kkooccuurr
14-05-2014, 22:55
Witam,
Mam problem z sterowaniem przedniej szyby pasażera z panelu kierowcy, muszę użyć przycisku do kilku razy zanim szyba załapie że ma sie opuścić lub podnieść.
Ponieważ wszystko jest ok gdy używa się przycisku na drzwiach pasażera podejrzewam problem z tym jednym przełącznikiem w drzwiach kierowcy - czy jest jakiś patent na dostanie się do tego całego panelu sterowania (zdjęcie w załączniku) bez rozbiórki drzwi? Ktoś już przerabiał naprawę takiego przycisku?
Ps. Jeśli podejrzewacie że może to być jeszcze jakiś inny problem jestem otwarty na propozycję :)
Dzięki za pomoc!
jelen027
14-05-2014, 23:19
Obstawiałbym zaśniedziałe styki, lub jak kto woli niestykanie się przycisku z przełącznikiem. Trzeba rozebrać przełącznik, małym śrubokręcikiem lub drobnym papierem ściernym zetrzeć lekko styki i powinno być ok. W mk2 wytłumaczyłbym jak rozebrać panel. Niestety w mk3 nie mam pojęcia. Popatrz na necie lub ktoś podpowie.
kkooccuurr
18-05-2014, 22:34
...czy jest jakiś patent na dostanie się do tego całego panelu sterowania...
Odpowiedź w http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=205035
marecki.marekk
23-06-2014, 20:11
Ja tak dla potomności napiszę bo podobny problem.
Jakiś czas temu modziłem z lampkami oświetlenia wnętrza i padł mi bezpiecznik w module komfortu.
Dziwnym trafem padło mi sterowanie szybami z modułu kierowcy. W innych działało OK. Oczywiście bezpieczniki od modułu (te w bagażniku) były OK. Rozkręciłem boczek, wyjąłem panel, poruszałem wiązką i NIC.
Wtedy eureka, może ten bezpiecznik od lampek coś napsuł (sic!). No i wymieniłem owy bezpiecznik i szybki zaczęły działać.
robertmix
11-11-2014, 11:30
witam serdecznie wszystkich posiadaczy Galaxy.MYŚLĘ że pomożecie mi rozwiązać zaistniały problem W GALAXY2007 .Po wymianie przedniej szyby czołowej nagle przestała działać szyba od kierowcy wszystkie inne działają z przycisków w drzwiach. w drzwiach od kierowcy nie jest podświetlony panel z przyciskami a tym samym nie działa sterowanie szybami, lusterkami a na dodatek nie ma oświetlenia wewnętrznego w podsufitce, a przy wymianie szyby nie odłączali akumulatora. proszę o jakieś wskazówki może ktoś miał taki przypadek POZDRAWIAM
Sprawdź bezpieczniki i czy czegoś nie wypięli przypadkiem. Zdejmowali boczek drzwi?
robertmix
11-11-2014, 13:39
Ponoć nic nie ruszali przy drzwiach ?
marecki.marekk
11-11-2014, 14:15
Mi jak nie działało sterowanie z modułu kierowcy to był przepalony bezpiecznik - uwaga! Właśnie ten od oświetlenia wewnętrznego. Po wymianie i światło mam i szyby otwieram.. Ten bezpiecznik jest w module komfortu nad nogami pasażera.
robertmix
12-11-2014, 15:51
Marecki.marek witam serdecznie i dziękuję za podpowiedz wymieniłem i wszystko wróciło do normy jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
marecki.marekk
12-11-2014, 19:08
Cieszę, że pomogłem. Radość podwójna bo bałem się, że może mam coś schrzanione w elektryce ale widać tak ma być.