Zobacz pełną wersję : Które opony na przód , a które na tył??
radek9103 01-06-2014, 14:52 Witam. Nabyłem dzisiaj opony Toyo Proxes :). wyglądają one tak
http://static.opineo.pl/prod_photos/p4/117432-1-1-0.jpg
Mam także już założone Pirelli P6000
http://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/p6000.jpg
I tu moje pytanie które opony założyć na przód :572: ?? Czy ukształtowanie bieżnika opony Toyo uniemożliwia założenie jej na tył?? Z pirelli jestem mega zadowolony, o Toyo również słyszałem wiele dobrego i jestem sam w kropce.
Pozdrawiam
Generalnie zasada jest taka, że lepsze opony (w sensie wysokości bieżnika) zaleca się zakładać na oś tylną.
radek9103 01-06-2014, 18:42 Akurat głębokość bieżnika można stwierdzić że jest identyczna na obu kompletach ,a to akurat wiedziałem i dlatego pytam :)
Załóż te kierunkowe na przód , może nie wyząbkują. A z tym pirelli uważaj bo bardzo śliskie na mokrym.
radek9103 01-06-2014, 18:50 Akurat pirelli mam na przodzie od ok 2 miesięcy i jestem mega zadowolony,nadmiaru podsterowności za dużo nie ma.
głębokość bieżnika można stwierdzić że jest identyczna na obu kompletach
W tej sytuacji podzielam zdanie jvc:
Załóż te kierunkowe na przód , może nie wyząbkują.
radek9103 01-06-2014, 18:55 I o to mnie chodziło :D Dzięki wielkie.
Bump: Załóż te kierunkowe na przód , może nie wyząbkują.
Czemu miałby wyząbkować?? Ten typ tak ma czy z jakiś innych powodów??
Większość kierunkowych ząbkuje i zwykle na tyle.
radek9103 01-06-2014, 19:14 Dziękować.
Kolego Radek9103
Akurat miałem do czynienia z obydwoma oponkami i uważam że dokonałeś niezbyt dobrego wyboru.
Pirelli P 6000 to jedna z najgorszych opon jakie miałem.
Są twarde jak beton, niezniszczalne (to jest ich jedyna zaleta) i śliskie jak cholera o czym pisał kolega JVC i zapewne przekonasz się o tym niebawem, jeżeli nie miałeś okazji do tej pory. Ostrożnie na tych oponach na mokrej nawierzchni.
Toyo mają dość niski współczynnik ścieralności i na przedniej osi "znikną" w oczach w dodatku mają tendencję do ząbkowania. Pod koniec bierznika robi się delikatnie śliska.
Moja rada Pirelli na przód, Toyo na tył.
P.S. Tak dla formalności opony 205/55 R16?
radek9103 01-06-2014, 19:48 Tak, 205/55 r16. Akurat do pirelli mam inne odczucia. Mam już je założone na przód i zrobiłem na nich ok 3000 km. Toyo kupiłem na szybko ponieważ z tyłu mam stary badziew tymczasowo (poprzednie komuś się nie podobały)
gregor75 01-06-2014, 21:38 Toyo mają dość niski współczynnik ścieralności i na przedniej osi "znikną" w oczach w dodatku mają tendencję do ząbkowania. Pod koniec bierznika robi się delikatnie śliska.
Moja rada Pirelli na przód, Toyo na tył.
Piszesz , i to dobrze ,że Toyo mają tendencję do ząbkowania .
Polecasz je na tylną oś , która wyząbkuje je baaardzo szybko . Twoje rady są bezcenne...
Z przodu również wyząbkuje kolego gregor75 ale na tyle nie zużyje się tak szybko jak na osi napędowej. Na przodzie daję jej 15-20 tys. km i będzie siedziała na ogranicznikach.
Moje poszły na śmietnik po 5 mies. (co prawda dość dużo jeździłem w owym czasie).
P.S.Jeżeli mógłbym doradzić Ci coś na przyszłość kolego radek9103, w tym wymiarze najlepsze opony na jakich jeżdziłem to:
Continental ContiPremium 2 i
Bridgestone Turanza ER300.
radek9103 02-06-2014, 04:50 Akurat to są opony tylko do końca sezonu więc i tak nie zależy mi na ich trwałości na lata.
Daj lepsze opony na tył i kropka. W sumie raczej nie powinno się dawać opon o różnym bieżniku np. kierunkowe i asymetryczne na różnych osiach. Prawnie nie jest to zakazane, chyba, że masz dwie różne opony na tej samej osi. Ale generalnie zawsze lepiej montować opony o podobnej budowie według mojego skromnego zdania :)
na tyle nie zużyje się tak szybko jak na osi napędowej.
Jeśli masz na myśli ząbkowanie to jesteś w błędzie.
radek9103 04-06-2014, 17:53 Opony założone. Toyo na przodzie. Pierwsze odczucia... Hm testowane na dużym rondzie. Uzyskana prędkość 60, przedtem 40 i ronda brakowało bo tył uciekał. Bardzo dobrze się trzyma, można dostać nudności :-P
Jeśli masz na myśli ząbkowanie to jesteś w błędzie.
Nie kolego chodzi mi głównie o zużywalność bieżnika, gdyż wiadomo że opony na osi napędowej zużywają się szybciej, ale chyba nie warto rozwijać tematu gdyż autorowi zależy aby opona wytrzymała do końca sezonu.
Jeżeli chodzi o ząbkowanie podzielam twoją opinię.
chyba nie warto rozwijać tematu gdyż autorowi zależy aby opona wytrzymała do końca sezonu.
Jak najbardziej.
Więc co? Temat chyba do zamknięcia?
radek9103 04-06-2014, 18:58 owszem. Temat można zamknąć. Dzięki wielkie za porady:) pozdrawiam
|