie do baterii jest dostęp a w drugiej połowie płytka z elektroniką ale jak ją wyjąć nie mam pojęcia
Sorry już mam pojęcie ;) płytka jest w takiej gumowej białej uszczelce (uchwycie) i wystarczy podważyć z jednego narożnika i płytka na wierzchu
Yaaro ty chyba masz klucz jak na zdjęciu 1.
Ja mam jak na zdjęciu 2 i 3.
Widzę że nawet wymiana baterii inaczej się odbywa w każdym z tych kluczy.
Mimo wszystko dzięki za poświęcony czas, może ktoś inny skorzysta ...
No fakt ja mam taki jak na 1 zdjęciu...no trudno..musisz sobie jakoś poradzić...powodzonka
FordDaru 29-12-2015, 12:45 Cześć.Udało ci się rozebrać kluczyk?Mam taki sam jak na fot.2 i 3.Też udało mi się zdjąć tylko logo i od strony przycisków ramkę, dalej nie wiem co robić.Grot mi się zacina, więc chciałem spróbować go naprawić.
slav-kiler 12-02-2020, 09:44 Yaaro ty chyba masz klucz jak na zdjęciu 1.
Ja mam jak na zdjęciu 2 i 3.
Widzę że nawet wymiana baterii inaczej się odbywa w każdym z tych kluczy.
Mimo wszystko dzięki za poświęcony czas, może ktoś inny skorzysta ...
Czy jest możliwość dodania kluczyka z numeru 2 i 3 jeśli fabrycznie mam numer 1 , s-max 2008
Alien1929 31-08-2021, 12:45 Witam, co do zdj 1 to niestety jeśli kluczyk jest z 10-ci letnim stażem to nie rozbierzesz go bez łamania jeśli chodzi o część z grotem. Aby wyjąć transpander musiałem łamać, jest tak spasowany(bądź klejony) że nie da rady. I i transpander jest przyklejony. Miłej zabawy .
Pozdrawiam
Jezeli chodzi o kluczyk Nr2 to jest on zgrzewany ultradzwiekowo. Rozebrac sie go da tylko trzeba uzyc bardzo duzej sily aby polaczenie zgrzewane puscilo. Polecam filmiki na yt jak to sie robi.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
MarioTDI 15-05-2023, 20:17 Witam,
Zapytam tu bo w sumie w temacie
Kluczyk mondeo MK5 dostałem od poprzedniego właściciela bez tego elementu do którego można przytwierdzić breloczek
Czy ktoś z Was wie czy można dokupić sam ten uchwyt? Czy jeśli dokupie obudowę od kluczyka na alledrogo to można sprytnie przerzucić?
Znalazłem takie cudo: https://allegro.pl/oferta/pilot-kluczyk-z-elektronika-ford-mondeo-mk5-13234717144
|